To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -

grzewa - Sob 28 Lip, 2007 07:58

Piękne te twoje prace. brawo brawo brawo
SoWa - Nie 29 Lip, 2007 09:50

idę na imprezę Grażynno, cudowności!!!!!!! brawo radocha bye
Zastanawiam się, ile tych arcydzieł mieści Twoja szafa ? hmm Jak jesteś w stanie zdecydować, którą teraz ubrać ?????? nie widzę nie słyszę przykro mi

Grażyna - Nie 29 Lip, 2007 12:14

Mam bluzki prawie na kazdy dzień miesiąca. W pracy kobietki mowia, ze moge nie uzywać pralki przez miesiąc a i tak miałabym co załozyć (bo jeszcze kupuje gotowe bluzeczki, ktore wpadna mi w oko). Od roku pracuję w przedszkolu, spodnic i sukienek nie zakladam, bo przy małych dzieciach jest niewygodnie, wiec dzieki tym bluzeczkom w spodniach wygladam zawsze elegancko.
Jarka - Nie 29 Lip, 2007 19:03

Dziękuję uklon kwiatek dla ciebie uklon Grażynko za wyczerpujące wskazówki i cierpliwość. Ale skoro pracujesz w przedszkolu to masz dużo tej cierpliwości, ja też pracuję w przedszkolu od 20 lat.
misia0808 - Nie 29 Lip, 2007 20:33

Grażynko piękna bluzeczka brawo brawo brawo brawo brawo
Ula_K - Pon 30 Lip, 2007 02:11

Kolejne cudo brawo brawo brawo brawo
moslamawe - Pon 30 Lip, 2007 08:08

Grażynko brawo brawo brawo
_ulcia - Pon 30 Lip, 2007 09:06

Cudna bluzeczka, podziwiam cię za cierpliwość w dzierganiu tak cieniutką nitką
brawo brawo brawo brawo

agnieszkamat - Wto 31 Lip, 2007 12:19

Wspaniałe bluzeczki brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Dorotkaa - Wto 31 Lip, 2007 13:29

Wow! ta cieniowana bluzeczka jest sliczna i slodka jak cukiereczek Smile
Grażyna - Sob 04 Sie, 2007 23:16

Zachciało mi się bluzeczki z elementow z długim rękawem. O zgrozo wściekły Kupiłam turkusową Hemerę i dziergałam ochoczo az doszłam do pachy. No i w tym miejscu utknełam. Przeszło tydzień medytowałam (dziergałam i prulam w kółko) jak przejśc z przodu/tyłu na nieszczęsny rękaw. W żaden sposób nie mogłam tego uczynić. Byc może dlatego, że chciałam aby motywy ukladały sie na dole bluzki w ząbki

Wczoraj wreszcie pojełam, że musze robic na szwie rękawa elementy nie sześciokatne lecz pieciokatne, to wtedy jakos mi ten rekaw wyjdzie. No i mysle, że chyba bedzie dobrze. Jak sądzicie?

Pod szyją udało mi się zrobic takie wykonczenie ząbkowane, nawet nieźle sie uklada.
Sporo zdrowia kosztuje mnie ta bluzka puknąć się Mam kolejny problem, a mianowicie od ktorego momentu poszerzac rekawy na dole.Od łokcia, czy jeszcze niżej żeby było ładnie?

barbara 1 - Sob 04 Sie, 2007 23:27

Grażynka,no pięknie Ci wychodzi brawo brawo brawo Ja proponuje poszerzenie niżej łokcia
Zosia32 - Nie 05 Sie, 2007 10:12

Grażynko bluzeczka cudowna i w formie i kolorze jak skończysz to koniecznie
zrób zdjęcia bluzeczki na Tobie cudoooooo ooooo ooooo zebalek
radocha hopla radocha hopla radocha
Pozdrowienia wesoło mi

agnia.p - Nie 05 Sie, 2007 10:26

cool cool pięknie się prezentuje brawo brawo Ja popieram Basie poniżej łokcia zresztą u Basi w avatarku pięknie się taki rękawek prezentuje
Halkuk - Nie 05 Sie, 2007 10:37

Cudo powstaje uklon Piękna bluzeczka wesoło mi
alienor - Nie 05 Sie, 2007 11:45

Wychodzi cudownie ale poproszę o więcej szczegółów rozwiązania problemu pachowego , wprawdzie nie biorę się za to cudo , ale wiedzy nigdy za wiele Smile , jak z 6 zrobić 5 , żeby nie było widać , czy na rękawie wróciłaś do 6 i jak rozszerzyć rękaw , większe szydełko czy inna metoda hmm
gabis - Nie 05 Sie, 2007 12:10

Grażyna, i znów piękności dziergasz!!! uklon uklon uklon
Już teraz jestem pełna podziwu i czekam z niecierpliwością na efekt końcowy!!! cool

Jasieńka - Nie 05 Sie, 2007 12:46

ale bę cool dzie piękna bluzka jak do teraz to ci fajnie wychodzi życze miłej pracy i wytrwałosci cool brawo
Violetta21 - Nie 05 Sie, 2007 12:48
Temat postu: Prace Grażyny
Grażynko bluzeczka bedzie cudeńko, tak myślę że rękaw od łokcia zacznij poszerzać bye
Elżbieta P. - Nie 05 Sie, 2007 13:26

o jejku mdleje Grażynka jaka śliczna bluzeczka powstaje uklon podaj proszę schemacik do tych elementów, może kiedyś też się na nią zdecyduję nie wiem i też jestem ciekawa tego przejścia z 6 na 5 wesoło mi
Grażyna - Nie 05 Sie, 2007 13:33

To juz tłumaczę, a mianowicie cała bluzka jest z takich elementów sześciokatnych Te motywy maja po 18 słupkow, a jednoczesnie 18 płatkow jakby kwiatka. Motywy pieciokatne robię podobnie lecz z 15 słupkow i jednoczesnie 15 platków. Zaznaczyłam to na obrazku:

Elżbieta P. - Nie 05 Sie, 2007 13:53

dziękuję ślicznie Grażynko radocha wydaje się proste, ale w trakcie pracy się okaże czy to takie łatwe wesoło mi
alienor - Nie 05 Sie, 2007 16:06

fruzia napisał/a:
wydaje się proste
tylko czy do końca to też nie jestem pewna ale podziwiam za sposób rozwiązania problemu , czy mam rozumiec , ze do koińca rękawa , motywy które są niejako u spodu rękawa będą mniejsze hmm
Jarka - Nie 05 Sie, 2007 16:32

brawo cool brawo cool brawo Grażynko następne cudo
bjanna - Nie 05 Sie, 2007 17:02

Grażynko bluzeczka będzie śliczna cool hopla wzór i kolor rewelacja radocha ja też jestem za opcją poniżej łokcia bye