To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

ewasosnowiec - Pią 11 Lut, 2011 16:48

Sweterek wspaniały,a kolor super brawo
anna.pluta1 - Pią 11 Lut, 2011 17:41

pieknie cool
Haniutka - Pią 11 Lut, 2011 17:55

Piękny sweterek! cool brawo
Ja bym nie zmieniała rękawków Smile

bean - Pią 11 Lut, 2011 18:52

ale śliczny żakiecik! brawo brawo brawo
i kolorek taki radosny hopla super cool

zorza - Pią 11 Lut, 2011 19:12

Podpisuję się pod wszystkimi pochwałami cool brawo ,
a co do rękawów to wedle uznania co kto lubi, jedni lubią krótsze, drudzy trochę dłuższe.

Violetta21 - Pią 11 Lut, 2011 19:42

Aniu kolorek dla Ciebie jak najbardziej wskazany cool sweterek jest śliczny uklon
gosias - Pią 11 Lut, 2011 20:06

Aniu Smile brawo brawo brawo brawo cool cool cool uklon uklon uklon uklon
dehajola - Pią 11 Lut, 2011 20:46

może być ? jest świetnie -wielkie brawo
maranta - Pią 11 Lut, 2011 20:52

Dziękuję, cieszą mnie Wasze komentarze i cieszy mnie ten sweterek- tak bardzo na niego chorowałam i go wreszcie mam i już go lubię hopla
Bozenka7 - Pią 11 Lut, 2011 23:48

kwiatek dla ciebie maranta kwiatek dla ciebie , przecudowny uklon hurrraaa uklon
stonesik - Pią 11 Lut, 2011 23:53

Pięęęęękny jest szczęka Doczekałam się...
PS.:Ja również rękawów bym nie ruszała zebalek

nula - Sob 12 Lut, 2011 07:59

maranta napisał/a:
Mam żakiecik koloru koralowego i nawet jestem z niego zadowolona pomimo koloru

dlaczego "pomimo" koloru ????
kolor jest śliczny !!!!
A żakiecik wyszedł po prostu rewelacyjnie !!!!
Czy to Ty jesteś na tych zdjęciach ? obcięłaś włosy ???? hmm

Jarka - Sob 12 Lut, 2011 08:11

Violetta21 napisał/a:
Aniu kolorek dla Ciebie jak najbardziej wskazany sweterek jest śliczny
cool cool cool
beacia-24 - Sob 12 Lut, 2011 08:40

Aniu kochana cichaczem do Ciebie zajrzałam, a tu proszę piękne bluzeczki. Co jedna to ładniejsza. Z zachwytu bym zawyła, ale mąż jeszcze śpi więc zrobię tylko nieme wow!! cool

Tak jak już dziewczyny pisały też bym długość rękawków zostawiła taka jaka jest.
Wyglądasz booooooosko radocha radocha radocha radocha

maranta - Sob 12 Lut, 2011 08:55

Dziękuję dziewczynki

nula napisał/a:
Czy to Ty jesteś na tych zdjęciach ? obcięłaś włosy ????

Ja, włosy podpięłam bylejako, żeby kołnierz było widać.
Chociaż z obcięciem poniekąd też prawda- dzień wcześniej złapałam jedną ręką nożyca a drugą za plecami ogon w garść i tak po omacku sobie ogona ciapnęłam na wysokości pasa, czyli skróciłam o około 30 cm (bo nie lubię siedzieć na własnych włosach hahahihi ).

beacia-24 napisał/a:
Tak jak już dziewczyny pisały też bym długość rękawków zostawiła taka jaka jest.

Zostawiam Smile

beacia-24 - Sob 12 Lut, 2011 09:10

Aniu kochana Twoje włosy są cudne i jak przeczytałam, że je poniekąd ścięłaś to aż mi się gorąco zrobiło. Dobrze, że to tylko 30 cm. ufff - hahaha. cmoknięcie
maranta - Sob 12 Lut, 2011 09:29

Niby mam do pasa, ale nawet sobie nie wyobrażacie jakie mi się przez pierwsze dwa dni krótkie wydawały wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Swoją drogą powinnam je wreszcie obciąć, tylko, że wiem, że już nigdy więcej takich długich bym nie zapuściła i jakoś mi się smutno robi.
Człowiek się starzeje, zaczynają się pojawiać pierwsze pojedyńcze siwki i jakoś długi warkocz do tego nie pasuje a ja tak bardzo lubię długie włosy i nie o to chodzi, że się sobie w nich podobam, ale o to, że się z takimi fajnie czuję, zawsze lubiłam taką czuprynę. W krótkich wyglądam lepiej, ale cały czas mi czegoś brakuje Sad
Starość nie radość wściekły

Karolina - Sob 12 Lut, 2011 11:42

Aniu jaka starość?! nie wolno nie wolno nie wolno starość to będzie za jakieś 30 lat...a tak naprawdę to człowiek jest młody póki umysł ma młody Smile
ciapara - Sob 12 Lut, 2011 11:56

maranta, ogladalam z córka Twoje prace i byla zachwycona Twoimi wlosami.
To ze jest siwy włos... jakos mnie w ogole nie zniechęciłby i nie zachecil do scięcia. W obecnej dobie koszt farby nie jest bardzo wysoki, a jak dobierzesz kolor farby do odcienia wlosow to nikt sie nie kapnie ze cos majstrowałas przy nich.
U nas w domu babiniec ma długie włoski. Mojej corki wloski sa do pasa, moje do polowy plecow ale pokrecone to wydaja sie krótsze.
Słowem... jak jeszcze obetniesz ten warkocz to osobiscie sie do Ciebie wybiore i bede nad obcietym warkoczem wypłakiwac sobie oczy...
placzek

Madzia - Sob 12 Lut, 2011 12:06

Nie cierpię koralowego, ale na zdjęciach kolorek wygląda bardzo ładnie.
I generalnie żakiecik jest prześliczny! Ja bardzo lubię przydługię rękawki, więc Twoje bardzo mi się podobają. brawo brawo brawo brawo

Dla kontrastu marzę o krótkich włosach, ale mam długą i chudą szyję, i w krótkich wydaję się jeszcze chudsza.

maranta - Sob 12 Lut, 2011 17:24

Madzia napisał/a:
Nie cierpię koralowego

Właśnie o to chodzi, że ja też i sama siebie zaskoczyłam, gdy kupując włóczki nagle się zatrzymałam przy tej. Nie dlatego, że mi się kolor spodobał tylko z ciekawości- jak też ja bym w takim kolorze wyglądała, bo nigdy niczego takiego nie miałam i kupiłam.

Dlatego gdzieś tam napisałam, że kolor eksperymentalny wesoło mi
Myślę, że zdał egzamin, pomimo, że nadal go nie lubię.

ciapara napisał/a:
To ze jest siwy włos... jakos mnie w ogole nie zniechęciłby i nie zachecil do scięcia

Nie przeszkadza mi coś siwego, chodzi mi o to, że to już zaczyna świadczyć o pewnym wieku (choć też niekoniecznie- koleżanka osiwiała i to mocno zaraz po dwudziestce), w którym już się raczej nie widuje osobników z warkoczami do zadka wesoło mi

Niedługo 44 latka, toć babcią bym mogła nawet już być a ja mam fiubzdziu w głowie i na głowie hahahihi

Teraz proszę o pomoc- chciałabym dla siebie zrobić taką białą bluzeczkę- żakiecik, jaki oddałam mamie.
Robiłam z Soni Light kolor biały (010) 450m/100g, został mi kłębek i chciałabym go wykorzystać, bo lubię tę włóczkę.
Proszę pomżcie mi gdzieś w necie wyszperać dwa motki tej włóczki.
Sonia znika, znalazłam niby białą ale ok 430m/100g i inny numer koloru.
Moja miała taki lekki puszek podobnie jak Gucio.
Obleciałam pasmanterie w necie, ale nie mogę trafić, wiem, że potraficie szperać- jeśli ktoś trafi, to proszę o namiary Wink

Jeśli nie będzie, to trudno- kupię coś innego, może Gucia.

Grażyna - Sob 12 Lut, 2011 17:57

Aniu, sliczny sweterek zrobiłaś cool

A Sonię znalazłam tutaj:

http://andrzej.istore.pl/...t,010,biel.html

maranta - Sob 12 Lut, 2011 18:08

Grażynko- dziękuję za uznanie Smile

Tak, to jest moja Sonia i tutaj ją kupowałam na tę bluzeczkę, teraz już jej nie ma- zauważ, ze nie ma opcji dodania do koszyka a w dostępnych są tylko http://andrzej.istore.pl/...onia,light.html Sad

Elżbieta P. - Sob 12 Lut, 2011 20:13

Aniu, sweterek jest wyjątkowej urody, pięknie wygląda w tym kolorze, pięknie też go zrobiłaś brawo brawo
nula - Sob 12 Lut, 2011 20:50

maranta napisał/a:
Ja, włosy podpięłam bylejako, żeby kołnierz było widać.

wcale nie tak byle jako wesoło mi na zdjęciach wygląda to jak fajna krótka fryzurka i dlatego mnie zmyliło wesoło mi

A co do siwych włosów, to faktycznie wiek nie zawsze tu decyduje - ja już od ładnych paru lat muszę farbować włosy, bo w naturze mam po prostu siwe hahahihi

A w żakieciku wyglądasz po prostu super !
dobrze, że się skusiłaś na ten kolor - czasami warto trochę zaszaleć wesoło mi