To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - [druty] JA TEŻ SIĘ CHCĘ POCHWALIĆ :)

marzenatejs - Wto 05 Sty, 2010 16:27

dziękuję wszystkim cmoknięcie wkrótce pokażę sweterek ,który robię dla synowej myślę ,że też będzie udany
marzenatejs - Wto 12 Sty, 2010 22:04

No i samochawalenie wchodzi mi w krew.Właśnie skończyłam sweterek dla synowej i malutki komplecik dla znajomej,która długo czekała na ten dzien kiedy zostanie mamą Gratuluje jej bo będzie wspaniałą mamą cmoknięcie

kabyr - Śro 13 Sty, 2010 00:40

Marzena i bardzo dobrze,
że się chwalisz.
Masz czym.
Sweterki bardzo ładne. cool cool cool

Aniela41 - Śro 13 Sty, 2010 10:21

cool cool cool
Grażyna - Śro 13 Sty, 2010 13:24

Mnie tez sie podobają cool a to malutkie ubranko jest przesliczne brawo
grzewa - Czw 14 Sty, 2010 17:51

brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Natalia - Czw 14 Sty, 2010 20:09

brawo brawo cool uklon uklon
Zula - Pią 15 Sty, 2010 12:00

cool brawo brawo
LidkaM - Pią 15 Sty, 2010 18:01

Ten fioletowy sweterek przecudny po prostu. Padłam kiedy go zobaczyłam. Niby taki prosty, skromny, ale tak śliczny, że chciałoby się w niego wtulić.
alienor - Sob 16 Sty, 2010 10:41

cool cool cool cool cool
katrinka - Sob 16 Sty, 2010 12:43

brawo brawo brawo brawo
reniaa - Nie 17 Sty, 2010 09:59

brawo cool brawo
antosia - Pon 01 Lut, 2010 02:08

marzenatejs bardzo ładne wszystkie Twoje prace. Coraz bardziej podobają mi się ubranka z wrabianymi kolorowymi wzorami.
A powiedz, co teraz dziergasz?
Antosia

ewa6940 - Sob 27 Lut, 2010 14:09

brawo brawo brawo brawo
marzenatejs - Czw 04 Lis, 2010 22:59

Oj i należałoby mi się dostać po uszach ,dawno mnie tu nie było ale nadrobie cmoknięcie

a aniołki szydełkowe hmm

Bardzo dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i odwiedziny uklon

lamika88 - Pią 05 Lis, 2010 16:51

Śliczne cool cool cool
MaBa - Pią 05 Lis, 2010 19:31

wdzianko też wygląda aniołkowato wesoło mi
ślicznie cool

marzenatejs - Pią 05 Lis, 2010 20:19

Bardzo dziękuję za miłe słowa.Wdzianko aniołkowate bo dla ślicznego aniołka co by tu...

dla drugiego aniołka cmoknięcie

i dla mojej córci

a teraz męczę angorkę na sweterek dla mnie

Wiotka555 - Pią 05 Lis, 2010 22:31

Marzenko pokaz wszystko co zrobiłaś. Super produkcja. Gratuluje dokładność.
Dzięki za zdradzenie tajemnicy równego robienia na drutach. Bardzo proszę o następne tajniki ładnego robienia na drutach.
Dziękuje za pokazanie prac. Z niecierpliwością czekam na jeszcze.

marzenatejs - Sob 06 Lis, 2010 01:39

Wiotka cmoknięcie cieszę się ,że przydał się mój sposób robienia .Spróbuję jeszcze cos podrzucić ale jak trzeba to po prostu pytaj Ty i inni użytkownicy ,bo czasem trudno samej coś napisać .Wydaje się oczywiste w czasie pracy a oczywiste nie jest love .Może jeszcze to puknąć się wiele dziewczyn przerabiając rzędy nie przerabia pierwszego oczka,wtedy brzeg robótki jest mało elastyczny,ja pierwsze i ostatnie oczko przerabiam .Brzeg jest elastyczny .

To jeszcze ze starych zdjęć sweterki dla wnuczek Embarassed

Nie korzystam z opisów ze stron internetowych więc jeśli ktoś chciałby skorzystac z moich zapasów to piszcie .Postaram sie podesłąć opisy tych i innych modeli .Mam ich trochę wiec śmiało korzystajcie z moich zapasów cmok

Wiotka555 - Sob 06 Lis, 2010 12:36

Marzenko dzięki za odpowiedź. Moze napisz swój sposób na wyrabianie pach oraz na robienie główki rękawa. Na pewno masz na to patent.
Jeżeli chodzi o opisy sweterków to korzystam z opisu wzorów a resztę sama opracowuję. Nie umiałby, robić rządek po rządku z opisu robótki. . A moze czas zacząć?
Może to dlatego, że po pierwsze potrzebuję dużego rozmiaru a po drugie robię z włoczki innej niż w opisie i to dlatego.
pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na radę

lamika88 - Sob 06 Lis, 2010 16:22

marzenatejs, cool cool cool
marzenatejs - Nie 07 Lis, 2010 09:10

To że Wiotka robisz z innej włóczki niż w opisie nie ma aż takiego znaczenia pod warunkiem ,ze dopasujesz próbę sciegu ,rozmiar drutów kazanie .I wtedy możesz robić z opisów gotowych.A jeśli chodzi o wygubianie paszek czy formowanie rękawów to też trzymam się raczej opisów a jeśli robię z "pamięci" to staram się dopasować wymiar pachy z bufką .W tym sweterku z angorki robię podkrój metodą akcentowaną tzn Wygubiam w taki sposób: b,1p,1l 3 razem na prawo .....i na końcu 3 razem na prawo ,1l,1p, b.W taki sam sposób tylko w co 4 rzędzie formuję bufkę .wieczorem wstawię zdjęćie dla pokazania o co chodzi cmok .Fajnie to wygląda bye
Lamika cmoknięcie

marzenatejs - Nie 07 Lis, 2010 21:26

Objecane zdjęcia wygubiania akcentowanego

marzenatejs - Nie 07 Lis, 2010 21:30

ooooo jaka ja bystra jestem puknąć się dopiero teraz zauważyłam ,ze mi tu jakieś śliczne punkty się pokazuja cmoknięcie cmoknięcie dziekuję bardzo hopla cmoknięcie