To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - spisane szydełkiem dehajoli

dehajola - Pon 07 Cze, 2010 12:50

Mimusia,Barbara,Sowa, Katarina, elka j, buziaczek ,LidkaM, bieta, Bernadka, Elżbieta - uznanie z Waszych ust to miód na serce cmoknięcie cmoknięcie
tu element od koleżanki z forum:
http://maranta.livenet.pl...=asc&start=1575

dehajola - Czw 02 Wrz, 2010 09:42

były świetne wakacje- wyjechałam z młodym kierowcą (18-tetni synuś) starym samochodem (Maciek kupił sobie za kasę urodzinową 15-letą fieste)w podróż po
Europie - kraje nad jeziorem bodeńskim.
na wyspie kwiatów:

troche robótek było

obrus oddany a innej fotki nie mam- sorki za jakość wstawka z tego forum

dehajola - Pon 25 Paź, 2010 21:43

dziękuję za komentarze i do prac jak i do wakacji i mojego młodego kierowcy idę na imprezę kwiatek dla ciebie
czas na ostatnie dziełka:
szale,chusty

bluzeczka z forum- cięko mi szło bo musiałam zmniejszać il.oczek

dla synusia

obrus z lnu jeszcze nie maglowany- obrzucania tego mam powyzej uszu. 2.5m x 1,1m

dehajola - Nie 05 Gru, 2010 16:12

dziękuję koleżankom za komentarze cmoknięcie i czas na świąteczne

dehajola - Śro 15 Gru, 2010 18:31

Paddington -ślicznie dziękuję i jeszcze trochę ostatnich prac

dehajola - Pon 03 Sty, 2011 22:46

alutka,bieta,barbara beata - bardzo dziękuję za motywujące komentarze kwiatek dla ciebie
dla oderwania sie od drutow

zamowione na prezenty

i dla rozrywki

dehajola - Pią 11 Lut, 2011 21:00

buziaczek - buźka dzieki.
a teraz robotki ktore mi pomogły przetwać doła

alutka171 - Śro 23 Lut, 2011 01:36

Ja wiedziałam że z Ciebie zdolniacha cool tamten ze spotkania wyglądał tak
tylko był z pałączkiem

Zapomniałam dopisać że zdjęcie które wstawiłam znalazłam w internecie aby pokazać jak wyglądał oryginał więc nie jest to moja robótka przepraszam

dehajola - Pon 21 Mar, 2011 21:25

od czego zaczać , moze zabawy sznureczkami

bluzeczka (2 sztuki - bo sie kol. spodobała) i spodnica z peoni

sweter synka - juz byl dokladnie taki sam- fotka tego starego z mimozy (mechaci sie) a teraz z 2 nitek peoni- jest super

i jakies tam...
/

dehajola - Wto 29 Mar, 2011 12:46

buziaczek, anna, jadzia, Elżbieta, ciapara, Beata, alutka, żabka , misia - ślicznie, ślicznie dziękuję za te miłe komentarze. cmoknięcie
Elżbieta P - robiłam bez schematu , ale mam notatki (w/g krorych powstaly jeszcze 3 takie bluzeczki) oryginał to tunika z wpisu wcześniejszego : druty 2,5 192 o. ściągacz 2/2 35 rzędów. teraz druty 4,5 i 1p.1p oczo 3i4 razem....-10 rzędów w 11 po bokach zebrane 1 o. (razem 4 - po dwa z przodu i tylu) po nastepnych 10 rz. to samo i po następnych 10. jeszcze 10 i przod dzielisz na polowe odliczasz 9 - do tego miejsca prawe i: 2l.,3p.,2l., 2p i lustrzane odbicie. cztery oczka środkowe będą warkoczem przelozenie 5 rzedow i znowu przelozenie. wykonalam 3 przelozenia .po 3 przelozeniu w nitke pomiedzy przelozeniem dokladam 2 p. . dolozone bedą robione francuskim - pliska tylko srodkowe 2o w plisce tez warkocz :przelozenie 2 rzedy i przelozenie.... dokladalam oczka co 3 rzad i co 3 zbieralam przed wzorkiem 2l3p2li teraz beda 2 p z warkocza ktory sie rozejdzie. po osiagnieciu pliski po kazdej ze stron 11oczek pod pachami zebrac po 4 o. w natepnym rzedzie w tym miejscu nabrac na drut po 52o.(rekawek robilamsciagac 2/2) do gory w/g potrzeby zbierajac rekawek po 1oczku i z przodu i z tylu w co drugim rzędzie. po osiagnieciu odp. dlugosci sama pliske robilam jeszcze z obu stron 28 rzedow( szew z tylu) a rekawki zbieralam ze 4 ostanie rzedy po 2 oczka. Trudno tak opisywac wiec jak bedziesz miala pytania to czekam. robilam na okragluch drutach !!!!! bezszwowo !!!
tunika byla z welny 240m/100g wyszedl rozmiar M i dokladnie tak samo robilam bluzke ale z wloczki 520m/100g i wyszla bluzeczka rozmiar S (dodajac 10oczek zrobilam takze rozmiar M
Alutka - przynies wloczke na spotkanie to Ci zrobie taka chuste.

dehajola - Wto 25 Paź, 2011 08:43

zrobiłam 10 szt. szalochust juz prezentowanych wiec nie wklejam fotek Smile - 7 szt. dla kolezanek ze spotkań maranciaków.
najnowsza

dla Basi z oruni - wymianka - dostałam podusie z lawendą

bluzka - uratowała mnie

sutasz

sznurek woskowany
[
ostatnie proby z koralikami - powstało po spotkaniu maranciakow
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ea94e4f1d62d422.html][/URL]