Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
alszka - Wto 02 Sie, 2011 07:34
| Kazimiera napisał/a: | | jaki papier używasz i czym robisz dziurki? ...a nitka to mulina? |
Kazimiero - papier to zwykły kolorowy karton lub też blok techniczny. Są również papiery ozdobne, które mają fakturę i/lub jakiś wzór. Ja korzystam z papierów o gramaturze (grubości) powyżej 160 g.
Dziurki robię igłą do pergamano, ale wcześniej robiłam cyrklem. Można je również robić igłą albo pinezką z uchwytem. A nitka to pojedyncza nitka muliny.
Radzę przeczytać pierwsze strony tego wątku - tam jest opisana cała szkółka i wszystkie rady i dyskusje dotyczące narzędzi pomocnych w hafcie matematycznym
No i oczywiście absolutnie się nie zrażaj!
danfi - Wto 02 Sie, 2011 08:31
alszka - ładnie sobie wykombinowałaś te karteczki Brawo
Kazimiera - Wto 02 Sie, 2011 16:19
| alszka napisał/a: | | Kazimiera napisał/a: | | jaki papier używasz i czym robisz dziurki? ...a nitka to mulina? |
Kazimiero - papier to zwykły kolorowy karton lub też blok techniczny. Są również papiery ozdobne, które mają fakturę i/lub jakiś wzór. Ja korzystam z papierów o gramaturze (grubości) powyżej 160 g.
Dziurki robię igłą do pergamano, ale wcześniej robiłam cyrklem. Można je również robić igłą albo pinezką z uchwytem. A nitka to pojedyncza nitka muliny.
Radzę przeczytać pierwsze strony tego wątku - tam jest opisana cała szkółka i wszystkie rady i dyskusje dotyczące narzędzi pomocnych w hafcie matematycznym
No i oczywiście absolutnie się nie zrażaj!  |
Ślicznie dziękuję za wyjaśnienie i na pewno poczytam
bonnie87 - Wto 02 Sie, 2011 17:46
Dziewczyny chwalę hurtowo wszystkie karteczki. Gratuluję pomysłów i pięknego wykonania
Mnie tutaj bardzo dawno nie było ale teraz postaram się nadrobić zaległości
Wstawiam kilka moich praca a reszta jest tutaj: https://picasaweb.google.com/groszka87/Kartki2011
W większości z karteczek inspirowałam się pomysłami z tego forum za co Wam bardzo dziękuję i obiecuję, że teraz będę więcej tworzyć
danfi - Wto 02 Sie, 2011 20:08
Śliczna kolekcja . Wszystkie karteczki ucrocze. Czekam na następne
alszka - Wto 02 Sie, 2011 22:34
bonnie87 - imponująca kolekcja W szczególności podoba mi się kartka na 18-stkę, ta ostatnia i kapelusze też są bomba! Ja również czekam na następne...
karka00 - Pią 05 Sie, 2011 13:00
bonnie87 śliczne prace!
ciesze się ze jest nas coraz więcej ja miałam mały zastój ale nadrabiam sobie powoli:
danfi - Pią 05 Sie, 2011 15:06
karka00 - fajna karteczka, chociaż ja użyłabym mniejszych kwiatów, aby wzór był bardziej wyeksponowany.
karka00 - Pią 05 Sie, 2011 15:11
danfi może i mogłyby być mniejsze, ale to moje pierwsze wykonane i powiem szczerze ze jestem w nich 'zakochana' i tak
danfi - Pią 05 Sie, 2011 20:49
I masz w czym, bo kwiatki są naprawdę śliczne
marciulaTOja - Pią 05 Sie, 2011 22:21
Dziewczyny piękne prace wręcz zachwycające
zazdroszczę Wam, czasami mam ogromną ochotę pobawić się igłą, nitką i papierem, ale nic z tego. Dobrze, że jest forum, jak popatrzę na Wasze śliczne prace, to od razu poprawia mi się humor
beacia-24 - Sob 06 Sie, 2011 09:41
karka00, a z czego te różyczki są zrobione bo są naprawdę super
karka00 - Sob 06 Sie, 2011 09:54
beacia-24 zrobione są z filcu
alszka - Wto 09 Sie, 2011 08:59
Ależ tu ucichło... Widać, że wakacje względnie sezon ogórkowy...
To ja w takim razie odświeżam temat
Oto moje ostatnie urodzinowe kartki. Dwie na osiemnastki i jedna dla troszkę starszej osoby:
danfi - Wto 09 Sie, 2011 10:37
Fajne karteczki. Super wykombinowałaś tę karteczkę dla starszej osoby
alszka - Wto 09 Sie, 2011 11:01
| danfi napisał/a: | Super wykombinowałaś tę karteczkę dla starszej osoby  |
Ba, i wcale jej nie odgapiłam od nikogo, ani trochę, ani tyci tyci
A swoją drogą za wzorek
danfi - Wto 09 Sie, 2011 15:16
alszka - cała przyjemność po mojej stronie . Zawsze cieszę się, kiedy widzę, że ktoś korzysta z moich opracowań i że te wzorki "żyją" swoim własnym życiem
marciulaTOja - Wto 09 Sie, 2011 21:18
alszka, śliczne karteczki
badiedii - Wto 09 Sie, 2011 23:19
piękne wszystkie kartki...
u mnie ostatnio sezon noworodkowy i z tej okazji kartka na chrzest
oraz w prezencie album na zdjęcia maluszka
alszka - Czw 11 Sie, 2011 12:34
Śliczne kartki Myślę, że obdarowanym rodzicom bardzo się spodobają
Dla osób poszukujących dziurkaczy - obecnie w biedronce sprzedawane są zestawy 3 dziurkaczy o różnych wzorach i rozmiarach. Cena 9,99 albo coś koło tego. Kupiłam sobie 2 zestawy i tną całkiem nieźle
ilona0325 - Czw 11 Sie, 2011 16:22
Śliczne są te Wasze karteczki. ja dopiero zaczynam
gdzie można kupić schematy różnych wzorków wraz z opisem?
trochę ściągłam darmowych z netu. może któraś z Was kupuje je z zagranicy?
chętnie odkupię kilka.
alszka - Czw 11 Sie, 2011 21:01
Oto moje kolejne podróbki Świetnie je już znacie, ale pokażę mimo to
Hmm, może ja powinnam była zostać fałszerzem?
danfi - Czw 11 Sie, 2011 21:50
badiedii, alszka - świetne karteczki zrobiłyście dziewczyny . Na pewno będą podziwiane
bonnie87 - Pią 12 Sie, 2011 08:58
alszka, badiedii świetne karteczki
alszka - Pią 12 Sie, 2011 10:14
marciulaToja, danfi, bonnie87 - dziękuję pięknie za pochwały. aż chce się robić i robić i robić...
|
|
|