Galerie prac użytkowników forum - Maranta
kabyr - Czw 03 Mar, 2011 17:28
| bean napisał/a: | Na mamie sweterki leżą jak ulał, wygląda jakbyś właśnie z myślą o niej je robiła |
To prawda.
Aniu wyglądasz rewelacyjnie w nowym sweterku.
anna.pluta1 - Czw 03 Mar, 2011 17:42
mimusia-1 - Czw 03 Mar, 2011 17:50
Ale cudeńka
lamika88 - Czw 03 Mar, 2011 17:59
Wspaniałe sweterki
maranta - Czw 03 Mar, 2011 18:50
Dziękuję dziewczynki
Nieraz wybieram jakiś model, bo mi się strasznie spodoba i muszę go mieć, nieraz wybieram, bo sposób wykonania mnie zaciekawi a w tej białej bluzeczce to zagrały oba motywy- i mi się oryginał spodobał i sposób wykonania fajny.
Te przody robi się zaczynając od ażurowych pasów - dół i i od razu leci się do góry gubiąc oczka na narożniku, dalej na gładkim dżerseju też "zjada" się oczka w miejscu styku poziomu z pionem
Dlatego tak trudno za pierwszym razem trafić we właściwy rozmiar, tym bardziej gdy się komuś nie chciało robić żadnych próbek, bo ciekawość goniła od razu do roboty
ciapara - Czw 03 Mar, 2011 19:04
Aniu Twoje sweterki sa tak cudne ze jak popatrze na nie to taka malenka sie czuje w swoich dłubankach na drutach...
maranta - Czw 03 Mar, 2011 19:13
| ciapara napisał/a: | | jak popatrze na nie to taka malenka sie czuje w swoich dłubankach na drutach |
Nie fanzol, że tak powiem
Twoje robótki są śliczne i coraz lepsze, ciągle mnie czymś zaskakujesz
Violetta21 - Czw 03 Mar, 2011 19:39
Aniu pięknie wyglądacie obie w tych bluzeczkach
Bozenka7 - Czw 03 Mar, 2011 19:51
maranta , coś pięknego,Twoja wersja sweterka fantastyczna ,serwetkowy...super,jestem pod wielkim wrażeniem,bo co tworzysz jest prześliczne i już...
ciapara - Czw 03 Mar, 2011 19:54
Wrzuciłam w google coby zassac co Ty mi Aniu napisałas No i już wiem
Powiem Ci ze generalnie ciesze sie ze swoich postepow drutowych ale jak patrze na ta biala Twoja ostatnią bluzeczkę czy na tą niebieska co podarowałas mamie to gapie sie na nia jak sroka w gnat tak mi się podoba
Poki co mecze sweter drutowy dla siebie...
Paddington - Czw 03 Mar, 2011 20:38
Jam niegodna wypowiadać się w temacie MISTRZYNI
więc cichutko tu w kąciku sobie postoję i będę podziwiać mówiąc tylko ohhhhh ahhhhhh
Bozenka7 - Czw 03 Mar, 2011 20:44
Paddington,
saba52 - Czw 03 Mar, 2011 20:46
maranta, Nie ujmując sweterkowi Mamy(świetnie wygląda Mama w sweterku)Twoja wersja jest cudowna
maranta - Czw 03 Mar, 2011 20:57
| Paddington napisał/a: | | Jam niegodna wypowiadać się w temacie MISTRZYNI |
Misiek, bo Cię trzepnę za taką gadkę
Ja taka mistrzyni jak z koziej rufy wiolonczela
Mistrzyni powinna robić jak Pan Bóg przykazał a nie pi razy oko, trafiając raz we własny rozmiar (jeśli ma szczęście), raz w rozmiar sąsiada a raz w rozmiar wyżej wspomnianej kozy
Za pochwały dziękuję ślicznie, bo czytając je przyjemniej mi się kończy narzutkę, z nadzieją, że będzie na mnie pasowała (bo kozy nie mam).
Oczywiście robię ją na oko a ma pasować na grzbiet
Bozenka7 - Czw 03 Mar, 2011 23:15
maranta, kokietko doskonale wiesz,czego nie zaczniesz robić ,finalnie wychodzi fantastycznie
ciapara - Pią 04 Mar, 2011 07:55
Dokładnie... własnie to jest wielkie ze bierzesz druty i robisz "pi razy oko" bo jakie wprawne trzeba miec to oko zeby umiało robic to razy "pi"
Poza tym cos mi sie wydaje że Twoje pi oko dobrze wiedziało ze mamie brakuje takiego cud miód sweterka...
orchidea - Pią 04 Mar, 2011 08:11
Aniu jesteś mistrzynią tylko przez skromnośc zaprzeczasz a my tu lepiej wiemy
kabyr - Pią 04 Mar, 2011 11:31
| maranta napisał/a: | Oczywiście robię ją na oko a ma pasować na grzbiet  |
Aniu my ocenimy,
ale myślę, że będzie leżała jak ulał.
maranta - Pią 04 Mar, 2011 14:18
Ale mi kadzicie
No to narzutka gotowa.
Autorką broszki jest elka j.
Rainbow Alize druty 6mm.
dom_Klary - Pią 04 Mar, 2011 15:04
Ania, pokłon dla talentu, jak zawsze, a przede wszystkim uściski i życzenia, abyś zawsze miała uśmiechniętą buźkę...
Pozdrawiam
Cudne zdjęcia
lamika88 - Pią 04 Mar, 2011 17:20
Fajna I wygląda na cieplutką A z tym kwiatuszkiem wygląda eleganko
Madzia - Pią 04 Mar, 2011 18:03
Fajnie i wygodnie wygląda ta narzutka! I ślicznie z broszką!
danuta_50 - Pią 04 Mar, 2011 18:16
maranta, Ja z zachwytu tylu piękności nie wiem co napisać.Czasem wydaje mi się że coś tam nauczyłam się na tym szydełku ,drutach zrobić ale wyglądają blado na tle Twoich prac.Twoje prace to mistrzostwo wielkiej klasy
Violetta21 - Pią 04 Mar, 2011 20:10
Pięknie wygląda ta narzutka i ten kwiatuszek dodaje jej uroku
ciapara - Pią 04 Mar, 2011 20:44
Piękny zestawik w pięknej sesji
|
|
|