Literatura - CO TERAZ CZYTASZ??
Jolka - Pon 24 Mar, 2008 23:08
Ostatnio przeczytałam Brown "Cyfrowa twierdza"
la_femme - Pią 04 Lip, 2008 05:15
ja właśnie kończę "Kwiat pustyni" Waris Dirie, bardzo polecam
Trusia - Pią 04 Lip, 2008 07:31
Aktualnie? "Kubusia Puchatka" Milne'a i "Cecylkę Knedelek" córce, "Skąd się biorą słowa" Katarzyny Kłosińskiej i "Hobbita" Tolkiena sobie
Phoebe - Czw 17 Lip, 2008 21:05
Czytam aktualnie cala Anie z Zielonego Wzgorza (tzn wszystkie tomy....)
a do tego skonczylam
"The Glass Castle" Jeannette Walls
"The Alchemist" Paulo Coelho
a zaczynam "Life of Pi" Yann Martel
Moja kochana siostra przywiozla mi az 9 ksiazek w jez. angielskim (cobym nie zapomniala...)
Asia S. - Czw 17 Lip, 2008 22:00
Phoebe, "Anię" czytasz jeszcze raz, bo chcesz spojrzeć na nią kobiecym okiem??
Phoebe - Pią 18 Lip, 2008 06:24
Dokladnie Jakos mam do niej sentyment (bo to moja imienniczka )
Ksiazki mam od tesciowej (chciala mnie wciagnac w Sage o ludziach lodu....ale kiedys to przerabialam i wystarczy ) teraz pojawila sie jakas nowa saga... i znowu mnie namawia. A najgorzej przeczytac kawalek....to wciaga.
agniechak - Pią 18 Lip, 2008 08:46
Ostatnio czytałam "Bidul" (Maślanka) - książka opisuje życie w domu dziecka w latach 80-tych. Forma pamiętnika kilkunastoletniego chłopca - bardzo dobrze się czyta, choć treść wstrząsająca.
Lbię czytać, ale nie mam na to za dużo czasu. Jednak robótki górą - bo przy nich mogę dodatkowo ogladać tv;) A jak Wy dzielicie czas między lekturę i robótki?
Irenka - Pią 18 Lip, 2008 08:57
A ja czytam Harrego Pottera!!Powiem, że bardzo mi się podoba( przeczytałam wszystkie części) a na dodatek mam o czym podyskutować z synem.
Bardzo lubię" Anię z Zielonego wzgórza" i często do niej wracam!!
Ostatnio zaniedbałam się w czytaniu zresztą i brakuje mi czasu, bo w ogródku jest robota i tak pięknie na dworze więc dużo jeżdżę na rowerze!!!
Pozdrawiam wszystkie czytelniczki!!
Asia S. - Pią 18 Lip, 2008 10:41
Phoebe, ja dalam się wciągnąć sąsiadce w "Sagę o ludziach lodu"
Irenka - Pią 18 Lip, 2008 11:38
Saga jest bardzo wciągająca!!!!Tez przez to kiedyś przechodziłam!!!Ale ciekawa!!!
wienia - Pią 18 Lip, 2008 13:37
Drugi raz czytam Sagę. A w ogóle to uwielbiam czytać. Lubię ksiązki kobiece, tajemnice, zdrada itp ale nie za ckliwe. Jackie Colins jest w pisarką w moim typie.
Madzia - Pią 18 Lip, 2008 18:45
Przewodnik po Sudetach
Phoebe - Pią 18 Lip, 2008 20:41
Asia S., hahahaha ja tez! w 2004 bylam na dlugich wakacjach u Mamy i sasiadka mnie namowila "wez, ja mam wszystkie tomy, zdazysz przeczytac, to fajne jest...." podobala mi sie saga, ale druty lezaly odlogiem...
teraz troche ciezko mi znalezc czas...moj 3-letni smok zaczal sie interesowac ksiazkami, wiec wieczorem czytamy cos krotkiego (mam do wyboru: polski, angielski, niemiecki...) do tego robotki....oczy mnie zaczynaja bolec. Ale uwielbiam ksiazki i chocbym miala nosic okulary to i tak bede czytac
Asia S. - Pią 18 Lip, 2008 21:08
Phoebe, ja już noszę okulary i ostatnio byłam u okulisty i nie zauważył pogorszenia wzroku, bo na poprawę to chyba nie mam co liczyć
Meta - Pon 21 Lip, 2008 12:23
Ja uwielbiam fantasy, czytam prawie wszystko z tego gatunku, co mi w ręce wpadnie Na książkach oczy sobie popsułam jeszcze jako dzieciak (rodzice kazali światło gasić wieczorem, to ja hop z książką i latarką po kołdrę - ot głupota i brak przewidywania skutków), teraz regularnie "dopsuwam" przed komputerem, bo większość z monitora ostatnio czytam (bo tak najłatwiej mi książki zdobyć). Swego czasu, po przeczytaniu 14 tomów "Jeźdźców smoków" Anne McCaffrey, wzięłam się (po raz drugi) za całą Sagę o Ludziach Lodu, Sagę o Czarnoksiężniku, Sagę o Królestwie Światła (47+15+20 tomów ) i wykończyłam wszystkie w 3 tygodnie - takie to czytadło wciągające. Teraz przy Lenie trudniej się skupić na lekturze, ale przy karmieniu poczytuję sobie Wiedźmina i Achaję (po raz nie wiem już który, ale Achaja szczególnie jest moją największą książkową miłością) na zmianę z książkami Koontza, Kinga i Szwa(j)i. King, Koontz, Ziemiański, Sapkowski, Rowling i jeszcze kilku autorów poroznoszeni są po całym mieszkaniu, żeby w każdym kącie pod ręką byli
Asia S. - Pon 21 Lip, 2008 13:33
Mecik, mój mąż jak zabrał mnie pierwszy raz do swojego rodzinnego domu i pokazał "biblioteczkę" z fantasy to o mało nie padłam z wrażenia. Cały czas ubolewamy nad tym, że mamy za małe mieszkanie, żeby te książki zamieszkały razem z nami.
bjanna - Czw 24 Lip, 2008 19:25
a ja Wam polecam książkę Elizabeth Gilbert "Jedz, módl się, kochaj" autorka opisuje swoją podróż do Italii, Indii i Indonezji, która ma pomóc jej zmienić swoje życie, które mimo tego, że miała wszystko była nieszczęśliwa
Ate - Sob 26 Lip, 2008 20:06
Robert McLiam Wilson Zaułek łgarza
ola1996 - Sob 26 Lip, 2008 20:18
Ja właśnei przeczytałam Marzenia Sandry K., to taka książka dla nastolatek xD
nutinka - Sob 26 Lip, 2008 20:54
| Mecik napisał/a: | | Ja uwielbiam fantasy, czytam prawie wszystko z tego gatunku, co mi w ręce wpadnie |
Mecik, a czytałaś coś Carda? Bo ja wczoraj zaczęłam "Grę Endera", dzisiaj skończyłam, bo się oderwać nie mogłam. I chcę jeszcze.
A teraz zaczęłam "Atramentowe serce" Funke, żeby zdecydować, czy oddam na podaju, czy nie. Ale to tak bardziej dla mojej córki się nadaje.
Z ostatnio przeczytanych bardzo podobała mi się powieść Mary Renault "Król musi umrzeć". Znacie?
Madzia - Sob 26 Lip, 2008 22:00
O, ja uwielbiam Carda w każdym wydaniu (nie tylko fantasy)
Meta - Sob 26 Lip, 2008 22:12
Zaczęłam Alvina czytać (z biblioteki), doszłam do ok. 50-tej strony i się okazało, że następnych 30 brakuje... - więc oddałam. Mam to na dysku (ściągnęłam sobie później), ale jakoś tak wyszło, że zapomniałam w ogóle o Cardzie Teraz przerabiam serię "Opowieść o Wojnie Światów" Raymonda Feista - czekam na ostatni tom od kolegi, a jak mi nie dostarczy, to znów trzeba będzie monitorem oczy mordować
Phoebe - Sob 26 Lip, 2008 22:22
bjanna, wlasnie mam sie za to zabrac (mam ja tylko po angielsku...a ostatnio sie rozleniwilam i wole czytac po polsku )
krystyn47 - Pią 15 Sie, 2008 21:06
Ja lubię pełne magii opowiadania Olgi Tokarczuk. Ostatnio przypomniałam sobie jej"Szafę" . A teraz wzięlam się za "ŻAL" Hanny Krall, która jest dla mnie mistrzynią krótkiej formy.
Ysabell - Pią 15 Sie, 2008 23:58
Ja też zepsułam sobie oczy nad książkami i regularnie je dobija dalej. Ale czytać kocham i - jak długo będę mogła - nie przestanę.
Też często czytam fantastykę (w kolejce czeka "Zawód: Wiedźma", "Małe, Duże", "Miecz dla króla" i "Na szkarłatnych morzach"), ale na razie straszliwie wciągnęła mnie książka Vaclawa Havla "Tylko krótko, proszę" - nie to wspomnienia, ni to wywiad rzeka, a jeszcze do tego poprzetykany notatkami, które pisał do swoich współpracowników w latach prezydentury. Doskonałe! Szczerze polecam...
|
|
|