To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Spotkanie w Toruniu

Mao - Sob 16 Sty, 2010 11:27

No w tą sobotę Pyziulka to nie da rady hahahihi ,ale czuje ,ze tylko dwie jesteśmy chętne.
Ja to mogę się spotkać nawet w tygodniu bye nie koniecznie w sobotę.

Pyziulka - Sob 16 Sty, 2010 11:47

Mao, to w takim razie kiedy idziemy na kawę?? Poza wtorkiem mam cały tydzień wolny Wink Jak ktoś jeszcze będzie chciał to sie dołączy Wink
Mao - Sob 16 Sty, 2010 22:41

Rozumiem że np w południe też Ci pasuje zebalek
Przy okazji zrobiłabym napad na pasmanterię i kilka motków zdobyła rotfl

Pyziulka - Nie 17 Sty, 2010 06:18

Jasne, że tak Wink Mam cały dzień wolny, zwykle Wink

Napad na pasmanterię... może i ja się skuszę na jakiś drobiazg;)

Na ravelry Hada zgłosiła chęć spotkania 23 stycznia, lub w kolejną niedzielę. W takim wypadku byłoby nas 3 Wink

Mao - Nie 17 Sty, 2010 10:24

A ja znowu nic nie dostałam z Ravely wściekły ,kurcze nie chcą mnie tam wpuścić przykro mi no nic poczekam jeszcze może....
Pyziulka - Wto 23 Lut, 2010 09:51

Data: 6 marca 2010 (sobota)
Godzina: jeszcze zobaczymy co pasuje większości - myślę ze nie wcześniej niż 12:00 i raczej nie później niz 15:00 (początek)
Miejsce: do uzgodnienia - gdzieś na mieście połączone z napadem na pasmanterię, a może u którejś z nas?? Czekamy na propozycję Wink
Strój: dowolny
Dodatki: jakaś obecna robótka, ewentualnie jakaś starsza do pokazania, dobry humor.

Mao - Wto 23 Lut, 2010 10:11

Ja się zgłaszam na dzisiaj mogę !!!

...no chyba że nie przewidywalne przypadki mnie zaskoczą ,ale na to nie mam wpływu nie wiem ,ale mam nadzieje,że nic nie stanie na przeszkodzie.

Pyziulka - Pią 28 Maj, 2010 07:50

Jak wiemy "dzień publicznego dziergania" sie zbliża. Oczywiście w Toruniu zamierzamy sie spotkać i pokazać że dziergać każdy może Very Happy

Data: 13 czerwca 2010 (niedziela)
Godzina: 12:00
Miejsce: Pomnik Mikołaja Kopernika (w razie niepogody przeniesiemy się do jednego z ogródków)
Znak rozpoznawczy: Druty lub szydełko w dłoni
Strój: dowolny
Dodatki: jakaś obecna robótka, ewentualnie jakaś starsza do pokazania, dobry humor.

Lete - Wto 16 Lis, 2010 11:23

Bedzie może jakieś nowe spotkanie?
Pyziulka - Sob 29 Wrz, 2012 13:19

Minęły prawie 2 lata od ostatniego robótkowego spotkania w Toruniu - czas najwyższy odnowić tradycję Very Happy
Tym razem w spotkaniu weźmie udział właścicielka sklepu Nisza który od niedawna gości na Toruńskiej starówce. W programie oprócz ploteczek, dziergania i wspaniałej atmosfery także "macanie" włoczek oraz możliwość jej zakupu.

Data: 28 października 2012 (niedziela)
Godzina: 12:00 (warto zarezerwować co najmniej 2h a może nawet i 5h Wink )
Miejsce: Proponuję herbaciarnię na św. Ducha, ale jestem otwarta na propozycje
Znak rozpoznawczy: Druty lub szydełko w dłoni

Zapraszam wszystkich! Aby uniknąć sytuacji, że z kimś się miniemy, bardzo proszę o maila do mnie o chęci przybycia. Znajomość liczby chętnych ułatwi ewentualne zamówienie stolika abyśmy wszyscy się pomieścili Wink Oczywiście można też przyjść niezapowiedzianym - z otwartymi rękami powitamy wszystkich.

Nie ważne czy dziergasz na drutach, szydełkujesz, haftujesz czy w inny sposób tworzysz - ZAPRASZAMY!

nutinka - Sob 29 Wrz, 2012 13:40

O, super. Ja wstępnie deklaruję obecność, chociaż tak na 100% mogę potwierdzić około czwartku-piątku przed tą niedzielą. Niestety w tygodniu poprzedzającym spotkanie jadę z dzieckiem do lekarza do Wawy i nie wiem, kiedy dokładnie wrócimy i w jakiej formie. Ale już się cieszę, że będzie okazja do poznania maniaczek dziergania. wesoło mi
Pyziulka - Sob 29 Wrz, 2012 15:29

Cieszę się, że choc jedna chętna jest Very Happy Mam nadzieję, że uda Ci się dołączyć!
nutinka - Sob 31 Maj, 2014 13:19

Spotkania w Toruniu mają się dobrze, chociaż odbywają się w nielicznym gronie. Może to jednak się zmieni z okazji światowego dnia dziergania w miejscach publicznych. Zapraszamy wszystkich chętnych z Torunia i okolic, a także z innych rejonów świata. Przybywajcie! kwiatek dla ciebie

Działa już toruński blog spotkaniowy: http://torspotrob.blogspot.com/ - tu będziemy zamieszczać informacje o kolejnych terminach i relacje ze spotkań. Zachęcam do obserwowania!

Jest też strona facebookowa, jeśli komuś bardziej odpowiada ten portal: https://www.facebook.com/torspotrob?ref=bookmarks

nutinka - Pią 13 Cze, 2014 21:04

Spotkanie już jutro! Może ktoś jeszcze się zdecyduje? cmok