To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

alszka - Wto 02 Sie, 2011 07:34

Kazimiera napisał/a:
jaki papier używasz i czym robisz dziurki? ...a nitka to mulina?

Kazimiero - papier to zwykły kolorowy karton lub też blok techniczny. Są również papiery ozdobne, które mają fakturę i/lub jakiś wzór. Ja korzystam z papierów o gramaturze (grubości) powyżej 160 g.
Dziurki robię igłą do pergamano, ale wcześniej robiłam cyrklem. Można je również robić igłą albo pinezką z uchwytem. A nitka to pojedyncza nitka muliny.
Radzę przeczytać pierwsze strony tego wątku - tam jest opisana cała szkółka i wszystkie rady i dyskusje dotyczące narzędzi pomocnych w hafcie matematycznym wesoło mi
No i oczywiście absolutnie się nie zrażaj! hopla

danfi - Wto 02 Sie, 2011 08:31

alszka - ładnie sobie wykombinowałaś te karteczki cool Brawo brawo
Kazimiera - Wto 02 Sie, 2011 16:19

alszka napisał/a:
Kazimiera napisał/a:
jaki papier używasz i czym robisz dziurki? ...a nitka to mulina?

Kazimiero - papier to zwykły kolorowy karton lub też blok techniczny. Są również papiery ozdobne, które mają fakturę i/lub jakiś wzór. Ja korzystam z papierów o gramaturze (grubości) powyżej 160 g.
Dziurki robię igłą do pergamano, ale wcześniej robiłam cyrklem. Można je również robić igłą albo pinezką z uchwytem. A nitka to pojedyncza nitka muliny.
Radzę przeczytać pierwsze strony tego wątku - tam jest opisana cała szkółka i wszystkie rady i dyskusje dotyczące narzędzi pomocnych w hafcie matematycznym wesoło mi
No i oczywiście absolutnie się nie zrażaj! hopla

Ślicznie dziękuję za wyjaśnienie i na pewno poczytam cmoknięcie

bonnie87 - Wto 02 Sie, 2011 17:46

Dziewczyny chwalę hurtowo wszystkie karteczki. Gratuluję pomysłów i pięknego wykonania brawo brawo brawo
Mnie tutaj bardzo dawno nie było ale teraz postaram się nadrobić zaległości wesoło mi
Wstawiam kilka moich praca a reszta jest tutaj: https://picasaweb.google.com/groszka87/Kartki2011

W większości z karteczek inspirowałam się pomysłami z tego forum za co Wam bardzo dziękuję cmoknięcie i obiecuję, że teraz będę więcej tworzyć wesoło mi

danfi - Wto 02 Sie, 2011 20:08

Śliczna kolekcja cool . Wszystkie karteczki ucrocze. Czekam na następne
alszka - Wto 02 Sie, 2011 22:34

bonnie87 - imponująca kolekcja cool cool cool W szczególności podoba mi się kartka na 18-stkę, ta ostatnia i kapelusze też są bomba! brawo Ja również czekam na następne... cmoknięcie
karka00 - Pią 05 Sie, 2011 13:00

bonnie87 śliczne prace!

ciesze się ze jest nas coraz więcej Smile ja miałam mały zastój ale nadrabiam sobie powoli:

danfi - Pią 05 Sie, 2011 15:06

karka00 - fajna karteczka, chociaż ja użyłabym mniejszych kwiatów, aby wzór był bardziej wyeksponowany.
karka00 - Pią 05 Sie, 2011 15:11

danfi może i mogłyby być mniejsze, ale to moje pierwsze wykonane i powiem szczerze ze jestem w nich 'zakochana' i tak Smile
danfi - Pią 05 Sie, 2011 20:49

I masz w czym, bo kwiatki są naprawdę śliczne
marciulaTOja - Pią 05 Sie, 2011 22:21

Dziewczyny piękne prace brawo wręcz zachwycające cool
zazdroszczę Wam, czasami mam ogromną ochotę pobawić się igłą, nitką i papierem, ale nic z tego. Dobrze, że jest forum, jak popatrzę na Wasze śliczne prace, to od razu poprawia mi się humor wesoło mi

beacia-24 - Sob 06 Sie, 2011 09:41

karka00, a z czego te różyczki są zrobione bo są naprawdę super radocha radocha radocha radocha
karka00 - Sob 06 Sie, 2011 09:54

beacia-24 zrobione są z filcu Smile
alszka - Wto 09 Sie, 2011 08:59

Ależ tu ucichło... Widać, że wakacje względnie sezon ogórkowy... rotfl rotfl rotfl
To ja w takim razie odświeżam temat wesoło mi
Oto moje ostatnie urodzinowe kartki. Dwie na osiemnastki i jedna dla troszkę starszej osoby:

danfi - Wto 09 Sie, 2011 10:37

Fajne karteczki. Super wykombinowałaś tę karteczkę dla starszej osoby brawo
alszka - Wto 09 Sie, 2011 11:01

danfi napisał/a:
Super wykombinowałaś tę karteczkę dla starszej osoby brawo

Ba, i wcale jej nie odgapiłam od nikogo, ani trochę, ani tyci tyci rotfl rotfl rotfl
A swoją drogą love love love za wzorek wesoło mi

danfi - Wto 09 Sie, 2011 15:16

alszka - cała przyjemność po mojej stronie wesoło mi . Zawsze cieszę się, kiedy widzę, że ktoś korzysta z moich opracowań i że te wzorki "żyją" swoim własnym życiem
marciulaTOja - Wto 09 Sie, 2011 21:18

alszka, śliczne karteczki brawo
badiedii - Wto 09 Sie, 2011 23:19

piękne wszystkie kartki... kwiatek dla ciebie
u mnie ostatnio sezon noworodkowy i z tej okazji kartka na chrzest

oraz w prezencie album na zdjęcia maluszka

alszka - Czw 11 Sie, 2011 12:34

Śliczne kartki wesoło mi Myślę, że obdarowanym rodzicom bardzo się spodobają cool
Dla osób poszukujących dziurkaczy - obecnie w biedronce sprzedawane są zestawy 3 dziurkaczy o różnych wzorach i rozmiarach. Cena 9,99 albo coś koło tego. Kupiłam sobie 2 zestawy i tną całkiem nieźle radocha

ilona0325 - Czw 11 Sie, 2011 16:22

Śliczne są te Wasze karteczki. ja dopiero zaczynam cool
gdzie można kupić schematy różnych wzorków wraz z opisem?
trochę ściągłam darmowych z netu. może któraś z Was kupuje je z zagranicy?
chętnie odkupię kilka.

alszka - Czw 11 Sie, 2011 21:01

Oto moje kolejne podróbki hahahihi hahahihi hahahihi Świetnie je już znacie, ale pokażę mimo to radocha

Hmm, może ja powinnam była zostać fałszerzem? nie wiem nie wiem nie wiem

danfi - Czw 11 Sie, 2011 21:50

badiedii, alszka - świetne karteczki zrobiłyście dziewczyny cool . Na pewno będą podziwiane
bonnie87 - Pią 12 Sie, 2011 08:58

alszka, badiedii świetne karteczki brawo brawo brawo
alszka - Pią 12 Sie, 2011 10:14

marciulaToja, danfi, bonnie87 - dziękuję pięknie za pochwały. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie aż chce się robić i robić i robić... hahahihi