Galerie prac użytkowników forum - Maranta
maranta - Sob 20 Lis, 2010 15:10
Dziękuję kochane
Sweterek nie jest pracochłonny- włóczka dość gruba, druty chyba 5mm (on już dość długo leżał zrobiony i zdążyłam zapomnieć ).
Robiło się łatwo- bo leciałam rękawy na prosto- kimono.
Ścieg pamiętałam, bo kiedyś już coś chciałam tymi kwadratami zrobić, ale jakoś zestaw kolorów mi wtedy nie pasował, więc tamtą zaczętą robótkę sprułam (tam były mniejsze kwadraty 6 oczek x 6 rzędów i cieńsze druty, tu robiłam 10x10 i grubymi drutami, to i robótki szybciej przybywało).
Dużo mi tej włóczki zostało i zieleni i brązu, więc coś tam jeszcze powstanie, ale to później.
Dopiero na fotkach widzę moje cudne sińce wokół oczu (w lustrze widocznie już sie przyzwyczaiłam i nie zauważam)- wyglądam jak miś panda. Zapewniam, że nikt mi tego nie nabił
Zula - Sob 20 Lis, 2010 15:17
Cudeńka!
Dużo zdrowia życzę
wiesia-kal - Sob 20 Lis, 2010 15:44
Śliczne prace Dużo zdrówka życzę i wracaj szybko na forum . Pozdrawiam Wieia
Bratek - Sob 20 Lis, 2010 15:49
Cieszę się że choć na chwilę powróciłaś na forum.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Madzia - Sob 20 Lis, 2010 16:48
Aniu frywolitki piękne aż dech zapiera! Sweter super, taki przytulaśny! Mam nadzieję, że ten szpital trochę Cię podreperuje Brakuje tu Ciebie, kochana!
Poranna - Sob 20 Lis, 2010 20:48
prace jak zwykle z najwyższej półki, sweter ciekawy a frywolitki przepiękne! i trzymam kciuka za zdrowie Twe
bejbi88 - Sob 20 Lis, 2010 23:59
prześliczne są te prace i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
ania10525 - Nie 21 Lis, 2010 06:55
maranta, prześliczne prace a za każdym razem gdy je widzę koparka opada mi w dół i oczęta wychodzą do wierzchu z podziwu (tutaj dodać ślinka cieknie bo ma się ochotę zrobić coś tak pięknego ale moje prace nie są tak efektowne i powalające), z pod Twych rączek wychodzą cudeńka
nula - Nie 21 Lis, 2010 09:35
O rany ale śliczności !!!!!
Trzymaj się dzielnie i szybko zdrowiej
Jarka - Nie 21 Lis, 2010 09:55
| lamika88 napisał/a: | | Piękności same Biżuteria powala na kolana za każdym razem Sweterek piękny i musiał być naprawdę pracochłonny... Życzę szybkiego powrotu do zdrowia |
bean - Nie 21 Lis, 2010 11:37
jak zawsze Twoje prace wykonane są po mistrzowsku
Duuuuuuużo zdrowia życzę
MaBa - Nie 21 Lis, 2010 12:24
ślicznie
makramka - Nie 21 Lis, 2010 13:27
Cuda cudeńka zdrowia życzę
Grażyna - Nie 21 Lis, 2010 13:43
Ja tych oczu nie zauważyłam Dostrzegłam jednak usmiech, co pewnie oznacza, że w danym czasie poczułaś sie lepiej. Mam nadzieje, że w szybkim tempie samopoczucie twoje się poprawi, czego ci bardzo zyczę.
stonesik - Nie 21 Lis, 2010 19:01
Ojej! Jak się cieszę, że Cię widzę
Sweterek jest piękny, ale frywolki, normalnie arcydzieło! Zwłaszcza jak ktoś , tak jak ja, całe życie o nich marzył i poprzestał na kółeczku i łuczku. Jak się takie cuda ogląda, to człowiek sobie zdaje sprawę,że mu się bezwiednie usta otwierają...
Jak otwieram Twoją galerię, to jakbym do Luwru co najmniej wchodziła
| Cytat: | | Ja tych oczu nie zauważyłam |
Ja również - nie jest źle, zresztą nie oczy przyszłam tu oglądać.
Zdrowiej nam Aniu kochana szybciutko i wracaj, bo tak Ciebie tu brak, że echh...
anna.pluta1 - Nie 21 Lis, 2010 21:33
| Violetta21 napisał/a: | Frywolitki w Twoim wykonaniu to istny majstersztyk a sweterek jest śliczny
Anulka mam nadzieję że wrócisz do domciu bardzo szybko jak dla mnie szpital to masakra Życzę Ci dużo zdrówka  |
Gośka - Śro 24 Lis, 2010 07:31
Frywolitka sama w sobie jest śliczna a w Twoim wykonaniu - re-we-la-cja. Szukam szczęki pod biurkiem
Ainer - Śro 24 Lis, 2010 07:35
Aniu cudowności
Bozenka7 - Pon 29 Lis, 2010 14:37
maranta, nadal podziwiam, podziwiam ...
dehajola - Pią 03 Gru, 2010 19:16
sweter- cudo a frywolitki to słów brakuje
maranta - Wto 18 Sty, 2011 12:07
Tyle pochwał a ja się obijam i niczego nie pokazuję
Dziękuję za dobre słowa
Zmusiłam się, żeby choć części prac cyknąć fotki "łaziebne". Na wszystkie sił mi nie starczyło, więc dwie bluzki i sweterek póki co.
Bluzeczka zrobiona we wrześniu. Robiłam ją z Etamin, poszło pięć moteczków.
Słuchajcie, ta ostatnia choroba nie tylko siły do reszty mi zeżarła ale i waga chyba mocno poleciała, bo te portki, które mam na sobie, to były dobre a teraz co chwilę musiałam je łapać, bo chciały ze mnie zlecieć całkiem
Ważyć mi się nie chciało, ale wzięłam centymetrem nadgarstek owinęłam i ... 12,5cm chyba trochę mało...
A tu mnie jeszcze czekają dwie operację, tylko wzmocnić się muszę, hmm...
Potem w październiku powstało swetrzydło- z naturalnej wełny, niestety prutej i trochę kosztropatej. Robiłam drutami 9mm, więc grubas.
Guziory tymczasowe, bo nie mam odpowiednich w domu.
a teraz wariactwo
Miał być z resztki wełny kapelusik. Resztka była za krótka i na rondko nie starczyło.
To co powstało idzie do prucia, ale tymczasowo jednego złotego guza przyczepiłam i cyknęłam fotkę przed spruciem, ot tak dla jaj
Wyglądam jak zwariowany Hindus 
Kapelusika, powiedziałam sobie, że nie odpuszczę. Mam płaszczyk w szarych kolorach, więc zrobiłam szary kapcylinder.
Te fotki robiłam słabą kamerką internetową.
Kolejna była biała delikatna bluzeczka, ale na fotki sił mi na razie nie starczyło. Cyknęłam za to ostatnią bluzkę z Lidlowego Sportimo. Robiłam drutami 4,5mm.
Wyszła spora, ale to kimono, więc może być. Dobrze leży na mamie, więc może ona dostanie.
Bluzeczkę skończyłam Dzięki Violi, która dosłała mi kawałek kłębka, bo na plecy zabrakło
Teraz frywolitki
Resztę cyknę potem, przynajmniej białą bluzeczkę, bo mnie się podoba bardzo
saba52 - Wto 18 Sty, 2011 13:03
maranta, No hm co by tu....rety! śliczności piękności
maranta - Wto 18 Sty, 2011 13:15
Dziękuję
Nie wytrzymałam i cyknęłam jeszcze i białą. Tylko portki mnie wkurzyły, bo normalnie sa do pasa a tu pępek na wierzchu
aha- włóczka to Sonia light i już nie pamiętam rozmiaru drutów, poczło 25 dag
saba52 - Wto 18 Sty, 2011 13:18
maranta, No tu to już w ogóle mnie zatkało
ciapara - Wto 18 Sty, 2011 13:35
Aniu jakie piekne prace.
Bardzo sie ciesze ze udalo Ci sie załatwic kawałek tej niebieskiej włóczki bo sweterek z niej przepiekny!!! Dla mnie po prostu liga mistrzów. Mój faworyt...
Zreszta juz sama nie wiem co chwalic bo podoba mi sie absolutnie wszystko co zrobiłas. Biała bluzeczka urzeka delikatnoscia... ciemnoniebieska urzeka wzorem... a grubasny swterek na pewno jest idealny na duze mrozy...
NIe wspomne juz o bizuterii... majstersztyk...
a! zapomniałam Ci powiedziec ze jak chcesz pare kilo to bierz u mnie dobrodziejstwo tego
|
|
|