Galerie prac użytkowników forum - Maranta
eap - Pon 14 Mar, 2011 10:10
Śliczna bluzeczka
Violetta21 - Pon 14 Mar, 2011 10:30
Andzia jak dla mnie bluzeczka wyszła jak ta lala jest piękna
ciapara - Pon 14 Mar, 2011 10:42
Cudowna... i ten fason... i kolor... sam miodek
danuta_50 - Pon 14 Mar, 2011 10:46
maranta Bluzeczka piękna a Ty w niej wyglądasz rewelacyjnie.Rzeczywiście lepiej wygląda od oryginału.
lamika88 - Pon 14 Mar, 2011 12:11
Wspaniała bluzeczka
kabyr - Pon 14 Mar, 2011 12:49
Aniu już ki8edyś pisałam, że jesteś mistrzynią drutów.
Ciągle to potwierdzasz.
Figurkę dostałaś jak 18
i tak trzymaj.
Bluzeczka przepiękna.
Madzia - Pon 14 Mar, 2011 13:11
Ta bluzeczka jest rewelacyjna! Świetne rozwiązanie dla tych, co chcą mieć dekolt ale nie końca im pasuje (np ja). I ślicznie leży na Twojej pięknej figurce!
Elżbieta P. - Pon 14 Mar, 2011 13:33
bluzeczka jest cudowna, pięknie zrobiona, a wyglądasz w niej rewelacyjnie
anna.pluta1 - Pon 14 Mar, 2011 17:58
hmm super brak słów w jeden dzień
nula - Pon 14 Mar, 2011 19:25
no faktycznie, jest co podziwiać !!!
dekolt jest super - całość prezentuje się bombowo i wyglądasz fantastycznie
Całe szczęście, że nie sprułaś !!!!!!
małgośka - Pon 14 Mar, 2011 20:30
Aniu, rewelacyjna bluzeczka.
Aż mi szczęka opadła.
misia0808 - Pon 14 Mar, 2011 20:51
Piękne wszystkie trzy bluzeczki a modelka jak z żurnala.Figury tylko pozazdrościć.
katrinka - Pon 14 Mar, 2011 20:57
Życia mi nie starczy żeby nauczyć się robić takie cuda i to w jeden dzień
Wyglądasz w tej bluzeczce pięknie
Jarka - Wto 15 Mar, 2011 07:28
| Elżbieta P. napisał/a: | | bluzeczka jest cudowna, pięknie zrobiona, a wyglądasz w niej rewelacyjnie |
barbara 1 - Wto 15 Mar, 2011 09:02
Brak słów na Twój talent
maranta - Wto 15 Mar, 2011 12:00
Jejku, od wczoraj zamierzam podziękować za komentarze, ale chyba za mało literek na klawiaturze, żeby oddać to co czuję- jestem całkowicie zaskoczona tyloma pochwałami i tutaj i na blogu i na Ravelry - nie spodziewałam się, że aż tak się ta bluzia spodoba, tym bardziej, że dosłownie jedna mała decyzja dzieliła ją od sprucia, gdybym się nie zawzięła i nie wykończyła dekoltu, to by już jej nie było
Dziękuję za miłe wpisy
| kabyr napisał/a: | | Aniu już kiedyś pisałam, że jesteś mistrzynią drutów. |
Do tej pory po tylu drucianych rzeczach wydzierganych uważam się bardziej za szydełkowca, jakoś nie potrafię uwierzyć, że opanowałam druciska- do dziś pamiętam, jak do nich podchodziłam- jak do jeża, to nie dla mnie... długie jakieś i brak im oczywistej oczywistości czyli haczyka
Mistrzynią się nie czuję, choćbyście nie wiem co mówiły, ot dziergam sobie raz lepiej raz gorzej
| ania10525 napisał/a: | | gdy się zaczyna robić od góry to jak się wylicza ilość oczek uwglęniając ramiączka czy też rękawy |
O to chodzi, że ja tutaj nic nie wyliczałam
Powiększyłam fotkę ile się da, wyszło mi, że w jednym elemencie będę potrzebowała 13 oczek a elementów robiłam 13 - 4 na przód, po trzy na rękawki i trzy na plecach.
13x13= 169 oczek na start. Dużo tu zależy od grubości włóczki i drutów.
Ja robiłam drutami 3,5mm.
Wystarczy też robić więcej rzędów dookoła zanim oddzieli się rękawki, to dekolt będzie mniejszy.
Jeszcze szperam w temacie, który znalazłam na Osince, szukam jakiegoś działającego linka do schematu Autorka tej bluzeczki z jakichś powodów przestała tam bywać i pousuwała wszystkie schematy. Może gdzieś jakiś się zapodział tylko temat obszerny i dotyczy wielu projektów tej autorki, trudno wyłuskać z tego przydatne informacje
Ja odpuściłam sobie i zaczęłam dziergać na podstawie fotek w końcu
---------
Przejrzałam temat na Osince, znalazłam schemat do góry tej bluzeczki, do dalszej części linki są nieaktywne.
To jest model Ларисы Игнатовой. Ostatnio robiłam trzy jej modele i wczoraj wrzuciłam Osinkom fotki tych moich prac. Temat się ciut ożywił, ktoś też się poskarżył na niedziałające linki. Ktoś inny - użytkowniczka Tat.Ka- ma schemat całości.
Tutaj temat osinkowy- http://club.osinka.ru/top...6062796#6062796
Wszystko co dotyczy tej bluzeczki jest oznaczone tagiem "зелтоп".
maranta - Śro 16 Mar, 2011 09:32
Mam dobrą wiadomość, dla wszystkich, którzy prosili mnie o opis bluzeczki.
Po rozruszaniu tematu na Osince, dzisiaj ktoś mi przysłał schemat oryginału. http://i057.radikal.ru/1103/7d/6749652d5d28.jpg
beacia-24 - Śro 16 Mar, 2011 14:52
Aniu wpędzisz mnie do grobu dosłownie. Wyglądasz jak księżniczka. Piękne, boskie cudo sobie wydziergałaś w jeden dzień. Zachwyciłam się do żywego. Zamurowało mnie, a tu za chwilkę do pracy muszę iść. Nie dotrę chyba na miejsce bo nogi mam jak z waty z wrażenia hahaha. Zgonię wszystko na Ciebie
Jestem pełna podziwu dla Twojego talentu by zrobić nie dość, że w jeden dzień to jeszcze bez schematu takie boskie cudo.
Idę się jeszcze pogapić.
Sal - Śro 16 Mar, 2011 15:04
Nooooo! Czapki z glow! Niezwykle gustowna i seksowna.
kabyr - Śro 16 Mar, 2011 17:10
| Sal napisał/a: | | Nooooo! Czapki z glow! Niezwykle gustowna i seksowna. |
Ja też tak uważam.
we_st - Śro 16 Mar, 2011 17:17
Cud malina jednym słowem. Piękne dzieło
Anonymous - Śro 16 Mar, 2011 21:11
maranta,CUDOWNA i PRZEŚLICZNA
gosias - Czw 17 Mar, 2011 11:14
Aniu śliczna bluzeczka
Aurelia - Pią 18 Mar, 2011 07:48
Ta bluzeczka to prawdziwe cudo
Bardzo mi się podoba, a ponadto cudnie Maranto na Tobie leży.
maranta - Sob 19 Mar, 2011 10:20
Dziękuję
Radziliście zrobić ponczo, ale zdecydowałam się na taki zwyczajny długaśny sweter- tunikę.
Askim Nako, druty 6mm, 40 dag. Został mi jeden kłębek, ni przypiął ni przyłatał
Ciepłe, miłe, wygodne, ale średnio mi się podoba.
Włosy muszę ściąć, niestety - pisałam już na blogu- zaczęły strasznie wypadać, całe szczotki wyczesuję, próbuję ratować różnymi specyfikami, ale bez efektu na razie
Daję im jeszcze tydzień, jeśli nie będzie poprawy, to biorę nożyczki i ciapię jak popadnie.
Po myciu wychodzi do 500 włosów a na codzień między 100 a 200 i to tak od 3 tygodni, nagle się stało, choć tendencje do wypadania miały od czasu choroby na przełomie grudnia stycznia, ale nie tak jak teraz.
Jeszcze niedawno przy czesaniu wypadało max do 5 włosów a i to jak mocniej szrpnełam
Jeśli to hormonalne, to mam przechlapane...
Skóra na głowie zdrowa, same włosy też dość mocne, dość grube, zdrowe, nie łamią się, nie rozdwajają, nie plączą- wystarczy z pięć ruchów szczotką a są rozczesane, więc ich nie szarpię przy czesaniu- a wyłażą z cebulkami.
Nie widać wiekszych prześwitów na głowie, chyba równomiernie wypadają, warkocz ponad połowę cieńszy.
Może jakieś problemy z tarczycą, ostatnio stale mi gorąco, albo inne licho jakieś.
Nakupowałam różnych szmponów, nacierek, tabletki ze skrzypem, pokrzywą i drożdżami. Jeśli problem dotyczy samej łepetyny, to powinno pomóc, jeśli zaburzenia hormonalne, to kapota.
Może to od nerek, może od leków przeciwbólowych, hmm...
Ostatnio na widok szczotki dostaję gęsiej skóry
Mniejsza z tym, co tam głupie włosy, czy nerki, jak patrzę na tragedię Japończyków, to wszystko inne traci znaczenie
|
|
|