Chwalimy się - nanniowa próba numer xxxxxjuz nie wiem który :(
Renulek - Pią 18 Wrz, 2009 12:03
o różnorakim wrabianiu koralików pisałyśmy tutaj http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=1508
w ogóle radzę przetrzepać to forum bo baaaardzo dużo cennych informacji tutaj jest w innych tematach
nann - Pią 18 Wrz, 2009 12:11
Renulku, Mistrzu, toś ja wczoraj siedziałam własnie w tych linkach prawie 6 godzin
i
spróbuje dzisiaj wieczorem na spokojnie raz jeszcze, to sie w koncu kiedys uda (
zaraz lece do pracy, ale postaram sie wyłuszczyć dokładnie z czym mam problem. Wiem, ze już jedna z dziewczyn pisała, ze utkneła w tym samym momecie, ale Wasze tłumaczenia nie dotarły do mej blond głowy
moze dlatego, ze była juz 3 30 sw nocy
Renulek - Pią 18 Wrz, 2009 12:13
| nann napisał/a: | | Renulku, Mistrzu |
normalnie zaraz dostaniesz w ucho no chyba, że mówisz do dwóch różnych osób
3:30 o tej porze to się śpi a nie uczy czegokolwiek najpierw się wyśpij, zobaczysz, że ze świeżą głową lepiej wszystko wygląda
nann - Pią 18 Wrz, 2009 12:17
| Renulek napisał/a: | | nann napisał/a: | | Renulku, Mistrzu |
normalnie zaraz dostaniesz w ucho no chyba, że mówisz do dwóch różnych osób
3:30 o tej porze to się śpi a nie uczy czegokolwiek najpierw się wyśpij, zobaczysz, że ze świeżą głową lepiej wszystko wygląda  |
tja, ale niektórzy jeszcze pracują i mają nastolatke na wychowaniu
Renulek - Pią 18 Wrz, 2009 12:20
ja też pracuję i mam prawie półroczne cudo na wychowaniu, które w nocy sie jeszcze budzi głodne ale spoko - da się i wyspać i coś pofrywolić
skrzacik - Pią 18 Wrz, 2009 12:48
nann, spokojnie. rozumiem twoj zapal ale nie od razu krakow zbudowano )
najpierw opanuj odwrocone kolka, jak juz bedziesz mogla je robic z zamknietymi oczami zacznij do nich wkladac koraliki.
i zeby nie bylo, ze sie madrze, ja tez samouk. przechodzilam przez to samo dokladnie tak jak ty. wszystko chcialam naraz. ale sie nie da. frywolitka nauczyla mnie c i e r p l i w o s c i, bo wytrawalosc to juz mialam ))
a jesli chodzi o trojwymiarowe cuda maranty to jeszcze nie rozgryzlam do konca jak ona to robi, choc podgladam juz od dluzszego czasu bardzo dokladnie ))
Ewcia101 - Sob 19 Wrz, 2009 09:46
Widać postępy, widać
nann - Nie 20 Wrz, 2009 00:59
po ciężkiej przeprawie z kólkami co to jedno z drugiego ma wychodzić i jedną strone plącze sie w <czarodziejski> sposób udało mi sie , zreszta chwale sie tutaj
http://maranta.livenet.pl...p=262173#262173
dzisiaj popełniłam dwie pary uchozwisów:
normalnie nie nosze tak dużych kolczyków, ale tym nie mogłam sie poprostu oprzec...
co ja bym bez Was zrobiła...pewnie łaziłabym bez sensu po centrach handlowych, albo sprzatala wystarczająco zapuszczoną chałupę, a tak spędziłam przeurocze trzy godziny w parku, gdzie dziewczyny ślicznie sie bawiły na placu zabaw, a Anusia siedziała na ławeczce w cieniu i pod nosem przeklinając plątała kolczyki ;D
dziekuję
Jasieńka - Nie 20 Wrz, 2009 08:28
wow ale ładne rewelacyjne
gosias - Nie 20 Wrz, 2009 09:54
nann, bardzo ładne kolczyki
ikmis - Nie 20 Wrz, 2009 10:26
o jakie urocze blondyneczki
już je widzę oczyma wyobraźni w sukienkach z frywolikowymi kołnierzykami
Brawa za kolczyki
Wspomniałaś, że drażni Cię forma Twoich kolczyków; to może psiknij je krochmalem w sprayu i szpilkami przypnij do jakiegoś podłoża nadając im odpowiedni kształt. Pozostaw do całkowitego wyschnięcia.
A tak w ogóle, to i mnie zainspirowałaś do wydziubania kolczyków. Dotąd nie robiłam biżuterii z frywolitki, ale teraz się zachęciłam
jolacka - Nie 20 Wrz, 2009 12:36
rewelacyjne
Paddington - Nie 20 Wrz, 2009 12:55
nann, jesteś SUPER!!!
Kolczyki fajowe, mi też się ten wzór podoba, ale nie wiem w jakiej kolejności go robić- od czego zaczynać i co dalej... jak możesz to powiedz mi tak krok po kroku, schemat mam z innego tematu naszego NIEZASTĄPIONEGO forum
Twoje małe modelki są urocze!!!
Pozdrawiam i nieodmiennie trzymam kciuki
nann - Nie 20 Wrz, 2009 14:13
| Paddington napisał/a: | nann, jesteś SUPER!!!
Kolczyki fajowe, mi też się ten wzór podoba, ale nie wiem w jakiej kolejności go robić- od czego zaczynać i co dalej... jak możesz to powiedz mi tak krok po kroku, schemat mam z innego tematu naszego NIEZASTĄPIONEGO forum
Twoje małe modelki są urocze!!!
Pozdrawiam i nieodmiennie trzymam kciuki  |
juz po - ma- łu
najpierw trzy kółeczka (popatrz na te dwukolorowe kolczyki, na każdym czółenku była inna nitka, byłam poprostu ciekawa efektu) jedno na dole, potem drugie u góry i trzecie na dole, potem łuk i łapiesz pikota z dolnego prawego koła (tam ewentualnie małe kółko z pikotami, ew koralik jak moje dwukolorowe), totem znowu łuk i trzy dolne koła..
i reszta symetrycznie
nie zaplątałam za bardzo?
gustavo_2008 - Nie 20 Wrz, 2009 18:55
Piękne kolczyki
nann - Nie 20 Wrz, 2009 19:37
no to jeszcze fioleciki dla Psiapsiuły
zaraz chyba zaczne motac cos na kształt naszyjnika do tego
gosias - Nie 20 Wrz, 2009 22:14
nann, śliczne Koleżanka na pewno będzie zadowolona
makneta - Nie 20 Wrz, 2009 22:26
Fioleciki świetne
nann - Pon 21 Wrz, 2009 15:56
Matko, jak to wciąga....
tutaj komplecik dla mej ukochanej psiapsiuły na urodzinki:
a tutaj zamówienie koralików oj mam co robic
skrzacik - Pon 21 Wrz, 2009 16:00
bomba, pieknie ci wyszedl ten komplecik!
witaj w klubie uzaleznionych od frywolitki! to jest nieuleczalna choroba
Paddington - Pon 21 Wrz, 2009 16:40
nann, komplecik piękny!!! aż żałuję, że to nie ja jestem tą obdarowywaną koleżanką (hihi)
Koraikowy szał widzę u Ciebie w pełni!!! Rewelacja, zazdroszczę mnogości wyboru i kolorów
Dziękuję za opis kolczyka, już działam.
Ściskam mocno
Phoebe - Śro 23 Wrz, 2009 11:04
nann, przepiekne!
to fakt ze to uzaleznia (choc ja jeszcze nic nie zrobilam to juz wpadlam )
gosias - Śro 23 Wrz, 2009 11:26
nann, piękny komplet
Kulbisia - Śro 23 Wrz, 2009 16:00
super komplet!
ja to bardzo lubię ten moment, gdy przychodzi paka z koralikami. rozrywam ją wtedy jak bym była w amoku i po 4 razy oglądam każde koraliki (chociaż przecież dobrze wiem co zamówiłam), a potem mam 1000 pomysłów, jak wsupłać je we frywolitkę!
i co tu dużo mówić - czółenka wciągają jak nie wiem. Sama robię rozmaite rzeczy w różnych technikach, ale nic nie wessało mnie tak jak frywolitki!
nann - Czw 24 Wrz, 2009 22:31
Ło matko
siedziałam dzisiaj od 17, skończyłam przed chwilą.
wzór zerżnięty z Marancinej galerii
moze za 300 lat zaczną mi wychodzic równe pikoty
tak minął nanninego frywolitkowania dzien czternasty
toć to autentyczny nałóg !
bez szans na poprawe
|
|
|