To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

ozdoby świateczne - ANIOŁKI -czyli chwalimy się :)

nula - Sob 16 Lip, 2011 08:56

halinaewa49,
głowę wypycha się w trakcie roboty i krochmali już wypchaną.
Natomiast nigdy nie robiłam aniołka z bufiastymi rękawkami, więc nie wiem jak dziewczyny to krochmalą...
musisz poszperać w tym temacie, albo w tutaj http://maranciaki.pl/foru...p=396190#396190
coś mi się kojarzy, że gdzieś była mowa o wypychaniu woreczkami foliowymi hmm (ale głowy nie dam wesoło mi )

nula - Sob 16 Lip, 2011 10:36

Trochę się pobawiłam i uzupełniłam nasze albumy na picasie wesoło mi
Dodałam zeszłoroczne aniołki do albumu 2010 i założyłam nowy z tegorocznymi aniołkami wesoło mi

Tu kopiuję to co napisałam kiedyś dla nowych użytkowniczek forum cmoknięcie

"I tu informacja dla osób, które dołączyły do nas w tym roku - bo może nie wszystkie doczytały i nie wiedzą o co chodzi z tym albumem.
Otóż mamy na picasie taki album w którym umieszczam na bieżąco (no, w miarę jęzorek )
zdjęcia aniołków zrobionych przez nasze forumki.
Album jest publiczny i cieszy się sporym powodzeniem w sieci - sporo osób z całego świata podziwia Wasze prace cool
Jeżeli któraś z Was nie życzy sobie, żeby jej prace tam się znalazły to proszę o wiadomość.
Ponieważ do tej pory nikt takiej prośby nie zgłosił, to wrzucam tam wszystkie fotki, które pojawiają się w tym wątku. "

Dla zainteresowanych podaję jeszcze raz linka
https://picasaweb.google.com/szrobotek

ostatek7 - Sob 16 Lip, 2011 17:19

nula napisał/a:
halinaewa49, /.../ nigdy nie robiłam aniołka z bufiastymi rękawkami, więc nie wiem jak dziewczyny to krochmalą... /.../ coś mi się kojarzy, że gdzieś była mowa o wypychaniu woreczkami foliowymi (ale głowy nie dam)

Robię 'bufiaki'; z podwójnymi bufami też. Przed krochmaleniem wypycham bufy paskami, jeden pod drugim (łatwiej je wyjąć) z cienkich torebek foliowych i kształuję wg gustu. Folie wyciągam przed całkowitym wysuszeniem (już sztywne, a jeszcze wilgotne). Bufka zachowuje kształt, a jeśli coś się pokitwasi można poprawić. Na całkowite wyschnięcie folii trzeba czekać kilka dni, a i problem z wyjęciem 'skorupy' większy.

Pozdrawiam.

jola2243 - Sob 16 Lip, 2011 21:48

joana napisał/a:
jola2243, cool brawo Masz jeszcze czas na inne robótki?
Jestem pełna podziwu dla Twojej inwencji. Urocze aniły

Kochana, obecnie tylko aniołki na tapecie mam, czasem jak mi się znudzą troszkę robię decoupage na szkle, ale głównie szydełko ostatnio.
Nula dzięki za podanie linka do albumu na picassie, jakoś mi umknął, a mnóstwo inspiracji tam jest kwiatek dla ciebie

Apak - Nie 17 Lip, 2011 19:32

jola2243 napisał/a:
Dziękuję bardzo za wszystkie miłe słowa.
Joana te anioły robiłam ok 5 tygodni, mam tak po prostu, że jak mnie coś wciągnie to poświęcam temu każdą wolną chwilę i tak się rozmnożyły same jakoś sama nie wiem kiedy, najgorsze jest to że choroba aniołkowa nie minęła sztrikuję

NAJGORSZE? wesoło mi NAJLEPSZE chyba, toż to całe szczęście, że nadal masz natchnienie na takie śliczności cool

M. - Nie 17 Lip, 2011 19:42

jola2243 napisał/a:

Kochana, obecnie tylko aniołki na tapecie mam, czasem jak mi się znudzą troszkę robię ...

mnie anioły trzymały z dwa lata , ale co do ilości... to nie dorównuję Tobie Smile) uklon brawo uklon
nula napisał/a:
Trochę się pobawiłam i uzupełniłam nasze albumy na picasie wesoło mi
Dodałam zeszłoroczne aniołki do albumu 2010 i założyłam nowy z tegorocznymi aniołkami wesoło mi

Tu kopiuję to co napisałam kiedyś dla nowych użytkowniczek forum cmoknięcie

"I tu informacja dla osób, które dołączyły do nas w tym roku - bo może nie wszystkie doczytały i nie wiedzą o co chodzi z tym albumem.
Otóż mamy na picasie taki album w którym umieszczam na bieżąco (no, w miarę jęzorek )
zdjęcia aniołków zrobionych przez nasze forumki.
Album jest publiczny i cieszy się sporym powodzeniem w sieci - sporo osób z całego świata podziwia Wasze prace cool
Jeżeli któraś z Was nie życzy sobie, żeby jej prace tam się znalazły to proszę o wiadomość.
Ponieważ do tej pory nikt takiej prośby nie zgłosił, to wrzucam tam wszystkie fotki, które pojawiają się w tym wątku. "

Dla zainteresowanych podaję jeszcze raz linka
https://picasaweb.google.com/szrobotek

Nula love love love jak dla mnie to zaszczyt mieć tam swojego anioła Smile
a stare janiołki co by tu... można dodać ? sprzed "maranty" ???

nula - Nie 17 Lip, 2011 19:48

M. napisał/a:
a stare janiołki co by tu... można dodać ? sprzed "maranty" ???

Jeżeli tylko są Twoim dziełem to jak najbardziej !!!
Wrzuć zdjęcia tutaj a ja już je umieszczę gdzie trzeba wesoło mi

M. - Nie 17 Lip, 2011 19:58

nula, cmoknięcie love love moje jak najbardziej, wzory niektóre całkiem autorskie hurrraaa

M. - Nie 17 Lip, 2011 20:04

jak któraś fotka za mała... pomiń, bo stare fotki, a juz nie mam tych aniołów...

Pysiatom - Nie 17 Lip, 2011 20:05

M. piękne anioły. brawo brawo brawo
nula - Nie 17 Lip, 2011 20:09

M. napisał/a:
moje jak najbardziej,

i w dodatku wszystkie śliczne !!! brawo brawo brawo
Jak tylko złapię wolną chwilkę do zaraz je dodam do albumu wesoło mi

M. - Nie 17 Lip, 2011 20:19

moja przygoda z szydełkiem, zaczęła się własnie od aniołów... koleżanka w pracy pokazała podarek jaki otrzymała... to był anioł, ten najprostszy Smile taki jak na tej poniższej fotce:

schemat:
https://picasaweb.google.com/Malinka505/SchematSzydeKoAnio#5367911900021286354

wzorowałam się na gotowym wyrobie, pierwsze moje anioły były z włóczki Smile usztywniane na cukier Smile
po kilku miesiącach spotkałam ten wzór... i mnóstwo innych...
ale nie umiałam czytać schematów, stąd moje "wzory" są inne zebalek

https://picasaweb.google.com/Malinka505/MojeAnioY

jola2243 - Nie 17 Lip, 2011 20:19

M. cudne anioły
borutka63 - Nie 17 Lip, 2011 23:00

cudeńka radocha radocha radocha
M. - Nie 17 Lip, 2011 23:06

cmoknięcie love

musiałam usunąć jedna fotkę Smile) ten najmniejszy biały aniołek, nie jest przeze mnie wykonany,
dostałam go w prezencie, a różowy i niebieski... z poczatków mojego aniołowa

nula - Pon 18 Lip, 2011 08:02

M., fotki już są w albumie wesoło mi
to ostatnie zdjęcie po prostu obcięłam od dołu - bo różowy i niebieski aniołek też zasługują , żeby się tam znaleźć cool

Pysiatom - Pon 18 Lip, 2011 10:29

M. śliczne aniołki. brawo brawo brawo
M. - Pon 18 Lip, 2011 17:10

nula, cmoknięcie
ten na czerwonym tle to znaleziony w sieci Smile) nie jest mój Smile
usuń proszę uklon , na PW podałam od razu z linkiem prośbę cmoknięcie i jeszcze 2 powtórzyłam fotki...

jadzia59o - Pon 18 Lip, 2011 17:11

PIĘKNE

brawo brawo brawo brawo

ewa6940 - Czw 21 Lip, 2011 08:40

brawo brawo brawo brawo
halinaewa49 - Pon 25 Lip, 2011 16:35

Witam cmoknięcie Podpowie mi może któraś robótkowiczka gdzie znajdę robótkowy słownik angielsko polski na szydełko? : uklon uklon uklon
Grażyna - Pon 25 Lip, 2011 20:31

Na pierwszej stronie dziłu "szydełko" w temacie http://maranciaki.pl/foru...?t=4297&start=0
jola2243 - Śro 17 Sie, 2011 06:52

Moje ostatnie tworki

Grażyna - Śro 17 Sie, 2011 11:53

wow cool świetna kolekcja
M. - Śro 17 Sie, 2011 17:15

jola2243, cudne cool brawo