To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

krystyn47 - Nie 24 Maj, 2009 10:50

ABA te hafty na czarnym tle super wyszły. Inspirujesz nas brawo
gosias - Pon 25 Maj, 2009 09:47

Jadzia60, liken, śliczne cool cool cool brawo brawo brawo uklon uklon uklon
Jadzia60 - Pon 25 Maj, 2009 21:25

ABA czy ja też mogę prosić o wzór aniołka? uklon Jest cudowny radocha mój adres: jadziat1@tlen.pl
Liken piękne karteczki brawo

bogusia1255 - Pon 25 Maj, 2009 23:07

Aba czy i ja mogę prosić o wzorki czarnej serii bez pań w kapeluszach.Kartki śliczne jestem pełna podziwu.
uklon uklon uklon

ABA - Pon 25 Maj, 2009 23:24

Kochani jak wrócę z Czech (1.06.powinny juz byc) to wstawie wzorki na forum. Wystarczy je wtedy wydrukować.
bye

gosias - Wto 26 Maj, 2009 10:08

ABA, Smile tez chętnie skorzystam z tych wzorów, o które prosiłabogusia1255, Barzo mi się podobają te kartki i chcę spróbować swoich sił w takim hafcie. Tylko tak jak mi, to musi wyć rozrysowane łopatkologicznie Wink
liken - Wto 26 Maj, 2009 11:37

ABA właśnie oglądałam Twoją galerię. Bardzo podobają mi się Twoje prace, a te hafty czarno-białe są naprawdę interesujące.. najbardziej podoba mi się aniołek Twojego pomysłu i mama z dzieckiem...

Prosimy o jeszcze... i może wstawisz linka do swojej galerii przy Twoich postach?

te_sia - Wto 26 Maj, 2009 23:05

ABA bywasz często za granicą napewno nowe inspiracje tam czepiesz ,co mnie cieszy , bo moge oglądac nowe prace
ABA - Wto 26 Maj, 2009 23:57

Kochani wstawiam ostatnie w tym tygodniu haftowanki.
Dzisiaj na Dzien Mamy od córki otrzymałam karteczke przez nia haftowaną. Ale byłam zaskoczona. To jej pierwsza kartka- bratki. Miesiac temu pytała sie o szczegóły wykonywania tego haftu. Lecz nigdy nie podejrzewałam, ze ona znajdzie czas na dłubanie, bo ma 3 małych dzieci. Dzisiaj u mnie wyhaftowała słonecznik dla tesciowej.
Moja druga córka otrzymała od swojej malej Sary-13 lat tez karteczkę, która wczoraj samodzielnie haftowała - rybki, bo to znak zodiaku jej mamy. Nawet dopasowałysmy podpis. " Dla Kochanej mamusi - Złotej Rybki, która spełnia codziennie moje życzenia"

a to moje

i ostatnie zrobione w podziekowaniu za pomoc

gosias - Śro 27 Maj, 2009 06:58

ABA, Smile śliczne cool cool cool brawo brawo brawo
Violetta21 - Śro 27 Maj, 2009 09:07

śliczne są te karteczki cool brawo
gosias - Śro 27 Maj, 2009 15:04

Tyle ślicznych prac i pomocnych linków Smile Muszę spróbować tej techniki Smile
te_sia - Śro 27 Maj, 2009 23:26

ABA całą rodzine zaraziłas -zdolne wszystkie jestescie cool
Jadzia60 - Pią 29 Maj, 2009 19:06

ABA po raz kolejny podziwiam Twoje prace. Są cudowne. cool Widzę też, że masz zdolne następczynie. Wielkie brawo brawo brawo dla nich.

U mnie ostatnio wysyp kartek na narodziny maluchów

te_sia - Pią 29 Maj, 2009 19:23

Jadzia60 fajne te karteczki na narodziny- ilosc mnoga cool
Violetta21 - Sob 30 Maj, 2009 11:34

śliczne są te karteczki cool hopla
liken - Sob 30 Maj, 2009 13:47

Jadziu urocze są Twoje karteczki!

Dziewczyny, czy Wy swoje kartki sprzedajecie gdzieś? A jeśli tak, to w jakich cenach?

te_sia - Sob 30 Maj, 2009 15:31

Mam pytanie natury technicznej- jak wyszywacie na jednej( złozonej kartce) to od spodu czyli lewej stronie haftu wklejacie kartke aby zakryc -jesli tak to prosze o fotke jak to wygląda , po wyszyciu kartki w ten sposob cos mi nie pasuje- wiem ze praktyka czyni mistrza ale mało mam praktyki
weronika5810 - Sob 30 Maj, 2009 17:00

ABA kartki są śliczne cool cool brawo brawo
bonnie87 - Sob 30 Maj, 2009 18:23

Witam wszystkie dziewczyny cmoknięcie Od niedawna zaczęłam swoją przygodę z haftem matematycznym i muszę przyznać że to bardzo wciąga:) Moje prace spodobały się nie tylko mnie, bo właśnie dziś dostałam propozycję zrobienia zaproszeń na ślub mojej dobrej znajomej. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o jakieś wzory zaproszeń z sercami, obrączkami, gołąbkami itp, wszystko, co nadaje się na ślubne zaproszenie. Proszę proszę proszę uklon :Very HappyVery Happy Naprawdę będę strasznie ogromniaście wdzięczna za każdą pomoc i oczywiście już po wykonaniu chętnie się pochwalę, co mi wyszło Smile Pozdrawiam wszystkie hafto-maniaczki:) bye bye
Jadzia60 - Sob 30 Maj, 2009 18:52

Te_sia tu znajdziesz sposób robienia karteczek: http://www.form-a-lines.com/form-a-lines.php

Karteczki dla maluchów wyszywałam na białym kartonie, a potem naklejałam na kolor.
Kartki poniżej zrobione są z jednego arkusza A 4. Dzielę go na trzy części 10, 10 i 9,5 cm a następnie postępuję tak jak w załączonym wyżej linku.

Bonnie 87 ostatnio robiłam zaproszenia na 50-lecie śluby rodziców. Wzory znajdziesz m.in. tutaj http://picasaweb.google.c...ematycznyWzory# Wystarczy trochę inwencji twórczej.

psotka26 - Nie 31 Maj, 2009 09:03

Ślicznie brawo brawo
te_sia - Nie 31 Maj, 2009 14:16

Dzieki za wyjaśnienia techniczne
gosias - Nie 31 Maj, 2009 20:11

Jadzia60, ) śliczne karteczki cool cool cool brawo brawo brawo
donka66 - Pon 01 Cze, 2009 00:35

Tyle śliczności do podziwiania, aż w głowie się kręci... wesoło mi