To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Frywolne prace Paddingtona Misia

nula - Nie 20 Wrz, 2009 11:46

Paddington, wyszło świetnie !!!!! cool cool cool
muszę Ci powiedzieć, że ja po każdym spotkaniu z karmelkiem dostaję frywolitkowego "szwunga" hi,hi
teraz też już zaczęłam - co prawda nie biżu - ale zakładkę do książki - bo mam zamiar takimi obdarować rodzinkę na gwiazdkę wesoło mi

danuta55 - nie płacz glaszcze
jak złapię wolną chwilę to podeślę Ci na PW trochę kursików - może Ci pomogą

jolacka - Nie 20 Wrz, 2009 12:33

brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Paddington - Nie 20 Wrz, 2009 12:48

nula, a czy podzielisz się ze mną wzorami na zakładki? Bo ja to mam taki pomysł by cała damska część rodziny dostała biżu a męska... no właśnie... i tu by mi się takie zakładki przydały albo cos w tym stylu.
Jeżeli więcd te schematy nie są zbyt trudne (bo ja nadal się uczę) to podeślij mi je proszę Smile
Jak tylko Karmelek przyśle mi wzór aniołka zabieram się za ozdoby gwiazdkowe wesoło mi

nann - Nie 20 Wrz, 2009 14:02

Misiak, ale nie bądz taka, gadaj zaraz ile tam czego znaczy sie węzłów w łukach i kółkach, pliiis, nie skazuje mnie ne oślepnięcie ! uklon
makneta - Nie 20 Wrz, 2009 15:59

Paddnigton, bardzo ładny naszyjnik.
nula - Nie 20 Wrz, 2009 16:18

Paddington, oczywiście, że się podzielę wesoło mi
trochę tego jest więc najlepiej wrzucę wszystko na picasę w jeden album i dam Ci po prostu linka - ściągniesz sobie hurtem, ok ?
Program Picasa mam nadzieję, posiadasz ? wesoło mi

makneta - Nie 20 Wrz, 2009 16:48

Nula, mogłabyś publicznie podać linka? Też bym chętnie przejrzała, bo właśnie odkryłam frywolitkę na nowo wesoło mi
kajak82 - Nie 20 Wrz, 2009 17:10

Misiaczku P. - cóż mogę powiedzieć - czad, czad,czad!!!!! cool brawo cool

Chylę czoła uklon brawo

bean - Nie 20 Wrz, 2009 17:27

No, no... wesoło mi wspaniały naszyjniczek uklon brawo
nula - Nie 20 Wrz, 2009 17:48

makneta,
No pewnie, że podam publicznie wesoło mi
tylko właśnie przejrzałam moje wzorki i okazuje się , że dużo jest z opisami a nie ze schematami (w dodatku wszystkie opisy po angielsku - a to dla mnie ciągle czarna magia wściekły )
i jeszcze w dodatku niektóre mam zapisane jako dokument tekstowy więc na picasę ich nie wgram wściekły
Ale nic, coś wymyślę
to co się da wrzucę tam (nawet te opisy które mam jako jpg - może Wy je rozgryziecie)
a resztę najwyżej będę wysyłać na pocztę wesoło mi

gustavo_2008 - Nie 20 Wrz, 2009 18:49

Paddington,cudny naszyjnik uklon brawo brawo brawo
gosias - Nie 20 Wrz, 2009 18:51

Paddington, Smile super cool brawo
nula - Nie 20 Wrz, 2009 19:21

Paddington, makneta,
zrobiłam album z zakładkami - poszperałam i znalazłam nawet wątek z zakładkami w dziale wzorków (niestety linki wstawione przez renulka już nie działają)
link do albumu jest więc tutaj
http://maranta.livenet.pl...p=262400#262400
zebalek

Ewcia101 - Pon 21 Wrz, 2009 09:33

Naszyjnik - super! cool A jeszcze jak masz zamiar obdarować podobną biżuterią "damską część rodziny" na Święta to... z wrażenia i wzruszenia padną! Więc przygotuj sobie coś, żeby ich ocucić, w razie ewentualnych omdleń Wink
Paddington - Pon 21 Wrz, 2009 16:34

Ewcia101, myślisz, że aż do tego dojdzie ? Ja narazie jestem w ferworze wyszukiwania rzeczy na moje umiejętności... z tymi koralikami to nie jest aż tak łatwo, ale próbuję.

nula, uklon uklon DZIĘKUJĘ! Jesteś niezastąpiona!!!

Za pochwały wszystkim dziękuję i dopingujcie mnie nadal Kochani bo zamierzam tworzyć bardzo bardzo!!!

WaIwona - Pon 21 Wrz, 2009 19:32

Paddington, naszyjnik cudowny. cool Kiedy ja będę potrafiła coś takiego zrobić? Ciągle ćwiczę słupki, ale jak z tego zrobić takie cuda - to przechodzi moje wyobrażenie. hmm Czy są jakieś wzorki dla laików???
nann - Wto 22 Wrz, 2009 09:05

jedno, ale bardzo waże pytanko dla mądrzejszych odemnie !

uklon uklon uklon
takie naszyjniki - baaardz poprosze o kawałek schemata, albo przynajmnie o podpowiedz ile supłów w łuku ile w kółkach ?
i o ile moze sie to zmienić przy większych koralikach na pikotach ?
ilość supłów stała, czy na środku troche wiecej ?
żeby było ładne kółeczko... hmm
prosze, w niedziele śpiewam Requiem Mozarta (spoko, nie jako solistka a w chórze) a Wolfgang Amadeusz zasłużył sobie na czarny naszyjnik z perelkami
PROSZE uklon

Phoebe - Wto 22 Wrz, 2009 10:17

Paddington, WOW jak na poczatki to jest SUPER! Szczerze to Twoje pierwsze prace? brawo brawo brawo

nula, czy ja rowniez moglabym prosic o kursik na PW albo maila? Najwieksze klopoty mam z przylaczaniem...wychodzi to bardzo pokracznie.

nann - Wto 22 Wrz, 2009 10:38

nula napisał/a:
Paddington, oczywiście, że się podzielę wesoło mi
trochę tego jest więc najlepiej wrzucę wszystko na picasę w jeden album i dam Ci po prostu linka - ściągniesz sobie hurtem, ok ?
Program Picasa mam nadzieję, posiadasz ? wesoło mi

a jak ktoś przypadkiem nie posiada Picasa przykro mi
i w dodatku jest raczej imbecylem komputerowym placzek
???

szajka - Wto 22 Wrz, 2009 10:42

to mozesz obejrzec fotki i sciagac pojedynczo, troszke dluzej potrwa ale napewno sobie poradzisz

Paddington biżu wyszło ci super... a pomysł na świąteczne prezenty rewelacyjny.....
ile czasu to supłałaś? pamietasz mniej wiecej?

Paddington - Wto 22 Wrz, 2009 10:52

szajka, zrobienie tego czarnego naszyjniczka zajęło mi pół dnia- w sumie dużo, ale jestem początkującym frywolitko-maniakiem. Teraz czekam aż przyjdą pocztą zapięcia by go dokończyć Smile

Phoebe, wszystko to co widzisz to moje pierwsze prace!! Umiem to robić od dwóch tygodni i podoba mi się to bardzo bardzo. Teraz najwięcej czasu zajmuje mi wybranie tego co chcę aktualnie supłać- tyle wzorów i możliwości... aż zdecydować się trudno.

nann, ja nie mam skanera, więc nie mogę wrzucić schematu- powstał on z resztą z minutkę bo narysowała mi go Karmelek na naszym poznańskim spotkaniu. Myślę, że nie będzie to nadużyciem jeżeli ja teraz napisze o nim tu, ale zaznaczam, że to DZIĘKI KARMELKOWI!!!

kółeczka to 3 słupki,pikotka,3sł,pikotka,3sł, DUŻA pikotka, 3sł. Łuczek to 10 słupków (zawsze tyle samo robiłam) i potem, kółeczko gdzie zamiast pierwszego pikotka montujesz koralik- bo ja zrobiłam to tak jak mi Kar,elek poradziła, Nie nawlekałam koralików na czółenko tylko wplatałam w trakcie roboty.

Mam nadzieję, że to Tobie pomoże.

Ściskam wszystkich i melduję, że jestem w połowie nowego naszyjnika wesoło mi

nann - Wto 22 Wrz, 2009 11:18

dzieki!
ja robiłam o wiele wieksze koła - na pocz 4-4-4, pod koniec nawet 8-8-8 a to na samym środeczku jest jeszcze większe
łuki mają po supłów
pewnie dlatego mój wyszedł odwrócony w druga stronę ;D

anetace - Wto 22 Wrz, 2009 11:27

Słodziutki brawo
gosias - Wto 22 Wrz, 2009 11:50

nann, brawo brawo brawo
Paddington - Wto 22 Wrz, 2009 16:39

nann, jesteś artystką- dałaś mi natchnienie na coś co już zrobiłam i myślałam, że zawsze będzie wychodziło takie samo.

Super ci wyszło