To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

Aniela41 - Wto 18 Sty, 2011 14:35

Piekne prace brawo brawo brawo
Grażyna - Wto 18 Sty, 2011 15:17

Mój nadgarstek jest chudy, bo ma tylko 14cm, no ale ty, to już masz kompletne wychudzenie. Musisz zacząć jeśc pokarmy wysokoenergetyczne, bo siły ci nigdy nie wrócą. kazanie

Bluzeczki i frywolitki urocze. Zrobiłas takie modele, które ja zamierzam zrobić w najbliższym czasie, czyli gust mamy podobny. Jednak te sliczna białą i tę błękitną musisz oddac chyba mamusi, bo sa na ciebie za duże, mimo, że piekne i pracochłonne.

Tak sobie myślę, że dobrze, że masz takie hobby, które możesz wykonywac w łóżeczku, bo w przeciwnym razie chyba byś oszalała z nudów w tej pościeli.

Wielkie ode mnie brawa brawo i całuski cmoknięcie

rene19671 - Wto 18 Sty, 2011 15:36

piękne prace a kapelusik mnie urzekł ,czy jest bardzo trudny do zrobienia? ,czy jest gotowy schemat , czy to Twoje dzieło????
maranta - Wto 18 Sty, 2011 16:09

Tym spadkiem wagi, to się nie przejmuję- narzekałam, bo niewiele brakowało a bym spodnie zgubiła robiąc fotki Smile Ja już długi czas ważyłam 40 kg, więc teraz to jeszcze nie problem. Gorsze to osłabienie i okropne samopoczucie.

Mam baaardzo drobne kości i nawet gdy ważyłąm 40kg przy wzroście 167, to gdy doktor mnie szczypnął tu i tam, to stwierdził, ze jakieś sadełko jednak mam, tylko kości tak drobne, że ogólna waga tragiczna.
Za to na buzi zawsze byłam okrągła Sad

Masz rację, Grażynko- niebieska bluzeczka będzie raczej mamy. Robiłam drutami 4,5mm, bo chciałam mieć troszkę dłuższą, zebym nie musiała dołem dorabiać.
A wzór wiadomo, to jest koło, więc jeśli dłuższe, to i szersze.
W sumie, mówię, to jest model kimonowy, rękawki szersze, więc mogę i ja nosić na upartego i mama, na której leży idealnie.

Biała- chciałam się trzymać schematu i wyszło jak wyszło.
Przód robi się w całości- od tego ażuru. Bok- skos i w górę do ramienia i kolejny rząd od ramienia- róg i dół do boku.
Gdy miałam połówkę przodu, to wiedziałam, ze troszeczkę moze być za szeroka szczególnie gdy ażur podprasuję na koniec.
Myślałam o spruciu i wzięciu cieńszych drucików, tylko, ze trzymając się uparcie schematu (tak jak sobie założyłam na początku- Wawrzon się zawzion...) wyszła by bluzka automatycznie za krótka.
Powinnam wziąć cieńsze druty i zrobić na wysokość o jeden motyw więcej i byłoby idealnie.
W tej chwili jest trochę za szeroka, może do niej "dorosnę", na mamie nie będzie dobrze leżała, bo ma duży biust.

Podoba mi się bardzo i na kimś troszkę grubszym leżałaby idealnie.

rene19671 napisał/a:
czy jest bardzo trudny do zrobienia? ,czy jest gotowy schemat , czy to Twoje dzieło????

Nie jest trudny.
Ponoć jakiś schemat jest, cyba płatny.
Ja zobaczyłam oryginał i kilka kopii na fotkach i zrobiłam swój własny na oko a właściwie przykładając co chwilę do łepetyny Smile

Same półsłupki i słupki podwójne reliefowe na zmianę. Z przodu w kilku okrążeniach zmniejszałąm stopniowo wysokość rzędów przechodząc od tylnych podwójnych słupków reliefowych poprzez pojedyncze słupki, półsłupki nawijane i półsłupki.

kabyr - Wto 18 Sty, 2011 16:12

Aniu jestem pod wielkim wrażeniem. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Anisa - Wto 18 Sty, 2011 16:23

Aniu Śliczne prace brawo szczególnie urzekły mnie oba niebieskie sweterki, mają bardzo ciekawe wzory.
ciapara - Wto 18 Sty, 2011 16:47

Ogladalam ta niebieska bluzeczke na fotkach i nie zauwazyłam zeby byla za duza na Ciebie Aniu... uznałam ze to taki fason.. zreszta jak Ci sie zdrowko unormuje bedzie z pewnoscia lepiej lezec.
Zaluje ze mieszkasz tak daleko bo juz ja bym Cie podtuczyla... nawet moja córka niejadek apetyt ma ostatnio dobry...
Piekne sa Twoje prace na spokojnie sobie dzisiaj obejrzałam bluzeczki na picassie... a przeciez to tylko mała czesc Twojej tworczosci.
brawo cmoknięcie

maranta - Wto 18 Sty, 2011 17:06

Dziękuję pięknie cmoknięcie

Niebieską będę musiałą cyknąć na mamie- leży tak świetnie, że już ją wzięła do swojej szafy i się cieszy hopla

ciaachoo - Wto 18 Sty, 2011 17:13

piękne prace Aniu cool cool

taki kapelusik też próbowałam kiedyś zrobić,ale coś wychodziło nie tak i odłożyłam do szafy "na lepsze dni"
dobrze widzieć Twoje prace,ale co najważniejsze dobrze jest widzieć Ciebie:*:*

anna.pluta1 - Wto 18 Sty, 2011 17:36

wszystko piękne brawo brawo cool cool
lamika88 - Wto 18 Sty, 2011 17:54

Przepiękne prace uklon uklon uklon Życzę powrotu do zdrowia cmoknięcie cmoknięcie
Violetta21 - Wto 18 Sty, 2011 18:25

Andzia sweterki, bluzeczki cudeńka no i jeszcze frywolitki cudne uklon brawo brawo
ale bidulko jesteś chudziutka cmok widać że choróbsko Cię zmęczyło ale ja jestem dobrej myśli i życzę Ci duużżo zdrówka cmok cmoknięcie

Madzia - Wto 18 Sty, 2011 18:40

Wróciłam wspomnieniami do początków forum. Kiedy ciągle zaskakiwałaś nas nowymi pracami, nowymi technikami i nowymi pomysłami. Kiedy uczyłaś nowych rzeczy. I choć za każdym razem gdy myślę o Tobie serce mi się ściska, to teraz ścisnęło mi się jeszcze bardziej. Kiedy czytam, że nie masz siły robić tych zdjęć. Jakie to okropne, że Ty taki cudowny człowiek i taki multitalent nie możesz być tak aktywna jakbyś chciała.

Ale i tak prace takie cudne, że słów brak. Słodko wyglądasz w kapelutku. Bardzo pasuje do Twojej buzi.

Całuję Cię mocno! cmoknięcie
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

jolanta59 - Wto 18 Sty, 2011 19:08

Aniu, dobrze ze wrocilas. hopla

Bluzeczki sliczne, swetrzysko tez,kapelutek prima...a czapa podoba mi sie i wcale bym jej nie prula,a o frywolitkach nawet nie wspomne,a jednak...cuuudowne uklon uklon uklon

Dbaj o siebie i zagladaj czesciej.

Zycze duuuuuuuzo zdrowka. love

iwona150 - Wto 18 Sty, 2011 20:20

cisz i cisza i nagle buummm,zasypałaś nas super produkcją brawo brawo brawo
barburka - Wto 18 Sty, 2011 23:40

maranta, brawo brawo uklon Prześliczne-brak słów. Zyczę duuuuużo zdrówka , może powinnaś więcej odpoczywać. cmoknięcie cmoknięcie
karmelek - Wto 18 Sty, 2011 23:45

O biedactwo, jak Ty schudłaś Sad trzymam kciuki, żebyś wróciła do zdrowia jak najszybciej love

Twoje prace są jak zawsze oszałamiająco piękne... uklon uklon uklon

Jarka - Śro 19 Sty, 2011 08:02

lamika88 napisał/a:
Przepiękne prace Życzę powrotu do zdrowia
cool cool brawo brawo cool cool
Madzia napisał/a:
Słodko wyglądasz w kapelutku. Bardzo pasuje do Twojej buzi.
cool cool cool cool cool też mam na niego ochotę.
maranta - Śro 19 Sty, 2011 09:08

Dziękuję, jak czytam Wasz wpisy, to aż chce mi się żyć i dziergać dalej cmoknięcie
Paddington - Śro 19 Sty, 2011 10:40

brak słów- pozostaje tylko PODZIW uklon uklon uklon uklon
bean - Śro 19 Sty, 2011 14:41

brawo brawo brawo wspaniałe prace cool Twoje frywolitki zawsze mnie zachwycają a sweterki są piękne - ten niebieski (kimonowy) zachwycił mnie niesamowicie Smile
Nikus4 - Śro 19 Sty, 2011 17:13

Maranta jakie piękne są twoje prace, a szczególnie te dziergane na drutach. Kiedyś też dużo robiłam na drutach ale teraz pozostało mi tylko chwalenie. Brawo, brawo, brawo Maranta. cool
anle - Śro 19 Sty, 2011 17:51

Śliczne prace brawo brawo brawo
maranta - Śro 19 Sty, 2011 19:16

Bardzo dziękuję

Grażynko, muszę przyznać, że z białą bluzeczką miałas rację!!!
Mama nie chciała przymierzać, żeby mi nie rozciągać bardziej, ale dziś ją namówiłam i... dopiero bluzeczka pokazała cały swój urok. Nawet nie wiedziałam, że jest taka ładna wesoło mi
Już jest u mamy w szafie Smile

Został mi niecały motek, może uda mi się dokupić takiej samej i zrobię kolejną już na mój rozmiar, bo jest tego warta a i robi się dość szybko.

W każdym razie tak czy tak zrobię dla siebie i ją i tą kimonową - serwetkową.
Tylko, ze serwetkową będę musiała niestety dołem dorabiać skoro chcę węższą.
Ściągaczem nie będę wykańczała, coś wymyślę.

dehajola - Śro 19 Sty, 2011 19:25

uklon uklon uklon uklon uklon brawo brawo brawo brawo bo słowa to za mało -śliczności