Pogaduchy - Czas na robótkowanie
szajajaba - Nie 23 Sie, 2009 10:10
Ja w kinie na drutach robiłam Wyszłam z założenia, że prawe i lewe oczka mogę robić bez patrzenia, to robiłam.
Pyziulka - Nie 23 Sie, 2009 13:24
Dziergam wszędzie gdzie sie da Na przystankach autobusowych, w autobusach (nawet jak jadę 10 minut ), na wykładach i w przerwach - no po prostu wszędzie Jak wzór nie jest wymagający to nawet idąc potrafię "drutować" Mój narzeczony tylko kręci głową jak na dywanie czy kanapie znajduje kolejny kawałek włóczki. Jak mam czas wolny to włączam TV i dziergam przy filmach, w kinie pewnie też bym dziergała, gdybym do kina chodziła To juz chyb uzależnienie. W zasadzie zawsze mam przy sobie jakąś małą robótkę - przerywnik aby nigdy się nie nudzić. Bardzo poważnie sie zastanawiam jak ja wytrzymam za 3 tyg podczas mojego ślubu i wesela bez żadnej robótki w ręku  
Madzia - Nie 23 Sie, 2009 14:01
Jakoś nie umiem inaczej, jak tylko na moim miejscu na narożniku, i przy włączonym TV. Rozmowa mi przeszkadza. Z chęcią brałabym robótkę tak gdzie się dłużej siedzi, np u fryzjera (nie cierpię!) albo u lekarza, ale jakoś się wstydzę. No i muszę mieć tę wygodę do szydełkowania. Nie mam dzieci, więc mam dużo czasu na robótki.
gosias - Nie 23 Sie, 2009 21:48
Czytam te nasze posty i stwierdzam, że jesteśmy bardzo pracowite kobietki
woalka - Pią 28 Sie, 2009 09:06
| Madzia napisał/a: | | ale jakoś się wstydzę |
A czego tu się wstydzić?
To powód do dumy
Pyziulka - Pią 28 Sie, 2009 11:35
Dokładnie - to żaden wstyd Ja ostatnio już nawet w wannie dziergałam Miałam ochotę na dłuugą kąpiel a żadnej książki nie było pod ręką Oczywiście to byłą tylko skarpetka - więc nic sie nie miało prawa zamoczyć
Paddington - Pią 28 Sie, 2009 11:53
woalka masz rację nie ma czego się wstydzić, ale wiem jak to jest, jak twoi znajomi patrzą na ciebie dziwnie jak i m mówisz co robisz... ja najczęściej słyszę tekst
- jakie piękne, ale ty to musisz mieć cierpliwość do robienia czegoś takiego.
Jak by ci ludzie sami zrobili coś takiego to by wiedzieli że ja nic nie muszę tylko CHCĘ robic to co jest moja pasją
Pozdrawiam
Baś - Pią 28 Sie, 2009 17:11
Dziewczynki , ja dopiero zacznę na drutach , po 2-letniej przerwie , z powodów czysto zdrowotnych ......ale na jesieni dopiero , za dużo mam do roboty na działce
gosias - Pią 28 Sie, 2009 21:03
| woalka napisał/a: | | Madzia napisał/a: | | ale jakoś się wstydzę |
A czego tu się wstydzić?
To powód do dumy  |
Też tak uważam
|
|
|