To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

nula - Czw 04 Wrz, 2008 17:00

alicja11, Pani Mama, wienia, wienia, buziaczek, bjanna, bean, monika_b, JJka, Leśny Duch,
Dziękuję !!!!!! love love love
Nawet nie myślałam, że moje etui będzie się tak podobało hopla

gabrysia - Pią 05 Wrz, 2008 16:25

Prace piękne, a ja najbardziej podziwiam etui, też mi takie byłoby potrzebne, ale musi zaczekać w kolejce
elka j. - Śro 24 Wrz, 2008 00:10

Jak zwykle u Ciebie świetne prace bye Widzę, że zabrałaś się za biżuterię. Pomysł z etui na szydełka super cool cool cool
nula - Śro 24 Wrz, 2008 18:22

gabrysia, elka j., dziękuję !!! love love
elka j., jak miło Cię znowu zobaczyć (tzn. poczytać jęzorek ) - dawno się nie odzywałaś - i fajnie , że znowu jesteś bye

beacia-24 - Sob 27 Wrz, 2008 11:27

nula, nio to jak przyjmujesz zamówienia na te etui bo jak coś to ja pierwsza je składam Smile
misia0808 - Nie 28 Wrz, 2008 10:45

Śliczności cool brawo brawo brawo brawo
elka j. - Pon 29 Wrz, 2008 13:25

http://maranta.livenet.pl...=4020&start=425
nula napisał/a:
znowu zobaczyć (tzn. poczytać )

nula i tu muszę zaprotestować, bo już można mnie nie tylko poczytać, Wink
ale także zobaczyć, wprawdzie nie na avatarku, ale na fotkach w moim wątku bye
cmoknięcie http://maranta.livenet.pl...=4020&start=425

A teraz muszę jeszcze raz obejrzeć sobie na spokojnie Twoje wcześniejsze prace, żeby czasem niczego nie przegapić. Oj nie jest łatwo nadrobić zaległości w oglądaniu zebalek

nula - Nie 05 Paź, 2008 18:33

Wyhodowałam sobie "meduzę" zebalek
Długo to trwało, bo w międzyczasie opanowały mnie xxx.
Oczywiście źle dobrałam szydełko i wyszła mi za mała (chociaż wydawało mi się , że będzie ok).
No i trzeba było uruchomić szare komórki i trochę pokombinować - czyli dodać parę rzędów na ramionach (żeby mnie nie udusiła rotfl ), trochę z boków i oczywiście trochę więcej na dole, co widać dokładnie na zdjęciach !!!
A oto efekt mojej "hodowli" - nitka kornelia, szydełko 2,5 mm

Kolor w rzeczywistości taki jak na pierwszym zdjęciu.
I jeszcze odnośnie kornelii - pierwszy raz z niej robiłam i robiło mi się całkiem przyjemnie - tylko wkurzało mnie to, że ona co jakiś czas była wiązana (po prostu były supełki)
I nie wiem czy ona tak ma zawsze, czy ja po prostu na taką trafiłam ?

A to powód dla którego moja "hodowla" trwała tak długo :

Jakiś nietypowy wymiar tego obrazka mi wyszedł i pomimo, że mam pełen karton różnych ramek i rameczek i jeszcze kilka dokupiłam, żadna nie chciała pasować.
W końcu zdecydowałam się na tą - ale haftowanie takiej ilości tła od razu mnie zniechęciło do pracy. Więc w efekcie jest tak jak jest i muszę przyznać, że nawet mi się to rozwiązanie spodobało.
Jak myślicie, może tak być ?

I jeszcze koszyczek, który kiedyś zaczęłam robić i o nim zupełnie zapomniałam. Dzisiaj wpadł mi w ręce, więc doczekał się ukończenia.
Robiony z jakiejś zdobycznej bawełny szydłem 5 mm

Okazało się, że zupełnie przypadkiem akurat pasuje na takie plastikowe pudełeczka po cukierkach, które fantastycznie go usztywniają zebalek
i tym sposobem dorobiłam się fajnego pojemniczka na podręczne "szyciowe" drobiazgi.
A teraz przedstawiam Wam naszego nowego domownika - kota Ruperta, który jak widać baaaardzo upodobał sobie mój robótkowy kuferek
tutaj wlazł do niego w celu wydobycia kłębka nici do zabawy.
Po odebraniu mu zabawki po prostu poszedł spać
Teraz muszę się oduczyć zostawiania wszystkiego na wierzchu rotfl

reni - Nie 05 Paź, 2008 18:58

super wszystkie prace cool cool a bluzeczka fantastyczna wesoło mi brawo brawo brawo
elka j. - Nie 05 Paź, 2008 19:03

nula napisał/a:
trzeba było uruchomić szare komórki i trochę pokombinować -
nula napisał/a:
Wyhodowałam sobie "meduzę"

Nula, hodowla "meduzy" i kombinacje bardzo udane, wygląda jakby tak miało być, bluzeczka śliczna. cool cool cool Podziwiam za krzyżyki i cierpliwość do nich, bardzo ładny wzór. Świetny pomysł z koszyczkiem i wykorzystaniem pojemników do usztywnienia, a kotka to Ci zazdroszczę, bo śliczny cool cool cool

Zosia32 - Nie 05 Paź, 2008 19:11

nula, świetne są wszystkie Twoje prace , bluzeczka ;Meduza; świetna bardzo ładny kolor i super w niej wyglądasz ,obrazek uroczy i ładnie wygląda tak jak zrobiłaś , koszyczek też fantastyczny fajny na drobiazgi a kocio Rupert bardzo kochany cmoknięcie
jola1010 - Nie 05 Paź, 2008 19:18

wszystkie prace cool cool cool
Jarka - Nie 05 Paź, 2008 19:51

reni napisał/a:
super wszystkie prace a bluzeczka fantastyczna
cool brawo cool brawo cool brawo cool
brawo cool brawo cool brawo cool brawo
też właśnie tworzę troszeczkę podobnąbluzeczkę, jak Ty na przodzie

bjanna - Nie 05 Paź, 2008 20:17

bluzeczka śliczna cool cool nie widać żeby był jakiś feler puknąć się pudełko fajniutkie hopla xxx pięknie wypracowane brawo brawo brawo
Violetta21 - Nie 05 Paź, 2008 20:36
Temat postu: Prace nuli
meduzka rewelacyjna cool hopla kociaka masz bombowego wesoło mi a koszyczek super przydatna rzecz cool hopla
Zula - Nie 05 Paź, 2008 22:56

brawo brawo brawo
jola373 - Pon 06 Paź, 2008 08:10

Meduza piękna, koszyczek śliczny, a Rupert przystojniacha! cool brawo brawo brawo brawo brawo
karmelek - Pon 06 Paź, 2008 09:11

nula ale z Ciebie zdolniacha!!! Tyle fajnych rzeczy pokazałaś na raz cool cool cool Bluzka jest SUPER cool cool cool
bean - Pon 06 Paź, 2008 11:36

śliczne prace!!! brawo brawo brawo w bluzeczce wyglądasz super - warto było trochę pogłówkować hopla

To ci kociak - teraz to Twój nieodłączny towarzysz robótkowy hahahihi w tym kuferku wygląda na zadowolonego!

buziaczek - Pon 06 Paź, 2008 12:49

fantastyczne nowe robótki cool brawo cool brawo
gabis - Pon 06 Paź, 2008 15:09

nula, meduza śliczna tak jak i pozostałe prace!!!!
brawo brawo brawo
a nowy domownik CUDNY!!!!!

barbara 1 - Pon 06 Paź, 2008 15:49

meduza fantastyczna brawo brawo brawo o xxxxx to tylko moge pomażyć hahahihi
a koszyczek tez chce taki na drobiazgi,może być z kotkiem cool cool cool
nula napisał/a:
I nie wiem czy ona tak ma zawsze, czy ja po prostu na taką trafiłam ?

chyba miałaś pecha i na taką trafiłaś wściekły wściekły wściekły ja z dużych szpul juz troche tej nitki przerobiłam w różnych kolorach i jeszcze mi się cos takiego nie przytrafiło

Halkuk - Pon 06 Paź, 2008 16:10

"Meduza" urocza cool brawo
Koszyczek - pomysłowy i śliczny radocha radocha
Obrazek - fantastycznie wygląda tak wykończony uklon
Kotek całkiem przyjemny - tylko faktycznie musisz uważać teraz na robótki wesoło mi

jola373 - Pon 06 Paź, 2008 17:36

Nula, zauroczona obrazkiem - nic o nim nie napisałam puknąć się

Jest prześliczny, uroczy,delikatny, wielkie brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Elżbieta P. - Pon 06 Paź, 2008 17:46

Nula, całkiem fajną meduzę wyhodowałaś i wcale nie widać, żeby jej coś "dolegało", koszyczek jest świetny, śliczne xxx w ramce, która wygląda całkiem dobrze i do tego ten słodki kociak wesoło mi bye brawo brawo brawo brawo