ozdoby świateczne - ANIOŁKI -czyli chwalimy się :)
nula - Sob 16 Lip, 2011 08:56
halinaewa49,
głowę wypycha się w trakcie roboty i krochmali już wypchaną.
Natomiast nigdy nie robiłam aniołka z bufiastymi rękawkami, więc nie wiem jak dziewczyny to krochmalą...
musisz poszperać w tym temacie, albo w tutaj http://maranciaki.pl/foru...p=396190#396190
coś mi się kojarzy, że gdzieś była mowa o wypychaniu woreczkami foliowymi (ale głowy nie dam )
nula - Sob 16 Lip, 2011 10:36
Trochę się pobawiłam i uzupełniłam nasze albumy na picasie
Dodałam zeszłoroczne aniołki do albumu 2010 i założyłam nowy z tegorocznymi aniołkami
Tu kopiuję to co napisałam kiedyś dla nowych użytkowniczek forum
"I tu informacja dla osób, które dołączyły do nas w tym roku - bo może nie wszystkie doczytały i nie wiedzą o co chodzi z tym albumem.
Otóż mamy na picasie taki album w którym umieszczam na bieżąco (no, w miarę )
zdjęcia aniołków zrobionych przez nasze forumki.
Album jest publiczny i cieszy się sporym powodzeniem w sieci - sporo osób z całego świata podziwia Wasze prace
Jeżeli któraś z Was nie życzy sobie, żeby jej prace tam się znalazły to proszę o wiadomość.
Ponieważ do tej pory nikt takiej prośby nie zgłosił, to wrzucam tam wszystkie fotki, które pojawiają się w tym wątku. "
Dla zainteresowanych podaję jeszcze raz linka
https://picasaweb.google.com/szrobotek
ostatek7 - Sob 16 Lip, 2011 17:19
| nula napisał/a: | | halinaewa49, /.../ nigdy nie robiłam aniołka z bufiastymi rękawkami, więc nie wiem jak dziewczyny to krochmalą... /.../ coś mi się kojarzy, że gdzieś była mowa o wypychaniu woreczkami foliowymi (ale głowy nie dam) |
Robię 'bufiaki'; z podwójnymi bufami też. Przed krochmaleniem wypycham bufy paskami, jeden pod drugim (łatwiej je wyjąć) z cienkich torebek foliowych i kształuję wg gustu. Folie wyciągam przed całkowitym wysuszeniem (już sztywne, a jeszcze wilgotne). Bufka zachowuje kształt, a jeśli coś się pokitwasi można poprawić. Na całkowite wyschnięcie folii trzeba czekać kilka dni, a i problem z wyjęciem 'skorupy' większy.
Pozdrawiam.
jola2243 - Sob 16 Lip, 2011 21:48
| joana napisał/a: | jola2243, Masz jeszcze czas na inne robótki?
Jestem pełna podziwu dla Twojej inwencji. Urocze aniły |
Kochana, obecnie tylko aniołki na tapecie mam, czasem jak mi się znudzą troszkę robię decoupage na szkle, ale głównie szydełko ostatnio.
Nula dzięki za podanie linka do albumu na picassie, jakoś mi umknął, a mnóstwo inspiracji tam jest
Apak - Nie 17 Lip, 2011 19:32
| jola2243 napisał/a: | Dziękuję bardzo za wszystkie miłe słowa.
Joana te anioły robiłam ok 5 tygodni, mam tak po prostu, że jak mnie coś wciągnie to poświęcam temu każdą wolną chwilę i tak się rozmnożyły same jakoś sama nie wiem kiedy, najgorsze jest to że choroba aniołkowa nie minęła  |
NAJGORSZE? NAJLEPSZE chyba, toż to całe szczęście, że nadal masz natchnienie na takie śliczności
M. - Nie 17 Lip, 2011 19:42
| jola2243 napisał/a: |
Kochana, obecnie tylko aniołki na tapecie mam, czasem jak mi się znudzą troszkę robię ...
|
mnie anioły trzymały z dwa lata , ale co do ilości... to nie dorównuję Tobie )
| nula napisał/a: | Trochę się pobawiłam i uzupełniłam nasze albumy na picasie
Dodałam zeszłoroczne aniołki do albumu 2010 i założyłam nowy z tegorocznymi aniołkami
Tu kopiuję to co napisałam kiedyś dla nowych użytkowniczek forum
"I tu informacja dla osób, które dołączyły do nas w tym roku - bo może nie wszystkie doczytały i nie wiedzą o co chodzi z tym albumem.
Otóż mamy na picasie taki album w którym umieszczam na bieżąco (no, w miarę )
zdjęcia aniołków zrobionych przez nasze forumki.
Album jest publiczny i cieszy się sporym powodzeniem w sieci - sporo osób z całego świata podziwia Wasze prace
Jeżeli któraś z Was nie życzy sobie, żeby jej prace tam się znalazły to proszę o wiadomość.
Ponieważ do tej pory nikt takiej prośby nie zgłosił, to wrzucam tam wszystkie fotki, które pojawiają się w tym wątku. "
Dla zainteresowanych podaję jeszcze raz linka
https://picasaweb.google.com/szrobotek |
Nula jak dla mnie to zaszczyt mieć tam swojego anioła
a stare janiołki można dodać ? sprzed "maranty" ???
nula - Nie 17 Lip, 2011 19:48
| M. napisał/a: | | a stare janiołki co by tu... można dodać ? sprzed "maranty" ??? |
Jeżeli tylko są Twoim dziełem to jak najbardziej !!!
Wrzuć zdjęcia tutaj a ja już je umieszczę gdzie trzeba
M. - Nie 17 Lip, 2011 19:58
nula, moje jak najbardziej, wzory niektóre całkiem autorskie
M. - Nie 17 Lip, 2011 20:04
jak któraś fotka za mała... pomiń, bo stare fotki, a juz nie mam tych aniołów...
Pysiatom - Nie 17 Lip, 2011 20:05
M. piękne anioły.
nula - Nie 17 Lip, 2011 20:09
| M. napisał/a: | | moje jak najbardziej, |
i w dodatku wszystkie śliczne !!!
Jak tylko złapię wolną chwilkę do zaraz je dodam do albumu
M. - Nie 17 Lip, 2011 20:19
moja przygoda z szydełkiem, zaczęła się własnie od aniołów... koleżanka w pracy pokazała podarek jaki otrzymała... to był anioł, ten najprostszy taki jak na tej poniższej fotce:
schemat:
https://picasaweb.google.com/Malinka505/SchematSzydeKoAnio#5367911900021286354
wzorowałam się na gotowym wyrobie, pierwsze moje anioły były z włóczki usztywniane na cukier
po kilku miesiącach spotkałam ten wzór... i mnóstwo innych...
ale nie umiałam czytać schematów, stąd moje "wzory" są inne
https://picasaweb.google.com/Malinka505/MojeAnioY
jola2243 - Nie 17 Lip, 2011 20:19
M. cudne anioły
borutka63 - Nie 17 Lip, 2011 23:00
cudeńka
M. - Nie 17 Lip, 2011 23:06
musiałam usunąć jedna fotkę ) ten najmniejszy biały aniołek, nie jest przeze mnie wykonany,
dostałam go w prezencie, a różowy i niebieski... z poczatków mojego aniołowa
nula - Pon 18 Lip, 2011 08:02
M., fotki już są w albumie
to ostatnie zdjęcie po prostu obcięłam od dołu - bo różowy i niebieski aniołek też zasługują , żeby się tam znaleźć
Pysiatom - Pon 18 Lip, 2011 10:29
M. śliczne aniołki.
M. - Pon 18 Lip, 2011 17:10
nula,
ten na czerwonym tle to znaleziony w sieci ) nie jest mój
usuń proszę , na PW podałam od razu z linkiem prośbę i jeszcze 2 powtórzyłam fotki...
jadzia59o - Pon 18 Lip, 2011 17:11
PIĘKNE
ewa6940 - Czw 21 Lip, 2011 08:40
halinaewa49 - Pon 25 Lip, 2011 16:35
Witam Podpowie mi może któraś robótkowiczka gdzie znajdę robótkowy słownik angielsko polski na szydełko? :
Grażyna - Pon 25 Lip, 2011 20:31
Na pierwszej stronie dziłu "szydełko" w temacie http://maranciaki.pl/foru...?t=4297&start=0
jola2243 - Śro 17 Sie, 2011 06:52
Moje ostatnie tworki
Grażyna - Śro 17 Sie, 2011 11:53
wow świetna kolekcja
M. - Śro 17 Sie, 2011 17:15
jola2243, cudne
|
|
|