To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

baluu - Pon 24 Lis, 2008 10:54

brawo brawo brawo
monika_b - Pon 24 Lis, 2008 11:07

Nula wszystko piękne, fajny pomysl na anielską peruczkę. Obrus to cudo, nie wyobrażam sobie jak mozna pojąć tajniki koronki burgijskiej, tym bardziej więc Cię podziwiam. Wielkie brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
beacia-24 - Pon 24 Lis, 2008 20:41

nula, aniele mój kochany - jesteś dla nas tak dobra i kochana, że tam w niebie na pewno za Tobą tęsknią. Niecierpliwie czekam na kolejne Twoje cudka bo wiem ,że masz ich troszkę w zanadrzu. Tylko nie każ mi za długo czekać hahahihi bo potem znów będę musiała wątek odkurzać. rotfl rotfl rotfl
monaliza200 - Pon 24 Lis, 2008 21:08

nula, wesoło mi wesoło mi wesoło mi
buziaczek - Wto 25 Lis, 2008 08:30

ogromne brawa dla wszystkich prac, a szczególnie dla brugijki cool brawo cool brawo
Susan - Wto 25 Lis, 2008 22:00

Nula poprostu wielkie brawa! cool cmoknięcie radocha
elka j. - Śro 26 Lis, 2008 21:58

Nula, na widok serwety umarłam z wrażenia uklon uklon uklon Ale musiałam powrócić do życia, żeby Ci to powiedzieć, jesteś WIELKA uklon uklon bye bye
nula - Czw 27 Lis, 2008 07:44

Pani Mama, Stella, Zosia, baluu, monika_b, monaliza200, buziaczek, Susan, elka j.,
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Aż nabrałam ochoty na następną brugijkę zebalek
Tylko ostatnio mam wrażenie, że doba jakby mi się skróciła - ten czas jakoś tak szybko ucieka - a tyle rzeczy chciałoby się zrobić !!!

małgośka - Czw 27 Lis, 2008 08:43

Nula, wydłużenie doby, na pewno niejednej z Nas by się przydało. hopla
Trzymam kciuki za dokończenie zaczętych prac. cool
No i oczywiście na Twoje pierwsze frywolitki. cool bye love

iwonka - Czw 27 Lis, 2008 17:04

obrus powalił mnie na kolana uklon uklon cool cool brawo brawo brawo
alienor - Czw 27 Lis, 2008 19:39

Nula jak się pozbieram to powiem jak bardzo mi sie podoba Twoje Dzieło brawo brawo brawo
SoWa - Pią 28 Lis, 2008 09:42

cmoknięcie oj, Ty utalentowana dziewczyno! napatrzeć się nie można! radocha cmoknięcie
Jarka - Sob 29 Lis, 2008 12:54

_ulcia napisał/a:
NUla cudne prace, brugijka przepiękna
cool cool kwiatek dla ciebie cool cool
nula - Sob 29 Lis, 2008 13:37

iwonka, alienor, SoWa, Jarka, dziękuję !!!!!
uklon uklon uklon
małgośka, cieszę się, że we mnie wierzysz zebalek trzymanie kciuków na pewno się przyda - zwłaszcza w odniesieniu do frywolitek hmm

beacia-24 - Sob 29 Lis, 2008 13:44

nula, ja też w Ciebie wierze i wiem, że wyjdą super, gdyż wszystko co z pod Twoich rączek wychodzi jest superaśne więc i frywolitki takie będą
wiesia_33 - Sob 29 Lis, 2008 19:26

beacia-24 napisał/a:
nula, ja też w Ciebie wierze i wiem, że wyjdą super, gdyż wszystko co z pod Twoich rączek wychodzi jest superaśne więc i frywolitki takie będą

TAK,TAK ....... cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Grażyna - Nie 30 Lis, 2008 11:57

cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
nula - Czw 18 Gru, 2008 23:22

Moje aniołki - niestety tylko tyle udało mi się zrobić !!! (chociaż w planach miałam o wiele więcej przykro mi )
Moja zeszłoroczna Erhetta

To jest ten sam aniołek , którego zrobiłam i pokazywałam w zeszłym roku - tyle, że teraz wrócił do mnie w celu renowacji.
Został uprany (w pralce), ukrochmalony i sklejony na nowo. Jedynie włoski musiał dostać zupełnie nowe, bo tamte po praniu już się nie nadawały do ponownego przyklejenia.
I muszę przyznać, że pomysł sklejania aniołków na wikol sprawdził się świetnie.
W praniu klej się rozpuszcza i mamy wszystkie części aniołka oddzielnie - tak samo jak po zrobieniu.
Dwóm aniołkom, które w zeszłym roku ambitnie pozszywałam zaraz po praniu odprułam skrzydła bo wykrochmalić tego w całości się nie dało.
Zwłaszcza skrzydła o wiele prościej krochmali się "na płasko" (przynajmniej mi - bo wiem, że niektóre z Was najpierw zszywają całość a dopiero potem krochmalą)

Linda Hope

Uska - poległam przy klejeniu koralików - jakoś nie chciały mi się przyklejać na wikol - próbowałam, próbowałam, aż straciłam cierpliwość.
I dlatego jest tak jak jest.

St. Elysse, Kalyee i Danielle

Miały być wszystkie 7 ale niestety skończyło się na 3 !!!

Te duże, białe są robione z cieniutkich nici - szydełkiem 0,9 mm (a i tak mają ok. 22 cm. wysokości)
Te małe, ecri - z lidlowej bawełny - szydełkiem 1,5 mm

Jeszcze jeden czeka cierpliwie na skrzydła, włosy i aureolkę - mam tylko nadzieję, że się doczeka i nie pójdzie "do ludzi" taki niedorobiony rotfl

jola373 - Pią 19 Gru, 2008 00:34

Przepiękne! Ślicznie wykończone, cudnie ukształtowane coś pięknego!
iwonka - Pią 19 Gru, 2008 06:11

nula aniołki przecudnej urody cool
uska3 - Pią 19 Gru, 2008 06:28

Nula piękne te Twoje aniołeczki, widze że Lindę też zrobiłas na falbankę -szeroka sukienka była co Smile Do klejenia koralików faktycznie trzeba cierpliwości ale ostatnio polepszyłam metode, pierwsze nakładam kropelki kleju na miejsca gdzie ma być koralik czekam chwileczkę i nakładam suchego koralika- działa .
Ale nawet bez tej wielkiej ilości ozdóbek są prześliczne , napewno obdarowani będą zachwyceni cmoknięcie

Jarka - Pią 19 Gru, 2008 07:32

cool cool cool cool cool cool
reni - Pią 19 Gru, 2008 08:12

aniołki przepiękne cool brawo brawo
małgośka - Pią 19 Gru, 2008 08:39

Nula , prześliczne aniołki. Piękne włoski i świetnie uformowane.
WIELKIE radocha

alienor - Pią 19 Gru, 2008 09:05

Nula ,Twoje aniołki zachwycają urodą, przetestuję ten patent z klejeniem , ja nalezę do grona zszywaczy przed usztywnianiem i nie będę przytaczać co mi się wtedy na usta ciśnie