To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

ciapara - Pią 15 Kwi, 2011 21:22

Dobrze ze nie musze wybierac który podoba mi sie najbardziej. Ba jak bym musiała... naprawde zupelnie nie wiem co mialabym wybrac. Kazdy zestaw absolutnie piękny Smile jak z bajki. Zestawienia robisz cudowne. Totalny zachwyt.
saba52 - Pią 15 Kwi, 2011 21:39

Naszy6jniki przepiekne brawo brawo brawo

A co do włosów :porządek robiłam w szpargałach i znalazłam Krzemowa kuracja:
Silicum+H to połączenie krzemu z biotyną.Wzmacnia włosy i płytkę paznokci,poprawia wygląd skóry,pomocny jest także w leczeniu łupieżu i łysienia.

Jarka - Pią 15 Kwi, 2011 21:48

Naszyjniki są cudowne cool brawo cool do wyboru, do koloru radocha radocha
Aniu pokaż się nam w tej nowej zwariowanej wesoło mi fryzurce

dehajola - Pią 15 Kwi, 2011 21:53

ło matko - ale cuda. brawo brawo brawo
lamika88 - Pią 15 Kwi, 2011 21:53

Przecudowne naszyjniki cool cool cool Trzymam mocno kciuki za Twoje włosy i dużo zdrowia zyczę kwiatek dla ciebie
buziaczek - Pią 15 Kwi, 2011 23:45

cudowne naszyjniki brawo cool
beacia-24 - Sob 16 Kwi, 2011 09:33

Anulku kochany piękne frywolne naszyjniczki. Nie będę się silić na wybieranie, który ładniejszy zabieram po kolei od góry jak leci. Jestem zachłanna, a co tam lepiej być zachłannym niż chorym i bez oczu hahaha. hahahihi

Co do włosków to będzie lepiej - zobaczysz wszystko wróci do normy. Dobrze, że się z lekarzem skonsultowałaś. Szkoda, iż włoski pod nożyce poszły, ale co tam ważne by tylko wszystko się uspokoiło.

Za nowości wielgachne brawa radocha radocha radocha

ciapara - Sob 16 Kwi, 2011 09:48

Wracajac do wlosow... kiedys za takiego warkola to kupe kasy bys dostala. A teraz to nawet nie wiem czy jeszcze ktos skupuje naturalne wlosy na peruki?
Natalia - Sob 16 Kwi, 2011 14:23

naszyjniki sa bezkonkurencyjne !!!!!!!!!!!!!! cudownosci poprostu!!!!!!! az zapiera dech uklon

-------------------
pozdrawiam

dehajola - Sob 16 Kwi, 2011 15:56

skupują naturalne włosy ale i kiedyś to były marne pieniądze i teraz też . mam rowniez długie włosy i szybko mi rosną - już sprzedawałam. pierwszy raz w zyciu sprzedałam warkocz ponad 20 lat temu i dostałam kwote za która wowczas kupiłam skorzany pasek - wcale nie w jakims markowym sklepie!!!
Grażyna - Sob 16 Kwi, 2011 17:44

sliczne prace Aniu cool

Trzymam kciuki, aby twój organizm wreszcie wrócil do równowagi. cmoknięcie

maranta - Sob 16 Kwi, 2011 17:50

Dziękuję dziewczynki, cieszę się, że błyskotki się podobają Smile

Jarka napisał/a:
Aniu pokaż się nam w tej nowej zwariowanej fryzurce

Jarka pokażę się z pewnością, tylko muszę kogoś namówić do zrobienia mi fotki, bo samej mi jakoś zdjęcia głowy w lustrze nie wychodzą. Aparat dużo zasłania.
Mam fotkę tego co ścięłam, nie ścinałam warkocza, tylko tak luzem kitę w garść, na dodatek krzywo ciapnęłam, ale to mało ważne- moja fryzura jest tymczasowa i chciałam żeby była postrzępiona i bałaganiarska- przez to sprawia wrażenie, że włosów mam więcej niż faktycznie mam.
Na dodatek, gdy się pozbyły ciężaru, to po obcięciu i umyciu zaczęły się kręcić.
Jak się przyzwyczają do nowej fryzury to pewnie im to przejdzie.
Po umyciu miałam skręt typu "mokra Włoszka" nie wiem

Dzisiaj cyknęłam sama sobie sam czubek głowy, zeby zobaczyć przedziałek. No, mocno przerzedzone są. Przedziałek zdecydowanie szerszy. Mama mówi, że wszędzie jest jednakowo mniej więcej, czyli nie czubek głowy czy zakola nad czołem, ale równomiernie.
Fotek raczej nie wrzucę, choć są do strawienia, ale nie każdy lubi takie zdjęcia oglądać Wink
Zatrzymam sobie "na pamiątkę" wściekły

ania121971 - Sob 16 Kwi, 2011 18:24

Piękne naszyjniki ,są takie delikatne i gustowne,miałabym spory problem, żeby wybrać najładniejszy brawo
maranta - Pon 25 Kwi, 2011 14:37

Odrobina szaleństwa a w zasadzie wykańczanie resztek.
Resztki skończyły się za szybko, muszę dokupić i dołem dorobić ok 10 cm.

Kabaretki- przesadyzm, dostałam kiedyś jako gratisa przy okazji zakupu jakichś piżam na Allegro i tak sobie lezały i leżały, dziś pierwszy raz je założyłam.
Nie pasują do tego, wiem, ale więcej okazji do ich założenia się nie spodziewam, więc wykorzystałam pierwszą lepszą puknąć się

Potem je zdjęłam co widać na fotkach.

Oddolnie brak halki- dopasować do czegoś tak krótkiego i koślawego nie byłam w stanie, jak przedłużę kieckę, to będzie łatwiej.

Włosy lecą dalej, na fotkach tego nie widać na szczęście. Widać za to jak je dziwacznie przycięłam- przodem krótsze tyłem dłuższe.

Skorzystałam z okazji, że dziś się ciut lepiej czuję, więc fotki w plenerze. Kilka razy prawie się wyłożyłam, bo po pierwsze buty się zrobiły przyciasne i ledwie w nich chodzić mogę (przez ostatnie 3 lata stopy mi urosły ok 1,5 cm, tylko na długość, na szerokość nadal mam bardzo wąskie stopy nie wiem ) a po drugie w głowie mi się kręci i się normalnie zataczam jak po kilku głębszych.
Jednak przetrzymałam sesję i oto wynik-

Długością się nie gorszcie, będzie przedłużona, obiecuję wesoło mi

Z przodu jest takie coś-

Z tyłu takie-

Czerwone to Kartopu Kristal- 20 dag.
Szydło 3mm.

we_st - Pon 25 Kwi, 2011 15:03

No i pięknie Ci w tej kiecuszce. Piękne wiosenne zdjęcia.
Jarka - Pon 25 Kwi, 2011 16:14

Aniu pomimo tylu kłopotów zdrowotnych, wyglądasz w tej sukieneczce jak super cool cool cool laska. A to jakiś nowy wzór na tą sukieneczkę, bo świetnie się prezentuje i ta kolorystyka super cool cool
danuta_50 - Pon 25 Kwi, 2011 16:28

maranta, Laska z Ciebie że nie jednemu mężczyźnie głupoty mogą rodzić się w głowie.W tej kreacji wyglądasz super .Jest fajne połączenie kolorów i świetnie wykończone błyskotkami co w efekcie dodaje jej klasy. uklon uklon cool cool brawo brawo
Jeśli chodzi o fryzurkę to najlepszą fryzurką jest brak fryzury. zebalek

Natalia - Pon 25 Kwi, 2011 16:32

szczęka brawo brawo brawo

Aniu bosko wyglądasz !!!!!!! tyle powiem O!!!!

saba52 - Pon 25 Kwi, 2011 17:43

Aniu pomysłowa sukienka cool brawo brawo I super wyglądasz:)Fryzura też bardzo fajna Ci wyszła i moim zdaniem jest dobrze cmoknięcie
Violetta21 - Pon 25 Kwi, 2011 18:10

Andzia w sukience wyglądasz rewelacyjnie cool uklon a nowa fryzurka jest śliczna cmoknięcie
dehajola - Pon 25 Kwi, 2011 18:41

kiecka super. moj syn duzo chorowal -antyboiotyk za antybiotykiem- zaczely mu leciec wlosy. w aptece poradzono mi mucisol(lub cos podobnego w nazwie- powlekane zolte tabletki) i wierz mi ze po 2 tyg. przestaly. to witaminy z mikroelementami, istnieje duzo roznych preparatow ale jako chemik wiem ze nie wszystkie zawieraja "pomocne" skladniki do dobrego przyswajania, a ten jest sprawdzony na zywym organizmie:) powodzenia
Poranna - Pon 25 Kwi, 2011 18:53

trzymam kciuka za Twoje zdrowie, fryzurka elegancka a sukienka rewelacyjna! jak Ty z tego koła wykombinowałaś taką super kieckę nie wiem, ale bardzo fajnie wyglądasz Smile
ciapara - Pon 25 Kwi, 2011 18:57

Wiesz wlosy wygadaja na tak rowno przyciete ze chyba fachowa fryzjerka lepiej by ich nie ciachnela Smile
A sukienka wyglada rewelacyjnie na Tobie. Cala sesja bossssssssssska!!!

anna.pluta1 - Pon 25 Kwi, 2011 19:04

nic dodać, nic ując jest super -zdrówka życzę cool cool cool
lamika88 - Pon 25 Kwi, 2011 19:59

Po prostu rewelacja cool cool cool