Galerie prac użytkowników forum - Wydziergane przez Pyzię
ata30 - Czw 06 Sie, 2009 16:46
prześliczne prace maskotki są słodkie
Pyziulka - Pią 21 Sie, 2009 17:30
Pan Królik został zrobiony na specjalne zamówienie znajomej dla jej rocznego wnuczka Dominika. Projekt jest oparty na poprzednim, ale zmieniłam nogi oraz częściowo tułów i głowę. Jest robiony w całości (tylko uszka ma doszyte). Wzór nadal nie jest doskonały i wciąż pracuję nad jego udoskonaleniem Tym razem druty nr 2,5, włóczka to w większości 100% akryl, wypełniony wkładem do poduszek
Tak w ogóle jak myślicie ile jest on warty? Pomimo mojej niechęci musiałam go wycenić. Nie wydaje mi się, aby 15 zł to było wystarczająco dużo za moją pracę, ale też nie chciałam przeginać w drugą stronę. Sama podałam taką kwotę, bo wiem ze znajomej bardzo zależało a wiedziałam ze funduszy nie ma zbyt dużo...
Oto zdjęcia - niezbyt dobre, ale tylko takie udało mi się zrobić zanim go oddałam
Jarka - Pią 21 Sie, 2009 18:56
ALE ŚLICZNY I SŁODKI
reni - Pią 21 Sie, 2009 20:55
superancki
bela1304 - Pią 21 Sie, 2009 21:50
wyszło suuuuper
karmelek - Pią 21 Sie, 2009 22:54
Pyziulka om jest bossski
jusia1437 - Sob 22 Sie, 2009 09:57
super
jolacka - Sob 22 Sie, 2009 18:09
cudo, cudo, cudo
Paddington - Nie 23 Sie, 2009 14:40
Jaki fajny pan królik!!! jestem pewna, że osoba, która go dostała była zachwycona! ja bym takiego pana królika pokochała!!!
Pozdrawiam
Pyziulka - Nie 23 Sie, 2009 19:36
Ta lalkę zrobiłam już jakieś 2 tygodnie temu, ale do tej pory nie miałam jak zrobić zdjęć. Dziś odbyła się prawdziwa sesja zdjęciowa a wróżka pozowała świetnie Jak zauważycie lalka ma tylko oczy, nie ma nosa ani ust. Taki był zamysł artysty, który tworzył wzór. Nie wiem jeszcze czy tak ją zostawię czy jednak dodam usta - mnie się podoba taka Podobają mi się nawet w ten sposób robione włosy, choć dla wielu wyglądają jak czapka Należy je nieco dopracować, ale uważam że są dobrą alternatywą. Długo zastanawiałam się czy wróżce jednak dodać skrzydełka, czy zostawić ją "nielotną". Pomyślałam jednak że skrzydełka dopełniają całości więc wróżka należy do stworzeń powietrznych Nie wiem tylko jak to się dzieje, ze jak robię ubranka dokładnie tak jak jest we wzorze one zawsze są dużo za duże! Niestety spadają jej majteczki... Druty nr 2,5, włóczka to resztki jakie miałam, w większości 100% akryl.
Wzór dostępny tutaj: >>Ravelry<<
Sesja zdjęciowa:
Tutaj jeszcze troszkę zawstydzona:
Pokazuje skrzydełka:
Pozowanie w samej bieliźnie :
A tutaj to co zdążyłam zrobić ze wspomnianej wcześniej baletnicy dla Majki.
Jak widać literka M na przodzie jest, coby nikt się nie pomylił dla kogo to Wzór podobny do Pani Królikowej i Pana Królika, jednak robiony od góry ( anie od dołu) z kilkoma zmianami. W zasadzie chyba to już zupełnie inny wzór No ale wiemy wszyscy jak trudno określić co tak naprawdę jest już nasze a co jeszcze nie...
Madzia - Nie 23 Sie, 2009 20:29
Bardzo mi się podoba ta laleczka, ale uważam, że zdecydowanie powinna mieć usta!
jusia1437 - Nie 23 Sie, 2009 22:25
super lalka
iwonka - Pon 24 Sie, 2009 06:51
supeeeeeer
jola373 - Pon 24 Sie, 2009 06:54
Pyziulka, fajniusie !
bjanna - Pon 24 Sie, 2009 07:22
Pyziulka, strasznie fajne zabawki
a na ilu drutach je robisz
Jarka - Pon 24 Sie, 2009 07:59
Pyziulka - Pon 24 Sie, 2009 08:13
Madzia, jusia1437, iwonka, jola373, bjanna,Jarka, dziękuję bardzo za komentarze.
Eh, z tymi ustami to jest taki problem, że najgorzej mi wychodzą :/ Haftować to ja tylko krzyżykami umiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie
| bjanna napisał/a: | | a na ilu drutach je robisz |
Hmm, to zależy od elementu Kończyny zwykle na 3 pończoszniczych(tak, tak - na 3 a nie 4 lub 5), rzadko na tych z żyłką (za małe te elementy a za dużo przeciągania żyłki). Głowę i tułów na drutach z żyłką. Jak widać na załączonym zdjęciu, tym razem starałam się robić obie nogi mniej więcej równocześnie - tzn. aby nie mieć przy sobie mnóstwa kłębków ( i tak miałam po 3 ) jak tylko kończyłam jakiś kolor na jednej nodze od razu robiłam ten fragment na drugiej.
reni - Pon 24 Sie, 2009 08:45
super
bjanna - Pon 24 Sie, 2009 08:47
Pyziulka, pytałam właśnie, bo widzę na zdjęciu druty na żyłce i tak sie dzwię jak to robisz ja też nie robię na 5, bo mi najzwyczajniej na świecie niewygodnie, robię na 4, a jak dochodzę do końcówki to na 3, ale na drutach na żyłce to jeszcze nie robiłam, ponieważ wydaję mi sie to zbyt pracochłonne
Pyziulka - Pon 24 Sie, 2009 10:02
bjanna, ja uwielbiam druty na żyłce - 2,5 to moje jedyne na razie addiki ale chyba pokuszę się o jeszcze jedna parę 2,5 oraz 2,75 Nie lubię za to wcale robić na 5 drutach, zawsze sie jakimś ukuję Dlatego też magic loop to technika którą używam przy większości mniejszych wyrobów. Tylko te zupełnie małe ( poniżej 30 - 40 oczek) robię na 3 drutach. Zdarzało mi się nawet te większe na 3 robić, ale to zależy jakie druty mam pod ręką Ja osobiście polecam druty z żyłką do większości projektów - nawet tych co nie trzeba robić na okrągło, ale to tylko moje preferencje.
bean - Pon 24 Sie, 2009 17:31
Pyziulka, wspaniałe są te lalki
Pyziulka - Pon 24 Sie, 2009 20:55
Skoro lalka-wróżka miała mieć usta to dziś se ich dorobiła. Wypróbowałam 4 czy 5 różnych zanim była zadowolona z efektu. Przy okazji powstał tez nosek i teraz twarz jest kompletna
A poniżej zdjęcie baletnicy na godzinę 18. Teraz juz uszka doszyte i buźka wyszyta - czeka tylko na spódniczkę. Sesja zdjęciowa w pełnym odzieniu przewidziana na jutro
Uszka:
jusia1437 - Wto 25 Sie, 2009 09:06
Strasznie mi się podobają twoje lalki, brawa
buziaczek - Wto 25 Sie, 2009 22:27
wow rewelacyjne maskotki
Pyziulka - Śro 26 Sie, 2009 09:39
Dziękuje wszystkim, za bardzo miłe komentarze. Ciesze się, że zabawki tak sie podobają:D Po szczegóły odnośnie wzorów zapraszam na mojego bloga.
Balerina ukończona Jak się uda to jeszcze dziś poleci do kuzynki Sesja zdjęciowa przebiegła sprawnie:
Udało nam sie nawet zobaczyć jej ogonek:
A tutaj przybliżenie pyszczka - prawda że słodka...
|
|
|