To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - RZUCAMY PALENIE

we_st - Śro 24 Cze, 2009 23:39

wiesia_33 napisał/a:
Dzisiaj minęło mi 5 miesięcy!!!!!! hopla hopla hopla hopla hopla hopla

to teraz już z górki zebalek

anna.pluta1 - Śro 24 Cze, 2009 23:48

duża rośnij cmok hopla cool radocha radocha radocha
wiesia_33 - Śro 24 Cze, 2009 23:52

we_st, anna.pluta1 dziękuję Wam bardzo kwiatek dla ciebie
we_st napisał/a:
to teraz już z górki

Ja myślę,że będzie z górki bo pod górkę już jestem zmęczona zebalek
anna.pluta1 trzymam za Ciebie kciuki cool cool cool

wiesia_33 - Wto 07 Lip, 2009 00:01

anna.pluta1 jak sobie radzisz??? hopla
Trzymam kciuki cool cool cool cmoknięcie

anna.pluta1 - Wto 07 Lip, 2009 23:28

jako- tako nie palę dziękuję za zainteresowanie.Po festynie spuchły mi nogi leczę się trochę ale zastanawiam się czy to czasem troszkę winy nie leży w tym że przytyłam i nie dostarczam nikotyny?orkiestrę miałam aż z Jędrzejowa i okolic
Paddington - Śro 08 Lip, 2009 15:44

Ja wszystkim bardzo gorąco gratuluję wytrwania w postanowieniu życia bez papierosa.
Ja nie palę i nigdy nie paliłam (ale, żeby nie było, spróbowałam tyle, że mi nie smakowało)
o konsekwencjach życia w dymie papierosowym wiem za to coś niecoś i dlatego tym większy SZACUN dla tych, którzy rzucili!!!!!!

Tak trzymać! uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

honda46 - Śro 08 Lip, 2009 20:57
Temat postu: Gratuluję! Podziwiam! Jak zacząć?
hmm
wiesia_33 - Śro 08 Lip, 2009 21:37

anna.pluta1 gratuluję radocha radocha radocha Nadal trzymam kciuki za Ciebie cool cool cool cool cool
Paddington, honda46 dziękuję za gratulacje uklon przydadzą się bye

anna.pluta1 - Wto 14 Lip, 2009 10:10

zawsze słowa otuchy są potrzebne dzięki serdeczne uklon- cool jest ok
wiesia_33 - Wto 14 Lip, 2009 21:41

Super hopla hopla hopla cool
honda46 - Czw 16 Lip, 2009 09:54
Temat postu: rzucamy palenie
Wszystkim Paniom, które rzuciły palenie, szczerze gratuluję Podziwiam. Ja kilka razy próbowałam i nie udało się. Zawsze były "ważne" wytłumaczenia: jestem zdenerwowana, mam dużo kłopotów, ogrom pracy, itp. Nawet emerytura nie pomogła! wściekły
wiesia_33 - Pią 24 Lip, 2009 22:59

Minęło mi dzisiaj 6 miesięcy hopla hopla hopla hopla hopla hopla kiedy to zleciało hmm zebalek
anna.pluta1 co u Ciebie? cmoknięcie

Elżbieta P. - Sob 25 Lip, 2009 10:45

wiesia gratuluję, pół roku to już ładny kawałek czasu, życzę wytrwania w niepaleniu
mnie już minęło 9 lat jak nie palę bye

we_st - Sob 25 Lip, 2009 11:31

Elżbieta P. napisał/a:
mnie już minęło 9 lat jak nie palę

i też jesteś wrogiem palaczy? Zauważyłam, że osoby które rzuciły palenie są zaciekłymi przeciwnikami palaczy.

Elżbieta P. - Sob 25 Lip, 2009 13:11

wrogiem palaczy nie jestem, ale zapach dymu papierosowego bardzo mi nie pasuje, wręcz go nie znoszę oooo nieee
ksanty - Sob 25 Lip, 2009 17:24

Dziś mija 5 miesięcy jak nie palę Smile przyłaczam się do Was cool
wiesia_33 - Nie 26 Lip, 2009 23:00

Elżbieta P. gratuluję i dziękuję kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
ksanty super,że nie palisz kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie tak trzymaj hopla
Elżbieta P. napisał/a:
wrogiem palaczy nie jestem

Ja też nie jestem wrogiem palaczy, niech sobie palą jak lubią nie wiem
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

anna.pluta1 - Czw 30 Lip, 2009 14:08

hej koleżaneczki.Wiesia dziękuję za pamięć- trzymam się byłam troszkę zajęta i troszkę na urlopie i troszkę się namieszało w komputerze i dlatego się nie odzywałam.u ciebie też ładnie leci już pół roku no no. radocha cmoknięcie
wiesia_33 - Pią 31 Lip, 2009 00:06

anna.pluta1 fajnie,że jesteś hopla Już myślałam,że się poddałaś nie wolno
Dalej trzymam kciuki cool za Ciebie wesoło mi cmoknięcie

Jolka - Pią 31 Lip, 2009 00:18

witam wszystkich rzucających palenie
mi pomogło i nadal pomaga nawet na imprezach picie wody mineralnej nie gazowanej bye

wiesia_33 - Pią 07 Sie, 2009 01:17

Jolka cool cool cool
anna.pluta1 cool cool cool bye bye bye

anna.pluta1 - Pią 07 Sie, 2009 13:17

bye bye bye
wiesia_33 - Pią 07 Sie, 2009 20:27

Super cool cool cool bye
Makarbella - Sob 08 Sie, 2009 12:44

Pomyślałam sobie, że jeśli ktoś jeszcze się waha, nie wolno czy warto rzucić palenie - może mu pomoże wczucie się w moją sytuację. Będzie kazanie. kazanie
Otóż dym z papierosa wywołuje u mnie mdłości. Nigdy nie paliłam i nikt w moim domu nie palił, bo nikomu papierosy nie smakowały. Ale w związku z tym wyczuwam każdą, nawet najmniejszą ilość dymu. Kiedy kładę się spać - muszę zamknąć szczelnie okno, bo sąsiadka pali na balkonie - no, kurczę, w swoim domu nie smrodzi, bo fuj!, ale ja muszę wdychać do rana. Więc duszę się w szczelnych, dobrze nagrzanych od południowej strony murach.
Kiedy stoję na przystanku jakimkolwiek (pociąg, tramwaj, autobus) zawsze ktoś puszcza dymka. Mam chorobę lokomocyjną, kiedy mam już mdłości papierosowe wsiadając - mogę już spokojnie zrezygnować z podróży.
Do tego dołóżcie palaczy, którzy zawsze dmuchają przechodniom w nos i palaczy, którzy stoją przed wejściem do każdego budynku użyteczności publicznej, którzy palą w ubikacjach i na korytarzach... ech.
Możecie powiedzieć, że można palacza poprosić, żeby nie palił, ale - same spróbujcie! Każdy, jak jeden mąż twierdzi, że np. w pociągu zamknął za sobą drzwi przedziału i ja nie mam prawa czuć dymu, a poza tym on gdzieś musi zapalić i nic mi do tego. Na ulicy on ma prawo, a ja się czepiam. Jasne, ma prawo. Tyko że tam, gdzie zaczynają się jego prawa do papierosa, kończą się moje prawa do - przepraszam za dosadność - nierzygania. Ale kogo to obchodzi...

anna.pluta1 - Sob 08 Sie, 2009 13:21

ja choć paliłam też mi strasznie przeszkadza dym papierosowy.Nawet wtedy gdy paliłam w momencie jak mi ktoś dmuchnął lub weszłam w jakieś pomieszczenie zadymione. cmoknięcie cmoknięcie bye bye bye bye bye bye