To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - kto wymysla wzory

małgośka - Nie 27 Sty, 2008 09:11

Zygfrydzie, świetna historia. Chociaż Pani wracającej z Sanatorium pewnie nie było tak wesoło. cool brawo brawo
nutinka, pokaż co ci się udało zmontować, z prac Babci. brawo bye
kawa80, super kurczaczek. Czekamy na kolejne pomysły.
cool brawo brawo bye

mariola65 - Śro 14 Maj, 2008 09:22

Ja mam właśnie tą przypadłość zawsze obmyślam w głowie ,a jeśli korzystam ze schematu to i tak pozmieniam .Rodzina się zemnie śmieje ,bo lubią mnie nawiedzać pomysły w kośćiele puknąć się puknąć się puknąć się puknąć się puknąć się puknąć się
Pani Mama - Śro 14 Maj, 2008 09:33

ja jak Grażynka korzystam ze schematu ale go modyfikuje cool cool
koteccek00 - Czw 13 Sie, 2009 19:12

Ja ostatnio chcialam wydziergac kamizelke dla tesciowej. Przerobilam kilka wzorow, ale zawsze cos bylo nie tak. Wiec siegnelam po ulubiony motyw kwadratu. Z tego oto bolerka.
Zrobilam wiazanie do gory. Nic specjalnego.

Zamiast skonczyc na drugim kwadracie od dolu, dorobilam troche wiecej.
Objechalam oczkami scislymi, troche ozdobilam i kamizelka wyszla swietna.
Niestety nie mam zdjecia, bo juz tesciowa nosi, ale wygladalo to tak mniej wiecej.

Potrzeba matka wynalazku!

mala100gosia - Czw 13 Sie, 2009 19:57

ja to samo bolerko robiłam dla siostry. Na picasie mam zdjęcia w orginalnej wersji ktorą najpierw zrobiłam a potem na wniosek siostry zmieniłam wykończenie i teraz jest o wiele fajniejsze Smile
ciapara - Pon 09 Maj, 2011 23:03

Swietna anegdota panie Zygfrydzie... to bidulka miała stresa jak wrociła z wyjazdu... z trudem zbierane gazetki, chomikowane, a tu prosze pan maz spuszczony z oka i od razu poszły pod młotek jako makulatura... na podkład pod tapety ... kapitalna opowiesc brawo