To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Nowe sweterki, chusty i nie tylko....

Ada - Pią 04 Wrz, 2009 23:33

Dzięki za pochwały. Liczę na to,że będą się podobały.
Dorobiłam niby-kieszonki.Teraz już jest prawie jak oryginał / zdjęcie nocne/

ahrana - Sob 05 Wrz, 2009 10:19

Ado, ..... ale słodziaki wydziergałaś, super ma wnusia z taką babcią cool
lamika88 - Sob 05 Wrz, 2009 12:16

Cudne sweterki cool Wnusia na pewno pięknie w nich wygląda... cool
Ada - Nie 13 Wrz, 2009 15:55

Wykorzystałam już jeden z opisów kolekcji Twista/twist collective/. Zrobiłam czapkę Piper. Właściwie to miała być próbka i stąd przypadkowe połączenie kolorów. Wadą jest to, że choć wydawała mi się grubość włóczek podobna, to okazało się, że jednak ten brudny róż jest za gruby. Uwidoczniło się to w pierwszym pasku od góry. Jest taki trochę "kanciasty". Stąd wniosek, ze grubośc włócZek powinna być starannie dobrana. Najlepiej tego samego gatunku. Czapka wyszła trochę za duża, chociaż starałam się zmniejszyć ilość rzędów, ale z głowy mi nie spada, a to już dobrze.

bieta - Nie 13 Wrz, 2009 17:47

Ada, dla mnie super brawo brawo brawo

połączenie kolorków bardzo trafione wesoło mi a kantów nie widać wesoło mi

Anonymous - Nie 13 Wrz, 2009 17:55

Mnie też się podoba! Razz
Violetta21 - Nie 13 Wrz, 2009 19:00

Ada świetna wyszła Ci ta czapa cool brawo
bjanna - Nie 13 Wrz, 2009 19:09

Ada, czapka super brawo brawo nie widzę kantów puknąć się fajne połączenie kolorów cool
jadzia59o - Nie 13 Wrz, 2009 19:40

ADA sliczna czapeczka

brawo brawo brawo brawo

www.jadzia59.fotosik.pl

Ada - Śro 23 Wrz, 2009 14:56

Chwalę się kolejnym sweterkiem - płaszczem dla mojej wnuczki klaudii.jest zrobiony na podstawie zdjęcia i opisów z osinki. Płaszczyk jest ze strony Twist Collective. Włóczka z dużej szpuli /chyba akryl/, bardzo cienka, więc robiłam z 8 nitek na drutach 5mm. Brak jeszcze guzików, bo spróbuję kupić guziki - kołki, chociaż nie wiem, czy takie dostanę w kolorze tu pasującym. Powinny być albo turkusowe, albo z surowego drewna. Jeśli takich nie kupię, to spróbuję zrobić szydełkowe, chociaż uważam, że one będą mało trwałe i szybko się brudziły. Nie mam modelki, bo jak wiadomo Klaudia w Londynie, a córeczka mojego siostrzeńca, niestety dziś się pochorowała na zapalenie oskrzeli i nie będę dziecka "wyciągać" do fotografowania. Zdjęcia są więc "na leżąco".

A teraz pewnie czas pomyśleć już o prezentach gwiazdkowych i w związku z tym szukam chętnych do robienia moherowej chusty.Przymierzam się do takiej:

lub takiej:
ze wskazaniem na ta pierwszą. Boję się jednak, że porywam się z motyką na słońce i sobie nie poradzę, bo opis jest w języku niemieckim, a tylko wskazówki przetłumaczone po rosyjsku. Mając w pamięci golf -serwetkowiec, gdzie nigdy nie robiłam "na okrągło", a udało się z niezłym skutkiem, postanowiłam zaryzykować.Czy znajdzie się chętna robótkowania on-line? Przenoszę ten wątek do .......
Mam schematy, nawet je gdzieś załączyłam.

irenka10 - Śro 23 Wrz, 2009 14:59

Sweterek sliczny a chusta marzenie bardzo mi sie podoba Ada nie wierze ze Ty boisz sie robienia tej chusty .Napewno dasz rade hopla
ahrana - Śro 23 Wrz, 2009 15:21

Ada.....przepiękny płaszczyk wydziergałaś, brawo brawo
Chusta, niezłe wyzwanie ale dasz radę Very Happy radocha

Ada - Śro 23 Wrz, 2009 15:22

Autentycznie się boję, bo przeraza mnie myśl, że gdzieś utknę i nie będę wiedziała co dalej. Dlatego nie kupuję nowej włóczki, wypróbuje na tej co mam, apotem pokuszę się albo na kid moher, albo na Zephire Adraifila.
Podaję wątek o którym pisałam wyżej
http://maranta.livenet.pl...p=263208#263208

bieta - Śro 23 Wrz, 2009 17:59

Ada, śliczny sweterek brawo brawo brawo

chusta bardzo mi się podoba i myślę ,że wspólnie damy radę hmm

makneta - Śro 23 Wrz, 2009 19:04

Ada, sweterek przepiękny. Hm, czemu ty nie jesteś babcią mojej córeczki?
Też bym taki chciała dla małej wesoło mi

Violetta21 - Śro 23 Wrz, 2009 19:50

śliczny sweterek cool a z chustą dasz radę hopla cool
jola373 - Śro 23 Wrz, 2009 19:55

Ada, Twoja wnusia będzie na pewno wyglądać rewelacyjnie w nowym sweterko - płaszczyku! Jest śliczny, w fantastycznym kolorku, pieknie, starannie wykonany i ... po prostu "łapie za oko"!
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Grażyna - Czw 24 Wrz, 2009 13:58

Śliczny plaszczyk cool Jejku - jak stroisz malutką. ale wnusia ma z toba dobrze.
gosias - Czw 24 Wrz, 2009 14:02

irenka10 napisał/a:
Sweterek sliczny a chusta marzenie bardzo mi sie podoba Ada nie wierze ze Ty boisz sie robienia tej chusty .Napewno dasz rade hopla

Też tak myślę, że dasz radę Smile Trzymam kciuki cool

elka j. - Czw 24 Wrz, 2009 15:23

Sweterek cudowny cool A chustą kusisz strasznie, też miałabym na nią ochotę, tylko po pierwsze, pytanie czy dałabym radę, a po drugie, szkoda, że doba nie jest z gumy, bo jak się człowiek napatrzy na tym forum, to robótkowy apetyt rośnie bye
guzanna - Czw 24 Wrz, 2009 16:02

Ado, płaszczyk cudo! cool
Też mnie kusi ta chusta, ale mam szal w robocie do pilnego wykonania (Print o The Wave). Całkiem fajnie się robi: Luna, druty nr 5. Będę obserwować Wasze postępy Smile

Anonymous - Czw 24 Wrz, 2009 16:31

Kapitalny płaszczyk!
Antonina - Czw 24 Wrz, 2009 19:31

Wspaniały płaszczyk. Wnuczka będzie wyglądała uroczo.
lamika88 - Czw 24 Wrz, 2009 23:32

Przepiękny płaszczyk brawo brawo
bela1304 - Czw 24 Wrz, 2009 23:39

Piękny sweterek wydziergałaś Aduś dla Wnusi cool cool cool cool brawo cool brawo