Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -
Sektencja - Sob 28 Cze, 2014 22:03
Jakie śliczne prace!
I gratuluję dobrej obróbki zdjęć, za mnie wszystko robi chłopak.
Madzia - Sob 28 Cze, 2014 22:19
Poprzednie naprawdę były wężowe!!!! Muszę przyznać, że geometryczne podobają mi się o wiele bardziej. Ale podziwiam każde
Grażyna - Nie 29 Cze, 2014 22:26
Kupiłam sobie ekspozytor na naszyjniki. Takie oto efekty na nim utrwaliłam:

Jeden wzór w dwóch wersjach:

Runa - Pon 30 Cze, 2014 09:32
wow, Grażynka piękne prace, kiedy ty w tym wszystkim chodzisz
Grażyna - Pon 30 Cze, 2014 13:17
nie chodzę to znaczy, parę komplecików: naszyjnik + bransoletka, głównie w kolorach czerni lub czerwieni noszę, są moje. Resztę pakuję do woreczków i do pudełeczka czasem coś sprzedam, tak okazyjnie, czasem podaruję np. na jakieś imieniny lub urodziny, parę "skradła" mi córeczka, bo jej się podobały lub nie miała prezentu dla koleżanki.
Hmm... Teraz kołacze mi się po głowie, by zbiory sprzedać w sklepach internetowych, bo sporo już tego mam.
Elżbieta P. - Pon 30 Cze, 2014 20:02
bardzo ładne naszyjniki, ładne wzory i fajnie dobrane kolory koralików
Bożena- 2000 - Pon 30 Cze, 2014 21:16
Ty tu nie zagaduj ekspozytorem, bo prace przecudnej urody. Jestem zachwycona, oczarowana. Jesteś mistrzem.
marysia54 - Wto 01 Lip, 2014 13:37
Grażynko
Przepiękne wszystkie Twoje biżutki
Pysiatom - Wto 01 Lip, 2014 19:05
Wspaniałe naszyjniki.
Frida - Wto 01 Lip, 2014 20:04
Grażynko, piękne. Na tym manekinku wyglądają uroczo i dodatkowo można sobie wyobrazić, jak będą wyglądały na żywym dekolcie.
Ten, który mam od Ciebie wzbudza zainteresowanie. Wczoraj go miałam w pracy i rano przy podpisywaniu listy obecności zostałam wręcz napadnięta przez cztery panie, które o mało mnie nie udusiły oglądając to cudo.
Krakowianka - Wto 01 Lip, 2014 23:06
śliczne pewno że wystawiaj na pewno się spodobają
Grażyna - Śro 02 Lip, 2014 06:42
Mam taka nadzieje
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
misia0808 - Czw 03 Lip, 2014 20:49
Grażynko Twoje prace są zachwycające. Powinnaś spróbować sprzedawać, bo szkoda ich chować do szuflady.
małgośka - Nie 06 Lip, 2014 15:57
Fantastyczne naszyjniki.
Jessi - Wto 08 Lip, 2014 11:46
Przepiękne naszyjniki
Grażyna - Śro 23 Lip, 2014 21:13
"Mamo, zrób mi komplecik do sukienki" - taki tekst usłyszałam od córki, która w sobotę idzie na wesele. Zrobiłam taki:
Nie wiem, czy jej się spodoba.
No i moje pierwsze zabawy z formatowaniem obrazu.
Ainer - Śro 23 Lip, 2014 21:38
Grażynko przecudne
Grażyna - Śro 23 Lip, 2014 23:22
Córka zadzwoniła, że jest zachwycona. Oczywiście obejrzała komplet przez Internet.
A teraz druty, druty, druty...
Kiedyś zrobiłam sweterek Manon w naturalnym kolorze (stare zdjęcie):
We ferie zimowe zrobiłam drugi, bo ten pierwszy, powyżej, był na rozmiar 42/44 i oddałam go szwagierce, gdy schudłam w 2010 roku. Szkoda mi było go pruć.
Drugi Manon zrobiłam na rozmiar obecny - czyli 38 - w kolorze czerwonym z Malwy, podwójną nitką. Musiałam go zrobić, bo wzór bardzo mi się podoba i tęskniłam za nim. Wena do drutów mnie opuściła i tak sobie sweterek leżał pół roku aż do dzisiaj, gdy zlitowałam się nad nim, wreszcie chwyciłam igłę i zszyłam.

Bardzo trudno zrobić zdjęcie czerwonemu swetrowi, bo stale obraz się prześwietla i niknie wzór. Próbowałam w domu, na balkonie, w słońcu, z lampą i bez lampy. Po wielu próbach i po lekturze blogowych rad udało mi się ten sweterek sfotografować. A jaka rada? Trzeba robić zdjęcie w pochmurny dzień, w świetle dziennym. dzisiaj u mnie był właśnie taki dzień.
Jarka - Czw 24 Lip, 2014 08:58
Biżuteria dla córki prześliczna , a sweterek rewelacyjny warto było go w końcu skończyć, i ten kolorek super
żabka - Czw 24 Lip, 2014 10:17
Koraliczysz ślicznie, a czerwony sweterek precyzyjnie wydziergany
Madzia - Czw 24 Lip, 2014 10:50
Cudny komplecik i wspaniały sweter!
Prośba do Ciebie Grażynko, w jakim programie robiłaś kolaż zdjęć, oraz gdzie czytałaś te porady odnośnie fotografowania?
Może dodaj też adres swojego bloga w profilu, będzie lepiej dostępny.
Aniela41 - Czw 24 Lip, 2014 14:24
Super
nismon - Czw 24 Lip, 2014 15:12
Świetny sweter-może i ja się zmobilizuję i pokończę kilka moich robótek...
marysia54 - Czw 24 Lip, 2014 20:21
Komplet biżuterii przepiękny i śliczne sweterki
Grażyna - Czw 24 Lip, 2014 22:52
| Madzia napisał/a: | | Prośba do Ciebie Grażynko, w jakim programie robiłaś kolaż zdjęć, oraz gdzie czytałaś te porady odnośnie fotografowania? |
Hmm... nie dorobiłam się jakiegoś profesjonalnego programu. Najpierw obrobiłam zdjęcia za pomocą Microsoft Office Picture Manager, gdzie przycinam zdjęcie, określam jasność i kontrast oraz mogę zmienić rozmiar zdjęcia, wzbogacać i edytować kolor. Skopiowałam zdjęcie do Worda (ten mam opanowany na maxa) i tam pobawiłam się formatowaniem obrazu, a następnie w programie Paint pokolorowałam kartkę i wstawiłam przygotowane zdjęcia, metodą kopiuj-wklej. Powstał kolaż, który zapisałam. Trochę, jak widać, pracochłonna zabawa. Wazne, że jest efekt. Poczytam więcej o dobrych programach i coś ściągnę darmowego z grafiki.
Czytam sporo ostatnio w Internecie o zdjęciach i ich obróbce. Rady znalazłam tutaj:
http://madebygigi.blogspo...-bizuterii.html
http://www.intensywniekre...-kolor-do-tego/
http://www.ariene.pl/articles/images_for_sale.html
http://studiofotograficzn...skowe-0008.html
http://www.zszafydoszafy....rafowac-ubrania
Miałam gdzieś w ulubionych zapisany jeszcze blog z opisem fotografowania koloru czerwonego. Zapodział się, ale jak znajdę, to tutaj wstawię.
|
|
|