To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Dziunia

beniaka - Nie 19 Lis, 2006 14:20

Dziunia, FAJNE TE KOLCZYKI brawo cool
Halkuk - Nie 19 Lis, 2006 17:08

Śliczne kolczyki cool brawo radocha
Dziunia - Śro 22 Lis, 2006 13:46

Spaprałam sweter. Kazali do w opisie uprasować. Jak uprasowałam to się zrobiła obwisła szmata. Co z tym zrobić? Czy namoczenie coś pomoże czy od razu lepiej spruć? Da się jakoś odzyskać włóczkę czy już przepadło? Poradźcie mądre głowy... placzek placzek placzek
alienor - Śro 22 Lis, 2006 14:08

Dziunia ja pozwalam sobie na przeprasowanie wyrobów jeżeli są one z bawełny lub wełny , sztuczności w żadnym wypadlu bo robi się to co u ciebie , ale najpierw próbowałabym to przeprać w letniej wodzie, może odzyska kształty a dopiero potem pruć.
beniaka - Śro 22 Lis, 2006 14:27

Dziuniu spróbuj przeprać, ale chyba już swterek nie odzyska dawnych ksztaltów.
Ja jak prasuję dzianinę, to staram się zaczynać od min. temp., potem w razie konieczności zwiększam, a romię tak dlatego,że też spotkało mnie kilka takich nieprzyjemnych niespodzianek.

ewcia - Śro 22 Lis, 2006 22:19

śliczne prace wszytstkie cool brawo cool brawo
Dziunia - Śro 22 Lis, 2006 22:28

beniaka napisał/a:
Dziuniu spróbuj przeprać, ale chyba już swterek nie odzyska dawnych ksztaltów.

Spryskałam wodą te sflaczałe części. Wgniotłam te wodę w dzianinę, ułożyłam do wyschnięcia. Jak na razie wygląda duuuużo lepiej niż po kontakcie z żelazkiem. Jutro się okaże co z tego będzie.

Grochu - Czw 23 Lis, 2006 09:31

Właśnie obejrzłam Twoje prace. Są świetne! cool
Mam nadzieję że sweterek wróci do normy. Kiedyś wpadłam na genialny pomysł wypłukania swetra w pralce. Po skończonym cyklu wyjęłam coś, co ledwie zakrywało biust. puknąć się

Dziunia - Czw 23 Lis, 2006 12:25

Do sweterka nawet nie chce mi się zaglądać... przepraszam
Ale czasu nie marnuję...

do malinowych kostek "robi się" naszyjnik Smile

Dziunia - Czw 23 Lis, 2006 13:56

Sweter nie odzyskał dawnej świetności. Ale to już nie ma znaczenia, bo okazało sie że jest bardzo niewygodny w noszeniu... Nie podszedł mi... Z czystym sumieniem i bez żalu będziemy z dziewczynkami pruć.

Violetta21 - Pią 24 Lis, 2006 08:34
Temat postu: Prace Dziuni
Dziunia kolczyki fajowe cool cool a sweterek wygląda ok szkoda cool że idzie pod młotek cmok a ja wczoraj po raz szósty zaczęłam spódnicę musiałam spruć wściekły bo mi się ananasy zbyt przesunęły .... ale jak mówią co Cię nie zabije to wzmocni więc dziergam dalej bye
Anusiaczek - Pią 24 Lis, 2006 09:03

Kolczyki super! cool Sweterek też mi się podoba, szkoda, że do prucia. A co to za włóczka? Kolorki fajne.
barbara 1 - Pią 24 Lis, 2006 09:19

Qurcze Dziunia tyle pracy włożyłaś w ten sweterek hahahihi I taki śliczny wyszedł.Z tej samej włóczki robiłam kiedyś Maciusiowi sweterek i rzeczywiscie na metce pisało,że nie wolno prasować,a też o mały figiel po zrobieniu chciałam go przeprasować żeby był taki ładny mięciutki dla dzieciaka.Ciekawa jestem jak sprujesz,i zaczniesz cos nowego,jak to będzie wyglądać?
Za to kolczyki zrobiłaś rewelacyjne brawo

teris - Pią 24 Lis, 2006 09:33

Dziunia szkoda bo fajny ten sweterek
maranta - Pią 24 Lis, 2006 10:20

Dziunia, kolczyki piękne cool cool cool
a sweterka szkoda Sad

Dziunia - Pią 24 Lis, 2006 13:28

Tak wygląda oryginał :

jeszcze go nie spułam, jeszcze się zastanawiam Wink

Krakowianka - Pią 24 Lis, 2006 16:18

Dziunia! może faktycznie szkoda go pruć ?! może tylko poprawić coś pod pachą jak nie lezy chociąz ja też nie lubię poprawek nie wolno
biżuteria napewno nie wymaga poprawek jest śliczna szkoda że nie mam przebitych uszu rotfl rotfl rotfl

Halkuk - Pią 24 Lis, 2006 18:44

Dziunia śliczne prace cool brawo radocha A sweterka szkoda , wyglada SUPER
moslamawe - Pią 24 Lis, 2006 21:34

dzunia nie pruj załóż go pochodz jeden dzień i dopiero wtedy zdecyduj
słoneczko - Pią 24 Lis, 2006 22:11

szkoda pruć... naprawdę, bo ładnie wygląda - przynajmiej na fotce cool

a tak apropo.... można prosić schemacik Smile bo zdiątko widzę, ale schemaciku nie...

dziękuję i pozdrawiam SmileSmileSmile bye

Dziunia - Sob 25 Lis, 2006 10:49

W wątku z gazetkami jest podany link do ściągniecia Swetrów 11/2006 Tam jest opis do tego swetra Smile
słoneczko - Sob 25 Lis, 2006 11:12

Dziękuję ŚLICZNIE !!! uklon uklon uklon
sylwia12 - Sob 25 Lis, 2006 12:24

Dziuniu nieźle się napracowałaś,aż szkoda go spruć.
Dziunia - Pon 27 Lis, 2006 14:12

Zakopianka bardzo Wam dziękuje. Uratowałyście jej życie. Macha do Was radośnie Smile idę na imprezę
A swoją drogą ten sweterek bardzo miło i szybko sie robi. Idealny dla początkujących. Tylko NIE PRASOWAĆ proszę Wink

alienor - Pon 27 Lis, 2006 14:25

Sweterek jest piekny , dobrze , że ocalał hopla