To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

nula - Nie 23 Lip, 2017 13:48

marysia54, gracha, love love

gracha napisał/a:
młodzi naprawdę mają teraz dużo łatwiej, ale niestety nie widzą o tym często, nie doceniają i narzekają na brak czasu. My dawaliśmy radę i mieliśmy jeszcze czas na towarzyskie spotkania i inne przyjemności

ja się zaczęłam ostatnio zastanawiać jakim cudem nam w tamtych czasach w ogóle udało się odchować dzieci - ubrać i wyżywić bez tych wszystkich udogodnień i gadżetów, które są teraz ......
naprawdę, możemy być z siebie dumne wesoło mi

najwięcej wkurza mnie to, jak perfidnie wmawia się przyszłym mamom, że to wszystko jest im niezbędne i konieczne !

Na szczęście moja córa mam dość zdrowego rozsądku, żeby zdecydować co NAPRAWDĘ się przyda a bez czego można się spokojnie obejść
i jak już coś kupuje to na ogół używane, zakładając, że to i tak tylko na jakiś czas więc nie ma sensu inwestować wielkich pieniędzy......

U mnie robótkowo nie za wiele - oczywiście coś się dzieje ...
na szydełku robią się ośmiorniczki i słonie do karuzelki nad łóżeczko,
na drutach robią się sukienki
ale wszystko pomalutku i małymi kroczkami, bo ..... wysiadł mi prawy kciuk wściekły
zaczęło się w czerwcu i stopniowo jest coraz gorzej - mam skierowanie do ortopedy - w przyszłym tygodniu będę koczować pod przychodnią, żeby się załapać na wizytę (bo znalazłam przychodnię gdzie przyjmują "od ręki" czyli bez zapisów)

za to udało mi się skończyć kilka dawno zaczętych "decupków"

2 kubeczki
jeden "letni"

i jeden "zimowy"

butelka dla koleżanki

odnowiona komódka (a dokładnie 3 komódki Very Happy)

i pojemnik ze słoika - pomysł bezczelnie odgapiony od Madzi cmoknięcie

i jeszcze coś mojej Eli
kartka i pudełko na wino zrobione na ślub koleżanki

buziaki dla wszystkich cmoknięcie

Pysiatom - Wto 25 Lip, 2017 21:14

Nula wspaniałe prace . brawo brawo brawo
Bożena- 2000 - Nie 30 Lip, 2017 23:22

Głowa do góry. Na dziś masz syndrom pustych rąk. Obserwowałam to u mojej Mamy po śmierci Ojca. Dzielnie się nim opiekowała, trochę narzekała na Niego, a kiedy zmarł nie wiedziała co ze sobą zrobić. Myślę, że gdybym była na Twoim miejscu, Też brakowałoby mi kieratu. Ale przed Tobą ogromne szczęście.
Dla mnie narodziny dzieci to zawsze taki cud. A przy takiej Babci to będą szczęśliwe dzieciaczki. cmoknięcie

Zielona Mysz - Nie 30 Lip, 2017 23:48

nula, piekne kwiatek dla ciebie i duzo zdrowia dla kciuka życzę, bo dla kogo jak dla kogo, ale dla nas to kazdy paluszek na wage zlota!
marysia54 - Sob 05 Sie, 2017 16:59

nula
cudne te Twoje decu, uwielbiam je oglądać i chwalić bo jest za co wesoło mi
uklon uklon brawo cool

zabka611 - Nie 06 Sie, 2017 20:12

WIELKIE brawo brawo
Krakowianka - Wto 08 Sie, 2017 14:42

nula, sliczne decu uklon brawo brawo brawo
nula - Sob 12 Sie, 2017 07:09

Pysiatom, Bożena- 2000, Zielona Mysz, marysia54, zabka611, Krakowianka, dziękuję bardzo cmoknięcie love

Zielona Mysz napisał/a:
i duzo zdrowia dla kciuka życzę, bo dla kogo jak dla kogo, ale dla nas to kazdy paluszek na wage zlota!

na szczęście wystarczył jeden zastrzyk i już jest ok hopla

nula - Pią 01 Wrz, 2017 08:33

a dzisiaj coś innego wesoło mi
w poniedziałek wieczorem zostałam babcią hopla
przedstawiam Wam
Emilkę

i Amelkę

a tu już razem

są maleńkie - ważyły 2050 g i 1940 g
ale poza tym wszystko jest ok, obie dostały po 10 pkt.
na razie jeszcze z mamą w szpitalu ale mamy nadzieję, że już niedługo .....

maranta - Pią 01 Wrz, 2017 09:02

Nula gratuluję i Tobie i przede wszystkim rodzicom kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Śliczne dziewczynki, niech zdrowo i szczęśliwie rosną cmoknięcie

Frida - Pią 01 Wrz, 2017 09:27

Nula gratuluję, jesteś prawdziwą babcią. Również dołączam gratulacje dla rodziców! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
marysia54 - Pią 01 Wrz, 2017 10:57

Nula, gratuluję zdrowych i śliczniutkich wnuczek , gratulacje dla rodziców.
cool kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Babciu !!!! teraz do pracy wesoło mi [/b]

wiesia-kal - Pią 01 Wrz, 2017 13:00

Nula gratulacje, niech wnuczki zdrowo się chowają i sprawiają jak najmniej kłopotów.

Gratulacje dla rodziców. kwiatek dla ciebie

Salem - Pią 01 Wrz, 2017 17:04

Nula, gratuluję zdrowych i śliczniutkich wnuczek. Również dołączam gratulacje dla rodziców! kwiatek dla ciebie
Elżbieta P. - Pią 01 Wrz, 2017 18:05

Nula, gratuluję rodzicom i Tobie, jako podwójnej babci wesoło mi hurrraaa hurrraaa
zabka611 - Pią 01 Wrz, 2017 20:40

WIELKIE,WIELKIE GRATULACJE dla rodziców oraz dziadków.Ile szczęścia za jednym razem wesoło mi wesoło mi Życzę wszystkie dobrego. cmok
vichta - Pią 01 Wrz, 2017 22:41

Nula, gratuluję cmoknięcie
I ogromnie zazdroszczę
Wnuczek, oczywiście cool
Podwójne szczęście brawo
Tego się nie da wydziergać, a ja bym już też tak chciała... placzek

AlaJ - Sob 02 Wrz, 2017 09:12

Gratuluję Nula! Też jestem babcią Amelki (już piecioletniej). I powiem cos, co potwierdzą wszystkie babcie. Babciowanie jest strasznie fajne Smile.
A co do imion, to rodzice mieli fantazję Smile. Czy one są jednojajowe?

nula - Sob 02 Wrz, 2017 09:26

dziękuję serdecznie wszystkim w imieniu rodziców i swoim cmoknięcie cmoknięcie
AlaJ napisał/a:
Czy one są jednojajowe?

tak - są jednojajowe Very Happy
doszliśmy do wniosku , że i tak się będą wszystkim mylić, więc imiona nie zrobią różnicy - a akurat te imiona się im najbardziej podobały

lamika88 - Nie 03 Wrz, 2017 11:15

Gratuluję cmoknięcie kwiatek dla ciebie Niech ślicznotki rosną zdrowo Smile W sumie to fajnie mają - od razu są dwie wesoło mi Ja jestem z bliźniaczek jednojajowych i razem zawsze raźniej wesoło mi
ania_b - Nie 03 Wrz, 2017 16:37

Cudne kruszyny!!! Gratulacje dla babci, dużo sił dla maluszków i dla rodziców. kwiatek dla ciebie
Alina M. - Nie 03 Wrz, 2017 19:48

Gratulacje brawo
Super wnusie niech dają dużo radości Rodzicom i Babci kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Zielona Mysz - Nie 03 Wrz, 2017 23:46

nula, ile tu sie dzieje, jak mnie nie ma Very Happy
Gratuluje serdecznie babci i rodzicom kwiatek dla ciebie
A maluszkom zycze zdrowia i niech rosna na pocieche cmoknięcie

Krakowianka - Pon 04 Wrz, 2017 10:55

Gratulacje! niech zdrowo rosną a Babcia zabiera się do roboty bo to przecież wszystkiego trzeba nadziergać x 2!!!! dwie sukienki do chrztu.... dwie szatki.... dwie czapeczki...... ola, la... ..
ALE JAKA TO WIELKA PRZYJEMNOŚĆ I RADOŚĆ !!! sztrikuję hopla cmoknięcie

aptenia - Pon 04 Wrz, 2017 11:52

Nula gratuluję... cmoknięcie kwiatek dla ciebie Babci , Rodzicom, Dziewczynkom... brawo
cmoknięcie cmoknięcie