Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
baluu - Pon 24 Lis, 2008 10:54
monika_b - Pon 24 Lis, 2008 11:07
Nula wszystko piękne, fajny pomysl na anielską peruczkę. Obrus to cudo, nie wyobrażam sobie jak mozna pojąć tajniki koronki burgijskiej, tym bardziej więc Cię podziwiam. Wielkie
beacia-24 - Pon 24 Lis, 2008 20:41
nula, aniele mój kochany - jesteś dla nas tak dobra i kochana, że tam w niebie na pewno za Tobą tęsknią. Niecierpliwie czekam na kolejne Twoje cudka bo wiem ,że masz ich troszkę w zanadrzu. Tylko nie każ mi za długo czekać bo potem znów będę musiała wątek odkurzać.
monaliza200 - Pon 24 Lis, 2008 21:08
nula,
buziaczek - Wto 25 Lis, 2008 08:30
ogromne brawa dla wszystkich prac, a szczególnie dla brugijki
Susan - Wto 25 Lis, 2008 22:00
Nula poprostu wielkie brawa!
elka j. - Śro 26 Lis, 2008 21:58
Nula, na widok serwety umarłam z wrażenia Ale musiałam powrócić do życia, żeby Ci to powiedzieć, jesteś WIELKA
nula - Czw 27 Lis, 2008 07:44
Pani Mama, Stella, Zosia, baluu, monika_b, monaliza200, buziaczek, Susan, elka j.,
Aż nabrałam ochoty na następną brugijkę
Tylko ostatnio mam wrażenie, że doba jakby mi się skróciła - ten czas jakoś tak szybko ucieka - a tyle rzeczy chciałoby się zrobić !!!
małgośka - Czw 27 Lis, 2008 08:43
Nula, wydłużenie doby, na pewno niejednej z Nas by się przydało.
Trzymam kciuki za dokończenie zaczętych prac.
No i oczywiście na Twoje pierwsze frywolitki.
iwonka - Czw 27 Lis, 2008 17:04
obrus powalił mnie na kolana
alienor - Czw 27 Lis, 2008 19:39
Nula jak się pozbieram to powiem jak bardzo mi sie podoba Twoje Dzieło
SoWa - Pią 28 Lis, 2008 09:42
oj, Ty utalentowana dziewczyno! napatrzeć się nie można!
Jarka - Sob 29 Lis, 2008 12:54
| _ulcia napisał/a: | | NUla cudne prace, brugijka przepiękna |
nula - Sob 29 Lis, 2008 13:37
iwonka, alienor, SoWa, Jarka, dziękuję !!!!!
małgośka, cieszę się, że we mnie wierzysz trzymanie kciuków na pewno się przyda - zwłaszcza w odniesieniu do frywolitek
beacia-24 - Sob 29 Lis, 2008 13:44
nula, ja też w Ciebie wierze i wiem, że wyjdą super, gdyż wszystko co z pod Twoich rączek wychodzi jest superaśne więc i frywolitki takie będą
wiesia_33 - Sob 29 Lis, 2008 19:26
| beacia-24 napisał/a: | | nula, ja też w Ciebie wierze i wiem, że wyjdą super, gdyż wszystko co z pod Twoich rączek wychodzi jest superaśne więc i frywolitki takie będą |
TAK,TAK .......
Grażyna - Nie 30 Lis, 2008 11:57
nula - Czw 18 Gru, 2008 23:22
Moje aniołki - niestety tylko tyle udało mi się zrobić !!! (chociaż w planach miałam o wiele więcej )
Moja zeszłoroczna Erhetta
To jest ten sam aniołek , którego zrobiłam i pokazywałam w zeszłym roku - tyle, że teraz wrócił do mnie w celu renowacji.
Został uprany (w pralce), ukrochmalony i sklejony na nowo. Jedynie włoski musiał dostać zupełnie nowe, bo tamte po praniu już się nie nadawały do ponownego przyklejenia.
I muszę przyznać, że pomysł sklejania aniołków na wikol sprawdził się świetnie.
W praniu klej się rozpuszcza i mamy wszystkie części aniołka oddzielnie - tak samo jak po zrobieniu.
Dwóm aniołkom, które w zeszłym roku ambitnie pozszywałam zaraz po praniu odprułam skrzydła bo wykrochmalić tego w całości się nie dało.
Zwłaszcza skrzydła o wiele prościej krochmali się "na płasko" (przynajmniej mi - bo wiem, że niektóre z Was najpierw zszywają całość a dopiero potem krochmalą)
Linda Hope
Uska - poległam przy klejeniu koralików - jakoś nie chciały mi się przyklejać na wikol - próbowałam, próbowałam, aż straciłam cierpliwość.
I dlatego jest tak jak jest.
St. Elysse, Kalyee i Danielle
Miały być wszystkie 7 ale niestety skończyło się na 3 !!!
Te duże, białe są robione z cieniutkich nici - szydełkiem 0,9 mm (a i tak mają ok. 22 cm. wysokości)
Te małe, ecri - z lidlowej bawełny - szydełkiem 1,5 mm
Jeszcze jeden czeka cierpliwie na skrzydła, włosy i aureolkę - mam tylko nadzieję, że się doczeka i nie pójdzie "do ludzi" taki niedorobiony
jola373 - Pią 19 Gru, 2008 00:34
Przepiękne! Ślicznie wykończone, cudnie ukształtowane coś pięknego!
iwonka - Pią 19 Gru, 2008 06:11
nula aniołki przecudnej urody
uska3 - Pią 19 Gru, 2008 06:28
Nula piękne te Twoje aniołeczki, widze że Lindę też zrobiłas na falbankę -szeroka sukienka była co Do klejenia koralików faktycznie trzeba cierpliwości ale ostatnio polepszyłam metode, pierwsze nakładam kropelki kleju na miejsca gdzie ma być koralik czekam chwileczkę i nakładam suchego koralika- działa .
Ale nawet bez tej wielkiej ilości ozdóbek są prześliczne , napewno obdarowani będą zachwyceni
Jarka - Pią 19 Gru, 2008 07:32
reni - Pią 19 Gru, 2008 08:12
aniołki przepiękne
małgośka - Pią 19 Gru, 2008 08:39
Nula , prześliczne aniołki. Piękne włoski i świetnie uformowane.
WIELKIE
alienor - Pią 19 Gru, 2008 09:05
Nula ,Twoje aniołki zachwycają urodą, przetestuję ten patent z klejeniem , ja nalezę do grona zszywaczy przed usztywnianiem i nie będę przytaczać co mi się wtedy na usta ciśnie
|
|
|