To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

iwona150 - Sob 19 Mar, 2011 10:38

ładnemu to we wszystkim ładnie cool
sweterek jest super brawo

ciapara - Sob 19 Mar, 2011 10:58

Aniu piękny sweterek cool
Jesli chodzi o włosy to moze podetnij je kilka cm np ze 3 i poczekaj
Niedlugo bedziesz jadla wiecej warzyw wiec i wiecej witamin i moze wszystko sie ustabilizuje... wiadomo przesilenie wiosenne

lamika88 - Sob 19 Mar, 2011 11:30

Super sweterek cool cool cool Zupełnie nie wiem czemu jesteś z niego niezadowolona puknąć się Świetnie w nim wyglądasz cool cool cool Warkocza jest mi niesamowicie szkoda ale radziłabym ściąć... przykro mi Po chorobie cebulki mogą być bardzo osłabione i ciężar włosów przy tej długości może powodować ich wypadanie...przykro mi
lucyna112 - Sob 19 Mar, 2011 14:21

A te puste kratki we wzorze -co oznaczają? hmm
danuta_50 - Sob 19 Mar, 2011 14:53

maranta Sweterek ,tuniczka bardzo ładna.Chyba przekornie mówisz że nie jesteś zadowolona.To leży w naturze skromnych kobiet dodam 100 % kobiet.Oglądając Twoją galerię jestem pod wielkim wrażeniem wszystkich prac w różnych technikach.Mogę podpisać sie pod słowami "karmelek" "nie wiem czy bardziej jestem zachwycona Twoimi pracami,czy załamana że takich nie zrobię" uklon uklon cool cool brawo brawo

Przyczyn wypadaniu włosów jest wiele.Czasem wystarczy wzbogacić wewnętrznie organizm oczywiście za zgodą lekarza.Ja raczej skłonna jestem powiedzieć że mamy piękno zewnętrzne i piękno wewnętrzne.Gdy jesteśmy młodzi mamy więcej tego piękna zewnętrznego a z wiekiem jednego ubywa a drugiego przybywa.(z wiekiem mamy więcej mądrości,doświadczenia a przybywa zmarszczek).W ten sposób bym tłumaczyła owe wypadanie włosów. Very Happy

buziaczek - Sob 19 Mar, 2011 15:30

rewelacyjne sweterki cool brawo
jadzia59o - Sob 19 Mar, 2011 19:04

śliczne

brawo brawo brawo

Violetta21 - Sob 19 Mar, 2011 19:44

Aniu swetewek jest super cool brawo co do wypadania włosów normą jest że wypada ich aż 100 dziennie, pozatym kuracje wzmacnjające zaczynają dawać skutek po około 3 tygodniach, a wiadomo że ostatnio choroby Ci nie oszczędzały to i organizm masz zmęczony muszisz pojeść troszkę witaminek żeby się wzmocnić od środka cmok
saba52 - Sob 19 Mar, 2011 20:23

Aniu sweter jest bardzo ładny brawo brawo brawo
Z reszty włóczki możesz zrobić do niego kwiatka i ew opaske na włosy czy bransoletkę(obrobić jakąś drewnianą czy metalową)Zajrzyj do mojej galerii Smile

Co do włosów to mam też długie całe życie i problem z wypadaniem bez przerwy,przy myciu to tak sobie je wyciagam i jeszcze na dokładkę dużo siwych (właśnie przymierzam się do pójścia do fryzjera ale tylko na razie podciąć i pofarbować)

A próbowałaś takiej odżywki Natural Classic Henna Treatment Wax.Kupuje się ją w aptece,polecana nawet dla chorych po chemioterapii.Jak stosuje regularnie to pomaga.
I nie ścinaj włosów tylko podetnij cmoknięcie

maranta - Sob 19 Mar, 2011 21:08

Jesteście kochane, dziękuję za pochwały i za rady cmoknięcie

lucyna112 napisał/a:
A te puste kratki we wzorze -co oznaczają?

Nic, w tym miejscu nie ma oczek.

saba52 napisał/a:
A próbowałaś takiej odżywki Natural Classic Henna Treatment Wax

Nie, już sobie zapisałam.
Będę tak stopniowo próbowała, ale nie za dużo na raz, bo przedobrzę - od tego wcierania różności nie tylko włosy wylezą, ale skalp cały zgubię Sad

saba52 napisał/a:
I nie ścinaj włosów tylko podetnij

Nie tak dawno podcięłam około 30 cm- były za zadek a są do pasa Sad
Teraz to chyba do ramion bym sobie ciapnęła.

Violetta21 napisał/a:
co do wypadania włosów normą jest że wypada ich aż 100 dziennie

Leci więcej, po myciu o wiele, wiele, wiele więcej a na codzień przy czesaniu też więcej niż 100 a do tego wszędzie ich pełno- na poduszce i gdzie tylko się ruszę.
Miewałam już takie okresy nasilonego wypadania, ale nie AŻ takie.

Dla mnie w tej chwili najlepszy byłby klej na łepetynę puknąć się

saba52 napisał/a:
Z reszty włóczki możesz zrobić do niego kwiatka i ew opaske na włosy czy bransoletkę(obrobić jakąś drewnianą czy metalową)Zajrzyj do mojej galerii

Początkowo myślałam o torebce, ale na taką o jakiej myślałam, będzie za mało tej włóczki. Może faktycznie jakąś ozdóbkę sobie wymodzę, dziękuję za podrzucenie pomysłów.
W każdym razie nie opaskę na włosy, jak wylinieję, to wtedy sobie turban strzelę, albo zakonny welon Wink

Gdy dostałam przesyłkę z apteki z tymi specyfikami na łepetynę, to o mało się nie udusiłam ze śmiechu... do paczki były włożone trzy gratisowe opakowania z przeróżnymi gumkami do włosów wesoło mi
Żółta, różowa, niebieska, srebrne i złote i takie frotkowe z pieskami wesoło mi
Ktoś kto mi te specyfiki pakował pewnie pomyślał, że po takiej kuracji to klientce się taka czupryna rzuci, że tylko gumki pomogą to okiełznać wesoło mi wesoło mi wesoło mi

gosias - Sob 19 Mar, 2011 23:42

Aniu Smile świetna tunika cool cool cool brawo brawo brawo

Życzę dużo zdrowia cmok cmok

Jarka - Nie 20 Mar, 2011 08:33

lamika88 napisał/a:
Super sweterek Zupełnie nie wiem czemu jesteś z niego niezadowolona Świetnie w nim wyglądasz
cool brawo cool brawo cool brawo cool brawo cool
bjanna - Nie 20 Mar, 2011 08:58

Aniu, sweterek bardzo mi się podoba brawo brawo brawo
wyglądasz w nim bardzo apetycznie cool cool
co do wypadania włosów, to pozwolę sobie na wtrącenie moich 3 groszy, moja córcia nagle zaczęła garściami zbierać włosy z siebie i zastosowałam jej kurację z rycyny, na efekt czeka sie 2-3 miesiące, ale warto, nie dość, że przestały wypadać to jeszcze są lśniące i zdecydowanie mocniejsze, polecam zatem i życzę cierpliwości love

nula - Nie 20 Mar, 2011 09:23

danuta_50 napisał/a:
Chyba przekornie mówisz że nie jesteś zadowolona.

właśnie to mi przyszło do głowy wesoło mi
przecież ta tunika jest świetna !!! brawo brawo brawo
I kolorek i wykonanie - leży jak ulał - wyglądasz ślicznie - czego jeszcze Ci trzeba ? wesoło mi

Elżbieta P. - Nie 20 Mar, 2011 14:21

fajna tunika brawo
z wypadaniem włosów też miałam takie problemy, łykałam różności bez efektu, w końcu samo przeszło, teraz myję włosy szamponem Vichy przeciw wypadaniu włosów i jak na razie jest bardzo dobrze, może i Ty przeczekaj ten czas gubienia włosów

ania10525 - Nie 20 Mar, 2011 20:12

śliczna tunika, odżywka z henną jest naprawde rewelacyjna bo też ciągle mam problem z wypadającymi włosami, skórę glowy należy myć nie gorącą wodą lecz letnią - wiem że to nie przyjemne bo to szok termiczny, ale przy ciepłej wodzie mieszki się rozszerzają i włosy łatwiej wypadają

trzymam kciuki za kurację

maranta - Wto 22 Mar, 2011 09:21

Dziękuję bardzo, bardzo i za pochwały i za rady i za wsparcie love

Co do tuniki - jestem z niej zadowolona i nie jestem, to "nie jestem" wynika jedynie z faktu, ze kupując włóczkę, której kompletnie nie znałam wyobrażałam sobie ją troszkę inaczej, że kolorki będą przechodziły łagodniej a nie takie wyraźne oddzielone pasy powstaną i tylko o to chodzi- rozminęła się rzeczywistość z wyobrażeniem wesoło mi
Poza tym jestem zadowolona Wink

bjanna napisał/a:
co do wypadania włosów, to pozwolę sobie na wtrącenie moich 3 groszy, moja córcia nagle zaczęła garściami zbierać włosy z siebie i zastosowałam jej kurację z rycyny, na efekt czeka sie 2-3 miesiące, ale warto, nie dość, że przestały wypadać to jeszcze są lśniące i zdecydowanie mocniejsze, polecam zatem i życzę cierpliwości

Bjanna dziękuję, tak też wiele lat temu zastosowałam tę kurację, choć wtedy nie było aż tak źle jak teraz (nigdy aż tak jeszcze nie miałam), to bardzo poskutkowała.

Teraz zanim sięgnę po sam olej rycynowy próbuje takiego gotowca- nafta kosmetyczna z rycyną, nanosi się to na 10 minut przed myciem.
Wtedy w turbanie paradowałam tak ze 4-6 godzin z włosami wysmarowanymi ciepłą rycyną.

Zobaczymy. Dziś mam lepszy humor, bo po raz pierwszy od długiego czasu po rozczesaniu wyraźnie był widoczny kolor szczotki spomiędzy włosów.
Do tej pory ani od strony czeszącej nie było widać, ze czerwona, ani od zewnątrz, że zielona Sad

Dwa razy się zmusiłam do policzenia z grubsza tego co wylazło- raz doszłam do 300 i sobie odpuściłam, bo jeszcze z drugie tyle na szczotce było, raz po 200 stwierdziłamm, że mam dość. W ostatnich dniach tak na oko mówię- dziennie od 300 do 500 wyłaziło. Dopiero dziś mniej- może będzie z górki.
Aha- liczyłam tylko te z cebulkami, głównie takie niestety wychodzą. Często pasmami.

Nie mam łysych placków, równomiernie wypadają. Tylko jak je wezmę razem, to widzę ile ubyło. No i mama ucieka gdzie pieprz rośnie gdy się czeszę, zeby nie widzieć... Nad koszem na śmieci prawie się popłakała gdy zobaczyła prawie całą perukę Sad

Nic to- dziś jest lepiej i tego się trzymajmy. Biorę co mogę i wewnętrznie i zewnętrznie i mam nadzieję, że pomoże.

Robótkowo- szukam natchnienia Smile
Mam cieniuśką żywoczerwoną Kristal Kartopu, mam Nako Super Saf Yun śliczną zieleń (kolor 263), mam po jednym kłębku Alize Angora Gold (dwa motki, każdy motek inny), mam i inne różne, ale z tych chciałabym coś na pierwszy ogień zrobić.

ciapara - Wto 22 Mar, 2011 10:55

Aniu jak masz rozniste to popatrz jakie ładne "kocyki" zrobiła Mao
Moze to Cie natchnie?
Pozdrawiam serdecznie cmoknięcie

ania10525 - Wto 22 Mar, 2011 12:23

maranta napisał/a:
Nie mam łysych placków, równomiernie wypadają.
mąż siostry przed ślubem miał plackowate łysienie to lekarz przepisała mu kwas foliowy w tabletkach i teraz nic nie widać a nawet mu się poprawiły włosy może lek podawany kobietom w ciąży i Tobie by pomógł
misia0808 - Wto 22 Mar, 2011 13:44

Aniu tuniczka bardzo ładna i na Twojej figurce wygląda znakomicie, wiec noś, bo warto.
A co do włosów to ja właśnie ten temat przerabiam od ubiegłego roku. Zaczęłam gubić włosy w takich ilościach, ze na sama myśl o czesaniu czy myciu skóra mi cierpła. I tak naprawdę nic nie pomagało, aż znajoma widząc co mam na głowie poleciła mi wizytę u swojej fryzjerki. Pani raczej w wieku słusznym popatrzyła i poleciła mi kompresy z oleju z korzenia łopianu. Można to kupić na Allegro. Ja stosuję ze znakomitym efektem od pół roku i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona. Poczytaj sobie o tym specyfiku (całkowicie na ziołach, wiec bezpieczny) może Ci będzie odpowiadał.

żabka - Wto 22 Mar, 2011 17:12

Przed bluzeczką padam na kolana uklon - rewelacyjna - a dzięki "dziwactwu" pod szyją taka bardzo seksi wesoło mi brawo brawo brawo
Asia S. - Śro 23 Mar, 2011 07:34

Na włosy polecam witaminki dla kobiet w ciąży kiedyś Feminantal dziś pod nową nazwą Femibion, ale najlepiej to iść do lekarza cmoknięcie
Beata T - Śro 23 Mar, 2011 11:06

śliczna tunika brawo brawo brawo
orchidea - Czw 31 Mar, 2011 08:56

Ładnie ci w tej tunice , wogóle we wzystkim ci ładnie.
A z włosami to jak radziły dziewczyny poczekaj więcej witamin i składników tych co włosy potrzebuje i mmoże się unormuje.
Ja kiedyś przepaliłam sobie włosy z głupoty to pomógł mi tonik Neril - wcieranie w głowę mozolne to jest ale teraz mam więcej włosów niż wogóle miałam. Nie wiem czy on jeszcze jest

maranta - Pią 01 Kwi, 2011 13:17

Dziekuję ślicznie- Wasze miłe słowa zaowocowały kolejnym maleństwem Smile

Dziękuję za wszystkie rady- robię z włosami co mogę, póki co zero efektu. Jest coraz gorzej Sad