To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Gusi

Gusia - Wto 06 Paź, 2009 09:54

gosias, iwonka, bjanna, Krakowianka, Jarka, gustavo_2008, bieta, Elżbieta P., buziaczek, reni, kabyr, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Tak mi się spodobało dzierganie mitenek, że popełniłam kolejne. I coś się dziwnie zanosi, że to jeszcze nie koniec zebalek

Gusia - Wto 06 Paź, 2009 11:25

NIKA, gosias, kabyr, ciapara, cmoknięcie

ciapara, robiłam z podwójnej nitki Kocurka. Nabrałam 40 oczek i przerabiałam według schematu, który Ci niżej rozrysowałam. W 27 rzędzie zaczęłam dodawanie oczek na palec, między 8 a 9 oczkiem dodałam oczko przekręcone z poprzecznej nitki i tak samo między 9 a 10 oczkiem i tak zrobiłam 7 razy w co drugim rządzie. Potem oczka na palec zamknęłam i przerabiałam całość razem. Palec dorobiłam na szydełku półsłupkami. Po 7 powtórzeniach wzoru zaczęłam robić górny wzór 2 rzędy czarną ze srebrną nitką 2 rzędy lewych, potem 4 rzędy ecru prawych, i kwadraciki: 5 oczek ecru, 6 oczek czarną, 6 o ecru, 6 o czarną, 6 o ecru, 6 o czarnych, 5 o ecru i tak 3 rzędy, potem 4 rzędy ecru włoczką, 2 rzędy czarną ze srebrną nitką. Zakończyć i zszyć.

Druga w odwrotnym układzie
Mam nadzieję, że pomogłam

Gusia - Nie 18 Paź, 2009 17:56

bean, bieta, Elżbieta P., Violetta21, iwonka, gustavo_2008, dehajola, Grażyna, milamirka, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Nowości:
szal

etui na telefon

Gusia - Pon 19 Paź, 2009 18:58

bieta, Bożena- 2000, bean, agus2003, gustavo_2008, reni, Violetta21, elka j., gosias, Aniela41, dziewczyny bardzo, bardzo Wam dziękuję cmoknięcie

To jeszcze coś takiego pokażę:
Moja pierwsza w życiu serwetka (taka mini)

Sweterek po przeróbkach:

Gusia - Wto 27 Paź, 2009 09:10

buziaczek, reni, Beata T, Elżbieta P., bean, mimusia-1, bjanna, Aniela41, Violetta21, Asia S., jola373, Jarka, ciapara, baluu, monika_b, misia0808, dziewczyny bardzo Wam dziękuję, wpływacie na człowieka niesamowicie motywująco cmoknięcie

Beatko to naprawdę moja pierwsza serwetka, zawsze mi się wydawało, że nie będę miał cierpliwości do tych cieniutkich niteczek, a jednak...
Tak na mnie te wszystkie pochwały pozytywnie podziałałby, że powstała kolejna serwetka. Proszę tylko o wyrozumiałość, bo w kwestii formowania to się muszę jeszcze dużo nauczyć.

Gusia - Pią 20 Lis, 2009 20:56

Krakowianka, Violetta21, jusia1437, makneta, bean, kabyr, reni, SoWa, bieta, dehajola, jola373, gustavo_2008, marysia54, Jarka, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Nowy grzeczny, wręcz szkolny bezrękawnik

Gusia - Czw 14 Sty, 2010 18:48

Aniela41, dehajola, Jarka, gustavo_2008, Viola, Elżbieta P., Zula, bjanna, nula, irenka10, jusia1437, buziaczek, Madzia, Violetta21, bieta, marysia54, reni, bean, Grażyna, Dziękuję bardzo !!! cmoknięcie

Nowości: