To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Wszelkie wypociny Orchidei

Hala72 - Czw 08 Lis, 2007 15:22

brawo brawo brawo brawo śliczności,mnie szczególnie podobają się xxx i hafty
Grażyna - Czw 08 Lis, 2007 17:38

Wszystko piekne, no i masz fajnie, bo masz sporo umiejetnosci, szczególnie podziwiam jak zawsze hafty brawo brawo brawo
Madzia - Czw 08 Lis, 2007 17:59

Mnie najbardziej zachwycają hafty na ciuszkach!!!!!!!! uklon uklon uklon uklon uklon uklon W jaki sposób rysowałaś wzory np na dżinsach?
ata30 - Czw 08 Lis, 2007 18:17

brawo brawo brawo brawo brawo za piękne prace
gabis - Czw 08 Lis, 2007 23:22

brawo brawo brawo
Za następne cudeńka!!!!

orchidea - Pią 09 Lis, 2007 08:33

Dziękuje wszystkim za pochwały.
Na dzinsach ciężko się rysuje, różne metody wypróbowałam a w szczególności smok ma dużo małych elementów których nie można zgubic. w końcu rozdzieliłam żółtą czystą serwetkę na któtej miałam narysowany wzór i przyfastrygowałam tak jakbym obrysowywała kontury. Drugą dużą trudnością jest sama nitka która przy pierwszym zaplątaniu się supła i rwie. Ale teraz jest fajnie jak ludzie w sklepach zaczepiają i pytają gdzie kupione te spodnie, a mi miodzio ścieka po serduszku. W planach są jeszcze jedne spodnie z jakąs księżniczką z barbi lub wróżką - jak moje dziewczyny się zdecydują w końcu co to ma byc. Spodnie już mam. Ja takie kombinowanie mam chyba we krwi, moją zabawka w wieku moich dziewczynek czyli 6 lat juz były nozyczki. Ciełam wszystko co wpadło mi w ręce (mamy suknię ślubną, pościel itd.), w wieku 14 lat szyłam na maszynie proste rzeczy typu spódniczki na gumce, proste bluzki. Nigdy nie byłam na kursie, tylko z burdy kombinowałam. Nie będąc pełnoletnią uszyłam nawet sobie futerko RĘCZNIE nie na maszynie i nawet miało wygląd - do tej pory w rodzinie przypominają mi to i z czego szyłam lalkom ubrania. Doszłam z szyciem do etapu żakietów i jednej jak narazie męskiej marynarce. Jest ok. Ciuchów dużo sobie uszyłam, najwięcej jak byłam panienką i potrzebowałam co trochę cos nowego na balety (dyskotekę)
Z haftem zapoznałam sie dopiero jak urodziły się dziewczynki, coś musiałam robic jak spały. Najpierw był haft xxx potem płaski - innych nie umię jeszcze. Szydełko nawet trochę rozumię , ale druty tylko podstawa a wzorki i robienie pach to czarna magia.

Chciałam wsadzic wzory ze spodni ale fotosik dzisiaj ma anty nastawienie do mnie więc zrobię to następnym razem

iwi - Pią 09 Lis, 2007 08:44

cool cool cool brawo brawo brawo brawo brawo
Violetta21 - Pią 09 Lis, 2007 08:51
Temat postu: Wszelkie wypociny Orchidei
Super są te haftowane spodnie wesoło mi brawo brawo reszta prac też zasługuje na duże brawo brawo
Nikola5 - Pią 09 Lis, 2007 09:38

orchidea, zdolna bestyjka z Ciebie ,ale Ci zazdroszczę.
Masz piękne córeczki - niedługo zaczną chodzić na imprezki to dopiero będziesz miała co robić.
cool cmoknięcie cool

orchidea - Pią 09 Lis, 2007 10:35

Moja jedna dziewczynka kocha smoki a druga konie, jednorożce i pegazy. A ten drugi konik trochę jest podrasowany dodało mu się róg , powiększyło skrzydła i takie włosie na kopytach - wyszedł jednorośco pegaz pełen wypas zgodnie z sugestią dziecka

LucynaM - Pią 09 Lis, 2007 10:43

wszystkie twoje prace są super, ale za dżinsy... kwiatek dla ciebie wiem, jak to ciężko idzie, bo kiedyś wyszywałam motyw na rybaczkach
jola373 - Pią 09 Lis, 2007 23:08

kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie brawo brawo brawo Brak słów (uznania!!!)
Violetta21 - Sob 10 Lis, 2007 08:41
Temat postu: Wszelkie wypociny Orchidei
Super ten jednorożec brawo
Tak bardzo cieżko się haftuję takie rzeczy mi kiedyś zamaiło się że będe miała róże wyhaftowane na kieszeniach w spódnicy róże były bardzo ładne z tym, że mi babcia pomogła bo ja się poddałam papa
No właśnie a może by tak dziś spróbować wyhaftować coś na odzieży hmm

orchidea - Nie 11 Lis, 2007 07:34

Na odzieży haft dużo okazalej wygląda. Latem widziałam w sklepie panią która białe spodnie miała wyhaftowane na tyłku i przy kieszeniach haftem kaszubskim (jak dobrze pamiętam , ten z kolorem niebieskim) pomniejszonym - wygladało rewelacyjnie stałam i dłuższą chwilę podziwiałam - wyglądało to super.
Jola_1976 - Nie 11 Lis, 2007 10:55

Piękne prace. Możesz być z siebie dumna. kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
misia0808 - Nie 11 Lis, 2007 15:37

Cudne prace brawo brawo brawo Ja tez kiedys próbowałam haftu na jeansie, bo moja córcia złożyła zamówienie na haft na torbie, ale nie wspominam tego doświadczenia miło, dlatego tym bardziej podziwiam Twoje dzieło cool
małgośka - Śro 14 Lis, 2007 10:25

Jesteś jak widzę skromna i bardzo zdolna. Śliczne prace.

brawo brawo brawo

orchidea - Czw 15 Lis, 2007 10:12

Właśnie zauważyłam , że te drugie spodnie z pegazojednorożcem są słabo pokazane

Tak patrząc na wasze pięknie wykończone arcydzieła doszłam do wniosku że jednak poszukam tych kwiatków i przyszyje do czapki żeby można było powiedziec że nic jej nie brakuje wesoło mi

A na zakończenie ostatnie komplety na zimę z tych włóczek co wcześniej pokazałam dla moich gwiazd. Jak dorwiemy tatusia to pokarzemy na naszych głowach rozjemca
Jeszcze czapkom wstawię gumki i dziewczynki na swoich kompletach zamarzyły sobie perełki i dołożę kiedyś jak je znajdę.

Teraz chwile sobie odpocznę gdyż jedna rzecz fajnie się robi ale trzy takie same to mam ochotę czymś rzucac brr
I wezmę sie za szal taki jak zrobiła Ania B - MARZENIE

orchidea - Czw 15 Lis, 2007 10:17

I zapomniałam pokazac zdjęcia puknąć się

rogalm1 - Czw 15 Lis, 2007 10:43

Jesteś supermama!!! Podziwiam bardzo... kwiatek dla ciebie
Elżbieta P. - Czw 15 Lis, 2007 11:49

ach jakie ładne brawo brawo
asia0407 - Czw 15 Lis, 2007 13:03

brawo brawo brawo brawo za prace
Halkuk - Czw 15 Lis, 2007 15:39

Piękne cool brawo cool
ata30 - Czw 15 Lis, 2007 20:38

cool cool cool
buziaczek - Czw 15 Lis, 2007 20:57

Gratuluje -Super prace a jednorożec jest boski cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool