Galerie prac użytkowników forum - Maranta
7Kasiulek7 - Wto 27 Lip, 2010 11:03
Piękna...
lamika88 - Wto 27 Lip, 2010 11:52
Prześliczna
Elżbieta P. - Wto 27 Lip, 2010 12:58
piękna serweta, piękne wykonanie
Grażyna - Wto 27 Lip, 2010 14:08
i ja dołączam się do wszystkich dla ciebie życzeń imieninowych- wszystkiego najjjjjjlepszego
Serewtka śliczna.
kasia123 - Wto 27 Lip, 2010 14:23
Śliczna
jadzia59o - Śro 28 Lip, 2010 15:34
śliczna serwetka
gustavo_2008 - Śro 28 Lip, 2010 17:01
I ja też nie będę odosobniona. Jest śliczna
maranta - Śro 28 Lip, 2010 18:35
Dziękuję
Moslamawe- bawełna z Lidla, kiedyś taką paczuszkę kupiłam wraz z szydełkiem 1,5mm u nich.
W domu nadal remont, ale już widac koniec, jeszcze tylko pomalować kaloryfer, drzwi, wykonczyć brzegi biblioteczki, posprzątać, poprzenosić meble i chyba koniec
Na razie tylko kanapa została odwinięta spod folii zabezpieczającej (wynieść się nie dało, za wielka) i od razu kociszony to wykorzystały
ida - Czw 29 Lip, 2010 11:37
Ja w sprawie kotów Uroczo się wylegują na kanapie i jak sprawiedliwie podzieliły teren. Też mam dwa koty, które prócz wylegiwania się na kanapach i fotelach - bardzo lubią je drapać. Mają specjalny stojak do tych celów, ale nie przypadł im do gustu, choć prezentuje się całkiem, całkiem.
Zrezygnowaliśmy z zakupu skórzanego kompletu właśnie w obawie o jego powierzchnię. Czy Twoje kicie potrafią uszanować kanapę czy zostawiają na niej ślady pazurków? A może jest sposób by je od tego oduczyć?
maranta - Czw 29 Lip, 2010 23:17
Ida- drapać specjalnie nie drapią (może dlatego, ze jak chcą to szaleją w ogordzie po drzewach), jednak kot pazurka może wbić mimochodem- np. wskakując, więc z czasem zawsze jakieś ślady kociej działalności się pojawią.
Jeden i ogromny plus- jeśli kot gubi futro (moja Kizia- niestety gubi je ciągle, nie pomagają diety, witaminy, wyczesywanie- ma futro bardzo gęste, ale wiecznie się z niej sypie), w takim wypadku gładkie skórzane meble są idealne.
Jeśli koty są domowe, to można pazurki obcinać- moim tego nie zrobię, bo uwielbiają wspinaczkę po drzewach itp
ida - Pią 30 Lip, 2010 12:22
Pozostaje mi obcinanie pazurków i podziwianie skórzanych mebli u innych
Przed domem mam ruchliwą ulicę i nie wyobrażam sobie, że mogłabym narazić moje "dziewczynki" na niebezpieczeństwo. Trochę żal mi, że ich cały świat to dom, ale coś za coś...
Pozdrawiam.
buziaczek - Pią 30 Lip, 2010 22:44
przepiękna serwetka a kotki już zaznaczyły swój nowy teren do spania
iwonka - Sob 31 Lip, 2010 07:57
piękna serwetka
Bernadka - Nie 08 Sie, 2010 21:10
Aniu śliczna serwetka
maranta - Wto 31 Sie, 2010 10:44
Dziękuję
Siedzę cicho, bo robótkowo się obijam i już.
Jakiś czas temu ulęgła się bluzeczka, ale nie pokazywałam, bo nie jestem z niej zadowolona.
Pokazałam dopiero niedawno na blogu i wczoraj wrzuciłam na Picasę i dostaję sporo próśb o schemat.
Oryginał mnie zachwycił- ciekawe rozwiąznie, fajny pomysł.
Robiło się przyjemnie, ale po założeniu na wasny grzbiet efekt nie jest taki jakiego oczekiwałam. Bluzka czeka albo na poprawki, albo na sprucie
Włóczka- Etamin, szydełko 2mm.
<
Teraz oryginał- cudo

Jak widzicie, ja robiłam mniejszą bluzeczkę, ten ozdobny pas jest mniejszy u mnie, tym samym mniejszy dekolt i jednocześnie ta cała "pętla" na przodzie wypadła wyżej i jest krótsza. Z drugiej strony nie chciałam, żeby była za duża- pomimo, ze to fason kimonowy, chciałam taką troszkę bliżej ciała. Wyszło tak ni pies ni wydra 
Wklejam schemat, dla tych, którzy prosili a może i ktoś jeszcze się skusi-
eumycha - Wto 31 Sie, 2010 10:51
Piękne!!!!!
Ania - Wto 31 Sie, 2010 10:59
Ekstra!!!! I ta cudowna zieleń!
Nie marudź koleżanko, bluzka jest bajerancka i świetnie na Tobie lezy. Fajna ta pętla....hmm, a może by wreszcie coś dla siebie dziergnąć??!!!
gabi12 - Wto 31 Sie, 2010 11:04
Jest super!! Ale jak ma leżeć w ciemnej szafie nie pokazywana to może rzeczywiście popraw.
7Kasiulek7 - Wto 31 Sie, 2010 11:12
E tam, maranto nie narzekajmy Jak wiadomo każda rzecz zrobiona łapkami jest inna nawet, jeśli jest robione przez te same łapki, a Twoja bluzeczka jest śliczna i uważam, że chociaż inna od oryginału, to baaardzo ładna. A nawet Twoja wersja mi się bardziej podoba i tego się trzymajmy
bean - Wto 31 Sie, 2010 12:14
Łał! Ale cudo wydziergałaś!
Podoba mi się bardzo i cieszę się, że nam ją pokazałaś, bo wyglądasz świetnie
Bluzeczka jest mega oryginalna
A , że pętla mniejsza niż w oryginale? Któż to zauważy?
lamika88 - Wto 31 Sie, 2010 14:25
Fantastyczna bluzeczka
mimusia-1 - Wto 31 Sie, 2010 18:09
Jarka - Wto 31 Sie, 2010 18:34
| bean napisał/a: | | Łał! Ale cudo wydziergałaś! |
Madzia - Wto 31 Sie, 2010 18:42
A mi się taka podoba i to bardzo! A oryginał nie! Mam nadzieję, że się do niej przekonasz.
Grażyna - Wto 31 Sie, 2010 18:46
Moim zdaniem, to ładna i oryginalna bluzeczka. Może po praniu sie nieco wyciągnie? Kto wie? Będzie wtedy petla nieco niżej?
|
|
|