Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
Grazka15 - Czw 07 Paź, 2010 20:42
Dzisiaj znowu moje małe kółko hafciarskie robiło kartki na święta.a oto efekty.Jeszcze niedokończone, ale zarysy już widać.
danfi - Czw 07 Paź, 2010 20:50
Jo.sta - fajne karteczki . Cieszę się, że moje wzory na coś się przydały
Seba95 - fajny pomysł na samodzielne robienie katki - bazy . Twoje zaproszenia komunijne też mi się bardzo podobają (widzę, że odwiedziłeś mojego chomika - cieszę sie, że i Tobie spodobały się moje wzorki).
wernatka - Czw 07 Paź, 2010 21:07
Seba95, piękne zaproszenia zrobiłeś
Jo.sta, wyszywanki matematyczne pięknie Ci wyszły, karteczki bożonarodzeniwe również bardzo ładne
Grazka15, bardzo dobrze sobie radząTwoi podopieczni, karteczki pierwsza klasa
elci_a - Czw 07 Paź, 2010 23:54
Ja zaczęłam od kartki z okazji narodzin malucha, i tak stworzyłam kilka pod rząd dla znajomych, wdziera się tu jakaś monotonia, ale cóż . Ten wzór wózka tak przypadł mi do gustu, ale to chyba widać
Bozenka7 - Pią 08 Paź, 2010 07:42
elci_a, super
ABA - Pon 11 Paź, 2010 16:51
Ogrom tyle pięknych prac wprawiła mnie w osłupienie. Kiedy Wy zdążacie tyle kartek robic? Ja wciąż łapię czas, i niestety ciągle mi ucieka. Już wiem dokąd ..... do Was
Odpowiadam - Wernatko ja nigdy nie byłam na chomiku Sylci. Nawet nie umiem jej poszukac. To jakiś zbieg okoliczności, że ten ptak wyhaftowany jest podobny do jej ptaka. Chętnie zajrzałabym na Jej chomika. Tylko jak go poszukac? Może ma coś jeszcze ciekawego? Dzisiaj prezentuje swoje nowe obrazy. Byłabym bardzo zdziwiona jesli ktoś takie gdzieś znalazł u innej. Być może ze juz zdążył skopiować z Talencika - forum?
Ta ostatnia to kartka na slub kuzynki.
wernatka - Pon 11 Paź, 2010 18:17
elci_a,
ABA, obrazy przecudne , nikt nie robi takich obrazów jak Ty i nie sposób ich nie rozpoznać, czy pomylić
Troszkę namieszałam. Ja tylko widziałam u Sylci obrazek (we wzorach do opracowania), podobny do tego, który mógł Ci posłużyć jako inspiracja, nie gotową pracę, czy wzór. Obrazek był zapewne z internetu
A chomik Sylci znajdziesz tutaj http://chomikuj.pl/sylcia4
Bozenka7 - Pon 11 Paź, 2010 18:17
ABA, jakie piękne
Jo.sta - Pon 11 Paź, 2010 19:15
elci_a - tak urocza karteczka szybko się nie znudzi,
ABA - przecudne obrazy!
Seba95 - jestem pod wrażeniem urody, różnorodności, a przede wszystkim ilości Twoich prac!
P.S. Dziękuję za miłe słowa!
danfi - Pon 11 Paź, 2010 20:33
elci_a - śliczna kartka
ABA - nawet nie wiesz jak stęskniłam się za Twoimi pracami - jesteś prawdziwą mistrzynią . Dziękuję za wpis na Chomiku - choinka jest przeróbką choinki, której zdjęcie zalazłam w internecie (dorobiłam kilka elementów, żeby ją wyprostować i zrobić "pełniejszą" - taka kosmetyka)
ABA - Pon 11 Paź, 2010 22:08
Danfi to ja Ciebie podziwiam za te śliczne hafty aniołeczków. Tak misternie wyhaftowane. Widać po tym rękę mistrzyni. Odgapić to większość umie, ale coś od siebie dodać, by nasza praca była ładniejsza to już niektórzy tylko to potrafią.
Tę choinkę na pewno wykorzystam do swoich miejscowych karteczek.
WERNATKO udało mi sie wejść na chomika Sylci. Odnalazłam tego ptaka. Ja go znalazłam w tatuażach i przerobiłam na haft matematyczny. Nawet u niej znalazłam swego aniołka,
Rzeczywiście ma tamkopalnię pomysłow. Na pewno niektóre przerobię.
Dzięki
elci_a - Pon 11 Paź, 2010 23:59
ABA Tworzysz arcydzieła.
Bardzo podoba mi się ta srebrna nitka, której używasz. nie udało mi się takiej znaleźć.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
bjanna - Wto 12 Paź, 2010 07:40
ABA, jak zwykle precyzyjne wykonanie
Anda866 - Wto 12 Paź, 2010 13:53
Trochę mnie tu nie było bo zajmowały mnie inne techniki jak również zrobiłam kilka bukietów z liści i nie było czasu na haft matematyczny.Ale udało mi się jednak wyszyć kolejną kartkę
Seba95 - Pią 15 Paź, 2010 19:07
A oto moja praca dla rodziców z okazji ich rocznicy ślubu
wernatka - Pią 15 Paź, 2010 22:01
Anda866
Seba95, piękna praca
Grazka15 - Sob 16 Paź, 2010 17:59
A to moje Aniołki według wzorów Danfi.
krystyn47 - Sob 16 Paź, 2010 18:19
ABA - Ty jak zwykle zadziwiasz
Seba - pięknie to skomponowałaś
danfi - Sob 16 Paź, 2010 19:49
Seba95 - ciekawa kartka - myślę, że rodzice bardzo się z niej ucieszyli
Anda866 - ciekawa karteczka
Grazka15 - świetnie sobie poradziłaś - kartki wyszły pięknie
A oto moje 2 nowe kartki - jedna z nich powstała na podstawie dostępnego wzoru, do drugiej sama wydziurkowałam kropki - inspiracją była kolorowanka
kropki do tej kartki zajdziecie na moim chomiku:
Pollka - Nie 17 Paź, 2010 18:51
danfi, Grazka15, Seba95, Anda866, ABA, elci_a, i inii - cudowne karteczki pokazujecie!! trzymajcie tak dalej!!
Ja już dawno nic nie wyszywałam, ale ostatnio, korzystając z coraz dłuższych wieczorów, przypomniałam sobie, jakie przyjemne i odprężające jest haftownie
udało mi się zrobić trzy karteczki, nie mogę ich niestety pokazać na forum, bo wyskakuje mi komunikat, że przekroczyłam limit załączników nic nie kumam
chętnych zapraszam do mojego albumu na Picasie, jedna karteczka z okazji narodzin maleństwa jest w folderze "różne" i dwie karteczki świąteczne znajdziecie w folderze "Boże Narodzenie 2010"
link do albumu w podpisie
wernatka - Nie 17 Paź, 2010 19:36
Grazka15, bardzo ładne karteczki
danfi, kwiatki też pięknie Ci wychodzą
Pollka,przepiękne kartki.
Czym zabarwiałaś brzegi kartki z bombką, tuszem?
Anda866 - Nie 17 Paź, 2010 19:40
Danfi łał kartki cudne Ja też czasem odrysowuje od czegoś wzorek.Ale ja to dopiero raczkuję w hafcie matematycznym.Pollka oglądałam Twoje kartki jest na co popatrzeć
Pollka - Nie 17 Paź, 2010 21:06
wernatka, Anda866, dziękuję za komentarze:) zrobiłam dziś jeszcze jedną karteczkę świąteczną, dorzuciłam ją do albumu.
wernatka, tak, brzegi karteczki "pobrudziłam" tuszem
wernatka - Nie 17 Paź, 2010 21:54
Pollka, dziękuję za odpowiedź
Widziałam wcześniej takie "brudzenie" tuszem w kartkach quillingowych i doczytałam się, że taki efekt uzyskuje się przy pomocy gąbki i tuszu.
Kolejna karteczka równie śliczna jak poprzednie
danfi - Pon 18 Paź, 2010 18:49
Dziewczyny - dziękuję za miłe słowa.
A oto moje najnowsze kartki - kropki i większe zdjęcia na moim Chomiku
|
|
|