To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Bozenka7 - Śro 10 Lis, 2010 23:57

monika71063, super plakat cool
danfi, piękne pocztówki cool

danfi - Czw 11 Lis, 2010 17:41

Witajcie. Chcę pokazać moje nowe karteczki - mam nadzieję, że spodobają się Wam

Bozenka7 - Czw 11 Lis, 2010 18:53

uklon uklon uklon danfi...ile czasu zajmuje Ci ,zrobienie jednej kartki...tak średnio?
danfi - Czw 11 Lis, 2010 19:23

Bozenka7 - tak naprawdę nigdy się nad tym nie zastanawiałam. To zależy jak skomplikowany jest wzór. Myślę, że od pół godziny do kilku (aniołki). Przy czym wcześniej mam "wydziurkowane" wzory. Poza tym, ja się naprawdę relaksuję podczas haftowania, no i często robię to podczas oglądania telewizji. Przy czym nie chciałabym, żeby wyglądało to, że nic innego nie robię tylko wyszywam i oglądam telewizję. Pracuję, sprzątam, gotuję, piekę chleb i ciasto, i jeszcze parę innych rzeczy, które każda "pani domu" ma na głowie. Jak już wcześniej wspominałam: wszystko zależy od dobrej organizacji i wsparcia rodziny, czego wszystkim życzę
kociamama - Pią 12 Lis, 2010 11:09

danfi
brawo brawo brawo

danfi - Pią 12 Lis, 2010 19:15

kociamama - dziękuję, nie tylko za miłe słowa cmoknięcie
A oto kolejne karteczki, w których powstaniu masz swój spory wkład.

Bozenka7 - Pią 12 Lis, 2010 19:31

danfi napisał/a:
wszystko zależy od dobrej organizacji i wsparcia rodziny, czego wszystkim życzę
...oto motto ... cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
wernatka - Pią 12 Lis, 2010 19:52

danfi, piękne karteczki brawo brawo brawo

Mam pytanie, śnieżynki, gwiazdki w tle sama kombinujesz, czy masz jakiś wzór?
Widziałam podobne na holenderskich kartkach i bardzo mi sie spodobały. Nie wiem czy tam też były haftowane, czy może wytłaczne.
Ten pomysł z haftowanymi śnieżynkami jest super i postarm się go wykorzystać. Dzięki danfi. cmoknięcie

danfi - Pią 12 Lis, 2010 20:48

wernatka - dzięki za miłe słowa cmoknięcie . Te snieżynki, to robię sama. Na osobnej karteczce nakłuwam 6 dziurek na obwodzie koła i ten "szablon" przystawiam do gotowej już pracy, i nanoszę dziurki tam, gdzie wydaje mi się, że czegoś brakuje.
wernatka - Pią 12 Lis, 2010 21:02

danfi, dziękuję za odpowiedź cmoknięcie
monika71063 - Sob 13 Lis, 2010 08:33

oto moja nowa kateczka:
kaskah - Sob 13 Lis, 2010 08:39

Witam. Na bieżąco staram się śledzić Waszą stronę i nie mogę wyjść z podziwu jakie cuda tu powstają- Dla wszystkich Pań i bodajże jednego Pana ogromne brawa i szacunek.To miedzy innymi dzięki Wam zajęłam się tym haftem, widząc jakie to jest piękne. Niestety robię kartki tylko okazjonalnie i zazwyczaj je komuś wręczam dla jego i swojej uciechy hopla Obecnie jestem w trakcie robienia 30 kartek świątecznych na zamówienie do pracy- robię je pierwszy raz i mam parę dylematów. Kartki są na czarnym bristolu , złote gwiazdy z ogonem. Już większość wyszyłam ale jeszcze nie zginałam kartek ponieważ pierwsze zgięcia nie wyszły estetycznie.Mam problem tez z złotymi naklejkami "Wesołych świąt"- w moim mieście nigdzie nie mogę ich znaleźć( są jedynie zestawy z różnej wielkości napisami), a na allegro z wysyłką to trochę kosztuje(robię kartki za darmo) Czy można jakoś je zastąpić aby to estetycznie wyglądało?albo może znacie jakieś strony gdzie mogę kupić taniej. Przepraszam że się tak rozpisałam i zawracam Wam głowę moimi problemami ale mam jeszcze jedno pytanie- czy można wydrukować napis na już wyhaftowanej kartce?Nie chciałabym ryzykować:)
danfi - Sob 13 Lis, 2010 08:59

kaskah - ja drukuję w Wordzie napis, a później go przyklejam (nie zawsze chce mi się korzystać z naklejek) i uważam, że też nieźle wychodzi. Można też taki napis nakleić na mały kartonik pod kolor kartki i wychodzi estetycznie. Zobacz prace moje i moich uczniów zamiszczone tutaj lub na moim Chomiku, a będziesz wiedziała o co chodzi. A jak podasz mi maila, to prześlę Ci gotowy plik Worda z napisem "Wesołych Świąt", z którego korzystam - wydrukujesz i masz gotowe.
monika71063 - fajna kartka, z tym że wzór nie jest mój - ja tylko dorobiłam kropki do istniejącego już w internecie wzoru

kaskah - Sob 13 Lis, 2010 16:02

Danfi bardzo dziękuję za rade- na pewno skorzystam kwiatek dla ciebie podaję maila miazga1982@o2.pl
monika71063 - Sob 13 Lis, 2010 18:14

ok poprawilam
a ja tez moge prosic napis na maila? ( monika7106@vp.pl)
a to nowa kartka:

badiedii - Nie 14 Lis, 2010 12:20

bardzo fajny kotecek Smile
ja napisy drukowałam na papierze czerpanym i wyrywałam w ten sposób powstawały a'la włoski, efekt był bardzo fajny polecam

danfi - Pon 15 Lis, 2010 18:39

monika71063 - fajna karteczka brawo
Ostatnio pracowałam nad tworzeniem nowych wzorów dla moich uczniów, którzy chcą wziąć udział w jednym z ogólnopolskich konkursów na kartkę bożonardzeniową. Jednym z warunków jest ten, by praca nie była wcześniej publikowana. Wiadomo, że 10 - 11 latek nie jest w stanie wymyślić własnego wzoru haftu (starsi mają z tym problem). Wymyśliłam 7 wzorów, z czego 3 wybrałam dla dzieci. Do rozstrzygnięcia konkursu nie bedę ich publikowała - dzieci dostaną kropki i będą musiały same je połączyć (ciekawe jak sobie poradzą). Zostały mi 4 wzory. Oto pierwszy z nich. Kropki z instukcją na Chomiku

iwona150 - Pon 15 Lis, 2010 23:13

ojoj,widzę nowości
piękne karteczki brawo brawo brawo
danfi, Ty to potrafisz zaskakiwać cool cool cool

Anda866 - Wto 16 Lis, 2010 10:48

danfi super kartki brawo A ja sobie taką karteczkę zrobiłam.

iwona150 - Wto 16 Lis, 2010 10:51

Anda866, śliczniutka cool cool cool
kociamama - Wto 16 Lis, 2010 13:26

Moje ostatnie wytwory:

na zamówienie - na rocznicę ślubu (nieokrągłą)

chyba dopadła mnie tzw. niemoc twórcza, bo świąteczne powstały dopiero dwie
,

choinka jest wyszywana na złotym papierze, ale zdjęcie robione telefonem więc kolor wyszedł taki sobie noo

ABA - Wto 16 Lis, 2010 17:04

Kociamama śliczniutkie wyszły te karteczki. Takie dopieszczone. Zastanawiałam sie jak inaczej wyhaftowac tę Maryję z dzieciątkiem, Zrobiłas to SUPER!
brawo brawo brawo cmoknięcie kwiatek dla ciebie

danfi - Wto 16 Lis, 2010 21:15

Anda866, kociamama - wielkie brawa brawo brawo
iwona150, Anda866 - dziękuję cmoknięcie
Oto moja ostatnia praca. Kropki z opisem na Chomiku":

elci_a - Wto 16 Lis, 2010 21:43

danfi. Przy każdej kolejnej Twojej pracy coraz bardziej dech mi zapiera
Jesteś bardzo pomysłowa w tworzeniu nowych wzorów
Są piękne brawo brawo brawo brawo

wernatka - Śro 17 Lis, 2010 08:19

monika71063, bardzo ładne karteczki cool

danfi, piekne prace brawo