To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - 14 CZERWCA- dzień dziergania w miejscach publicznych

Basia.G - Nie 13 Cze, 2010 18:10

Gdańsk też dziergał publicznie cmoknięcie
oslun - Nie 13 Cze, 2010 18:36

A dziergał, dziergał. W autobusie też - dzieci mi się przyglądały i nikt koło mnie nie siadał, luźno miałam hahahihi
gosias - Nie 13 Cze, 2010 19:06

Białostocczanki też dziś dziergały i szydełkowały Smile
żabka - Nie 13 Cze, 2010 20:31

Poznanianki również dziergały wesoło mi
JJka - Nie 13 Cze, 2010 23:47

częstochowianki oraz krakowianka też się spotkały Smile

było: dzierganie, haftowanie, pokaz mody, improwizacja "co by jako jedno powstało z naszych dziergań" Smile , wesoła atmosfera... a nawet czerwony szampan Wink hahahihi

aha... no i wycieczka dla krakowianki z "przewodnikami" po centrum Czestochowy i Jasnej Górze... Smile Smile
(rodzina nie dowierzała, że J.G. "zrobiłyśmy" w 1,5 godz. prawie całą (bo tylko "bano się" wejścia na wierzę Wink ) Smile Smile
... następnym razem... nie zakładam szpilek wesoło mi

mala100gosia - Pon 14 Cze, 2010 08:34

a jednak Smile szpilki to nie jest obówie turystyczne Very Happy dzięki dziewczyny było naprawde fajnie cmoknięcie
maja1 - Pon 14 Cze, 2010 10:05

Mogę tylko pozazdrościć Crying or Very sad
Martta - Pon 14 Cze, 2010 10:07

maja1 napisał/a:
Mogę tylko pozazdrościć Crying or Very sad

I ja też Sad

Dobrze,że pogoda dopisała Smile

Ania - Pon 14 Cze, 2010 17:26

O rany dziewczyny zazdroszczę spotkanka i Małgosia była - super!!!

Też się wybierałam, ale....znalazłam się z dzieckiem w szpitalu. Na szczęście nic groźnego.

JJka napisał/a:
częstochowianki oraz krakowianka też się spotkały Smile
[url=http://lh3.ggpht.com...618.JPG]Obrazek [/URL][url=http://lh6.ggpht.com...619.JPG]Obrazek [/URL][url=http://lh4.ggpht.com...621.JPG]Obrazek [/URL][url=http://lh3.ggpht.com...624.JPG]Obrazek [/URL]
było: dzierganie, haftowanie, pokaz mody, improwizacja "co by jako jedno powstało z naszych dziergań" Smile , wesoła atmosfera... a nawet czerwony szampan Wink hahahihi

aha... no i wycieczka dla krakowianki z "przewodnikami" po centrum Czestochowy i Jasnej Górze... Smile Smile
(rodzina nie dowierzała, że J.G. "zrobiłyśmy" w 1,5 godz. prawie całą (bo tylko "bano się" wejścia na wierzę Wink ) Smile Smile
... następnym razem... nie zakładam szpilek wesoło mi

Elżbieta P. - Pon 14 Cze, 2010 17:55

świetne spotkania wspólnego robótkowania cool radocha
Grażyna - Sob 19 Cze, 2010 15:08

Ja tez żałuję, że nie mogłam przyjechać. Z Bełchatowa do Częstochowy to tylko 1,5 godziny drogi. A kiedy, w wakacje, organizujecie spotkanie? Może bym się z Wami zobaczyła. Gdzie się spotykacie co tydzień? Nigdy o tym nie słyszałam.

P/S
JJka - podpisz, kto jest kto na zdjęciu. Bardzo jestem ciekawa.

JJka - Sob 19 Cze, 2010 20:51

desik napisał/a:
Też się wybierałam, ale....znalazłam się z dzieckiem w szpitalu. Na szczęście nic groźnego.

Sad uf... cieszymy się, że to nic groźnego...

maja1, myślałam że dotrzesz Sad

Grażyna napisał/a:
Gdzie się spotykacie co tydzień? Nigdy o tym nie słyszałam.

w Cz-wie cotygodniowe spotkania robótkowe są w rózne dni tygodnia...
we wtorki "u Babci Ewy", w środy "u Marcysi", a w czwartki my Maranciaki Smile na razie obrałysmy sobie malutką knajpeczke, gdzie obsłudze lokalu nie są juz dziwne druty i szydełka Smile... ale bedziemy myslec nad zmianą lokalu na większy Wink w tym obecnym stoliki sa troche za małe Smile w momencie gdy rozkładamy robótkowe gazetki i przeróżne wydruki Smile)))))
ale serdecznie zapraszamy wszystkie robótkujące!
jesli któraś w czwartkowe popołudnie przejezdzała przez Cz-we, lub nie miała co porabiac w nudne popołudnie - to nic tylko przybywac!!
najlepiej odezwac sie na priva lub telefonicznie... bo czasem mamy zachciankę na np. na lokal z pizzą zanim zaczniemy szydełkowc Smile))
można pisac do mnie, do kasi341 lub beaci24...

Grażyna napisał/a:
A kiedy, w wakacje, organizujecie spotkanie?

hmmm...
właściwie moge już napisac, ze planujemy w Częstochowie wieksze spotkanie Maranciarek (bo taki padł pomysł na spotkaniu) myslałysmy w ostatnich dniach wakacji lub pierwszych dniach roku szkolnego... wstępnie w sobotę Smile
więc jesli Grazynko miałabys chec, ochotę i czas - to zapraszamy. Pozostałe Dziewczyny równiez!
Na pewno ogłosimy to bardziej publicznie wkrótce Wink

Grażyna napisał/a:
JJka - podpisz, kto jest kto na zdjęciu. Bardzo jestem ciekawa.

no to od lewej na kolejnych fotkach:
Viola, Ada (nie Maranciarka bo brak Jej czasu... jest z "łapanki" tzn z ogłoszenia Smile ale pozytywnie zakrecona Smile ), Katarzyna341;
Kasia341, Mala100gosia, Jenulka;
Viola i ja Smile
w fioletowym poncho małgośka (a własciwie Danusia Smile )
były z nami jeszcze dwie "niepełnoletnie" ... ale te nie mogły sie zdecydowac czy chcą z nami czy na pobliskim placu zabaw Smile Smile Smile

P.S. aha... do naszego czestochowskiego spotkania musimy zaliczyc Duduś... która przybyła na spotkanie niecałe 3 min po tym jak my sie rozeszłysmy Sad ... a wszystko przez to, że ja miałam nr tel do Niej zapisany z jedną błędną cyfrą... Sad

Grażyna - Śro 30 Cze, 2010 11:26

Ostatnie dni wakacji to zły dla mnie pomysł. Jako nauczyciel mam radę pedagog., dokumentację do wypełnienia itd. rózne inne zadania zlecone przez dyrekcję.

Ale pomyslę o tych spotkaniach tygodniowych.

mala100gosia - Czw 26 Maj, 2011 11:19

A jak wygląda w tym roku mobilizacja ? Ja proponuje w krakowie 12 czerwca, jest to Niedziela Smile na rynku, albo jak będzie skwar to na plantach. niech nas zobaczą Very Happy
aneby - Czw 26 Maj, 2011 11:59

Jestem za wesoło mi
mala100gosia - Czw 26 Maj, 2011 17:22

no to jest już nas dwie Smile jak cos to spróbuje moją początkującą lokatorke przekabacić Very Happy i kto wie mozna by było dac cynka dziędobry tvn
ajec - Śro 10 Sie, 2011 22:33

Witam,

Ja tu nowa,sprowadziła mnie na forum chęć rozwinięcia umiejętności szydełkowych,Co nieco umiem ale jestem żądna wiedzy i chciałabym wziąć udział w takim babskim spotkaniu przy kawce i szydełku.

W związku z tym,czy są tutaj szydełkujące warszawianki,najchętniej południowa część Warszawy (ale niekoniecznie) -->> Ochota,Okęcie,Raszyn całkiem mile widziany hmm
Zgłaszam się chętnie na takie spotkanie ze słoikiem kawy Very Happy

ewasosnowiec - Śro 10 Sie, 2011 23:12

Wiem że koleżanki z Warszawy spotykają się w kazdym miesiącu http://szarotki11.blogspot.com/
ajec - Czw 11 Sie, 2011 08:28

Dziękuję,będę śledzić uważnie tego bloga. Pozdrawiam
vichta - Nie 28 Lut, 2016 21:47

Jimmy Kimmel, prowadzący amerykański show, dowiedział się, że wśród publiczności oglądającej nagranie ktoś robi sobie na drutach. W czasie przerwy przeprowadził z nim rozmowę...
Zagadnięty miał w rękach druty i robił sobie mitenki, które Jimmy nazwał "rękawiczkami dla leniwych dziergaczy" (bo bez palców) Wink Chłopak dzierga od ponad czterech lat. Kiedyś poprosił córkę, żeby zrobiła mu czapkę, ale odmówiła, więc zaczął sam dziergać. Robi to codziennie, żeby się zrelaksować. Obiecał zrobić Jimmiemu krawat na drutach Smile
https://www.youtube.com/watch?v=8sLvApnT2O4

Celina - Sob 11 Cze, 2016 15:34

Witam, proszę oglądać hopla dzisiaj teleekspres Pozdrawiam Celina hopla
ewatek - Pon 13 Cze, 2016 21:29

ajec
najbliższe spotkania w Warszawie:
19 czerwca Duży Pokój ul. Warecka 6
17 lipca Duży Pokój ul. Warecka 6
Wszystkie spotkania w godz 16.00-20.00

Na FB mamy grupę zamkniętą Szarotkowo, administratorki akceptują zaproszenia po zapoznaniu na spotkaniach
Przybywaj z dziergadłem bye