Sprawy administracyjne - Blokada forum
Elżbieta P. - Czw 11 Gru, 2008 15:44
Jest jest jest hurrrra, oby jak najdłużej, czekam na konto, pozdrawiam wszystkich
Pysiatom - Czw 11 Gru, 2008 17:16
Witajcie, fajnie że nasze forum zostało odblokowane. Brakowało mi go. Czekam na nr konta i pozdrawiam wszystkich oraz życzę wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia I Szczęśliwego Nowego Roku.
wyrosnieta11 - Czw 11 Gru, 2008 17:26
anui a czy moglabys jeszcze raz wrzucic te druczki bo nie moge ich tam znalez. ja dopiero jak juz pisalam wplace w styczniu ale chce juz miec wszystko gotowe zeby nie zapomnieć o tym.
Bożena- 2000 - Czw 11 Gru, 2008 20:03
Ja też proszę o konto
Phoebe - Czw 11 Gru, 2008 20:10
Aniu jak milo tu znowu zajrzec! Trzymam nadal kciuki! Buziaki dla Was wszystkich
alfa76 - Czw 11 Gru, 2008 20:15
Hej! Jak wspaniale móc włączyć forum i znów Was spotkać. Pozdrowienia dla wszystkich a szczególnie dla Ciebie Aniu.
Aniela41 - Czw 11 Gru, 2008 21:04
Hej,nie bylam z Wami dlugo,ale tez sie ciesze ze juz mozna wlaczyc forum-pozdrawiam wszystkich
Lolek7825 - Czw 11 Gru, 2008 21:20
hej hej NARESZCIE!!!! Super.
ANIU Maranto podaj proszę nr konta na PW a oczywiście jak obiecałem odkęcę kurek aby złoty szmer grosików popłynął ku wzmocnieniu NASZEGO forum!!!! Pozdrawiam
blanka81 - Pią 12 Gru, 2008 12:12
Wchodze dzisiaj dla sprawdzenia czy coś się zmieniło i JEST FORUM aż do góry skacze z radości. Pozdrawiam Maranto i dzięki za cud odzyskania bo już usychałam z nudów za wami. A i jestem chętna do wpłaty na konto.
maranta - Pią 12 Gru, 2008 12:48
Cieszę się, że się cieszycie
Dzwoniłam teraz dowiedzieć się jak wygląda sprawa z przeniesieniem nas na tego nieszczęsnego dedyka.
Dzwoniłam pod inny numer i rozmawiałam z innym pracownikiem, nie z administratorem.
Mają problemy z przeniesieniem bazy danych na nowy serwer, jakaś niezgodność między panelami.
Właśnie czegoś takiego się obawiałam gdybym musiała bazę przenosić bez pomocy na zupełnie inny serwer u innego hostingodawcy, nawet z pomocą dobrych informatyków przy takich przenosinach mogą wyniknąć spore problemy.
Jednak zupełnie nie spodziewałam się problemów z przeniesieniem w tej samej firmie- oni przecież doskonale znają parametry dotychczasowego serwera, wszystkie ustawienia w panelu, kodowanie bazy itp. a jednak i tu coś idzie nie tak.
Właśnie to, że znają parametry i że obiecali przenieść nas sami przeważyło, że zdecydowałam się zostać przy LiveNecie.
Dostałam znaną już obietnicę, ze dziś postarają się przenieść.
Postanowiłam, że spokojnie poczekam i nie będę dzwoniła z pytaniami przez jakiś czas. Być może faktycznie mają problemy a sama wiem jak nieraz z komputerem coś nie wychodzi i ile czasu taka zabawa zajmuje i ile nerwów.
Lepiej niech to potrwa dłużej, ale niech zrobią porządnie a nie na szybko, bo skutki potem mogą być opłakane, jak baza będzie działać niestabilnie.
Z wpłatami jeszcze poczekajmy.
Na koncie mam 260zł.
Dziś wpłynęła wpłata od moniki_b poprzednio, o czym pisałam na blogu od Skrzacika i Anety ze Zgorzelca- dziękuję ślicznie
wyrosnieta11 - Pią 12 Gru, 2008 14:17
moj chlopak wymyslil ze moznaby bylo zamiescic na stronie reklamy dzieki ktorym moznaby bylo zarobic pieniazki i utrzymac forum. niestety nie wiem jak to sie zalatwia moze ktos madrzejszy sie na tym zna moze ktos wie jak to sie zalatwia. no i nie wiem jak to prawnie wyglada bo niby to dodatkowe dochody ale trzebaby bylo zapytac sie jakiegos prawnika.
ewaszal - Pią 12 Gru, 2008 18:41
Maranto dziękuję Pozdrowienia dla wszystkich .
Ja też proszę o konto.
nula - Pią 12 Gru, 2008 20:43
Dziewczyny - Ania ma rację !!!
Wstrzymajmy się na razie z wpłatami.
Nie ma sensu zbierać dużych kwot na Ani prywatnym koncie.
Na następny miesiąc mamy już uzbierane a jak będzie trzeba to zrobimy zrzutkę (ogłosimy Wielką Poświąteczną Zbiórkę na rzecz Forum ) i na pewno pieniędzy nie zabraknie (sądząc po ilości chętnych )
Niech najpierw LiveNet nas przekona że warto zostać na ich dedyku !!!!!
Tak na marginesie dzieją się jakieś ciekawe rzeczy z forum.
Ja tego posta już raz pisałam i wysyłałam - był w tym temacie a jak weszłam teraz to go nie ma więc napisałam jeszcze raz !
Dostałam powiadomienie, że w temacie napisała odpowiedź Beacia 24
Jej posta też tu nie ma - mało tego jak kliknęłam w linka to przeniosło mnie do tematu
"Edytko - 100 lat" - ciekawe prawda ?
maranta - Pią 12 Gru, 2008 20:48
Chyba własnie jesteśmy w trakcie przeprowadzki i stąd te cuda na forum.
Kilka postów dzisiejszych zniknęło. Może jeszcze zaktualizują bazę danych, może nie- zobaczymy.
W każdym razie na 99,9% lecimy z nowego serwera w tej chwili.
Choć chwilami mam wrażenie, że raz z nowego a raz ze starego
Trzymajmy kciuki za udaną przeprowadzkę.
Moim skromnym zdaniem na sam czas przeprowadzki forum ze starego serwera powinno być zablokowane, bo się leciutki bałagan nam zrobi. Dobrze, że obejmie on tylko kilka godzin dzisiejszego dnia.
Jeśli w tej chwili przywrócą to, co już zniknęło z dzisiejszego popołudnia, to automatycznie zniknie, to co w tej chwili piszemy.
nula - Pią 12 Gru, 2008 20:53
A wiesz, że mi też to przyszło do głowy ????
W takim razie faktycznie trzymajmy kciuki !!!!!
Niech im się w końcu uda !!!
joana - Pią 12 Gru, 2008 21:11
Ja dalej nie potrafię dostać sie na Forum. Dzis udało mi sie okrężną droga.
Bardzo się z tego cieszę. Dopiero co wróciłam, więc nie bardzo rozumię o jakie opłaty chodzi Muszę doczytać. Ale jak trzeba zapłacę, bo bycie na tym Forum to czysta radośc. Pozdrawiam serdecznie.
reni - Pią 12 Gru, 2008 22:33
nula, ma rację wstrzymajmy się na razie z wpłatami
i trzymajmy kciuki za przenosiny
maranta - Sob 13 Gru, 2008 08:45
Nie otrzymałam jeszcze żadnych oficjalnych informacji, żadnych danych do nowego serwera.
Jestem jednak pewna, ze forum już zostało przeniesione i że działa w tej chwili na nowym serwerze.
Straciliśmy kilka postów z wczorajszego popołudnia, co przy działającym forum w czasie przenoszenia jest nie do uniknienia.
Dodatkowo o przeniesieniu strony świadczy to, ze forum w tej chwili działa a serwer nr jeden, na którym do tej pory byliśmy, w tym momencie leży i nic na nim nie działa...
Jeszcze troszkę poczekajmy z wszelkimi decyzjami dotyczącymi forum do momentu aż wszystko zakończą i oficjalnie mnie o tym poinformują
Chciałam się w tej chwili do admina na gg odezwać, żeby mu o czymś przypomnieć, ale zrezygnowałam jak zobaczyłam jego opis- "załamka" chyba im się całkowicie nasz dotychczasowy serwer posypał
reni - Sob 13 Gru, 2008 09:02
i ja myślę że jesteśmy już na nowym serwerze.Aniu jak będzie wiadomo na 100% podaj numer konta
Asia S. - Sob 13 Gru, 2008 09:25
A ja nadal uważam, że ludzie z LiveNetu są niepoważni, niesłowni. W końcu jak się żyje z usług dla klientów to trzeba o klienta dbać. Nie mam zamiaru rozczulać się nad tym co robią, w końcu są fachowcami a nie partaczami.
nula - Sob 13 Gru, 2008 10:22
Jak będzie już coś wiadomo na pewno to daj znać - a swoją drogą oni chyba na hasło "Maranta" już dreszczy dostają
maranta - Sob 13 Gru, 2008 10:30
| nula napisał/a: | | a swoją drogą oni chyba na hasło "Maranta" już dreszczy dostają |
Dokładnie tak samo myślę
Mam tylko nadzieję, że przenosiny naszego forum nie miały wpływu na padnięcie całego serwera...
Tak w tej chwili wygląda strona główna LiveNet i wszystko co na serwerze nr 1 się znajduje http://livenet.pl
Dlatego na razie siedzę jak mysz pod miotłą, o nic nie pytam, nie prosze o dane do nowego serwera, czekam cierpliwie, bo wiem, że mają urwanie głowy w serwerowni.
bogusia1255 - Sob 13 Gru, 2008 13:37
Rozumiem wstrzymać się z wpłatami,a na przyszłość to wpłata na ten druk który jest w jednym z tematów do pobrania jestem nowa oświećcie mnie
nula - Sob 13 Gru, 2008 14:21
bogusia1255, trochę cierpliwości a wszystkiego się dowiesz - same musimy dopiero ustalić co i jak z wpłatami.
Na razie czekamy na potwierdzenie, że możemy działać na nowym serwerze.
Kwestia ile, kiedy i gdzie wpłacać na razie pozostaje otwarta.
Aniu - mam nadzieję, że jak się uporają z problemami to sami się do Ciebie odezwą. Faktycznie lepiej im teraz nie zawracać głowy
mala100gosia - Sob 13 Gru, 2008 19:36
uuufff jad dobrze widziec działajace forum co za ulga dla mojego serca bo myslałam ze mi zostanie tylko osinka
|
|
|