To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - joli373 szydełkowanie, drutowanie.....

małgośka - Czw 27 Lis, 2008 12:20

Jolu, Julietka prześliczna na pewno będzie się dobrze nosić.
cool radocha radocha uklon
Pokaż jak w niej wyglądasz. bye

Bernadka - Czw 27 Lis, 2008 12:29

Julietka piękna . brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
jola373 - Czw 27 Lis, 2008 22:54

reni, rzenia, fruzia, Susan, wiesia_33, grzewa, bean, onka15, Beata T, citria, Zosia32, SoWa, małgośka, Bernadka, ślicznie dziękuję za tyle miłych słów
uklon uklon uklon uklon uklon cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

bean, robiłam w 4 nitki i jeszcze tyle mi zostało:

jeszcze nie wiem, co z tego zrobię...

Beata T, ponczo robiłam z wiskozy - takiej bukli, którą miałam jeszcze chyba od czasów panieńskich hahahihi i dodałam nitkę szarej anilany. Ala do tej pory lubi je nosic, chciaż Bartoszek ma już 8 miesięcy.

Teraz próbuję zrobic bluzeczkę z okrągłym karczkiem, na razie mam tyle:

a robię z takich nitek:

Ciekawa jestem jak mi wyjdzie hahahihi , a przede wszystkim jak się będzie nosic (jak już skończę...)

JJka - Czw 27 Lis, 2008 23:11

jola373, własnie przeglądnełam Twoje prace...
sa niesamowite!! przepiekne!! brawo
a kilku Ci wyjątkowo zazdroszczę Wink ...

bean - Czw 27 Lis, 2008 23:26

jola373 napisał/a:
robiłam w 4 nitki i jeszcze tyle mi zostało:

jeszcze nie wiem, co z tego zrobię...

W robótce wygląda fantastycznie i na pewno coś pięknego wymyślisz hopla

Złota bluzeczka zapowiada się fantastycznie - tak odświętnie cool Sama jestem ciekawa jak się będzie nosić - z takich nici jeszcze nie robiłam hmm

wiesia_33 - Czw 27 Lis, 2008 23:33

jola373 bluzeczka zapowiada się fantastyczna brawo brawo brawo brawo
Już nie mogę się doczekać efektu końcowego hopla hopla hopla hopla cmoknięcie

gabrysia - Pią 28 Lis, 2008 06:41

po prostu: cudne prace
monika_b - Pią 28 Lis, 2008 08:10

Jolu pięknie Ci wychodzi brawo brawo brawo Ciekawa jestem efektu końcowego. I włóczka wspaniała, jaka ona jest gruba, czy tak wychodzi z pojedynczej?
iwonka - Pią 28 Lis, 2008 08:13

Jolu bluzeczka zapowiada się fantastycznie, już czekam na efekt końcowy cool cool cool
reni - Pią 28 Lis, 2008 08:14

iwonka napisał/a:
Jolu bluzeczka zapowiada się fantastycznie, już czekam na efekt końcowy cool cool cool

i ja też hopla bye

SoWa - Pią 28 Lis, 2008 09:18

cmoknięcie kwiatek dla ciebie radocha
rogalm1 - Pią 28 Lis, 2008 09:33

wygląda przepięknie, ciekawe jak to będzie się nosić, czekam na dalsze relacje z postępu prac wesoło mi
Violetta21 - Pią 28 Lis, 2008 12:40

bluzeczka zapowiada się cudnie cool hopla
buziaczek - Pią 28 Lis, 2008 14:24

brawo cool brawo cool brawo
nula - Pią 28 Lis, 2008 18:57

Śliczna włóczka, śliczne wykonanie - tylko jeszcze pokaż na sobie uklon uklon uklon uklon uklon uklon
Bo na manekinie bardzo mi się podoba !!!!! cool cool cool cool

jola373 - Pią 28 Lis, 2008 19:22

Kochane, dziękuję Wam ślicznie za kompementy pod adresem Julietki i za doping w tworzeniu złotej bluzeczki

uklon uklon uklon uklon uklon brawo brawo brawo brawo brawo
nula, na razie nie pokażę się, a wszystko przez mojego ślubnego. Siedział więcej w domu niż jeździł. Dogadzałam mu z jedzonkem jak można było najlepiej, poza tym do kawusi - ciasteczka, a sama przy okazji próbowałam (czy dobre), podjadałam, wyżerałam ostatki (żeby się nie zmarnowało) - skutek? Utuczyłam się jak świnia, źle mi z tym, źle się czuję, a już broń Boże pokazywac się na forum!
Teraz złożyłam sobie solenną obietnicę, że muszę wrócic do dawnej formy (przynajmniej do świąt), wtedy zrobię sobie sesję zdjęciową jak się patrzy we wszystkich ciuszkach, które widziałyście tylko na ludziu. zebalek bye

elka j. - Sob 29 Lis, 2008 00:56

Jolu, pięknie zrobiłaś Julietkę, a ta nowa bluzeczka zapowiada się jeszcze piękniej cool cool cool

jola373 napisał/a:
Teraz złożyłam sobie solenną obietnicę, że muszę wrócic do dawnej formy

Oj biedne, my kobiety, jesteśmy, jedne marzą o schudnięciu, inne o przytyciu - to jak tak mam, bo być "wieszakiem" też nie jest za fajnie wesoło mi Mimo wszystko krągłości ładniej wyglądają niż suche gnaty wesoło mi

nula - Sob 29 Lis, 2008 08:44

jola373, Dobrze, że mój ślubny tego nie czytał bo też by chciał, żeby mu tak dogadzać rotfl
W takim razie trzymam kciuki za szybki powrót do formy i cierpliwie poczekam na fotki zebalek

zonieczka - Sob 29 Lis, 2008 17:17

jola373 ja też czekam na fotki

a co do facetów w domu to mój troszkę wykorzystuje mój stan i udaje że to dla mnie kupuje wszystkie ciasteczka i słodycze tylko że ja nie mam na nie ochoty i wtedy on mówi NO DOBRA JAK NIE CHCESZ TO ZJEM ZA CIEBIE haha

Beata T - Sob 29 Lis, 2008 17:27

Zapowiada się fajna bluzeczka hahahihi no to jeszcze sporo niteczki będzie jakiś sweterek wesoło mi
Jarka - Nie 30 Lis, 2008 10:00

jola1010 napisał/a:
Jolu śliczna julietka
cool brawo kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cool brawo
Grażyna - Nie 30 Lis, 2008 10:12

przepiękne wdzianko cool
jola373 - Pią 02 Sty, 2009 19:16

Jarka, Grażyna, ślicznie Wam dziękuję! uklon cmoknięcie

Złota leży, nieskończona, czeka na lepsze czasy.
Ale nie próżnowałam - aniołki, gwiazdki, dzwonki robilam, są tu:
http://picasaweb.google.p...KiIDzwonki2007#
nie są dokończone, ale koleżanki chciały "już" je zabrac do domu - same sobie wykańczały.
Poza tym mam dwa serwetkowe:
[IMGhttp://images6.fotosi...1654m.jpg[/IMG]
ta była pierwsza, robiłam ją z prutej tasiemkowej włóczki, na czwórkach, waży 20 dag.

Grafitową robiłam na 4,5 i pochłonęła 16 dag cienkiej włóczki - sama nie mogłam uwierzyc!
Dodam, że musi powstac jeszcze jedna (córci i synowej bardzo przypadły do gustu).

irenka10 - Pią 02 Sty, 2009 21:45

Jola sliczne bluzeczki urzekła mnie ta grafitowa brawo brawo
Ada - Pią 02 Sty, 2009 22:12

Jolu początki cudne,czekamy na kolejne.Pamiętaj,proszę,że to wciąga.Ja skończyłam na siedmiu,ale myślę o ósmej,bo moja chrześnica osiemnastkę ma z początkiem kwietnia.Będzie prezent jak znalazł.Bardzo lubię rozdawać,ale tylko tym co doceniają rękodzieło.Narazie jestem zakrzyżykowana...na długo.