To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

alicja11 - Pią 19 Gru, 2008 09:22

nula, śliczne aniołki te nowe i te po renowacji a jeśli chodzi o klejenie koralików spróbuj kleić klejem ma gorąco z pistoletu -szybko klei i szybko schnie cool
Pani Mama - Pią 19 Gru, 2008 09:39

Nuliczku i to jestes wielka ja nie zrobilam ani jednego tylko renowacja byla w tym roku brawo brawo brawo
JJka - Pią 19 Gru, 2008 11:04

nula, Linda Hope - PRZEPIĘKNA!!
Łaszczyłam się na nią, aby ją zrobić, ale czasu chyba braknie... Sad
pozostanie mi wzdychać do niej tutaj... ehhh... :/

monika_b - Pią 19 Gru, 2008 11:09

Nula wreszcie doczekałyśmy się Twoich anielskości. Są przepiekne brawo Ja też zszywam swoje po usztywnieniu ale to katorżnicza praca, następnym razem też sprobuję na wikol (ale to już nie w tym roku, chyba, że wypróbuję ten patent na czubku do choinki, który jednak zdecydowałm sie wydziergać)). A ciekawe czy koraliki dałoby radę na Kropelkę? Chociaż obawiam się, że mogły by zmatowieć.
Violetta21 - Pią 19 Gru, 2008 11:54

Nula piękne są te Aniołeczki hopla
Beata T - Pią 19 Gru, 2008 12:02

Cudne aniołki radocha radocha radocha
Jarka - Pią 19 Gru, 2008 13:43

NULA, A MOGĘ PROSIĆ O SCHEMACIK TEGO PŁASKIEGO ANIOŁKA.
nula - Pią 19 Gru, 2008 15:46

Dziewczyny - dziękuję bardzo za słowa uznania dla moich aniołków !!!
love
Uska - tak , też zrobiłam na falbankę (widzę, że wpadłyśmy na ten sam pomysł)
Ta sukienka faktycznie według schematu wychodzi bardzo szeroka !!!!
Nawet w pewnym momencie miałam ochotę spruć i zrobić mniej tych motywów, ale miałam już dość dużo zrobione i szkoda mi było.
Co do przyklejania koralików - to na pewno wypróbuję wszystkie podane przez Was sposoby - ale na razie po prostu nie miałam czasu, żeby się w to bawić !!!
Pistolet na klej posiadam, nawet dwa w różnych rozmiarach tylko mam obawy , czy udałoby mi się tak nałożyć klej, żeby nie poplamić całego aniołka rotfl
I co potem z ewentualnym praniem ?
alicja 11 - masz jakieś doświadczenia w tej dziedzinie ?

alienor - spróbuj - naprawdę polecam !!!!
Poza tym jak krochmalisz wszystko osobno to można łatwiej i ładniej dopasować poszczególne części. Np. ułożenie skrzydeł lub aureolki.

monika_b próbowałam na "super glu" ale kleiło się wszystko do wszystkiego (zwłaszcza palce rotfl)
Jak próbowałam nałożyć odrobinkę kleju na czubku szpilki to przyklejała mi się szpilka rotfl
I faktycznie matowieją !!!
Jednak chyba wikol jest najlepszy.

Jareczko - a o którego płaskiego Ci chodzi (bo teraz nie robiłam żadnego płaskiego nie wiem)

misia0808 - Pią 19 Gru, 2008 16:52

Nuleńko aniołki są przesliczne. Strasznie mi się podobają im chyba też się skuszę brawo
Madzia - Pią 19 Gru, 2008 17:51

Naprawdę piękne anioły Nula!!!!!!! uklon brawo
ata30 - Pią 19 Gru, 2008 18:22

aniołki są prześliczne, i bardzo Ci ich zazdroszczę
ja nie mam cierpliwości do dziergania takich rzeczy

Elżbieta P. - Pią 19 Gru, 2008 18:22

Nula zrobiłaś piękne aniołki!!!
bean - Pią 19 Gru, 2008 20:13

uklon cudne anioły!!! brawo
beacia-24 - Pią 19 Gru, 2008 22:15

nula, aż mi wstyd, że prawie przegapiłam Twoje aniołki - musisz mi wybaczyć bo ostatnio sama jestem tak zalatana, iż nie mam nawet czasu się porządnie na forum porozglądać.
Wracając do anielskich cudów. Piękne to za mało powiedziane, czekałam na nie cierpliwie i oczek nie mogę nacieszyć. Biję ogromne brawa za cierpliwość i wytrwałość.
radocha hurrraaa radocha
Mam nadzieję, że ów niedorobek też się pokaże nam w całej odsłonie hahahihi

Susan - Pią 19 Gru, 2008 23:37

nula! Anioły the best! cmoknięcie
buziaczek - Sob 20 Gru, 2008 09:58

wspaniałe anioły
nula - Pon 22 Gru, 2008 23:17

A to mój ostatni w tym sezonie aniołek - robiony na specjalne zamówienie córki.
Ten zamiast aureolki ma kapelusik - też na specjalne życzenie.
A dlaczego kapelusz ?
Otóż ten właśnie aniołek był w zeszłym roku pierwszym "poważnym" aniołem, którego robiłam. I okazało się , że nie potrafiłam zrobić mu włosów. Więc, żeby nie został łysy - zrobioną już aureolkę po namoczeniu w krochmalu naciągnęłam tak, że wyszedł właśnie taki kapelusik.
I tak się córce spodobał, że w tym roku wybierając aniołka, którego miałam jej zrobić na prezent dla mamy jej chłopaka wybrała akurat tego - i żeby koniecznie też był w kapeluszu !!!
Tyle, że teraz ma również włosy zebalek
I nawet pokusiłam się w końcu o te koraliki !!!!
Uska - Twój ostatni patent jest rewelacyjny !!!!!
Faktycznie, jak się trochę poczeka aż klej przeschnie to koraliki o wiele łatwiej się przyczepiają wesoło mi

I jeszcze parę łapek, które udało mi się wydziergać - oczywiście na prezenty

I proszę się nie śmiać, że hipopotamy są zielone ! To jest specjalny gatunek hipopotamów kuchennych - właśnie w tym kolorze !!!!! rotfl
(A prawda jest taka, że po prostu nie mam popielatej bawełny jęzorek )

A te podobają mi się najbardziej

Zdjęcia bardzo kiepskie, ale robione wieczorem przy lampie. A musiałam zrobić dzisiaj bo gdybym miała czekać na wolną chwilę akurat jak jest jasno to pewnie nie zdążyłabym zrobić tych zdjęć wcale, bo wszystko za chwilę zmieni właściciela Laughing

reni - Pon 22 Gru, 2008 23:46

aniołek śliczny cool brawo

a łapki rewelacyjne wesoło mi cool cool

Violetta21 - Pon 22 Gru, 2008 23:51

Nula te łapki są superaśne !!!! no i Aniołeczek brawo
monika_b - Wto 23 Gru, 2008 08:17

Strasznie chciałam to zobaczyć, ale w pracy zablokowali nam Fostosika, więc muszę poczekać wściekły do wieczora.
Erhe - Wto 23 Gru, 2008 10:08

fantastyczne! brawo
Jarka - Wto 23 Gru, 2008 10:09

reni napisał/a:
aniołek śliczny

a łapki rewelacyjne
cool cool brawo brawo cool cool
misia0808 - Wto 23 Gru, 2008 12:10

O rety, ale sliczności. Super są te łapki a i aniołek bardzo mi sie podoba brawo
zonieczka - Wto 23 Gru, 2008 12:21

same śliczności aż miło dostać taki prezent
JJka - Wto 23 Gru, 2008 13:02

no nie mogę...
łapki do garnków w kształcie aniołka i diabełka....!!!
też chce mieć takie!!
tylko zastanawiam się, czy używałabym diabełka do garnków czy od razu do patelni...? Smile Smile Smile