To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - RZUCAMY PALENIE

wiesia_33 - Śro 20 Maj, 2009 00:02

Hej, dziewczyny co tam u WAS ?????? hmm
Jak Wasze nie palenie???? Ja na razie jakoś daję radę hopla hopla hopla

we_st - Śro 20 Maj, 2009 01:23

Dziewczyny, trzymajcie się. Moje rzucanie palenia to długa historia. Paliłam 18 lat. Od 23 lutego 2003 roku nie palę. Nie dlatego, że chciałam przestać. Mój małżonek co prawda mawiał "choć rzucimy", na co zawsze odpowiadałam "najpierw sam rzuć, potem -jak ci się uda-ja przestanę". I co? Po prostu zachorowałam na paskudną odmianę grypy. Mąż na delegacji, córka miała wtedy 13 lat. Przez cztery dni leżałam plackiem w łóżku z wysoką, gorączką. Nie jadłam nic, córka zmuszała mnie tylko do picia herbatki. Oczywiście o fajkach nie było mowy. Piątego dnia grypa zelżała i pierwszy chyba wyzdrowiał mózg, bo wymyśliłam, że jak już cztery dni przeżyłam bez papierocha, to i spróbuję jeszcze jeden i jeszcze jeden itd, itd. Potem wrócił małżonek-wtedy palacz. Wyganiałam go palić na balkon. A przypominam, że był już początek marca. Najciekawsze było to, że wszędzie musiałam mieć paczkę. W kuchni, w torebce, na stole, w łazience. Wiedziałam, że mogę, ale nie chcę.
Kiedyś wydawało mi się, że jak jestem zdenerwowana, to papieros uspokaja. G...o (za przeproszeniem) prawda. Po dłuższej przerwie między dymkami palacz robi się nerwowy.
Teraz jestem dużo spokojniejsza, wyostrzył mi się zmysł powonienia i smaku, poprawiła się cera i nie mam porannego kaszlu. Zadyszka jednak została, bo niestety przytyłam 17kg. Ale nie żałuję. Ponoć wyglądam teraz "jak kobieta" tak mówi moja mama, która pali jak długo pamiętam i straciła przez to nogę. Ma miażdżycę.
Wracając do mojego małżonka, to nie pali tylko dwa miesiące krócej ode mnie.
nie palę już 6 lat, 2 miesiące i 27 dni

Trzymam za was kciuki cool i nie wżcie się wrócić do nałogu nie wolno Będę na bieżąco sprawdzać kazanie koniec

anna.pluta1 - Śro 20 Maj, 2009 07:57

nie palę "Choć wszystko się wali to Ania nie pali" wspierajmy się wzajemnie cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool myślę, że gdybym teraz jeszcze paliła to sporo więcej musiałabym teraz palić.stres...,czasem zabicie czasu...,a tak jem i już jestem coraz grubsza ,ciuszki za to muszę mieć nowe mam nadzieję że wrócę do" siebie" się kręci wesoło mi
wiesia_33 - Śro 20 Maj, 2009 21:29

we_st podziwiam Twoją determinację i gratuluję sukcesu brawo brawo brawo
anna.pluta1 walcz dalej cool cool cool cool ja też walczę hopla
Trzymam kciuki cool cool cool cool

anna.pluta1 - Czw 21 Maj, 2009 15:36

bye bye trzymajcie się dzięki za otuchę.szydełko zarazie w kącie.
wiesia_33 - Czw 21 Maj, 2009 21:04

anna.pluta1 cool cool cool cmoknięcie
wiesia_33 - Nie 24 Maj, 2009 23:09

Minęło mi właśnie 4 miesiące jak nie palę hopla hopla hopla hopla hopla
Jak tam u Was dziewczyny z paleniem ?????? hmm cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

anna.pluta1 - Czw 28 Maj, 2009 01:16

gratulacje cmok cmok hopla a ja cię ścigam. Nie wiem dla czego nie dostałam powiadomionka o twoim wpisie.
wiesia_33 - Czw 28 Maj, 2009 14:35

anna.pluta1 ścigaj mnie dalej wesoło mi trzymam kciuki za Ciebie cool cool cool cool cool cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
anna.pluta1 - Sob 06 Cze, 2009 22:35

co tak cicho?????......................... cool trzymam się i wy się trzymajcie!!!!!!! bye bye bye bye bye
wiesia_33 - Nie 07 Cze, 2009 21:33

anna.pluta1 i ja się trzymam hopla hopla hopla hopla cool bye
anna.pluta1 - Pon 08 Cze, 2009 23:57

bye bye bye
wiesia_33 - Wto 09 Cze, 2009 21:17

anna.pluta1 wygląda na to,że zostałyśmy tylko dwie na "Polu walki" z papierosami hmm zebalek
Trzymam kciuki cool cool cool cool

anna.pluta1 - Wto 09 Cze, 2009 21:40

coraz częściej myślę ze bym sobie zapaliła, ale zajmuję się czymś innym staram się nie myśleć, bye ale nawet szydełko mnie drażni miałam zamówienie na drobniutkie kwiatki i myślałam że coś mnie trafi jak je robiłam. bye bye pozdrawiam trzymajmy się .
wiesia_33 - Śro 10 Cze, 2009 12:29

anna.pluta1 dasz radę kazanie już tyle nie palisz i szkoda by było zaprzepaścić to jednym papierosem,który tak właściwie nic nam nie daje prócz tego że śmierdzimy puknąć się
Ja też czasami mam chęć zapalić, ale trzymam się i za Ciebie trzymam kciuki cool cool cool cool cool cool

we_st - Śro 10 Cze, 2009 12:40

Dziewczyny, muszę Wam się przyznać, że choć minęło już sześć lat z hakiem też nachodzą mnie pokusy. Ostatnio gościłam przyjaciół. Klaudia pali jak smok. Oczywiście w domu panuje całkowity zakaz palenia, ale korzystając z pięknej pogody, czas spędziliśmy w ogrodzie. Oj kusiło wściekły Zwłaszcza, że miała Westy Ice, którymi lubiłam "odświeżyć" płuca. Uważajcie, bo z pokusą trzeba cały czas walczyć. Jestem z Wami cmoknięcie
wiesia_33 - Śro 10 Cze, 2009 13:05

we_st dziękuję za wsparcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
I gratuluję Tobie 6-ciu pachnących lat kwiatek dla ciebie bye

wiesia_33 - Pon 15 Cze, 2009 22:48

anna.pluta1 jeszcze 4 dni i masz 100-kę hopla hopla hopla hopla cool cool cool cool cool cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
anna.pluta1 - Sob 20 Cze, 2009 20:12

hej dzięki już 101 cmok
we_st - Sob 20 Cze, 2009 20:28

no to zaczęłaś drugą setkę radocha radocha
wiesia_33 - Nie 21 Cze, 2009 12:14

anna.pluta1 gratuluję setki!!!!!! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie I trzymam kciuki za kolejną cool cool cool cool cool
anna.pluta1 - Nie 21 Cze, 2009 14:41

Wiesia ty o 50 więcej zawsze cię będę ścigać cool cool
wiesia_33 - Nie 21 Cze, 2009 14:43

anna.pluta1 wesoło mi cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie jesteś WIELKA cool cool cool
anna.pluta1 - Nie 21 Cze, 2009 15:16

Ty o połowę większa cool cool radocha
wiesia_33 - Śro 24 Cze, 2009 23:30

Dzisiaj minęło mi 5 miesięcy!!!!!! hopla hopla hopla hopla hopla hopla
bye bye bye