To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -

Pysiatom - Nie 13 Sty, 2013 13:07

Sweterek jest śliczny . brawo brawo brawo
Madzia - Nie 13 Sty, 2013 17:02

Kolor też zupełnie nie w moim guście, ale sweterek jest bardzo ładny, więc i tak bym go nosiła brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Nie 13 Sty, 2013 17:57

bardzo ładny sweterek zrobiłaś, kolor też jest niezły
anita1 - Nie 13 Sty, 2013 18:10

Bardzo podoba mi się ten sweterek:)
Efa - Nie 13 Sty, 2013 18:16

Bardzo fajny sweterek - podoba mi się ten odcień zieleni Smile
Grażyna - Nie 13 Sty, 2013 18:40

Dziękuję bardzo cmoknięcie fajnie, że sweterek wam się podoba.

Lidka - ja również nie cierpię zszywania. Od czasu, jak kupiłam sobie druty KP, o różnych długosciach żyłek (cały komplet + jeszcze co nieco), to staram się robić na okrągło, aby ominąć zszywanie. Przód z tyłem robiłam razem do pachy, potem rękawy do pachy, spusciłam 3 oczka z każdej strony na rękawach i w przodzie oraz tyle, i dalej dziergałam wszystko razem na ogrągło. Jest to reglan. W momencie wydzielenia dekoltu (serek) robiłam juz na prawej i lewej stronie.

Inspiracją był sweter oryginalny

Piszę inspiracją, bo wyglad rękawów i dekoltu mi się nie podobał, więc zmieniłam go trochę wedle własnych upodobań.

jokul - Pon 14 Sty, 2013 22:43

Dzięki za wyczerpujące instrukcje.

elka j. - Wto 15 Sty, 2013 00:34

Grażyna napisał/a:
Lubię ciepłe kolory, szczególnie czerwienie. Ale zaryzykowałam.

Grażynko - Świetny sweterek, a zielony to bardzo fajny kolor. Od czasu do czasu warto coś zmienić, nawet ulubione kolory bye cool cool

Debra - Wto 15 Sty, 2013 17:26

Piękny i bardzo kobiecy,ja osobiście uwielbiam zieleń zima zima brawo brawo
BeniaJ - Wto 15 Sty, 2013 19:42

Grażyna, prześliczny sweterek, a tobie na pewno też w tym do twarzy
Grażyna - Śro 16 Sty, 2013 20:26

Ubrałam go wczoraj. Zrobiłam sobie nawet nowe kolczyki pod kolor sweterka. Wszystkie koleżanki chwaliły sweterek, cmokały z zazdrosci, ale ja sama nie czułam się w nim komfortowo. Wiem, że to przez ten kolor. Córka stwierdziła, że przesadzam wesoło mi no ale co ja poradzę, jak kocham kolor czerwony????????

Na koniec pochwalę się, bo jestesmy jak rodzina, że zostanę w maju babcią!!!!Jeszcze dokladnie do mnie to nie dociera, do mojej świadomosci, bo pierwszy raz zostanę babcią, ale juz dzisiaj wiem, że urodzi się wnuczek o imieniu Brunon (tak młodzi nazwali swoją "fasolkę", bo smieją się, ze malutki jak fasolka).

ciapara - Śro 16 Sty, 2013 20:29

Grażyna, rozczulilam sie tak samo na swoja mala mowilam, najpierw fasolka na nią mówiliśmy a to bylo 10 lat temu ... Smile
Runa - Śro 16 Sty, 2013 21:03

Grażyna to pięknie Smile teraz się zacznie dziecięce dzierganie wesoło mi
kabyr - Śro 16 Sty, 2013 21:43

Grażyna napisał/a:
zostanę w maju babcią

oooo nieee będziesz tylko żoną dziadka radocha ,
ale i tak jest to piękne.
Ja też jestem tylko żoną dziadka
a wnuczek świta poza mną nie widzi. cmoknięcie

Krakowianka - Śro 16 Sty, 2013 22:08

sweterek śliczny i przyjmij gratulacje!!!!! radocha
czuje że już obmyślasz co pierwsze wydziergasz.....???pewno komplecik do chrztu co.....??? wesoło mi

siebusania - Czw 17 Sty, 2013 07:02

Grażyna, śliczny
jokul - Czw 17 Sty, 2013 11:39

To cudowna wiadomość. Przekaż ode mnie gratulacje młodym Rodzicom kwiatek dla ciebie
jadzia59o - Czw 17 Sty, 2013 15:58

sweterk śliczny brawo brawo brawo brawo

gratulacje na babcie, już widze jakie wnuczek będzie miał piękne ubranka wydziergane przez babcie bye cool cool

Violetta21 - Czw 17 Sty, 2013 16:45

Grażynko gratuluję cmoknięcie
Grażyna - Czw 17 Sty, 2013 21:06

A dziękuję. Czy obmyślam co zrobię? Jeszcze nie. Poczekam do maja.
marysia54 - Czw 17 Sty, 2013 21:45

Grażyna

Gratulacje przyszła babciu kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmok

LidkaM - Pią 18 Sty, 2013 20:05

Gratulacje!!!! Wspaniała wiadomość. Do maja już niedaleko!

Dziękuję za odpowiedź odnoście techniki dziergania tego sweterka. Dobrze pomyślane cool

misia0808 - Pią 18 Sty, 2013 21:03

Grażynko gratulacje! Mam trójkę wnucząt i powiem Ci że bycie babcią to cudowna sprawa! Sama zobaczysz.

Sweterek zielony bardzo śliczny. brawo brawo

grzewa - Sob 19 Sty, 2013 17:34

Gratuluję Grażynko. radocha
chesseva - Sob 19 Sty, 2013 21:43

Gratuluję przyszłej Babci! Fasolki nie należy zapeszać i bardzo rozsądnie, że o dzierganiu pomyśli się potem.
Sweterek śliczny. I pewnie masz rację, że czerwony byłby jeszcze fajniejszy (ja też lepiej się czuję w czerwonym). Ze zmianami w stosunku do inspiracji się absolutnie zgadzam. Wychodzę z założenia, że jak w czymś ma mi być ciepło, to nie może mi nic wystawać. A na drugim zdjęciu inspiracji to jeszcze brzuch na wierzchu...
Życzę zdrowia, bo podobno przy wnukach, to się dopiero człowiek narobi i namartwi! (tak też widzę po moich rodzicach)