To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

danfi - Śro 29 Wrz, 2010 14:17

elza74 , Pollka - dzięki za miłe słowa uklon
A oto 2 nowe prace:

Grazka15 - Śro 29 Wrz, 2010 14:42

danfi, brawo brawo brawo brawo Bo już mi brak słów hurrraaa hurrraaa
wernatka - Śro 29 Wrz, 2010 19:31

Anda866, danfi, brawo brawo brawo
Anda866 - Czw 30 Wrz, 2010 14:59

Ostatnim razem kusiło mnie,żeby spróbować czegoś nowego.Połączyłam dwie techniki origami i haft matematyczny i wyszło mi coś takiego.
danfi - Czw 30 Wrz, 2010 16:06

Grazka15, wernatka - dzięki za miłe słowa cmoknięcie .
Anda866 - wyszło całkiem fajnie. Cieszę sie, że robienie karteczek daje Ci wiele radość (to widać po Twoich pracach) cool cool cool .
Mnie udało się "rozgryść" kilka wzorków gwiazdek. Dzisiaj pierwsze przykłady (większe zdjęcia i kropki na moim Chomiku):

Bozenka7 - Czw 30 Wrz, 2010 16:31

Piękne te Wasze pocztówki:cooool: cool cool
Przypadkowo zajrzałam i nie żałuję.Na pewno takimi uraczę moich bliskich.Chciałam malowane .... Wczytam się w temat(tyle stron) wesoło mi jak co ,poproszę o podpowiedź ,będę wdzięczna cmoknięcie

Jo.sta - Pią 01 Paź, 2010 09:38

Zaraziłyście mnie swoimi pięknymi karteczkami. Podziwaim waszą wyobrażnię i inwencję twórczą. Skorzystałam z kropek udostępnionych danfi (wielkie, wielkie dzięki!! ) i też dziubię karteczki, jak je obfotografuję to pokażę.
danfi

bonnie87 - Pią 01 Paź, 2010 17:17

danfi, Anda866 brawo! brawo brawo brawo
Jo.sta pokazuj, pokazuj cool
A oto co ja w końcu skończyłam i mogę zająć się innymi karteczkami:

całe 79 sztuk wesoło mi

danfi - Pią 01 Paź, 2010 19:18

Bozenka7, Jo.sta - witam w naszym temacie bye bye . Czekam na Wasze prace, tylko pamiętajcie: TO WCIĄGA
Jo.sta - cieszę się, że korzystasz z moich kropek. Dzięki za wpisy na Chomiku
bonnie87 - cóż mogę powiedzieć: powaliłaś mnie na kolana ilością i jakością Twoich kartek (chapeau bas) uklon uklon uklon
Z mojej strony - kolejne gwiazdki (na większe zdjęcia i "kropki" zapraszam do mojego Chomika)

wernatka - Sob 02 Paź, 2010 00:21

Anda866 cool

Bozenka7, Jo.sta, miło Was widzieć w naszym temacie, witajcie cmoknięcie cmoknięcie

bonnie87, aleś namachała tych karteczek, ilość robi wrażenie, Śliczne karteczki uklon uklon brawo brawo brawo

danfi, piękne gwiazdki brawo brawo brawo

bonnie87 - Sob 02 Paź, 2010 06:44

danfi, wernatka dziękuję love ilość jest taka ponieważ są to zaproszenia ślubne dla koleżanki wesoło mi
beacia-24 - Sob 02 Paź, 2010 10:11

danfi, DZIERGASZ PRZEPIĘKNE KARTKI JESTEM POD OGROMNYM WRAŻENIEM.
bonnie87, ILOŚĆ POWALAJĄCA I JAKIE PIĘKNE CI WYSZŁY TE HAFTOWANKI, OGROMNE BRAWA.

Ostatnio popełniłam takie podziękowania. Niestety zdjęcie robione na szybko przed montażem dlatego tylko kilka sztuk każdego rodzaju. Było ich razem 90 sztuk.

A tak prezentowały się z cukieraskami

Nie są może idealne, ale mi się podobały.

Bozenka7 - Sob 02 Paź, 2010 16:36

beacia-24, bonnie87, uklon kwiatek dla ciebie uklon takie ilości.... mdleje
danfi, cmoknięcie ...już mnie wciąga...

Bozenka7 - Sob 02 Paź, 2010 16:36

beacia-24, bonnie87, uklon kwiatek dla ciebie uklon takie ilości.... mdleje
danfi, cmoknięcie ...już mnie wciąga...

danfi - Sob 02 Paź, 2010 18:22

wernatka, bonnie87, beacia-24 - dziękuję za miłe słowa cmoknięcie
beacia-24 - fajne podziękowania, no i ta powalająca ilość - brawo brawo brawo
Bozenka7 - cieszę się, że połknęłaś bakcyla wesoło mi
Dzisiaj z mojej strony kolejne gwiazdki

Bozenka7 - Sob 02 Paź, 2010 18:40

danfi cmoknięcie , ...trenuję na małych kartonikach...gdzie mam szukać wykończenia tylnej strony...gdzieś widziałam,ale tyle stron:(...dopiero raczkuję w tym temacie , a lubię manualne rzeczy tworzyć
Pollka - Sob 02 Paź, 2010 19:23

danfi, cudne gwiazdeczki radocha
beacia-24, gratulacje za piękne podziękowania!! no i za ilość uklon
bonnie87, jestem pod wielkim wrażeniem ilości zaproszeń, są przepiękne brawo brawo
Anda866, super karteczka, pomysłowa cool
Jo.sta, koniecznie pokaż swoje początki wesoło mi
Bozenka7, ja podklejam nitki z tyłu klejem 'magic', szybko schnie i jest przezroczysty po wyschnięciu. Można też taśmą klejącą. Gotowy wyhaftowany kartonik naklejam na kolorową karteczkę przy pomocy taśmy dwustronnie klejącej, wolę ją od kleju, bo nie marszczy papieru.
Mam nadzieję, że pomogłam Laughing

danfi - Sob 02 Paź, 2010 20:03

Bozenka7 - ja zazwyczaj wyszywam na papierze wizytówkowym w kolorze ecru, po zakończeniu wyszywania (końcówki nitek zaklejam kawałkami taśmy do metkownicy w kolorze białym), naklejam do okoła (wzdłuż krawędzi) kawałki taśmy dwustronnej i tak przygotowany kartonik naklejam na właściwą kartę w kolorze białym (papier wizytówkowy) lub kolorową
Bozenka7 - Nie 03 Paź, 2010 01:40

cmoknięcie danfi, Pollka, cmoknięcie
Dzięki piękne...jesteście kochane,wiem,że o nie jedno przyjdzie mi zapytać...dobrze,że jesteście kwiatek dla ciebie

danfi - Nie 03 Paź, 2010 20:28

Dziewczyny, dzisiaj chcę pokazać Wam tradycyjnie gwiazdki i symbole na zaproszenia komunijne. Poprosiła mnie o nie koleżanka, która chce je wykorzystać w zaproszeniach na komunię swojej córki, które sama chce wykonać. W Moich kropkach na Chomiku są "wykropkowane" szablony całych zaproszeń (łącznie z napisem)

Jo.sta - Pon 04 Paź, 2010 11:10

Cudne te Wasze prace! W dodatku w takich ilościach !

P.S. Zajrzyjcie do sklepu LIDL - od dziś są tam materiały do robienia karteczek (puste kartki do zdobienia (z otworami i bez), ozdoby do dekorowania, kolorowe koperty, kolorowe papiery (cienkie, grubsze, z wzorkami, z fakturką). Można ofertę zobaczyć tu (na dole strony)
http://www.lidl.pl/cps/rd...offerdate=13364

danfi - Pon 04 Paź, 2010 19:34

Dziewczyny, jestem po zakupach w Lidlu, dlatego dzisiaj tylko jedna nowa praca (kropki na Chomiku). Chcę też pokazać jak wykorzystałam kateczki z Lidla do oprawienia moich haftów.

elci_a - Pon 04 Paź, 2010 23:20

W końcu udało mi się znaleźć trochę czasu, aby się zarejestrować. Śledzę wasze piękne prace od początku. Jest to moja ulubiona technika, a wszystkie prace prześliczne.
Ja nie mam tak pięknych zbiorów, ale coś tam w wolnej chwili zawsze stworzę.

wernatka - Wto 05 Paź, 2010 08:19

beacia-24, bardzo ładne podziękowania brawo brawo brawo

danfi, prace śliczne jak zawsze brawo brawo brawo

elci_a, witaj na forum, piękne kartki stworzyłaś cmoknięcie cool

Seba95 - Wto 05 Paź, 2010 10:57

Witam
Na początek chciałem pozazdrościć wszystkim panią tak pięknych prac(mam nadzieje że za niedługo też dojdę do takiej wprawy) Widzę że szykujecie się już do świąt, zresztą ja już do jakiegoś czasu też, ale muszę dopiero zrobić zdjęcia prac, więc jak będę miał chwile czasu to je tutaj wrzucę, a na razie pochwalę się moimi kartkami okazjonalnymi