Galerie prac użytkowników forum - Maranta
Runa - Wto 27 Mar, 2012 22:22
będzie dobrze
kabyr - Wto 27 Mar, 2012 22:41
Aniumyśli pozytywnie a będzie dobrze.
Trzymam kciuki za Twoje zdrówko.
Nie poddawaj się.
Poranna - Wto 27 Mar, 2012 22:59
trzymaj się, Ania
Violetta21 - Wto 27 Mar, 2012 23:19
Aniu kochana myślę o Tobie co dzień mam cichą nadzieję ze tym razem zrobią już co trzeba
Niech Bozia ma Cie w swojej opiece
do usłyszenia za kilka dni pa
Bozenka7 - Śro 28 Mar, 2012 04:58
maranta , cudowności
ale najważniejsze zdrowie,trzymam kciuki
Frezja45 - Śro 28 Mar, 2012 05:00
Aniu nasza najdroższa życzę Ci dobrego dnia
i na następne dni Ogromne ilości Bożej Opieki i Miłości
dom_Klary - Śro 28 Mar, 2012 08:50
Trzymajcie kciuki, módlcie się i ślijcie dobre myśli w moim kierunku, proszę...
Aniu, jestem z Tobą, całym sercem
Awenturyn - Śro 28 Mar, 2012 09:17
Aniu myślimy o tobie i trzymamy mocno kciuki
Kamoni - Śro 28 Mar, 2012 10:03
Mocno trzymam kciuki ,musi być dobrze
Madzia - Śro 28 Mar, 2012 18:01
Myślami będę z Tobą, w końcu musi być dobrze!
jolanta59 - Śro 28 Mar, 2012 18:52
Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu,trzymam mocno kciuki, napewno wszystko bedzie dobrze.
Pozdrawiam cieplutko.
Jola
małgośka - Śro 28 Mar, 2012 19:02
Aneczko, mocno trzymam kciuki.
Życzę powrotu do zdrowia i samych pozytywnych myśli.
rzenia - Śro 28 Mar, 2012 21:19
Aniu jesteśmy z Tobą sercem i modlitwą.
Wszystko musi być dobrze, szybko wracaj do nas.
Natalia - Śro 28 Mar, 2012 21:43
Aniu trzymaj sie , jestesmy z Toba
AlaJ - Czw 29 Mar, 2012 00:00
Bedzie dobrze! Musi!!
Kazimiera - Czw 29 Mar, 2012 08:04
Aniu, będzie dobrze.Tylko myśl pozytywnie
Pozdrawiam
Pysiatom - Czw 29 Mar, 2012 11:52
Aniu, wracaj szybko do zdrowia.
anna.pluta1 - Czw 29 Mar, 2012 18:22
głowa do góry
jadzia59o - Czw 29 Mar, 2012 19:12
Aniu wszystko będzie dobrze, wracaj szybko do zdrowia
jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki
beti9 - Pią 30 Mar, 2012 11:16
Trzymamy kciuki Zdrówka !!
maranta - Sob 31 Mar, 2012 15:50
Dziękuję kochani
Już jestem w domu, ledwie dojechałam taksówką.
Wczoraj miałam operację naprawczą - dokładnie to samo co w Gdyni. Tym razem gorzej zniosłam narkozę
Nadal jest nieruszona bardzo boląca lewa nerka. Lekarz powiedział, że musi naprawić prawą, bo operacja lewej wiąże się z powikłaniem uszkodzenia naczynia jakiegoś tam i w efekcie z koniecznością usunięcia nerki, dlatego prawą nerkę muszę mieć sprawną.
Czeka mnie więc teraz jeszcze okres bólu i czekania na kolejną operację.
Do tego na rtg wyszły jakieś zmiany w okolicy moczowodu, ale nie związane z drogami moczowymi. Jajnik??? Nie wiedzą.
Szpital cudnie położony, śliczny, widny czysty i ogromny.
Oddział cichutki, porządek, lekarze sympatyczni i tacy normalni, pielęgniarki kochane, oddziałek nieduży, sale 2-3 osobowe. Ja leżałam na trzyosobowej, ale sama.
Na oddziale robią też diagnostykę. Oczywiście jest ubikacja i łazienka osobna dla pań i panów. po południu zawsze jest lekarz dyżurny, w sobotę i niedzielę też. Dzisiaj obchód był później trochę. Zjawił się dziś również ordynator, choć nie miało go być. Dba o swój oddział.
Na oddziale mają... baseny Normalne? Otóż nie, w Gdyni jak jednej staruszce mieli zrobić lewatywę, a ona niechodząca, to było zamieszanie, bo na oddziale nie ma basenów, pożyczyli z chirurgii... Wszyscy inni są zacewnikowani.
Tu baseny fajne plastikowe, więc leciutkie i nie ziębią w zadek
Tych dwóch oddziałów nie da się porównać. Wejherowski jest normalny, to co się w naszym miejskim wyprawia, to nawet nie wiem jak skomentować.
Z warunków jestem zadowolona. Cóż z tego, skoro nadal jestem w punkcie wyjścia
Apak - Sob 31 Mar, 2012 15:58
Aniu kochana, cieszę się, że przynajmniej szpital normalny wreszcie się znalazł! Jak tam tak dobrze, to jest nadzieja, że lekarz też normalny i może ma rację, że najpierw trzeba jedno naprawić, żeby zabrać się za resztę. Może to i marna pociecha, skoro Cię nadal boli, ale bądź dobrej myśli! życzę Ci wszystkiego, co najlepsze! A jakby co, to my możemy do lekarza wysłać pismo, w którym opiszemy wszystko, co dla nas zrobiłaś, żeby tam wiedzieli, z jaką Szychą mają do czynienia
Krakowianka - Sob 31 Mar, 2012 16:41
Z jednej strony cieszę się że masz już zabieg za sobą a z drugiej kurcze źle że jeszcze boli... szkoda że nie mogło być tak że zabieg a potem trochę czasu na pozbierane się i radość bez bólu.No cóż trzeba być dobrej myśli że tak będzie przecież chyba nareszcie trafiłaś na dobry szpital i lekarzy....
Całuje mocno
małgośka - Sob 31 Mar, 2012 16:55
Witaj Aniu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Skoro ten szpital bardziej profesjonalny, to na pewno lepiej się tam Tobą zajmą i szybciej wrócisz do zdrowia.
Ela55 - Sob 31 Mar, 2012 18:14
:kwiaty:Maranto , to bardzo ważne,że masz takie pozytywne wrażenia po pobycie w wejherowskim szpitalu. Nie ujmie ci to bólu i cierpienia w całości, ale ...świetne warunki też są niezwykle ważne!
Miałam tę "przyjemność" być pacjentką tego szpitala pod koniec lutego. Zaliczyłam 2 operacje. Czułam się fizycznie fatalnie , jednak atmosfera oddziału, na którym lezałam, była rewelacyjna! Czułam się taka bezpieczna, zadbana przez personel. Tak masakrycznie bałam się przed terminem operacji ,a potem wszystko odeszło i nawet na półprzytomna po operacji, pamiętam ,że byłam już spokojna , bo czułam ,że mi pomagają.
Teraz z pewnością Ty podczas kolenej wizyty -operacji też będziesz miała większy komfort psychiczny i to zaowocuje lepszym powrotem do 100% zdrowia!!
Myśl ,że tam będziesz bezpieczna i że już niedługo będziesz zdrowa! Życię Ci tego z całego serca.
|
|
|