To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Gabis też próbuje

moslamawe - Pią 12 Wrz, 2008 12:15

brawo brawo brawo
_ulcia - Pią 12 Wrz, 2008 14:38

Gabis obserwowałam ten wątek i muszę Ci powiedzieć że ja również jestem z Ciebie dumna brawo brawo brawo
za cierpliwość i za to że się nie zniechęciłaś kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

maranta - Pią 12 Wrz, 2008 14:50

_ulcia napisał/a:
Gabis obserwowałam ten wątek i muszę Ci powiedzieć że ja również jestem z Ciebie dumna brawo brawo brawo
za cierpliwość i za to że się nie zniechęciłaś kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Ja także jestem dumna, wielkie brawa za samozaparcie i za efekty brawo cool brawo

Teraz tylko trening, żeby nabrać wprawy i zobaczysz sama jakie będą efekty Smile

JJka - Sob 13 Wrz, 2008 19:33

gabis, gratuluję wykonanej pracy!!
Komplecik bardzo ładny cool
ja sie na frywolitkach nie znam (moje czółenka mają się dobrze Wink ), więc żadnych niedoskonałości nie widze nie wiem Wink

kiziulka - Sob 13 Wrz, 2008 20:38

gabis super, najgorsze za Tobą, teraz będzie już tylko lepiej:) cool
barbara 1 - Sob 13 Wrz, 2008 21:16

jak dla mnie to bomba brawo brawo brawo
mirka - Wto 16 Wrz, 2008 17:42

gabis dla mnie to super najtrudniejsz są początki. radocha
gabis - Pon 22 Wrz, 2008 22:16

Dziękuje za komplementy!!! cmoknięcie

Zmobilizowana do dalszej pracy przedstawiam jej efekty:
mój nowy komplecik

i upominek dla koleżanki

Chyba wpadłam po uszy w te frywolitki!!! wesoło mi

bjanna - Wto 23 Wrz, 2008 08:55

gabis napisał/a:
Chyba wpadłam po uszy w te frywolitki!!!
i wcale mnie to nie dziwi hopla piękności robisz brawo brawo jesteś kolejną osobą na prace której będę czekać z niecierpliwością cool
ola177 - Wto 23 Wrz, 2008 10:10

cool cool cool cool cool
Mao - Wto 23 Wrz, 2008 10:30

ale cudne brawo brawo brawo dla mnie frywolitki to jeszcze zagadka nieodgadniona hahahihi tym bardziej podziwiam a na naukę nie mam czasu i cierpliwości przykro mi
iwona55 - Wto 23 Wrz, 2008 10:55

super.

brawo brawo brawo

jola373 - Wto 23 Wrz, 2008 12:25

gabis, śliczności! brawo cool brawo cool brawo
Piguła83 - Wto 23 Wrz, 2008 14:27

Piękne prace cmoknięcie
elka j. - Wto 23 Wrz, 2008 22:17

Widzę Gabis, że odkryłaś dla siebie frywolitki i to z powodzeniem, ślicznie Ci wychodzą, duże brawa. Dla mnie frywolitki to czarna magia cool cool cool cool
jola1010 - Śro 24 Wrz, 2008 10:22

ooooo ooooo ....ale ładne cool cool cool
Elunia - Śro 24 Wrz, 2008 11:29

Gabis piękne -napisz czy koraliki wrabiałaś szydełkiem czy miałaś już naciągnięte czółenko? cool
buziaczek - Śro 24 Wrz, 2008 14:20

przepiękny frywolitkowy zestaw cool brawo cool brawo
gabis - Śro 24 Wrz, 2008 15:37

Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały!!! Są one bardzo mobilizujące. Ja na razie opanowałam tylko jeden wzorek, ale każdy naszyjnik wyszedł mi inny.
Elunia, wszystkie koraliki wrabiałam. Nie wiem czy tak to powinno się robić, ale wygląda nieźle
cmoknięcie .

kiziulka - Śro 24 Wrz, 2008 19:40

gabis, pięknie:)
Zosia32 - Czw 25 Wrz, 2008 10:28

gabis, tylko pogratulować uklon
małgośka - Czw 25 Wrz, 2008 10:31

Gabi, ale masz zdolności. Już chwaliłam, ale jeszcze raz WIELKIE brawo brawo
skrzacik - Czw 25 Wrz, 2008 10:32

gabis napisał/a:
Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały!!! Są one bardzo mobilizujące. Ja na razie opanowałam tylko jeden wzorek, ale każdy naszyjnik wyszedł mi inny.
Elunia, wszystkie koraliki wrabiałam. Nie wiem czy tak to powinno się robić, ale wygląda nieźle
cmoknięcie .

gabis, naszyjniki sa piekne. wlasnie pokazalas jak jeden wzor moze zmienic sie gdy zastosujemy rozne nici, koraliki itp. i to jest wlasnie fantastyczne w plataniu niteczek technika koronki czolenkowej radocha

koraliki mozna wplatac w trakcie pracy tak jak ty zrobilas i jest to jak najbardziej poprawna technika.
mozna nawlec przed rozpoczeciem pracy na jedno lub dwa czolenka i wrabiac w trakcie pracy. efeklt jest bardzo fajny gdy koralik laduje w innym miejscu niż łaczenie poszczegolnych elementow wyrobu. jedyny 'feler' tego jest taki, ze trzeba wiedziec ile koralikow bedzie na potrzebne jeszcze przed rozpoczeciem pracy, czy beda nam potrzebne na jednym czolenku czy na dwoch. a w trakcie pracy trzeba uwazac, zeby nie pomylic czolenk jesli liczba koralikow na kazdym z nich byla rozna.
mozna koraliki naklejac, klejem typu kropelka i mozna je naszyc po skonczonej pracy porzadnie chowajac nitki.

bede czekac z wielka niecierpliwoscia na twoje dalsze dziela.

skrzacik

Halkuk - Czw 25 Wrz, 2008 16:01

Wspaniały komplecik cool brawo cool
gabis - Sob 04 Paź, 2008 12:50

Kolejne nowości 9wzór tradycyjnie ten sam)
naszyjnik i kolczyki

obróżka i kolczyki