Galerie prac użytkowników forum - dzierganina Ulci
_ulcia - Śro 31 Paź, 2007 20:04
Jeszcze raz dziękuję za cieplutkie słowa
Przed chwileczką skończyłam burgijkę którą zaplanowałam w czerwcu. Robiłam ją z doskoku przez miesiąc, 98cm średnicy, szydełko 2mm, 30 dkg białego kordonka. Bałam się że mi nie starczy, zostało mi tylko z 5m nitki
W następnym tygodniu pokażę zdjęcia już nakrochmalonej i naciągniętej.
_ulcia - Czw 01 Lis, 2007 20:04
Cieszę się że podoba się Wam moja serwetka, hmm właściwie nie moja bo już ma inną właścicielkę Wzór zaczerpnęłam z robótek ręcznych nr 5/2001. Przepraszam za jakość ale gazetka jest już bardzo wyeksploatowana
Adie serwetka nie jest podwójna to tylko złudzenie.
_ulcia - Wto 11 Gru, 2007 14:27
Jeszcze raz dziękuję Moja brugijka jest już wykrochmalona i ma swoje miejsce
i jeszcze parę dzwoneczków
_ulcia - Pon 03 Mar, 2008 19:35
O matko jak mnie dawno nie było, co nie oznacza że nic nie zrobiłam. Oto moje zaległe prace
a ta tunika to wynik mojego tygodniowego pobytu w szpitalu wydziergana miedzy różnymi badaniami :wesolek:
_ulcia - Pon 21 Kwi, 2008 18:00
Bernadka, Ula_K wydziergałam następną tunikę według wzoru który pokazała valilina, zdjęcie kiepskiej jakości bo robione z komórki ale to była jedyna szansa żeby je zrobić ponieważ tuniczka robiona była na zamówienie i wykańczana u właścicielki, nie wiedziałam jak wkleić zdjęcie na fotosik i podaję link do niego
http://poczta.interia.pl/...=1&f=BRAK_NAZWY
_ulcia - Śro 14 Maj, 2008 18:22
Udało mi się dzisiaj zrobić fotkę mojej zaległej tuniczki
a ta skończona w poniedziałek
i jeszcze jedna zaległa tunika
_ulcia - Śro 28 Maj, 2008 16:36
Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa
A oto efekt mojej dwutygodniowej pracy
_ulcia - Śro 28 Maj, 2008 18:26
Dzięuję
Mao tunikę ananaskową robilam z bawełny red heart violetta 50g 170m szydełkiem od 1,75 do 2,5 poszło mi niecałe 20dkg, a pomarańczową robiłam z regaty wiosennej zakupionej w Rumento szydełkiem 1,75 i nie wiem ile mi poszło tej włóczki bo mam ją na szpuli
_ulcia - Sob 31 Maj, 2008 08:15
Dziękuję. Sama się dziwię że coś mi wychodzi, jeszcze rok temu jak zaczęłam robić sobie topik to efekt końcowy był opłakany, całość musiałam spruć. Nigdy nie robiłam dużych ciuszków bo się strasznie denerwowałam że nie widać końca, ale z wiekiem cierpliwości przybywa . Dzisiaj pokażę wam mini sukieneczkę. W pierwszej wersji miała to być tunika dla dorosłej osoby ale góra okazała się za krótka nie chciałam niszczyć swojej pracy i zrobiłam z tego sukienkę dla młodej damy
_ulcia - Śro 04 Cze, 2008 19:59
Cieszę się że podoba się Wam sukieneczka. Postaram się dorobić do niej jakieś kolorowe kwiatki bo wydaje mi się taka smutna. A dziś pokażę wam moją nową bluzeczkę poszło na nią z 8 dkg włóczki, bawełna mieszana z czymś innym ale już nie pamiętam z czym, robiłam szydełkiem 1,75 i 2,5. Sorki za jakość zdjęcia ale na dzień dzisiejszy nie mam innego
_ulcia - Czw 12 Cze, 2008 10:55
Strasznie Wam wszystkim dziękuję za taką ilość przemiłych komentarzy
Obiecuję że w najbliższym czasi zrobię dobre zdjęcie niebieskiemu topikowi. A teraz biały topik z bawełny robiony szydełkiem 1.75 i 2
i czerwona bluzeczka wzorek zaczerpnięty z mojej czarnej tuniki. Na razie będzie to bluzeczka ale w niedługiej przyszłości zrobię z tego tunikę
_ulcia - Czw 12 Cze, 2008 13:51
Bean, Bjanna, Poranna, Szydełko,
Asia S.
Asiu bluzeczkę robiłam z falki szydełkiem 2,5 i nie zmieniałam wielkości szydełka, ale jak będę robić z niej tunikę to zmienię na 3 bo będzie zbyt opięta na biodrach. Wszystko zależy na jaki robisz rozmiar.
_ulcia - Czw 12 Cze, 2008 17:15
Mao, Gusia, Jarka, Alienor, Maranta
Gusia robiłam 120 oczek łańcuszka, każda z muszelek to *3 o łancuszka i 3 słupki* wkłute w jedno oczko. i takk cały czas powtarzać aż do końca. Odwracasz robótkę i robisz to samo z drugiej strony nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ale jestem w tym noga. Może pomocny będzie ten wzór po lewej stronie jest zakończenie topiku http://picasaweb.google.p...973902414571682 ja robię o jeden słupek więcej
Mao jesteś expresik jak tylko dostaniesz nitki Twoja tunika powstanie szybciutko
Gusia - Czw 12 Cze, 2008 18:39
| _ulcia napisał/a: |
Mao, Gusia, Jarka, Alienor, Maranta
Gusia robiłam 120 oczek łańcuszka, każda z muszelek to *3 o łancuszka i 3 słupki* wkłute w jedno oczko. i takk cały czas powtarzać aż do końca. Odwracasz robótkę i robisz to samo z drugiej strony nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ale jestem w tym noga. Może pomocny będzie ten wzór po lewej stronie jest zakończenie topiku http://picasaweb.google.p...973902414571682 ja robię o jeden słupek więcej
Mao jesteś expresik jak tylko dostaniesz nitki Twoja tunika powstanie szybciutko |
Ulcia dobrze tłumaczysz, jż wszystko wiem
_ulcia - Pon 30 Cze, 2008 12:08
Dziękuję kochaniutkie
Razem z latem porcja lenistwa mnie dopadła to już chyba ostatnie letnie ciuszki które wydziergałam. Niebieski topik robiony nitka Silva szydełkiem 3 i 3,5 i tak okazał się dla mnie za mały ale tak bardzo mi sie podoba że wydziergam sobie większy :wesolek:
No i tu trafiłam z rozmiarem
i jeszcze przerobiłam czerwona bluzeczkę na tunikę z długimi rękawami ale zabrakło mi nitki dokonczę ją w tym tygodniu i wkleję fotki . serdecznie was pozdrawiam Ula
_ulcia - Nie 10 Sie, 2008 18:23
Witam, witam po długiejjjjj przerwie. Serdecznie dziękuję za Wasze opinie
Po długim lenistwie wklejam fotki moich dziergadełek. Prześladuje mnie jeden wzór i nie mogę się od niego uwolnić, z czerwonej bluzeczki nie byłam zadowolona i przerobiłam ją na tunikę nitka falka szydełko size D USA
kolejna biała schemacik podobny do czerwonej bawełna z wiskozą no i to samo szydełko D USA
i ostatni w tym sezoni (chyba) topik bawełna z wiskozą i szydełko D USA Wzór zaczerpnięty od MAO dziękuję Małgosiu
_ulcia - Pon 11 Sie, 2008 22:22
Aż się zarumieniłam od tych pochwał, powiem wam szczerze że robienie z elementów nie sprawia mi trudności zawsze zaczętą robótkę skończę, gorzej już jeśli mam zrobić coś w całości takich niepokończonych ubranek mam kilka. Kiedyś do nich wrócę, jeszcze raz serdecznie dziękuje , serdecznie pozdrawiam koleżanki forumowe Ula
_ulcia - Wto 26 Sie, 2008 12:11
Teraz to już powinna być ostatnia letnia bluzeczka, marzy mi się długi sweterek robiony na drutach. Przymierzam się na razie duchowo do zrobienia takowego, a teraz wspomniana już bluzeczka szydełko nr 2 kordonek "filio di" cos tam oczywiście banderolkę gdzieś posiałam
no i moja panna też chciała mieć zdjęcie, i na zdjęciu zauważyłam że w jednym miejscu brakuje połączenia, poprawię wieczorkiem
Tak się zastanawiam czy nie przewlec tego sznureczka odwrotnie żeby zawiązywał się u góry ale to już w wolnej chwili, buziorki i serdeczne pozdrowienia dla forumowiczek
_ulcia - Nie 12 Paź, 2008 16:26
Jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe komentarze Długo nic nie pokazywałam, ale dziś hurtowo pokazuję co udało mi się zrobić jakoś tak drutowo mnie naszło komplecik dla Oliwki
zaczynam dopiero przygodę z drutami to moja pierwsza kamizelka pewnie długo w niej nie pochodzi bo jest taka w sam raz, nie uniknęłam błędów ale podobno człowiek uczy się na błędach :wesolek:
i ostatnie moje 3 tygodnie męczarni, pierwszy ażurkowy szalik, pierwsza taka duża robótka
_ulcia - Pon 27 Paź, 2008 18:35
Dziękuję że doceniłyście mój trud.
Ostatnio coś mnie natchnęło na mitenki, zrobiłam dwie pary jedne dla siebie, trochę pokraczne , drugie dla Oliwki.
_ulcia - Wto 28 Paź, 2008 13:15
Tyle ciepłych słów motywuje do dalszej pracy. Na drutach mam następną parę mitenek tym razem bez dziur Zabrałam się też za frywolitki w wolnej chwili zrobię zdjęcia tego co do tej pory zrobiłam. Jeszcze raz dziękuję za komentarze motywujące do dalszej zabawy z drutami
_ulcia - Sob 01 Lis, 2008 11:31
Nie wiem czy to wina jesieni czy leń we mnie siedzi nie mogę się zabrać za nic większego. Parę drobazgów ostatnio zrobionych
cieplejsze mitenki
i frywolitki zdjęcia pokazuję w kolejności robienia. Jestem wzrokowcem i jest mi bardzo trudno uczyć się ze zdjęć. Moja pierwsza robótka pokraczna, widzę niedociągnięte słupki ale ją lubię bo to moja pierwsza taka praca, jeszcze mam ogromne braki w wiedzy ale mam dużo chęci i wiem że muszę dużo ćwiczyć
a to jest to co teraz robię
Za wszelkie rady będę serdecznie wdzięczna. Serdecznie pozdrawiam Ula
_ulcia - Sob 08 Lis, 2008 11:09
W niedzielę zaczęłam nową tunikę a w czwartek skończyłam, bardzo szybko się robi ten wzorek, tunika na jej nowej właścicielce
szydełko 4 i 4,5 nitka podwójna zakupiona w Rumento
_ulcia - Nie 09 Lis, 2008 08:43
Dziękuję, nawet nie potrafię wyrazić słowami jak mi miło czytając wasze komentarze
| Grażyna napisał/a: | | Ta nitka z rumento, to taka mieciutka z polyskiem i takimi drobnymi włoskami? Pytam, bo tez kupilam cos podobnego i zastanawiam się, czy nie za wiotkie toto wyszło? |
tak Grażynko to ta nitka, długo nie mogłam się zdecydować co z tego zrobić bo pojedyńcza nitka jest cieniutka ale z podwójnej jest ok. Tunika wcale nie jest wiotka. Robiłam próbkę szydełkiem 3 i 3,5 i nie podobało mi się bo było takie sztywne. Szydło 4 i 4,5 sprawiło że tunika jest mięciutka i ciepła.
_ulcia - Wto 16 Gru, 2008 21:27
Dziękuję ślicznie za pochwały
Kolejna tunika jak zwykle z elementów, tym razem czarna szydełko 4 i 4,5
zdjęcia na właścicielce
|
|
|