Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
kabyr - Sob 14 Gru, 2013 13:01
nula, fajnie, że córka odziedziczyła talent po mamie.
Moją jednak to nie interesuje.
alszka - Sob 14 Gru, 2013 22:50
Kąpiel zapewne od razu ze trzy razy przyjemniejsza, jak tak się leży i patrzy na takie buteleczki! Dobrze że tylko buteleczki są przeznaczone do łazienki, bo gdyby tak się zapatrzyć na pozostałe śliczności, to normalnie z wrażenia człowiek by się jeszcze utopił...
Wszystko śliczne, ale owocowe łapki wymiatają!
nula - Nie 15 Gru, 2013 09:35
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za te wszystkie miłe słowa
Nawet nie wiecie jak mi są potrzebne......
Gdyby nie to moje hobby to pewnie dawno już bym zwariowała - (jeżeli któraś kiedyś opiekowała się osobą chorą na Alzheimera to wie o czym piszę)
Mnie niestety ta "przyjemność" spotkała i to w odniesieniu do najbliższej mi osoby - mojej mamy
Żyć się nie chce jak się widzi co ta choroba robi z człowieka.......
Jedynie zajęcie się czymś konstruktywnym pozwala mi zachować jeszcze pozory normalności
| Pysiatom napisał/a: | | wspaniały duet tworzycie razem z córką, |
szczerze mówiąc, syn też całkiem dobrze sobie radzi - nie przybiega do mamusi z każdym odpadniętym guzikiem - umie szyć - zarówno ręcznie jak i na maszynie, a nawet haftować robi makiety do gier planszowych, różne stroje i akcesoria na LARPy
też często robimy coś razem .....
i zawsze robiąc zakupy dla siebie pamięta o mamusi (obojętnie czy to market budowlany, pasmanteria, lumpeks, czy sklep dla plastyków - dzwoni z pytaniem
"potrzebujesz czegoś ? " )
Krakowianka - Nie 15 Gru, 2013 12:03
Nula robicie z córą śliczne rzeczy
| nula napisał/a: | | Gdyby nie to moje hobby to pewnie dawno już bym zwariowała - (jeżeli któraś kiedyś opiekowała się osobą chorą na Alzheimera to wie o czym piszę) |
wiem coś o tym, też opiekuję się chorą mamą....... mam tak samo
Beata T - Nie 15 Gru, 2013 15:58
Piękne prace - zakładki urocze i komplecik cudny
ewasd - Nie 15 Gru, 2013 16:39
Nula, świetny "hurt"
nula - Pon 16 Gru, 2013 07:12
Krakowianka, Beata T, ewasd, dziękuję
| Krakowianka napisał/a: | wiem coś o tym, też opiekuję się chorą mamą....... mam tak samo
|
czyli też nie masz lekko - współczuję
Bożena- 2000 - Pon 23 Gru, 2013 18:35
Możesz być, a nawet powinnaś być z Córki dumna. Moja sporo potrafi, jeszcze na studiach haftowała i xx i richelie, ale gdzieś jej przeszło. Mnie za to obiera z wdziękiem z moich prac.
Twoje prace przecudne. I mam wrażenie, że masz swój styl, myślę, że poznałabym Twoje prace wszędzie.
nula - Wto 24 Gru, 2013 08:11
Bożena- 2000, dziękuję
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Moja sporo potrafi, jeszcze na studiach haftowała i xx i richelie, ale gdzieś jej przeszło |
nie wiem, czy mojej też nie przejdzie, ale na razie faktycznie jestem z niej dumna
wszystkim tu zaglądającym życzę wspaniałych, zdrowych i spokojnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku
Ainer - Wto 24 Gru, 2013 08:17
cudowne prace,gratulacje dla zdolnej córci
życzę spokojnych świąt
saba52 - Śro 25 Gru, 2013 01:36
Ale śliczności narobiłaś
No i brawa dla córy
Spokojnych Świąt
nula - Śro 01 Sty, 2014 10:27
Ainer, saba52, dziękujemy
no to żeby zakończyć rok bez zaległości pokazuję ostatnie skończone prace A.D. 2013
na początek znowu prace robione wspólnie z córą
taki sobie dzwoneczek
i bombeczka - a raczej bomba - ma 15 cm średnicy
jedna strona i druga strona
i moje
i jeszcze coś dzierganego
córa postanowiła, że zrobi swojemu chłopakowi szaliczek.... specjalnie w tym celu nauczyła się robić na drutach znalazła na stronie Dropsa szal, prościutki, ściegiem francuskim - tyle, że robiony nie wzdłuż, a w poprzek.
Zaczęła ambitnie, ale potem zaczęło jej brakować czasu - więc, żeby zdążyć do świąt - robiłyśmy na zmianę i pomimo moich obaw o efekty muszę przyznać, że nie widać różnicy. Do kompletu machnęłam jeszcze czapeczkę.
Komplet prezentuje wdzięcznie misio - Zdzisław
czapka jest duża, na męską głowę, a szalik ma 150 cm długości - chociaz na misiu wygląda jak komplet dla niemowlaka
problemem okazało się takie zakończenie szalika, żeby było elastyczne i nie było widać różnicy między początkiem a końcem.
znalazłam świetny sposób zakańczania robótki igłą - spróbowałam i jestem zachwycona
same zobaczcie
Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!
halszka - Śro 01 Sty, 2014 10:39
nula - ( pracusiu nie zmordowany ) - cudeńka
Pysiatom - Śro 01 Sty, 2014 11:58
Wspaniałe prace, komplecik jest śliczny.
kabyr - Śro 01 Sty, 2014 12:29
| halszka napisał/a: | | nula - pracusiu nie zmordowany |
Dokładnie.
Jak już coś robisz to perfekcyjnie do bólu.
Kalima - Śro 01 Sty, 2014 13:28
Wspaniałe prace jak zwykle I gratulacje dla Córci, że ma chęci i zapał i talent
małgośka - Śro 01 Sty, 2014 16:41
Nula, ale cudne decu.
Wielkie
Tobie również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Atka - Śro 01 Sty, 2014 17:01
Piękna bomba Gratuluję i wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Madzia - Śro 01 Sty, 2014 17:29
Kiedyś z miłości rzuciłam palenie, a na drutach nie mogę się nauczyć, choć tak bardzo chciałabym zrobić mężowi fajny sweter.
Podziwiam Wasz talent i Wasze przepiękne prace!
nismon - Śro 01 Sty, 2014 17:45
Przepiękne prace i wspaniałe w tym jest to,że córa podziela Twoje zainteresowania,nie dość ,że robisz to co lubisz, to jeszcze z z kimś kogo bardzo kochasz!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Grażyna - Śro 01 Sty, 2014 18:05
| nismon napisał/a: | Przepiękne prace i wspaniałe w tym jest to,że córa podziela Twoje zainteresowania,nie dość ,że robisz to co lubisz, to jeszcze z z kimś kogo bardzo kochasz!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!  |
Podzielam tę wypowiedź i jednocześnie zazdroszczę, bo moja córa nie ma ani checi, ani zdolności do prac ręcznych.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
siebusania - Śro 01 Sty, 2014 18:33
nula, sliczne
Ainer - Śro 01 Sty, 2014 19:11
cudowne
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
żabka - Śro 01 Sty, 2014 21:43
No proszę jakie zdolne z Was kobietki - cudeńka poczyniłyście
marysia54 - Śro 01 Sty, 2014 21:51
wielkie dla pięknych prac
mamusi i córeczki
Szczęśliwego Nowego Roku