Nasze spotkania - GDAŃSK- spotkania
elunia_olsztyn - Czw 11 Mar, 2010 22:10
Cudne prace przyniosły ale przede wszystkim zabrały z sobą cudowny humor jak widać na zdjęciach
gustavo_2008 - Sob 13 Mar, 2010 22:23
| Phoebe napisał/a: | | Alez Wam zazdroszcze tego spotkania! Cudne prace! Rozmarzylam sie.... |
alutka171 - Wto 16 Mar, 2010 01:41
Widać że się świetnie bawiłyście i mnóstwo pięknych prac mogłyście podziwiać
Mam nadzieję że kiedyś i mnie uda się do Was zawitać
A teraz zapraszam na naszą lokalną wystawę rękodzieła. Szczegóły tutaj http://maranta.livenet.pl...p=312082#312082
cirena - Czw 18 Mar, 2010 14:23
Alutko dzieki za pozdrowienia ja rowniez pozdrawiam mam nadzieje ze sie kiedys poznamy i bedzie mi bardzo milo ,a teraz chcialabym WSZYSTKIM PANIOM PRZYPOMNIEC ZE NADCHODZI W I O S N A I CZAS NAJWYZSZY ABYSMY TA WIOSNE GODNIE PRZYWITALY CZYLI JAKIMS MALYM SPOTKANIEM co na to panie powiecie a moze wyznaczycie jakiś termin i miejsce 21 to niedziela
woalka - Czw 18 Mar, 2010 15:54
W pierwszy dzień wiosny mój teść ma urodzinki, więc z mojej strony nie ma szans
Piszę się na pierwsze spotkanie po Wielkiej Nocy.
A wcześniej - w najbliższy czwartek na Zaspie
Do zobaczenia!
Alicja
ania_b - Czw 18 Mar, 2010 22:38
Ja też w czwartek idę na wagary z angielskiego i bedę na Zaspie, bo dostałam piękną paczuszkę z Qunsztu, więc przyniosę wasze koraliki i bigle. Cieszę się, że wreszcie poznam was w większym składzie.
cirena - Pią 19 Mar, 2010 18:11
24 kwietnia w hotelu Scandic bedzie wystawa haftu pt."Kreatywny Swia z DMC 2010" w godzinach 10 - 18 a moze wybierzemy sie calą paczką zawsze to weselej co Panie na to .
Woalko ,Aniu fajnie ze sie wybieracie do nas bedziemy czekały do zobaczenie w czwartek
ania_b - Pią 19 Mar, 2010 19:02
No niestety, w środę będę zajęta w pracy. A teraz właśnie rozpakowałam paczkę z niteczki z nową porcją Aidy. Woalko, są też Twoje koraliki, ale nie wiem, czy to ja sie chlapnęłam (ale bardzo uważałam) czy pani przy pakowaniu, bo zamiast szklanych czerwonych rurek są czerwone perełki. Cholipka. Jakoś je zagospodaruję. No i jak zwykle nie wszystko wygląda tak jak w komputerze, dlatego jak przyjdę na Zaspę, to przyniosę całą furę koralików z qunsztu, żebyście mogły je obejrzeć i pomacać. Jednak żaden monitor nie zastąpi własnoręcznego macania towaru.
Ireno, a jak tam sprawują się nowe nici garden?
cirena - Sob 20 Mar, 2010 12:34
Aniu sa okropne nadaja sie tylko na szydelko ,rwą sie i rozdwajają jak zwykły kordonek nie polecam chociaz kolory sa interesujące wezme w czwartek to sama zobaczesz nic nie zastąpi naszej Aidy
Basia.G - Czw 25 Mar, 2010 13:37
Cieszę się , że dzisiaj dane mi było spotkać się z dziewczynami na Zaspie - dziękuję Ci Woalko za komfortowy dojazd
ania_b - Czw 25 Mar, 2010 17:53
A ja żałuję, że nie mogłam przyjść, bo byłam w pracy. Za tydzień pewnie już się nie spotykacie, bo to Wielki Czwartek.
cirena - Czw 25 Mar, 2010 18:23
Aniu mozesz w czwartek zawitac bo tez sie spotykamy .Dzieki za koraliki i inne precjoza a terzaz chcemy za nie zapłacic jak najszybciej bo tto nam leży na sercu za wszystko serdecznie dziekujemy jezeli czas ci pozwoli to zapraszamy i od razu sie rozliczymy
Basia.G - Czw 25 Mar, 2010 18:25
Aniu - kilka dziewczyn na pewno przyjdzie - słyszałam jak się umawiały . Dziewczyny pytały o cenę koralików i kółek na kolczyki ... --------------------------------------------------------- 24 kwietnia w hotelu Scandic bedzie wystawa haftu pt."Kreatywny Swia z DMC 2010" w godzinach 10 - 18 a moze wybierzemy sie calą paczką zawsze to weselej co Panie na to . --------------------------------------------------------------------------------------------Dziewczyny z Zaspy umawiały się na 15 :00 - chyba z Pruszcza też też przyjdą na tą godzinę - kto chętny niech też się przyłączy
ania_b - Czw 25 Mar, 2010 19:09
24 kwietnia - sobota!! A ja sierota cały czas patrzyłam na marzec i mówiłam, że nie mogę. No i taki właśnie trzepak ze mnie. A w sobotę za miesiąc, to kto wie, co będzie.
Halo, Zaspianki, to powiedzcie, czy będziecie za tydzień, bo ja w czwartek mam już wolne i to byłaby chyba jedyna szansa, bo innego wolnego czwartku to już mieć nie będę do końca roku szkolnego.
No, ale na pewno spotkamy się 14 czerwca (czy około tej daty) pod Neptunem i teraz pewnie w większym gronie (oprócz tych, co będą witać na świecie nowych Polaków).
woalka - Pią 26 Mar, 2010 13:48
| Basia.G napisał/a: | | dziękuję Ci Woalko |
Basia.G, wiesz dobrze, że to żaden problem. Polecam się na przyszłość. Cieszę się, że mam do Ciebie tak blisko
Phoebe - Pią 26 Mar, 2010 16:33
dziewczyny ja troche nie w temacie...ale wiem ze tu zagladacie....
kupilam aide - 10 col. 2 (ecru) - i jakos dziwnie sztywna i taka niezbyt przyjemna jest w robieniu....
do tej pory "cwiczylam" na bawelnie merceryzowanej, nr 15, 335m/50g - jest troche ciensza, ale prace z niej sa "ladniejsze". czytalam, ze tez wam troche ta aida nie bardzo lezy. z jakich jeszcze nici robicie? bo ja chcialabym jakies melanze, a bawelna ktora wypatrzylam jest tylko w podstawowych kolorach, aide w melanzach ciezko znalezc.
A tak na marginesie to strasznie korca mnie nici pewnej Pani z Ameryki, ktora sama je farbuje - kolory sa przesliczne! tu mozna je znalezc i zastanawiam sie nad zakupami u niej....moze ktoras z was rowniez jest chetna?
cirena - Pią 26 Mar, 2010 18:19
[b]P h o e b e[/b nici super nici kolory tez piękne wlasnie je obejzala moze masz orientacje ile one kosztuja
ja bym byla sklonna dołaćzyćsie do takiego zamówienia i sądze ze Woalka i nne kolezanki jak zobacza też sie skuszą daj znac jak to widzisz
cirena - Pią 26 Mar, 2010 18:22
Aniu w Wielki Czwartek spotykamy sie jak zawsz tj o 10 na Zaspie czekamy na Ciebie
Poranna - Pią 26 Mar, 2010 18:26
Phoebe, może to kwesta tej nowej Aidy, bo ta stara była super do frywolitek!
a co do yarnplayer, to znam jej farbowane nici, często odwiedzam jej blog http://yarnplayertats.blogspot.com/, na którym nawet pokazywała jak farbuje zresztą ostatni wpis też dotyczy nowo ufarbowanej nitki, cudne są i z pewnością warto spróbować
Phoebe - Sob 27 Mar, 2010 09:21
cirena, te niteczki kosztuja ok 7-8 dolarow za sztuke plus wysylka (jesli sie nie myle to 2 dolary). Wielkosci i dlugosci sa rozne: np rozmiar 10 ma ok 50m, czasem wiecej, czasem mniej. Pani farbuje je wlasnorecznie, kolorw nie mozna zamawiac, sprzedaje to co "jej wyjdzie", wiec trzeba na bierzaco obserwowac co akurat ma.
Martwi mnie tylko jedno - nie zamawialam nigdy z Ameryki, wiec nie mam doswiadczenia - chodzi mi o clo. Czy ktoras z was zamawiala kiedys cos z USA? (Moj maz mnie ostatnio troche "wystraszyl", ze w DE kontroluja przesylki i cla je, wiec tylko to mnie stopuje przed zlozeniem zamowienia) Nie mam pojecia ile tego cla mogliby naliczyc, a glupio byloby, gdyby niteczki wyszly 2 czy ile tam razy drozej.... jezeli ktoras z was cos wie na ten temat - to prosze sie podzielic. Z samym zamowieniem nie byloby problemu - mozemy je zrobic wspolnie - latem bede w Gdansku i moglabym je dostarczyc...tylko to clo...
Poranna, tez mam ja w faworytach
co do aidy - to chyba mam nowa....bo wygrzebalam kawalek aidy kupionej ok roku temu - rzeczywiscie "fajniejsza" jest.
Basia.G - Sob 27 Mar, 2010 09:47
| woalka napisał/a: | | Basia.G napisał/a: | | dziękuję Ci Woalko |
Basia.G, wiesz dobrze, że to żaden problem. Polecam się na przyszłość. Cieszę się, że mam do Ciebie tak blisko  | ja też
cirena - Nie 28 Mar, 2010 13:18
Phoebe sprobuje cokolwiek sie dowiedziec na temat cla za niteczki moze mi sie uda chociaz troche wiedziec na ten temat ,jak bede wiedziala to Ci napisze .A moze za takie coś wcale nie ma bo na dobrą sprawe to mozna przesłać i w liscie zwykłym
Phoebe - Pon 29 Mar, 2010 06:45
cirena, to chyba bedzie listem (w takiej wiekszej kopercie) szukam informacji na oficjalnej stronie urzedu celnego (bo gdzies w sieci moj malz wyczytal, ze do 20 euro (razem z przesylka) nie trzeba placic cla - to wychodziloby, ze 2 nitki moge zamowc moze 3 ) a tak to doliczaja vat (19%) plus clo (chyba 12%).
Wole to sprawdzic, zanim zamowie bo z autopsji wiem, ze urzad celny sprawdza przesylki.
Jak sie czegos dowiem, to dam znac.
cirena - Pon 29 Mar, 2010 16:23
Phoebe ok ja ze swojej strony tez bede sprawdzac napewno wspolnie czegos sie dowiemy
woalka - Pon 29 Mar, 2010 20:46
| cirena napisał/a: | | sądze ze Woalka i nne kolezanki jak zobacza też sie skuszą |
Pewnie Was zakoczę, ale akurat ja raczej nie będę zainteresowana kolorowymi nitkami.
Sama nie wiem dlaczego, ale nie jestem fanką kolorowych cieniowanych nici. Podobają mi się ewentualnie biało-brązowo-beżowe lub w innych odcieniach z bielą, ale one są w miarę dostępne. A i tak jednokolorowe podobają mi się najbardziej, więc tym razem odpuszczam...
|
|
|