Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
nula - Czw 04 Wrz, 2008 17:00
alicja11, Pani Mama, wienia, wienia, buziaczek, bjanna, bean, monika_b, JJka, Leśny Duch,
Dziękuję !!!!!!
Nawet nie myślałam, że moje etui będzie się tak podobało
gabrysia - Pią 05 Wrz, 2008 16:25
Prace piękne, a ja najbardziej podziwiam etui, też mi takie byłoby potrzebne, ale musi zaczekać w kolejce
elka j. - Śro 24 Wrz, 2008 00:10
Jak zwykle u Ciebie świetne prace Widzę, że zabrałaś się za biżuterię. Pomysł z etui na szydełka super
nula - Śro 24 Wrz, 2008 18:22
gabrysia, elka j., dziękuję !!!
elka j., jak miło Cię znowu zobaczyć (tzn. poczytać ) - dawno się nie odzywałaś - i fajnie , że znowu jesteś
beacia-24 - Sob 27 Wrz, 2008 11:27
nula, nio to jak przyjmujesz zamówienia na te etui bo jak coś to ja pierwsza je składam
misia0808 - Nie 28 Wrz, 2008 10:45
Śliczności
elka j. - Pon 29 Wrz, 2008 13:25
http://maranta.livenet.pl...=4020&start=425
| nula napisał/a: | | znowu zobaczyć (tzn. poczytać ) |
nula i tu muszę zaprotestować, bo już można mnie nie tylko poczytać,
ale także zobaczyć, wprawdzie nie na avatarku, ale na fotkach w moim wątku
http://maranta.livenet.pl...=4020&start=425
A teraz muszę jeszcze raz obejrzeć sobie na spokojnie Twoje wcześniejsze prace, żeby czasem niczego nie przegapić. Oj nie jest łatwo nadrobić zaległości w oglądaniu
nula - Nie 05 Paź, 2008 18:33
Wyhodowałam sobie "meduzę"
Długo to trwało, bo w międzyczasie opanowały mnie xxx.
Oczywiście źle dobrałam szydełko i wyszła mi za mała (chociaż wydawało mi się , że będzie ok).
No i trzeba było uruchomić szare komórki i trochę pokombinować - czyli dodać parę rzędów na ramionach (żeby mnie nie udusiła ), trochę z boków i oczywiście trochę więcej na dole, co widać dokładnie na zdjęciach !!!
A oto efekt mojej "hodowli" - nitka kornelia, szydełko 2,5 mm
Kolor w rzeczywistości taki jak na pierwszym zdjęciu.
I jeszcze odnośnie kornelii - pierwszy raz z niej robiłam i robiło mi się całkiem przyjemnie - tylko wkurzało mnie to, że ona co jakiś czas była wiązana (po prostu były supełki)
I nie wiem czy ona tak ma zawsze, czy ja po prostu na taką trafiłam ?
A to powód dla którego moja "hodowla" trwała tak długo :
Jakiś nietypowy wymiar tego obrazka mi wyszedł i pomimo, że mam pełen karton różnych ramek i rameczek i jeszcze kilka dokupiłam, żadna nie chciała pasować.
W końcu zdecydowałam się na tą - ale haftowanie takiej ilości tła od razu mnie zniechęciło do pracy. Więc w efekcie jest tak jak jest i muszę przyznać, że nawet mi się to rozwiązanie spodobało.
Jak myślicie, może tak być ?
I jeszcze koszyczek, który kiedyś zaczęłam robić i o nim zupełnie zapomniałam. Dzisiaj wpadł mi w ręce, więc doczekał się ukończenia.
Robiony z jakiejś zdobycznej bawełny szydłem 5 mm
Okazało się, że zupełnie przypadkiem akurat pasuje na takie plastikowe pudełeczka po cukierkach, które fantastycznie go usztywniają
i tym sposobem dorobiłam się fajnego pojemniczka na podręczne "szyciowe" drobiazgi.
A teraz przedstawiam Wam naszego nowego domownika - kota Ruperta, który jak widać baaaardzo upodobał sobie mój robótkowy kuferek
tutaj wlazł do niego w celu wydobycia kłębka nici do zabawy.
Po odebraniu mu zabawki po prostu poszedł spać
Teraz muszę się oduczyć zostawiania wszystkiego na wierzchu
reni - Nie 05 Paź, 2008 18:58
super wszystkie prace a bluzeczka fantastyczna
elka j. - Nie 05 Paź, 2008 19:03
| nula napisał/a: | | trzeba było uruchomić szare komórki i trochę pokombinować - |
| nula napisał/a: | | Wyhodowałam sobie "meduzę" |
Nula, hodowla "meduzy" i kombinacje bardzo udane, wygląda jakby tak miało być, bluzeczka śliczna. Podziwiam za krzyżyki i cierpliwość do nich, bardzo ładny wzór. Świetny pomysł z koszyczkiem i wykorzystaniem pojemników do usztywnienia, a kotka to Ci zazdroszczę, bo śliczny
Zosia32 - Nie 05 Paź, 2008 19:11
nula, świetne są wszystkie Twoje prace , bluzeczka ;Meduza; świetna bardzo ładny kolor i super w niej wyglądasz ,obrazek uroczy i ładnie wygląda tak jak zrobiłaś , koszyczek też fantastyczny fajny na drobiazgi a kocio Rupert bardzo kochany
jola1010 - Nie 05 Paź, 2008 19:18
wszystkie prace
Jarka - Nie 05 Paź, 2008 19:51
| reni napisał/a: | | super wszystkie prace a bluzeczka fantastyczna |
też właśnie tworzę troszeczkę podobnąbluzeczkę, jak Ty na przodzie
bjanna - Nie 05 Paź, 2008 20:17
bluzeczka śliczna nie widać żeby był jakiś feler pudełko fajniutkie xxx pięknie wypracowane
Violetta21 - Nie 05 Paź, 2008 20:36 Temat postu: Prace nuli meduzka rewelacyjna kociaka masz bombowego a koszyczek super przydatna rzecz
Zula - Nie 05 Paź, 2008 22:56
jola373 - Pon 06 Paź, 2008 08:10
Meduza piękna, koszyczek śliczny, a Rupert przystojniacha!
karmelek - Pon 06 Paź, 2008 09:11
nula ale z Ciebie zdolniacha!!! Tyle fajnych rzeczy pokazałaś na raz Bluzka jest SUPER
bean - Pon 06 Paź, 2008 11:36
śliczne prace!!! w bluzeczce wyglądasz super - warto było trochę pogłówkować
To ci kociak - teraz to Twój nieodłączny towarzysz robótkowy w tym kuferku wygląda na zadowolonego!
buziaczek - Pon 06 Paź, 2008 12:49
fantastyczne nowe robótki
gabis - Pon 06 Paź, 2008 15:09
nula, meduza śliczna tak jak i pozostałe prace!!!!
a nowy domownik CUDNY!!!!!
barbara 1 - Pon 06 Paź, 2008 15:49
meduza fantastyczna o xxxxx to tylko moge pomażyć
a koszyczek tez chce taki na drobiazgi,może być z kotkiem
| nula napisał/a: | | I nie wiem czy ona tak ma zawsze, czy ja po prostu na taką trafiłam ? |
chyba miałaś pecha i na taką trafiłaś ja z dużych szpul juz troche tej nitki przerobiłam w różnych kolorach i jeszcze mi się cos takiego nie przytrafiło
Halkuk - Pon 06 Paź, 2008 16:10
"Meduza" urocza
Koszyczek - pomysłowy i śliczny
Obrazek - fantastycznie wygląda tak wykończony
Kotek całkiem przyjemny - tylko faktycznie musisz uważać teraz na robótki
jola373 - Pon 06 Paź, 2008 17:36
Nula, zauroczona obrazkiem - nic o nim nie napisałam
Jest prześliczny, uroczy,delikatny, wielkie
Elżbieta P. - Pon 06 Paź, 2008 17:46
Nula, całkiem fajną meduzę wyhodowałaś i wcale nie widać, żeby jej coś "dolegało", koszyczek jest świetny, śliczne xxx w ramce, która wygląda całkiem dobrze i do tego ten słodki kociak
|
|
|