To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

Halkuk - Wto 21 Lut, 2006 20:52

No właśnie - nie wiem czemu nie byłam zalogowana Sad . Normalnie zawsze jak otwiera mi się FORUM to jestem zalogowana .
Na kamizelkę byłam "chora" od razu jak ją zobaczyłam . A teraz pewnie dostanie ją siostra Wink a ja spróbuję zrobić ją nieco mniejszą .

kuela - Wto 21 Lut, 2006 20:53

No to teraz wiem komu gratulowac cmoknięcie
mordka - Wto 21 Lut, 2006 21:19

Stronka super a kamizelka sliczna.
Elizabet - Wto 21 Lut, 2006 22:07

Halinko, brawo kamizelka cudeńko ,
maranta - Wto 21 Lut, 2006 22:18

Halinko, wielkie brawa, oczarowałaś mnie i kamizelką i chustą cmoknięcie cool
Halkuk - Śro 22 Lut, 2006 09:29

Bardzo , bardzo Wam wszystkim dziękuję cmoknięcie
Grażyna - Śro 22 Lut, 2006 11:59

Śliczna kamizelka. Ja równiez mam ja w dalszych planach od przeszło pół roku. Powiedz z jakich nici robiłas, bo ładnie sie błyszczą.
Halkuk - Śro 22 Lut, 2006 12:18

Z "kocurka" 520m /100g (akryl) ale musiałam ciągle brać mniejsze szydełko bo to wychodziło ciągle duże . W końcu zrobiłam to jakimś starym cieńkim szydełkiem nawet nie wiem jaki nr , ale i tak to jeszcze jest za duże Sad .
amazonka - Śro 22 Lut, 2006 12:43
Temat postu: galeria
Halinko jestem pod wrażeniem ,obejrzałam całą twoją galerię.A kamizelka śliczna cool
Elżbieta P. - Śro 22 Lut, 2006 13:00

Halinko bardzo ładna kamizelka, jak i wszystkie pozostałe rzeczy brawo radocha
Halkuk - Nie 02 Kwi, 2006 14:48

Witajcie Smile
Na gwiazdkę kupiłam sobie gotowy sweterek - i niestety nie chodziłam w nim prawie wcale wściekły .
Sweterek z dekoldem w serek , wciągany przez głowę , na dole z przodu na środku miał małą rozerwinkę . Jak go założyłam to przekręcał się w jedną stronę . Okropna sprawa!
W końcu nie wytrzymałam i rozprułam zszycie z przodu , obrobiłam to inną włóczką i dorobiłam kwiatek . Teraz mam z tego taki żakiecik . Chyba dorobię jeszcze jakiś top i będzie komplecik. A wiecie co się okazało ? Po rozpruciu wyszło na to że jedna strona przodu jest po prostu krótsza placzek , dlatego tak się przekręcał i źle się w nim czułam . Teraz wygląda tak
http://szydelko.ovh.org/s...2.jpg&dir=cialo
Na mojej stronce w dziale dla domu dołożyłam też nowego motylka , chociaż mi on raczej nietoperza przypomina hahahihi i zajączka - zawieszkę i serwetkę wesoło mi
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za poprzednie oceny cmoknięcie

barbara 1 - Nie 02 Kwi, 2006 16:29

Halinka świetnie wymysliłaś z tym sweterkiem cool
a pozostałe nowe prace w albumie są godne uwagi wesoło mi

Halkuk - Nie 02 Kwi, 2006 16:43

Basiu bardzo Ci dziękuję cmoknięcie
Madzia - Nie 02 Kwi, 2006 22:53

Bardzo fajnie wygląda sweterek, bardzo ładny nietoperzyk, a co, muszą być słodkie tylko motylki? Niech jeden będzie sobie nietoperzem. Ale taką serwetę muszę zrobić!!! Jest piękna!!! Niech no tylko dorwę gdzieś schemat!!!!
Violetta21 - Nie 02 Kwi, 2006 23:41
Temat postu: Moje robótki
Halinka powiem Ci że po modyfikacji sweterek wygląda bardzo fajnie Smile ale motylek nietoperzowaty jest super cool
Halkuk - Pon 03 Kwi, 2006 18:31

Violetta bardzo dziękuję cmoknięcie
Madziu dziękuję Ci bardzo ,a jeżeli chcesz któryś schemacik napisz mi na pw i podaj swojego maila to Ci bardzo chętnie prześlę cmoknięcie

ciaachoo - Pon 03 Kwi, 2006 18:39

Halinko cool cool cool radocha radocha radocha piekne

pozdrawiam Ilona!!!!!

Madzia - Pon 03 Kwi, 2006 19:36

Halinka dziękuję bardzo. Ale wyszło szydło z worka. Jak ja coś piszę na PW to nie dociera, coś źle robię. Wstyd, ale już musiałam się przyznać. Embarassed
Elżbieta P. - Wto 04 Kwi, 2006 10:27

Halinko pomysł świetny, sweterek wyszedł rewelacyjnie bye
Halkuk - Wto 04 Kwi, 2006 20:38

Ilonko ,Fruziu dziękuję Wam bardzo cmoknięcie cmoknięcie
Fruziu - najważniejsze że wreszcie mogę ten sweterek założyć bo przedtem nie dało się w nim chodzić bye
Madziu coś czeka znów na Ciebie na pw wesoło mi

Halkuk - Wto 09 Maj, 2006 21:26

Witam - wreszcie mam zdjęcia moich ostatnich robótek wesoło mi i już się nimi chwalę Smile
Moja bluzeczka ananaskowa już jest na forum http://maranta.livenet.pl...p?p=13716#13716

Zrobiłam też wreszcie torebkę a właściwie "ubranko" na gotową torebkę kupioną na targu za całe 5 zł ! Wink Pająk i pajęczynka bardzo ją zmieniły .

Na mojej stronce jest też sweter męski zrobiony na szydełku dla mojego męża .Sweter ten jest już przeznaczony do prucia , bo włóczka strasznie się mechaciła szczególnie na golfie i zamek źle wszyłam . Posłużył jedną zimę a potem był schowany i zapomniany .

Mam nadzieję że jeszcze dziś skończę mój nowy bieżnik i jak tylko będzie to możliwe to go tu zamieszczę Smile

Madzia - Wto 09 Maj, 2006 21:35

Brrr, nie cierpię pająków!!! Ale torebeczka mi się podoba. Fajny pomysł. Widzę że generalnie jesteś bardzo twórczą osobą. Podziwam sweter dla męża, to już większy kaliber, nwet do głowy by mi to nie przyszło. A jakie tam śliczne podusie w tle!!!!
Halkuk - Wto 09 Maj, 2006 21:47

Madziu dziękuję cmoknięcie
Sweter dla męża to była rzeczywiście wielka praca , nawet już nie pamiętam dokładnie ile włóczki na niego poszło - ale chyba ponad 60 dag . Sama robótka była ciężka i nie nadawała się do "noszenia na kawę" , bo ja bardzo często brałam robótki ze sobą gdy szłam na kawę do mamy czy znajomych Smile
Podusie w tle to robótki mojej teściowej - bardzo stare z czasów jak mi się jeszcze nawet nie śniło że i ja będę coś sama robić . Bardzo je lubię Smile

mordka - Wto 09 Maj, 2006 23:05

Boje się pająków ale taką torebkę to bym sama chciała Halkul brawo, co do swetra to podziwiam a bluzeczka rownie sliczna te wachlarzyki we wzorze moje ulubione tez sie narobiłaś radocha
gaga - Śro 10 Maj, 2006 08:30

Halkuk, wszystkie rzeczy świetne, ale torebka po prostu siuuuuuuper Exclamation uklon

Ja na szczęście nie boję się pająków, mamy nawet kilka zaprzyjaźnionych w domu Wink, więc mogę z pełnym spokojem podziwiać tę torebkę radocha cool