To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Monika_b

karmelek - Pon 31 Mar, 2008 22:56

prześliczna kamizelka!!! cool cool cool
bjanna - Wto 01 Kwi, 2008 08:53

monika_b, fajniusia kamizelka cool radocha
makneta - Wto 01 Kwi, 2008 12:04

Kamizelka super. cool
małgośka - Wto 01 Kwi, 2008 12:37

Monika, prześliczna kamizelka i pięknie wygląda na tej ciemnej bluzce, bo ładnie widać wzór. ooooo szczęka radocha radocha brawo
Ja też na nią choruję. bye

Zula - Wto 01 Kwi, 2008 12:40

cool cool brawo brawo
Pani Mama - Wto 01 Kwi, 2008 12:42

monika sliczna brawo brawo
monika_b - Wto 01 Kwi, 2008 18:45

bjanna, karmelek, kabyr, wiesia_33, dorocica81, Violetta21, bea julla, Hala72, Madzia, Batinta, kath, Bernadka, barbara 1, fruzia, buziaczek, Jarka, Halkuk, makneta, małgośka, Zula, Pani Mama, Bardzo, bardzo Wam wszystkim dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie . Nie spodziewałam się aż tylu pochlebnych opinii, tym bardziej, że wiem, że zrobiłam w niej byka i zauważyłam go dopiero jak założyłam kamizelkę na siebie. Ale nie zamierzam juz pruć, te ostatnie rzędy mnie dobijały wściekły
monaliza200 - Wto 01 Kwi, 2008 22:36

monika_b, śliczna kamizelka a na brązowym golfiku wygląda świetnie.
cool cool cool

Jarka - Śro 02 Kwi, 2008 12:40

Monika, a możesz podrzucić schemacik ??? Na jaki rozmiar Ty robiłaś ??
monika_b - Śro 02 Kwi, 2008 13:59

Jareczko, robiłam z tego schematu co Viola z ostatniej "Małej Diany na szydełku", więc pozwolę sobie skopiować ten link http://www.fotosik.pl/sho...6a3129b788e9629

Było napisane, że rozmiar jest uniwersalny, ale ja dla siebie zrobiłam mniejsze otwory na ręce. Viola napisała, że jej według schematu wychodziło malutkie, ale moje jest w sam raz, pewnie dlatego, że moja włóczka była dość gruba i robiłam szydełkiem nr 4.

Jarka - Śro 02 Kwi, 2008 15:21

Dzięki kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie
ata30 - Śro 02 Kwi, 2008 19:42

super kamizelka cool brawo cool brawo cool brawo cool brawo
elka j. - Czw 03 Kwi, 2008 18:46

małgośka napisał/a:
pięknie wygląda na tej ciemnej bluzce

Kamizelka fantastyczna!!! brawo brawo brawo brawo

asja - Czw 03 Kwi, 2008 23:20

Wielkie brawa brawo brawo
brawo

gabis - Pią 04 Kwi, 2008 00:41

monika_b, śliczna ta kamizelka!! cool cool cool
Też mam na nią chrapkę, ale musi poczekać w kolejce!!!

jola373 - Pią 04 Kwi, 2008 19:39

monika_b, śliczna kamizelka i pięknie w niej wyglądasz! cool brawo cool
monika_b - Wto 15 Lip, 2008 13:34

O matko, ale się naszukałam swojego albumu. Ale co ja się dziwię skoro 3 miesiące nic nie wrzucałam i się nie udzielałam puknąć się Proszę o wybaczenie. Na usprawiedliwienie mam tylko to, że miałam na głowie półroczny kurs zakończony dużym egzaminem więc wszystko inne (niestety łącznie z szydełkiem) poszło w kąt i to ciemny. Przez ten czas udało mi się wydziergać tylko jedną rzecz (żeby się odstresować łapałam czasmi za mój ulubiony przyrząd, chociaż miałam wtedy wyrzuty sumienia, że powinnam sie uczyć he he), ale teraz postaram się nadrobić zaległości...już nawet zaczęłam. Ludzie trochę dziwnie na mnie patrzyli ale co mi tam Jak ktoś nawiedzony to już trudno.
Z nad morza już niestety wróciłam. Jak mi będzie tęskno to spojrzę sobie na tę fotkę
Wstawię teraz moją wypocinkę, która niestety nie wyszła mi tak jak bym chciała, mam tylko nadzieję, że obdarowanym jednak się spodoba
Chociaż bardzo się starałam, w żaden sposób nie jestem w stanie lepiej naciągnąć tej serwety. Dwie godziny walczyłam młotkiem. Myślę, że zrobiłam błąd przeznaczając na nią Lidlowską bawełnę, która wyciąga się we wszystkie strony tylko nie w tę w którą ja chcę żeby się wyciągnęła. Tę zrobiłam na prezent, ale w planach mam jeszcze jedną tym razem dla siebie, spróbuję z czegoś innego, może będzie lepiej.

Halkuk - Wto 15 Lip, 2008 15:18

monika_b napisał/a:
Ludzie troche dziwnie na mnie patrzyli ale co mi tam

A niech patrzą , jak jest na co i na kogo ! wesoło mi
Pięknie Ci wyszło ! Wspaniała cool brawo cool

Jasieńka - Wto 15 Lip, 2008 16:12

śliczna jest i nareszcie wróciłaś do nas brawo brawo
alienor - Wto 15 Lip, 2008 16:18

serwetka śliczna, motyw , który wybrałaś jest bardzo efektowny ,na pewno sie podoba , ludzie sie gapią z zazdrości , ze potrafisz taki cuda tworzyć . Naciąganie serwet przy pomocy młotka i gwoździ , hmm pomysł na pewno niepowtarzalny wesoło mi
Jarka - Wto 15 Lip, 2008 16:19

Halkuk napisał/a:
A niech patrzą , jak jest na co i na kogo !
Pięknie Ci wyszło ! Wspaniała

cool brawo cool brawo cool cool brawo cool
Ja też zaczęłam tą serwetę, bo bardzo mi się podobała, ale w rezultacie zraziłam się do niej i sprułam, może dlatego, że schemat mam mało wyraźny.

Violetta21 - Wto 15 Lip, 2008 16:24
Temat postu: Prace Monika_b
Moniczka te tulipany są super mi się serwetka bardzo podoba cool brawo
asja - Wto 15 Lip, 2008 17:30

Monika,ach Monika... radocha Super ta serwtka.Mam jedno pytanie ,z której bawełny robiłaś.Ta biała ,czy z dodatkiem złotej lub srebrnej nitki?.Z jakiej gazetki miałaś wzór.Pytam ,żeby łatwiej znaleźć.Serdecznie pozdrawiam...
monika_b - Wto 15 Lip, 2008 17:52

Dziękuję dziewczynki za miłe słowa, choć patrząc na nią widzę, że nie jest taka jak być powinna, ale kosztowala mnie wiele pracy i jestem pewna, ze gdyby nie ta włóczka efekt byłby naprawdę super.
asja, była to zwykła biała bawełna, z ktorej juz zreszta robiłam serwetki, ale na tę konkretną naprawdę nie polecam. Wzór znalazłam oczywiście na forum, chciałam nawet wkleic ścieżkę, ale link jest juz nieaktywny, więc wklejam ze swoich zbiorów
Niestety nie jest zbyt wyraźny, więc w niektórych miejscach bardziej się domyślalam niż widziałam.

Madzia - Wto 15 Lip, 2008 18:18

Pięknie nad morzem, piękna serweta............... uklon uklon uklon uklon