Nasze spotkania - Spotkanie w Toruniu
Mao - Sob 16 Sty, 2010 11:27
No w tą sobotę Pyziulka to nie da rady ,ale czuje ,ze tylko dwie jesteśmy chętne.
Ja to mogę się spotkać nawet w tygodniu nie koniecznie w sobotę.
Pyziulka - Sob 16 Sty, 2010 11:47
Mao, to w takim razie kiedy idziemy na kawę?? Poza wtorkiem mam cały tydzień wolny Jak ktoś jeszcze będzie chciał to sie dołączy
Mao - Sob 16 Sty, 2010 22:41
Rozumiem że np w południe też Ci pasuje
Przy okazji zrobiłabym napad na pasmanterię i kilka motków zdobyła
Pyziulka - Nie 17 Sty, 2010 06:18
Jasne, że tak Mam cały dzień wolny, zwykle
Napad na pasmanterię... może i ja się skuszę na jakiś drobiazg;)
Na ravelry Hada zgłosiła chęć spotkania 23 stycznia, lub w kolejną niedzielę. W takim wypadku byłoby nas 3
Mao - Nie 17 Sty, 2010 10:24
A ja znowu nic nie dostałam z Ravely ,kurcze nie chcą mnie tam wpuścić no nic poczekam jeszcze może....
Pyziulka - Wto 23 Lut, 2010 09:51
Data: 6 marca 2010 (sobota)
Godzina: jeszcze zobaczymy co pasuje większości - myślę ze nie wcześniej niż 12:00 i raczej nie później niz 15:00 (początek)
Miejsce: do uzgodnienia - gdzieś na mieście połączone z napadem na pasmanterię, a może u którejś z nas?? Czekamy na propozycję
Strój: dowolny
Dodatki: jakaś obecna robótka, ewentualnie jakaś starsza do pokazania, dobry humor.
Mao - Wto 23 Lut, 2010 10:11
Ja się zgłaszam na dzisiaj mogę !!!
...no chyba że nie przewidywalne przypadki mnie zaskoczą ,ale na to nie mam wpływu ,ale mam nadzieje,że nic nie stanie na przeszkodzie.
Pyziulka - Pią 28 Maj, 2010 07:50
Jak wiemy "dzień publicznego dziergania" sie zbliża. Oczywiście w Toruniu zamierzamy sie spotkać i pokazać że dziergać każdy może
Data: 13 czerwca 2010 (niedziela)
Godzina: 12:00
Miejsce: Pomnik Mikołaja Kopernika (w razie niepogody przeniesiemy się do jednego z ogródków)
Znak rozpoznawczy: Druty lub szydełko w dłoni
Strój: dowolny
Dodatki: jakaś obecna robótka, ewentualnie jakaś starsza do pokazania, dobry humor.
Lete - Wto 16 Lis, 2010 11:23
Bedzie może jakieś nowe spotkanie?
Pyziulka - Sob 29 Wrz, 2012 13:19
Minęły prawie 2 lata od ostatniego robótkowego spotkania w Toruniu - czas najwyższy odnowić tradycję
Tym razem w spotkaniu weźmie udział właścicielka sklepu Nisza który od niedawna gości na Toruńskiej starówce. W programie oprócz ploteczek, dziergania i wspaniałej atmosfery także "macanie" włoczek oraz możliwość jej zakupu.
Data: 28 października 2012 (niedziela)
Godzina: 12:00 (warto zarezerwować co najmniej 2h a może nawet i 5h )
Miejsce: Proponuję herbaciarnię na św. Ducha, ale jestem otwarta na propozycje
Znak rozpoznawczy: Druty lub szydełko w dłoni
Zapraszam wszystkich! Aby uniknąć sytuacji, że z kimś się miniemy, bardzo proszę o maila do mnie o chęci przybycia. Znajomość liczby chętnych ułatwi ewentualne zamówienie stolika abyśmy wszyscy się pomieścili Oczywiście można też przyjść niezapowiedzianym - z otwartymi rękami powitamy wszystkich.
Nie ważne czy dziergasz na drutach, szydełkujesz, haftujesz czy w inny sposób tworzysz - ZAPRASZAMY!
nutinka - Sob 29 Wrz, 2012 13:40
O, super. Ja wstępnie deklaruję obecność, chociaż tak na 100% mogę potwierdzić około czwartku-piątku przed tą niedzielą. Niestety w tygodniu poprzedzającym spotkanie jadę z dzieckiem do lekarza do Wawy i nie wiem, kiedy dokładnie wrócimy i w jakiej formie. Ale już się cieszę, że będzie okazja do poznania maniaczek dziergania.
Pyziulka - Sob 29 Wrz, 2012 15:29
Cieszę się, że choc jedna chętna jest Mam nadzieję, że uda Ci się dołączyć!
nutinka - Sob 31 Maj, 2014 13:19
Spotkania w Toruniu mają się dobrze, chociaż odbywają się w nielicznym gronie. Może to jednak się zmieni z okazji światowego dnia dziergania w miejscach publicznych. Zapraszamy wszystkich chętnych z Torunia i okolic, a także z innych rejonów świata. Przybywajcie!
Działa już toruński blog spotkaniowy: http://torspotrob.blogspot.com/ - tu będziemy zamieszczać informacje o kolejnych terminach i relacje ze spotkań. Zachęcam do obserwowania!
Jest też strona facebookowa, jeśli komuś bardziej odpowiada ten portal: https://www.facebook.com/torspotrob?ref=bookmarks
nutinka - Pią 13 Cze, 2014 21:04
Spotkanie już jutro! Może ktoś jeszcze się zdecyduje?
|
|
|