Pogaduchy - ciaza
małgośka - Wto 25 Mar, 2008 17:33
Trzymam kciuki za Rafałka i Grzesia. Gorące całuski.
Meta - Wto 25 Mar, 2008 17:40
Trzymajcie się mamy Grzesia i Rafałka - i ja trzymam kciuki za chłopaków waszych
Phoebe - Śro 26 Mar, 2008 10:23
[i]Gratuluje wszystkim Mamusiom:[/i]
Ple Ple / betichw / iz_igna / ann
Macie sliczne bobaski!!!!!!!!!!
Ple Ple i betichw - trzymamy za was kciuki!!!
p.s. a moje szczescie 30 kwietnia skonczy juz 3 lata....alez ten czas leci!
mama Jo - Śro 26 Mar, 2008 23:11
oj leci, leci moje szczęście kończy za dwa dni dwa lata, i kiedy to zleciało przecież nie dawno urodziłam
wiesia_33 - Czw 27 Mar, 2008 00:25
Dokładnie. Moje szczęście 22 marca skończyło 7 lat, drugie szczęście w czerwcu skończy
13 lat | mama Jo napisał/a: | | i kiedy to zleciało przecież nie dawno urodziłam Very Happy |
i to samo pytanie sobie zadaję- kiedy to zleciało......?
Bernadka - Czw 27 Mar, 2008 07:39
betichw, Gratulacje
betichw - Pią 28 Mar, 2008 22:07
dziekuje Wam wszystkim
przepraszam, ze tak pozno, ale na neta zagladam doslownie na 5 minut maly berbec nie pozwala nawet nie mam jak powrzucac wam innych zdj malego, ale jak tylko bedziecie chcialy to to nadrobimy
a teraz zmykam lapac chociaz troche snu buziaki dla wszystkich od nas
kabyr - Pią 28 Mar, 2008 23:23
Tak się chwalicie jak Wam dzieci rosną
to i ja się pochwalę.
Syn w tym roku kończy jezusowe lata a córka 24.
Oj urosły mi dzieci nawet nie wiem kiedy
alicja11 - Sob 29 Mar, 2008 00:12
Mamusiom gratuluję uroczych pociech .betichw, ,Ple Ple nie martwcie się wszystko będzie dobrze -musi być
Ple Ple - Sob 29 Mar, 2008 15:54
Witajcie!
Sytuacja opanowana, Grześ dławi się mniej, a czasem już wcale. Ulżyło mi... za kilka tygodni refluks powinien mu minąć, bo jest niewielki.
A to my:
Grześ, który ma już miesiąc:

U mamusi:
Madzia - Sob 29 Mar, 2008 18:11
Ple Ple ale cudownie razem wyglądacie!!!!!!!!!! Wygląda na to, że trzymanie kciuków za Grzesia daje efekty. Niech mu minie jak najszybciej ten cały refluks!
Poranna - Sob 29 Mar, 2008 20:28
a jak mu ślicznie w wydzierganym przez mamunię sweterku!
małgośka - Sob 29 Mar, 2008 20:45
| Poranna napisał/a: | | a jak mu ślicznie w wydzierganym przez mamunię sweterku! |
Widzę, że sweterek Mamusia dobrze wymierzyła.
Gorące całuski dla Grzesia od Szymusia.
Ple Ple - Nie 30 Mar, 2008 13:36
Dziękuje dziewczyny!
Danusia, Grześ pozdrawia Szymusia!
A sweterek troszke za duży,a le Grześ dorośnie do niego i przynajmniej dłużej pochodzi
mama Jo - Nie 30 Mar, 2008 15:10
Trala la tralal a, synuś mój dwa latka ma
Poranna - Nie 30 Mar, 2008 17:25
| mama Jo napisał/a: | | Trala la tralal a, synuś mój dwa latka ma |
Sto lat dla Jo's syncia!!!
Ple Ple - Pon 31 Mar, 2008 10:13
100 lat!
Meta - Nie 13 Kwi, 2008 20:27
Hmm a ja mam takie pytanie...
Dzisiaj straszne skurcze mnie dopadły, ból brzucha jak w pierwszym dniu okresu (w najgorszym wydaniu) - tyle że na tamte bóle Nospa była idealna, a tutaj... Czy to normalne, kiedy został jeszcze cały miesiąc do porodu? Pojutrze mam wyznaczoną następną wizytę u mojego lekarza - powinnam pójść wcześniej? Martwię się trochę, kiedy byłam u lekarza 2 tygodnie temu, po raz kolejny podkreślił, że Lena jest malutka jak na swój wiek i mam dbać o to, żeby ją donosić. Może ja się mylę, ale godzinne skurcze to chyba trochę za dużo teraz? A może nie? Poza tym od samego rana mam dzisiaj skurcze w nogach - od pachwin do kolan. Czy to normalne?
bjanna - Nie 13 Kwi, 2008 20:42
Mecik, moja droga to mogą być tzw bule zwiastujące, ale lepiej żeby lekarz się wypowiedział i to jak najszybciej.....
Poranna - Pon 14 Kwi, 2008 10:13
takie bóle, jakby miesiączkowe, mogą pojawić się na dwa tyg. przed porodem; jednak, zaczekaj na lekarską opinię za te dwa dni
monika_b - Pon 14 Kwi, 2008 10:57
bjanna ma rację, to mogą być skurcze przepowiadające, ale dobrze by było, żeby Cię jednak lekarz zobaczył.;
małgośka - Pon 14 Kwi, 2008 12:07
Mecik, mam nadzieję, że czujesz się lepiej.
Ja też poszłabym od razu do lekarza. Lepiej na zimne dmuchać. Każda kobieta przeżywa poród inaczej, a jeżeli jest jeszcze za wcześnie, to może będą potrzebne jakieś leki zapobiegające skurczom.
No-spę spokojnie można brać w ciąży, ale niekiedy to nie wystarcza. Ja brałam jeszcze Fenoterol, ale pod kontrolą lekarza. Przeciw skurczom dobry jest też magnez, najlepiej z witaminą B6 (ja brałam Magnefar B6 3 razy dziennie po 1 tabletce)
Życzę dużo zdrówka i żyby Lenka ładnie rosła.
Meta - Wto 15 Kwi, 2008 07:52
Byłam u lekarza wczoraj (nie u mojego) - dzisiaj jeszcze u mojego wizyta. Rozwarcie 2cm na miesiąc przed terminem i decyzję, co ze mną zrobić ma podjąć właśnie mój lekarz. Okaże się za kilka godzin. Sugestia była, żeby już teraz mnie do szpitala wysłać, bo i skurcze się panu doktorowi nie podobały (leżałam godzinę pod KTG). Bardzo bym nie chciała iść do szpitala już teraz - bo najbliższą patologię i położniczy mamy kilkanaście kilometrów stąd, a że nie cieszą się one dobrą opinią, wybrałam szpital jeszcze dalej. Jakoś mnie przeraża leżenie w łóżku nie wiadomo jak długo w innym mieście z dala od wszystkich... No ale jak trzeba będzie to co zrobić? Torba spakowana tak czy inaczej - teraz pozostaje wyprosić Lenę, żeby okazała matce trochę serca i jeszcze trochę poczekała
małgośka co do nospy to coś mi świtało że gdzieś kiedyś słyszałam, że w ciąży dozwolona, ale pewności nie miałam Ja się do magnezu z wit. B6 ograniczyłam
bjanna - Wto 15 Kwi, 2008 08:50
Mecik, trzymam kciuki za Ciebie i Lenkę ale chyba poleżycie sobie troszkę w szpitalu, wszystko na to wskazuje, słuchaj lekarza a będzie dobrze
małgośka - Wto 15 Kwi, 2008 09:07
Mecik, Basiu, jeżeli trzeba iść do szpitala, to się nie broń. Ja leżałam 2 miesiące przed porodem w szpitalu. Było ciężko, ale dzięki temu mam zdrowego Syneczka.
Trzymam kciuki za Ciebie i Lenkę.
Zapomniałam dodać, że ze środków nieinwazyjnych najważniejsze jest leżenie.
Miałam założony również pesar (krążek).
|
|
|