To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara 1 - 2007 rok

barbara 1 - Wto 20 Mar, 2007 11:48

Bardzo,bardzo wszystkim dziękuje cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Schemacik elementu spódniczki

barbara 1 - Wto 20 Mar, 2007 19:05

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
alienor co do zasłon,czy też lambrekinów trzeba mieć dużo cierpliwosci(mi już jej brakowało),męczyłam się strasznie wściekły wściekły wściekły i szyłam dwa bite tygodnie wściekły wściekły wściekły A czy trudne w uszyciu,trudno mi powiedzieć.
Wiatraczkowa bluzka będzie inna niz ta z małej diany,nie podobają mi sie te rekawy w orginale,góra też będzie inna.Środek wiatraczka też mam zmieniony,ja go wypełniłam.
A tu fotka orginału i schemat

barbara 1 - Wto 20 Mar, 2007 19:38

Madzia masz rację,nie przepadam za szyciem,wole szydełko rotfl rotfl rotfl szyje jak muszę.Nie wiem czy pamietasz jak szyłam ten komplet,do innego pokoju.Też mnie nerwy brały wściekły wściekły wściekły data na fotach jakaś śmieszna(to były pierwsze poczynania z cyfrówką rotfl rotfl rotfl )to było gdzięs na początku istnienia forum

barbara 1 - Pon 26 Mar, 2007 10:30

Dziewczyny tyle już zmeczyłam tej bluzki.Siedem razy prółam góre,bo wiecznie coś nie tak wychodziło.Na razie bluzka idzie w odstawkę,muszę na gwałt robic spódnice

barbara 1 - Pon 02 Kwi, 2007 19:31

Maria dopiero dzisiaj Ci odpowiadam przepraszam spódniczka jest juz zrobiona,ale w innym kolorku.Jest to taka kawa z podwójnym mlekiem.Robiłam jak zwykle z elementów.Tym razem tylko 50 szt.Poszło mi 200 gr. nitki(będzie na fotce),szydełko 1,3 mm.Zostało mi jeszcze uszycie podszewki,materiał juz zakupiony,jest to satyna.Zostało mi 200 gr.nitki i chyba po świętach machnę sobie do kompletu bluzkę

barbara 1 - Pon 02 Kwi, 2007 20:28

anians na tą spódnice nie ma schematu,pomysł mój i dobrze widzisz jest tam sznureczek,który łączy dwa boki ze sobą.Zdjecia są robione wieczorową porą,więc szczegółów za bardzo nie widać.Jak uszyje podszewkę to cykne sobie w niej fotkę.
ata30 prosze tu jest wzór na element(w orginale jest to bluzka)

anias - Pon 02 Kwi, 2007 20:40

Ups. Teraz widzę, że to inny wzorek. Ja miałam na myśli tą
Przepraszam, że zwątpiłam w Twoją kreatywność kwiatek dla ciebie Ale przyznasz chyba, że łatwo było o pomyłkę?

barbara 1 - Wto 03 Kwi, 2007 11:52

Dziewczyny jestescie kochane cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Alicja mało wyszło nitki,bo w 100 gr. jest 565 m. dł.a że robiona z elementów,to też idzie mniej.Fakt,że jest droga nitka,płace za nią w pasmanterii(Świat Babci Ewy,mają sprzedaż wysyłkową) 14 zł. ale za to jaka wydajna.
Mao ty taka spódniczkę machniesz w jeden wieczór,siadaj i rób hopla

Własnie zrobiłam sobie przerwe przy szyciu podszewki do tej spódnicy i jak zdąże to zrobie sobie w niej zdjęcie wesoło mi

barbara 1 - Wto 03 Kwi, 2007 13:34

iwusia robiłam 7 dni,ale bywało tak,ze w jednym dniu wiecej elementów a np. w drugim tylko jeden.To jest tylko 50 szt.spokojnie na te szczuplutkie wyjdzie dużo mniej.A teraz te obiecane fotki.Podszewke wszyłam na stałe

barbara 1 - Wto 03 Kwi, 2007 14:17

I jeszce fotki zaległej czarnej.Podszewka też z satyny(jeszce nie uszyta wściekły )

barbara 1 - Czw 05 Kwi, 2007 16:53

Bardzo,bardzo dziękuje wszystkim cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Mam pytanko,czy ktoś? juz robi tą bluzeczkę

dziewczyny na osince juz zrobiły i własnie nie umię znaleść u nich tego tematu.Może któraś z Was wie gdzie go szukać.Nie zapisałam sobie paru schematów od nich wściekły co nie które właśnie przerobiły po swojemu i utknęłam wściekły A mam już tyle(po drodze robię fotki i opisy jakby ktos się na nią skusił)
8 szt. kółeczek połączyć ze sobą
kółeczka obrobić z dwóch stron w/g schematu
foto z bliska
robimy dół bluzki w/g schematu.Ja nabrałam 274 oczka.W ostatnim okrążeniu mocujemy do kółeczek
tu już połączone.I na tym koniec.POMOCY

Maria - Czw 05 Kwi, 2007 18:00

Jest tutaj http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=27110 bye
barbara 1 - Pią 06 Kwi, 2007 17:53

wienia,bianna cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Monisia nitka ta sama co spódniczki Coton Filet,szydełko 1,3 mm.Ostatnio nie kupuje w hurtowni Rumento,ponieważ przeżuciłam sie na nici tureckie.Fakt,że płace drogo,bo 14 zł. za 100 gr,ale tam jest 565 m. a w innej nici 640 m.własnie dzisiaj uzupełniłam zakupy w czerwony,czarny ,biały i czarno srebny kolor.Super są te nici do delikatnych wyrobów

barbara 1 - Wto 24 Kwi, 2007 11:16

Asia S furkotałam szydełkiem trzy tygodnie jedną bluzkę wściekły W sumie to już by były trzy.Zawzięłam sie okropnie wściekły musiałam ja zrobić.Teraz zostały mi dwie nie skonczone,bo w żaden sposób nie mogłam dopasować nitki ,szydełka i elementów do moich gabarytów.W końcu za trzecim razem wyszło tak jak chciałam.Zużyłam 250 gr. nitki(jakis acryl z czymś?),szydełko 2,5 mm-3,00 mm.-3,5 mm.
2,5 mm.ostatnie dwa elementy przy rękawach,aby je zwężyć.3,0 mm.od pasa w dół.A 3,5 tam gdzie oddycham rotfl .Koronkę wykończyłam 3,00 mm.
A o to efekt

Elementy miały po 14 cm 16 cm. i najwiekrzy 18 cm.

Poranna - Sob 28 Kwi, 2007 21:53

Basia, ta biała bluzeczka jest fantastyczna!!!

przyznam, że niedawno sama ją zaczęłam robić; niestety, na moje gabaryty, nitka, którą robiłam okazała się niedobra - na trzy elementy w poziomie jest za duża, a na dwa za mała Sad zmiana szydełek nic nie pomogła; muszę poszukac innej nici i z pewnością zrobię te bluzkę, a Tobie zazdroszczę, że już ja masz heh

pss... podpowiedz mi, jeśli to możliwe, ile metrów w 100g miała Twjoa włóczka i jakiej szerokości wyszła bluzka?

barbara 1 - Pon 30 Kwi, 2007 10:17

Dziewczyny tak to bedzie wygladać.Robie troche inną niż ta biała.Ta bedzie dłuższa,chce ją mieć do legginsów.Będą rozciecia po bokach.Nie wiem jeszcze jakie zrobie wykończenie?
Ma to byc na wzór tuniki,oczywiscie krótki rekaw

Acha,co do sonaty.Polecam,a w szczególnosci ten czekoladowy kolor

barbara 1 - Wto 01 Maj, 2007 12:39

Beata61 tak elementy są wieksze maja po 18 cm. włóczka to sonata i szydełko 3,5 mm.
zrobiłam dwa krótkie rękawki i na tym robótka sie zakończyła.Okazało sie ,że w paczce mam dwa odcienie brązu wściekły wściekły wściekły Muszę teraz czekać,aż po tych wszystkich dniach wolnych bedzie otwarty sklep,żeby wymienić.I teraz co najciekawsze,czy będzie na sklepie ten kolor,bo jak nie to muszę czekać na nową dostawe,która jest zawsze po 20-stym każdego miesiąca.Myślałam,że mnie wczoraj krew zaleje,jestem wsciekła jak nie wiem co wściekły wściekły wściekły wściekły Z tego koloru co robię bluzkę,własnie się skończył,został ten drugi oddcień.Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło.Potrzebuje jeszce dwa motki

Same zobaczcie(z lampą i bez).Ja robię z tej po prawej str.

barbara 1 - Pią 04 Maj, 2007 10:53

I są już fotki,takie a nie inne wściekły Zmieniłam sobie aparat i mój mały Maciek teraz wogóle nie umie się nim obsługiwać wściekły Więc znowu do lustra

barbara 1 - Pią 11 Maj, 2007 10:09

No to teraz wam pokaże nad czym pracuje sztrikuję Ma to być kiecka na wesele(14 lipiec)
długa,okł.500 elementów a może i więcej.Robie z czarno srebnej hemery i szydło 1,3 mm.Mam juz tyle.Przód i tył,a robię cały czas na około.

fotki z lampą i bez lampy.I jak myślicie wytrzymam do końca?

barbara 1 - Czw 17 Maj, 2007 08:50

Mała odsłona tego co juz zrobiłam.
Plany się zmieniły.zrobiłam ponad 115 elementów i doszłam do wniosku,że to nie jest to.Poszło w odstawkę.Teraz kobinuje coś z głowy i wychodzi tak

A to jest lewa str. wszyty jest cienki tiul

mordka - Czw 17 Maj, 2007 15:44

Basieńko czyżby to było z tego samego wzorku co moja ecri (sukienka którą zaczęłam i chyba ją spruję) :

???

barbara 1 - Czw 17 Maj, 2007 15:56

Qurcze Wy to wszystko z człowieka wyciągniecie.Robie dwie na raz.Ta czarna ze srebnym,bedzie Monika inna(jeszcze nie wiem jaki będzie dół).Druga jest robiona jak w orginale.Czyli tak jak u Ciebie.W tej drugiej robię już ananasy w dół

barbara 1 - Pią 18 Maj, 2007 12:58

A to druga wersja sukienki.Dochodzę juz do kolan hopla ma być dość długa.
Robie z regaty,od p.Tomka z hurtowni.Jest bardzo lekka i przewiewna.

A to jest orginał

barbara 1 - Wto 22 Maj, 2007 18:15

A Monika niech strace.
Kiecka długa do kostek z rozcieciem z tyłu,lekko sie błyszczy

A to już mój wyrób.Dwie tuniki uszyte

Zainspirowała mnie Monika swoimi tunikami.Chce sobie jeszcze uszyc nastepną.tylko cała góra będzie szydełkowa,włącznie z rekawkami,a dół z materiału

barbara 1 - Sob 02 Cze, 2007 16:17

Z czterech rzeczy jakie robie ,są już dwie gotowe.Top i bluzeczka(wszystko do galerii,tak,że w ta drugą nie wejde)