To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -

Grażyna - Śro 25 Lip, 2007 18:01

Oto obiecana bluzeczka: Maxi, szydelko 1,25mm

Elżbieta P. - Śro 25 Lip, 2007 18:10

jaka śliczna bluzeczka cool brawo świetnie wygląda cieniowana Maxi brawo
Zosia32 - Śro 25 Lip, 2007 18:13

Grażynko bluzeczka melanżowa śliczna i jak zawsze pięknie zrobiona
bardzo pięknie w niej wyglądasz , bluzeczka bardzo twarzowa
bardzo bardzo mi się podoba hopla brawo hopla brawo hurrraaa

Pozdrowienia wesoło mi

Jasieńka - Śro 25 Lip, 2007 21:27

bluzeczka prześliczna cool cool brawo
Beata61 - Śro 25 Lip, 2007 21:28

Grażynko, wpędzisz mnie w kompleksy. Piękna bluzeczka brawo
Mam biała maxi, ale wyczytałam na forum, że jest za sztywna na bluzeczki, czy to prawda?

Violetta21 - Czw 26 Lip, 2007 08:44
Temat postu: Prace Grażyny
Grażynko ślicznie wyglądasz w tej bluzeczce brawo brawo brawo widzę, że maxi wygląda świetnie radocha
bjanna - Czw 26 Lip, 2007 09:31

Grażynko, prześliczna bluzeczka cool bardzo ładnie Ci w tym kolorku radocha hopla bye

możesz napisać ile nici wyszło na bluzeczkę i jakim szydełkiem ją robiłaś uklon

Antonina - Czw 26 Lip, 2007 10:07

Bardzo ładna bluzeczka brawo brawo brawo
maranta - Czw 26 Lip, 2007 10:15

Śliczny melanżyk cool brawo cool brawo cool
wyderka - Czw 26 Lip, 2007 11:06

Grażynko bluzeczka super cmoknięcie
Grażyna - Czw 26 Lip, 2007 11:36

Faktycznie jest tak, ze Maxi biała i ekru są dość sztywne i nieco grubsze od pozostałych kolorów (nadaja sie na serwetki). Sądzę, że to właśnie barwniki zmiekczają niteczkę, dlatego zdecydowałam sie na Maxi. Robilam szydełkiem 1,25mm, bo lubie miec równe oczka i nie lubię za dużych dziur (wkladam bluzke na tzw. gołe ciało.

Dziekuje, za milutkie słowa cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Jarka - Czw 26 Lip, 2007 13:31

Grażynko bluzeczka z cieniowanej Maxi bardzo ładnie cool cool cool Ci wyszła.
A możesz podzielić się schemacikiem, ja też zaczęłam bluzeczkę z melanżowej Maxi, ale Twoja bardzo mi się podoba - ile Ci wyszło nici ja mam 30 dkg

Grażyna - Czw 26 Lip, 2007 14:00

To z powodzeniem ci starczy, bo wyszlo mi może ze 25 dag (tak na oko, bo na szpulce sporo zostało), moja jest na rozmiar 42/44. Robiłam według obrazkow z chińskiej gazetki, mam nie najlepszy skan, wiec górę (te motywy) zrobilam inną, bo nie widziałam na schemacie ile jest czego i jak. Robiłam w koło, pozbyłam sie tym samym szwów, a każda częśc ma u mnie 40 słupków, czyli łącznie 160. Ważne tutaj, żeby liczba oczek była podzielna przez 4 lub 8.

To ta różowa bluzeczka:

Tak jak we wzorze na schemacie po srodku i po bokach pomija się 2 słupki, a w pozostałych miejscach dodaje po 2 oczka łańcuszka i na tym łańcuszku robi się po 2 słupki, żeby liczba oczek zawsze w każdej cześci była równa liczbie początkowej.

mordka - Czw 26 Lip, 2007 14:35

Jejku Grażynko cudna bluzeczka ja wlasnie mam prawie 3 szpulki tej MAXI uwielbiam te kolorki ale co do bluzeczki o na razie sie zasanawiam jaka sobie z niej zrobie a Ciebie podziwiam w akim tempie tyle bluzeczek w dodatku szydelkiem 1,25 mm i 1 mm. I super ze robilas bez szwow bo wszystko pieknie wyszlo zn na prawej stronie masz tylko prawe słupki naprawde super.

A ja jeszcze mam pytanie odnosnie tej białej bluzeczki z taśm odnosnie tego łączenie na środku i na boczkach bo na fokach nie wyraznie widac mogla bys rozrysowac jakos to polaczenie? A moze masz schemacik byl kiedys wzorek na spodniczke mini z takich tasm wlasnie tylko nie moge znalezc schemacik byl na żółtym tle a spodniczka byla w kolorze ecri i wszystko bylo rozrysowane.

MONII28 - Czw 26 Lip, 2007 15:08

cool ściągłam wzór bluzeczki cmoknięcie
szydeleczko - Czw 26 Lip, 2007 15:55

Bluzeczka cudo ta juz zrobiona ale takze ten podany wzorek musze cos skombinowac dzieki pozdrawiam slonecznie bye radocha brawo wesoło mi
_ulcia - Czw 26 Lip, 2007 16:54

WOW Grażynko wszystkie bluzeczki są cudowne brawo brawo brawo
adela - Czw 26 Lip, 2007 17:04

No Grażynko śliczna bluzeczka, piękne kolory i jak bardzo Ci w nich do twarzy.... brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Madzia - Czw 26 Lip, 2007 18:27

Śliczna jest!!!!!!!!!! brawo brawo brawo brawo brawo brawo
gabis - Czw 26 Lip, 2007 18:58

Grażyna, brawo brawo brawo
Po prostu gały gały gały

Zygfryd Smarzyk - Czw 26 Lip, 2007 23:51

Grażynko, powrót z urlopu zacząłem od podziwiania Twoich prac. W szkole dostałabyś nie mniej niż siódemkę (a może i z plusem). Lubię czytać Twoje posty, niby zwyczajne, a pełne życzliwości do ostatniej kropki. Szydełkowanie "ciuchowe" nie jest mą domeną, wolę uprawiać "sztukę nieużyteczną" - serwetki, aniołki i inne zwiewności. Jednak czasem myślę, że po kilku tygodniach w Twojej galerii spędzanych i mnie to ogarnie.
Z tysiącem serdeczności

Halkuk - Pią 27 Lip, 2007 07:22

Grażynko bluzeczka wspaniała cool brawo cool
barbara 1 - Pią 27 Lip, 2007 09:03

Grażynko co tu duzo pisać,pięęęękne ciuszki wydziergałaś brawo brawo brawo
Grażyna - Pią 27 Lip, 2007 13:41

Kurcze blade, źle napisałam w swoim poprzednim poscie, amianowicie 160 oczek przypada na przód i 160 na tył, czyli łącznie 320 oczek z nici Maxi na szydełko 1,25mm. Motywy robilam według tego schematu ale pomijałam ostatni rząd motywu, bo motyw byl za duzy. Łączyłam motywy tak samo prawie jak na zdjeciu od chinek. Ale postanowilam wam zaznaczyc gdzie robilam jakie słupki, to oczywiscie informacja dla tych osób, ktore chciałyby zrobic podobna bluzeczkę:

ata30 - Pią 27 Lip, 2007 21:19

wspaniale ciuszki, wielkie brawo brawo brawo brawo brawo