Pogaduszki szydełkowe - Kobiety robótkujące z Podkarpacia łączcie się!!!!
alfa76 - Wto 29 Lip, 2008 22:10
To na tą kawkę to sobie chyba będziemy musiały salę wynająć
Trusia - Śro 30 Lip, 2008 06:51
Lepiej pomyślcie o jakimś parasolowym ogródku w centrum Jak obsiądziemy taki ogródek z robótkami, będzie wesoło Zrobimy sobie Dzień Publicznego Dziergania
alfa76 - Śro 30 Lip, 2008 17:53
Niegłupi pomysł. Ja się zobowiązuję przywieźć aparat żeby to Publiczne Dzierganie uwiecznić. Tylko się musimy sprzęgnąć i wreszcie spotkać.
Elunia - Śro 30 Lip, 2008 19:18
Spotkajmy się wreszcie-znacie jakieś miłe miejsce?
ja znam tylko Jasło ale do Rzeszowa też dojedziemy,podajcie termin i miejsce a ja się postaram dostosować,chyba że chcecie w Jaśle to zapraszam
alfa76 - Czw 31 Lip, 2008 12:10
Jeżeli mamy się spotkać w Rzeszowie to do tablicy wywołuję Rzeszowianki. Ja sama troszkę znam Rzeszów, ale tylko od strony "zakupowej" a nie od strony rozrywkowej. Elunia masz rację żebyśmy się spotkały, ale któraś z dziewczyn jeszcze wakacjuje. Prosiłabym tylko żebyśmy się spotkały jeszcze w wakacje, bo później dzieci pójdą do szkoły i zacznie się ruch szkolny.
doelli - Pią 01 Sie, 2008 12:30
A ja mam zamiar zamieszkać w Rzeszowie, ale nie mogę nic ludzkiego znaleźć do wynajęcia!
Od dłuższego czasu zadręczam się szukaniem, czegoś do życia w Rzeszowie, ciężko coś wynająć dla rodziny pięcioosobowej, a raczej wskazane jest przenieść się nam do Rzeszowa, bo mój najstarszy syn ma ogromne problemy ze słuchem, a w Rzeszowie jest taka szkoła, w której może się normalnie uczyć, szukam na osiedlu Króla Augusta, bo tam jest, ta szkoła... i popadam w czarną rozpacz..., bo wrzesień tuż, tuż... zadręczam się tym... nie mam siły, żeby cokolwiek haftować, szydełkować...
Nietoperek - Sob 02 Sie, 2008 17:37
A jak moja druga połówka jest z podkarpacia to ja też się zaliczam?
jola373 - Sob 02 Sie, 2008 18:28
Pewnie, że tak! W końcu Twoja druga połówka jest większa.... chyba
alfa76 - Sob 02 Sie, 2008 18:53
Kobiety drogie, zastanówmy się jak pomóc Doelli. Ja osobiście nie wiem nawet dokładnie gdzie jest osiedle Króla Augusta, ale może któraś z Rzeszowianek wie o jakimś lokum? A w ogóle to myślcie coś o tym spotkaniu.
Nietoperek - Sob 02 Sie, 2008 20:30
Większa ale niewiele Bo chudzina taka, że szkoda gadać żadne dokarmianie nic nie daje
doelli - Sob 02 Sie, 2008 22:16
Dzisiejszy dzień poświęciłam na dokładne sprawdzenie jeszcze raz tej części osiedla Króla Augusta, są dwa segmenty w dwóch szeregówkach, które można brać pod uwagę. Z jednymi właścicielami już rozmawiałam, a drudzy odpowiedzą w połowie przyszłego tygodnia. Zdecydowaliśmy się na kupno, gdyż najstarszy syn będzie chodził do tej szkoły jeszcze 4 lata, a potem do gimnazjum, które jest kilkaset metrów dalej, a pozostałe dzieci mam jeszcze mniejsze i ostatnie, jak nim skończy podstawówkę minie jeszcze 10 lat. Nie ma najmniejszego sensu wynajmować choćby te 4 lata, a wozić go 4 lata podstawówki + 3 lata gimnazjum nie ma sensu... Problem jest w tym, że w tak krótkim czasie nie uzbieramy wymaganej kwoty, dom jest do remontu, więc ciężko byłoby tam zamieszkać, tak od zaraz... Będziemy próbować dogadać się z właścicielami, żeby zapłatę za dom podzielić na raty... szczerze jestem wykończona...
alfa76,
To osiedle jest zaraz, jak zjeżdżasz z Wiaduktu Śląskiego, po prawej stronie, wyjeżdżając z centrum Rzeszowa, jadąc ul. Krakowską.
Osobiście bardzo chętnie bym się spotkała. Bardzo dobry pomysł, bo ostatnio straciłam wenę do tych zajęć, ale dopóki nie wyjaśni mi się sytuacja mieszkaniowa, to nie mam głowy, zresztą mam trójkę małych dzieci i nie mam prawa jazdy, więc dopóki nie zamieszkam w Rzeszowie trudno i będzie znaleźć czas na takie spotkania. Teraz mieszkam w Sanoku, więc dla mnie wyjazd tego typu, to wycieczka całodniowa. Mam nadzieję, że pomysł nie upadnie i w niedalekiej już przyszłości spotkamy się w realu.
irenka10 - Wto 05 Sie, 2008 14:30
Witajcie kochane dopiero terz zauwazylam ten watek jestem rowniez z podkarpacia mieszkam w markowej koło łancuta chetnie bym przyjechała na takie spotkanie .w nici zaopatruje sie w hurtowni GTO w rzeszowie na ulicy syrokomli tylko tam zalezy jak sa poakowane nici czy włoczki niektore po pół kilo inne mniej tak mozna kupic ale roznica duza w cenie niz w sklepach Robie na szydełku drutach oraz probuje filet klasyczny .Ostatnio mam juz za duzo zamowien i przeraza mnie to niemam czasu sobie nic zrobic pozdrawiam wszystkich
alfa76 - Śro 06 Sie, 2008 12:14
Irenko, a może rzuciłabyś tak orientacyjnie ceny nici i włoczek, które kupujesz w tej hurtowni. Ja polecam wszystkim ta hurtownię, ale jeszcze w niej nie byłam.
irenka10 - Śro 06 Sie, 2008 18:58
Kupowalam kordonek podobny do maxi po 10dkg byly dwa rodzaje po 7.50 i 8.50 za motek w paczce jest 6 szt ,cable to tez kordonek po 50gr w motku pakowany po 8 szt czyli 40 dkg za to zaplaciłam 39.90 za całosc nici z korala jest 250g to chyba 13.90 za jeden motek i te mozna na sztuki kupowac nici bolero po 10dkg za motek 6.90 super z nich sa bluzeczki to kilka przykladow maja szydełka druty igły włoczka jest rozna ale ostatnio nie kupowalam wiec nie powiem pozdrawiam wszystkich
alfa76 - Śro 06 Sie, 2008 19:04
To faktycznie ceny konkurencyjne. Irenko czy ja cię dobrze wypatrzyłam na naszej klasie?
irenka10 - Czw 07 Sie, 2008 12:09
tak ALFA dobrze mnie wypatrzyłas juz zaakceptowalam Twoje zaproszenie dziekuje za nie
doelli - Sob 09 Sie, 2008 22:38
No i co z tym spotkaniem?
Może we wrześniu?
alfa76 - Sob 09 Sie, 2008 23:25
Nie wiem bo temat spotkania obecnie przycichł. We wrześniu mogłoby być, zresztą mi każdy termin pasuje, choć wolałabym żeby to była sobota lub niedziela. Pozdrawiam podkarpacianki i inne foremki też
alfa76 - Śro 13 Sie, 2008 10:33
Podkarpacianki drogie! Coście tak nagle ucichły? Miało być spotkanie? Miało. I co się z pomysłem stało? Zasnął. Foremki jasielskie! Czemu się nie chwalicie, że organizujecie kiermasz? Wiem od Renaty i Eli, że będzie na Rynku jasielskim tylko nie pamiętam dokładnie kiedy chyba 30 i 31 sierpnia. Dobrze zapamiętałam dziewczyny. Myślę, ze sie wybiorę a może jeszcze któraś by sie wybrała? Reniu i Elu napiszcie więcej o tym proszę. I proszę pomyślmy o tym spotkaniu. Pozdrawiam
Gusia - Śro 13 Sie, 2008 12:20
A cóż to za kiermasz??
W Krośnie w dniach 29-31 sierpnia będą Karpackie Klimaty
alfa76 - Śro 13 Sie, 2008 12:27
Skontaktuj sie z Renats albo z Elunią bo to od nich wiem o kiermaszu.
Elunia - Śro 13 Sie, 2008 14:44
W Jaśle na rynku są,, Dni Wina'' 30,31 sierpień od godz 13 do 20,będzie też kiermasz rękodzieła ,nasze koło hafciarskie będzie też miało stoisko (ja mam dyżur ekspedientki w niedzielę),niewiem jeszcze kto z wystawców potwierdzieł przybycie ale 21 bedę już wiedziała to wam napiszę,
Gusia napisz czy w Krośnie też będzie kiermasz?i gdzie?
Elunia - Śro 13 Sie, 2008 14:50
A może zrobimy sobie wycieczkę do Krakowa na cepeliadę?mogłybyśmy pojechać w parę osób tym samym autobusem lub pociągiem...
Gusia - Śro 13 Sie, 2008 17:21
Tutaj jest więcej na ten temat
http://www.karpackieklimaty.krosno.pl/
http://www.krosno24.pl/kultura.php3?id=1753 (tutaj daty pomylone bo jest w dniach 29-31 sierpień)
ewaszal - Nie 17 Sie, 2008 21:11
cześć już po urlopie, przepraszam, że się nie odzywałam ale byłam na urlopie w Bieszczadach, a tam nie ma nawet komórka zasięgu , uwielbiam uciekać w nasze góry i lasy, najlepiej spotkać się na rzeszowskim rynku koło Ratusza, tam jest dużo parasoli i miejsca, impreza w Krośnie zapowiada się bardzo ciekawie
|
|
|